A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu umplutura de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati...Citeste continuarea

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Coaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor...Citeste continuarea

Supa de cartofi cu tarhon

Postat de: Ksenya in Supe

Ceapa o sotam in unt pana se rumeneste pe margini, adaugam morcovul si patrunjelul, sotam 5 minute, adaugam cartofii taiati rondele, iar ii sotam 2 minute. Stingem cu supa fierbinte si lasam la...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton

Postat de: caroline in Paste

Dovleceii taiati in doua si apoi rondele ii punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie calim usturoiul, adaugam patrunjelul...Citeste continuarea

Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carne

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar, cu cartofi...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate...Citeste continuarea

Sos de mustar cu miere, ideal...

Postat de: RODIMUR in Sosuri

Cum se prepara Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui Se mixează muștarul cu mierea de albine. Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Faina se freaca cu untura, sarea si zaharul pana se amesteca bine si devine un aluat nisipos. In mijlocul aluatului se face o scobitura in care se pun oul si galbenusul de la al doilea ou, se...Citeste continuarea

Gogosari in otet, la rece

Postat de: merisor67 in Muraturi

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu. Deci, spălăm bine gogoșarii și îi...Citeste continuarea

Desert fursecuri ciupercute

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa. Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca...Citeste continuarea

Pui Shanghai

Postat de: caroline in Pui

Curatam pieptul de pui de pielita si il dezosam. Il spalam si il stergem cu un servet de hartie dupa care il taiem fasii. Intr-un bol punem ouale impreuna cu sosul de soia, mustarul, zeama de...Citeste continuarea

Supa crema de ou

Postat de: katty in Supe

Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert  in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din omleta umpluta...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala, se toaca si se amesteca cu branza. Ouale se bat cu putina sare si cu mararul spalat si tocat. Se ung placile de la Panini Maker cu ulei. Pe...Citeste continuarea

Sikotakia riganata ( ficatei de pui...

Postat de: caroline in Ficat

Curatam ficateii si ii trecem sub jet de apa rece.  Trecem apoi ficateii prin faina. Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc mediu si prajim ficateii pana capata o culoare usor...Citeste continuarea

Aperitiv omleta Rossini

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie...Citeste continuarea

Hribi sotati cu gorgonzola si oua...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatati hribii, ii spalati bine si ii fierbeti cam 25 de minute. Ii rasturnati intr-o sita dupa ce au fiert, ii lasati sa se scurga bine, apoi ii taiati bucatele nu prea mici. Ceapa curatata o...Citeste continuarea

Oua posate in sos de rosii cu ardei...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat...Citeste continuarea

Aperitiv mini omlete cu telemea

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Punem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper....Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de omleta, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper. Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu...Citeste continuarea

Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu tăiței

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu dovlecel...

Postat de: merisor67 in Supe/Ciorbe

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de...Citeste continuarea

Aperitive Oua in cuib

Postat de: abetina in Aperitive / Garnituri

Se ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou...Citeste continuarea

Tocanita de hribi cu smantana

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită....Citeste continuarea

Desert Prajitura rasturnata cu mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final). Pui merele la foc mic...Citeste continuarea

Placinta greceasca cu branza feta

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Foile de aluat se dezgheata. Fiecare foaie se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii pe o foaie de copt. Intr-un bol se amesteca branza feta cu smantana, cu untul topit,  cu ouale,...Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici...

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...Citeste continuarea

Desert Prajitura razuita cu mere si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit intr-o cratita. Se adauga zaharul dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele) si se amesteca....Citeste continuarea

Desert Tort onomastic, cu nucă şi...

Postat de: ancutsa in Torturi

Blat : se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, nuca şi făina. Am ales să...Citeste continuarea

Aripioare crispy

Postat de: eumimi in Pui

Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet....Citeste continuarea

Salata Suba cu piept de pui

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai punem la fiert pieptul de pui, in alta cratita cartofii cu morcovii si ouale, iar in alta cratita sfecla. Dupa ce au fiert, taiem pieptul de pui in cubulete mici, iar legumele le dam...Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana la cuptor

Postat de: oanapl in

Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se...Citeste continuarea

Lipii umplute cu branza indiana si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste...Citeste continuarea

Supa japoneza cu taitei Soba, tofu,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Algele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu.  Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton, branza Feta...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.  Intre...Citeste continuarea

Tajine cu dorada si masline

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior....Citeste continuarea

Supa de pui asiatica cu miso,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Carnea se marineaza in sosul Teryaki 30 de minute la temperatura camerei.  Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se adauga pasta miso intr-o oala,...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu varza si bacon

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare...Citeste continuarea

Desert Brigadeiro- bomboane, trufe...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua. Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura....Citeste continuarea

Desert Prajitura cu migdale-...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Frecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand...Citeste continuarea

Fajitas cu carne si ghiveci de legume

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa....Citeste continuarea

Aperitiv Oua cu carnat chorizo,...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5...Citeste continuarea

Aperitiv Oua scotiene

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de branza

Postat de: caroline in Porc

Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...Citeste continuarea

Desert Banana Pancakes

Postat de: caroline in Dulciuri

Curatam bananele de coaja si le punem intr-un castron. Cu ajutorul unei furculite le pasam intr-o crema. Dupa plac se pot mixa. Adaugam apoi ouale si amestecam bine.  Adaugam faina si...Citeste continuarea

Paste cu ton si mazare

Postat de: caroline in Paste

Punem la fiert apa cu sare, apoi adaugam pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand pentru a evita sa se lipeasca intre ele. Ceapa o curatam si o...Citeste continuarea

Stoemp Belga- preparat belgian

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit...Citeste continuarea

Tarta cu piersici si bezea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...Citeste continuarea

Ciulama cu alcachofa

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care...Citeste continuarea

Budincă de pâine

Postat de: Meea in Dulciuri

Tăiem feliile de pâine în cubulețe.Separat, amestecăm oul bătut, laptele, untul topit și zahărul. Amestecăm pâinea cu amestecul de mai sus și turnăm apoi...Citeste continuarea