Tarte au sucre
Postat de: gaby_d in PrajituriIntr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si...Citeste continuarea
Tort de clatite cu crema de nuci
Postat de: sufletista in TorturiClatitele - batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si laptele, uleiul si amestecam dupa care adaugam coaja de portocala, praful de copt si faina, amestecam adaugand treptat apa...Citeste continuarea
Tocana la tuci
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTaiem carnea bucatele mici o saram si o lasam vreo ora ,sa intre sarea in ea.Apoi incingem niste ulei in tuciulet,nu foarte mult pentru ca are carnita grasime,cca 20 min prajim carnea,avand grija...Citeste continuarea
Tort cu mere si crema diplomat
Postat de: ralu_ca in TorturiPentru blat am faramitat biscuitii cu ajutorul robotului. Ciocolata se topeste pe baie de apa impreuna cu untul. Se adauga biscuitii maruntiti, se omogenizeaza si se aseaza in strat uniform intr-o...Citeste continuarea
Tarta cu carne si legume
Postat de: timea in PizzaIntr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc...Citeste continuarea
Tagliatele cu porc prajit,ghimbir...
Postat de: Toamna07 in PasteMod de preparare: Fierbem pastele al dente intr-o oala cu apa si sare. Intre timp,amestecam amidonul cu o lingura de apa,apoi adaugam sosul de soia si mierea;dam deoparte. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Tort cu nuca, mascarpone si caramel
Postat de: postavaru in TorturiPentru foi mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt si o adaugam...Citeste continuarea
Terină de brânză cu dovlecei
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriSpălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm. Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu conopida
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele: ceapa, morcov, usturoi si le tocam marunt. Punem intr-o cratita cateva linguri de ulei cu putina apa si punem legumele tocate. Dam la foc mic pentru cateva minute....Citeste continuarea
Tort ciocolatos
Postat de: elucubratiiculinare in TorturiÎncingem cuptorul la 180 grade C. Ungem 2 tăvi rotunde de tort cu diametrul de aprox. 24 cm și le tapetăm cu hârtie pergament. Amestecăm cacaoa cernută cu apa fierbinte...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: mihaelam90 in PasteSe bat ouale si se amesteca cu faina, uleiul si sarea pana ce se formeaza un aluat omogen. Se intind foile si se taie in fasii de cca 5 cm latime, dupa care se pun una peste alta presarind...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală cu...
Postat de: mihaelam90 in PrajituriTiramisu reţetă originală Crema mascarpone: Se bat galbenusurile cu zaharul la mixer pana acesta din urma se topeste, dupa care se adauga mascarpone, esenta si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Tort cu 2 creme
Postat de: antici_gabytza in TorturiMixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Dupa adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare, uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu cacaoa...Citeste continuarea
Tort de mere (3)
Postat de: pusikmea in TorturiPentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete...Citeste continuarea
Tort cu ciocolată şi fructe de...
Postat de: diaconta in TorturiAm pregatit mai întâi blatul de tort. Am separate albusurile de galbenusuri.Cele 6 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o spuma densa.Laptele l-am...Citeste continuarea
Tort cu caramel şi ciocolată
Postat de: diaconta in TorturiPentru blat am folosit o tava cu diametrul de 28 cm,eu zic ca a fost cam mare,de aceea nu este un blat foarte înalt. Am topit untul. Ouale le-am mixat împreuna cu...Citeste continuarea
Tort Snickers
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune...Citeste continuarea
Tortulet rapid
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi faina. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Albusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Tort ciocolata si mascarpone
Postat de: Maria_Laura in TorturiPentru blat: Batem cele 10 albusuri spuma, apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina si cacao si praful de copt ( e bine ca ultimile 3...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu crema de cafea
Postat de: merisor67 in TorturiTiramisu reţetă originală Reteta Polianei cu crema de cafea o gasiti aici . Mai intai preparam cafeaua, eu am preparat-o la ibric din 750 ml apa, 8 linguri cafea, 2...Citeste continuarea
Tort Deliciu Dukan
Postat de: deyutzky in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam pe rand galbenusurile si continuam sa mixam la viteza cea mai mica...Citeste continuarea
Tortulete cu biscuiti si nuca de cocos
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBiscuitii se macina si se amesteca cu lapte, apoi luam din compozitie si punem in forme. Se pune la fiert laptele, grisul, zaharul, pana incepe sa se ingroase. Punem apoi nuca de cocos si mai...Citeste continuarea
Tort cu cafea
Postat de: rhapsody in Torturi1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. 4. Mixam...Citeste continuarea
Tort diplomat cu iaurt
Postat de: georgiaskitchen in TorturiMai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până...Citeste continuarea
Tortul Ginutelor
Postat de: jolygina in TorturiPregatim mai intai blatul de cacao astfel:batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit praful de copt,faina si zaharul vaniliat. Punem...Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: Mastrokosta in SalateCuratam castravetii si ii dam pe razatoarea mare dupa care ii lasam sa se scurga pana se elimina toata apa din ei.Cateii de usturoi se curata si se dau prin presa sau se piseaza intr-un mojar.Dupa...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu sos de zacusca
Postat de: simona72 in PuiPulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de porc
Postat de: AlexandraOrdean in PorcCuratam si spalam bine cartofii. Curatam ceapa, usturoiul, le taiem marunt si le punem la calit cu ardeiul in putin ulei. Cand devin translucide, adaugam boiaua, amestecand usor. Lasam...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu coasta de porc
Postat de: JulyCris in PorcCoasta de porc se spala bine si se portioneaza in bucati. Uleiul se pune in cratita pe foc,iar cand s-a incins se adauga coasta. Se undeste putin pe ambele parti,apoi se adauga apa si se lasa sa...Citeste continuarea
Tarta cu crema de lamâie, bezea si...
Postat de: Lia1 in PrajituriDaca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca...Citeste continuarea
Tort de portocale
Postat de: comanligia in TorturiBlatul: Batem ouale cu zaharul pana se topeste si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina,praful de copt si cacao. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt....Citeste continuarea
Tocana de maruntaie de pui cu...
Postat de: carla27carla in PuiSe curata legumele.Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei,se adauga ardeiul tocat si morcovul razalit.Se calesc toate.Se adauga maruntaiele de gaina si se pune apa sa fiarba inabusit....Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in Prajituri1. Pentru a prepara aluatul, cerneti faina intr-un vas, adaugati un praf de sare si zaharul pudra, amestecati apoi cu untul rece dar moale, taiat felii subtiri si formati firmiturile. 2. Bateti...Citeste continuarea
Tort cu mousse de iaurt si fructe...
Postat de: gabrielacuisine in TorturiBlat de pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit cream of tartar (sau doar un praf de sare). Acest cream of tartar este o...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu praz si cartofi
Postat de: aliliana in PorcCarnea se spala, se portioneza. Se sareaza, sa da cu boia de ardei dulce si piper . Cartofii se curata, se spala, se toaca, la fel si prazul. 30 ml ulei se pun la incins in tigaie. Cand...Citeste continuarea
Tocanita de pui la minut
Postat de: flori24 in PuiSe spala copanele se curata si se dau la prajit in oala intr-o lingura de ulei ,la foc mic.Se spala ceapa si morcovul.Ceapa se taie cubulete mici iar morcovul se da prin razatoare.Se pun in oala...Citeste continuarea
Tort cu crema de cafea, mascarpone...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat. Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam. La final...Citeste continuarea
Tort cu iaurt si ananas
Postat de: ralu_ca in TorturiCele 2 plicuri de gelatina le-am pus la inmuiat in 50 ml apa rece. Le-am lasat 5 minute dupa care am incalzit usor pana s-a dizolvat ( sa nu fiarba ). Am folosit forma de tort...Citeste continuarea
Tort inima cu afine si frisca
Postat de: timea in TorturiBlat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, in...
Postat de: mena29 in DulciuriTiramisu reţetă originală Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam...Citeste continuarea
Tort "Sah" aromat
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie...Citeste continuarea
Tartine rustice cu avocado, spanac...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBlatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci...Citeste continuarea
Tocanita cu carne si bulbi de ceapa
Postat de: rena in VitaCuratam bulbii de ceapa si usturoiul (bulbii de ceapa nu ii taiem ii lasam intregi) Intr-o oala punem uleiul si prajim putin carnea, o scoatem pe o farfurie si calim bulbi de ceapa cu usturoiul...Citeste continuarea
Tort spirala
Postat de: petruta_ionela84 in TorturiCrema 1 : Incalzim frisca lichida avand mare grija ca aceasta sa nu fiarba, adaugam ciocolata maruntita si amestecam energic pana se topeste, apoi luam de pe foc Procedam identic si pt crema...Citeste continuarea
Tort diplomat (fara albusuri)
Postat de: gabrielacuisine in TorturiCrema: Se seapara albusurile de galbenusuri iar galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Albusurile le pastrati in congelator daca vreti sa le refolositi (ex....Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu sunca afumata
Postat de: rena in Mancaruri de legumeCuratam si spalam cartofi. Intr-o oala punem sunca taiata cuburi pe marimea care vrem ,un pic de ulei si lasam sa se prajeasca putin apoi adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt si lasam sa se...Citeste continuarea
Tort caramel
Postat de: JulyCris in TorturiBlatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand cu o paleta. Punem apoi faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se...Citeste continuarea
Tort cu crema de gris
Postat de: rena in TorturiPunem laptele la fiert in oala cu grisul si amestecam intr-una pana se ingroasa apoi il lasam sa se raceasca. Batem margarina cu zaharul pudra adaugand, unul cate unul, galbenusurile....Citeste continuarea
Tort de clatite cu panna-cotta si...
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai pregatim clatitele, am avut nevoie doar de 4 bucati, restul s-au mancat cu dulceata. Apoi ne apucam sa pregatim panna-cotta. Laptele cu zaharul le punem la fiert, separat gelatina o...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: geobucataras in Mancaruri de legumeEu tocanita am facut-o in ceaun, deci ceapa taiata foarte marunt o punem la calit in putin ulei dupa care punem ciupercile curatate si taiate cuburi (eu am avut puse la congelator) si lasam sa se...Citeste continuarea