A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tarta Simeon II

Postat de: andaoana in Prajituri

  Blatul:  Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.  Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem...Citeste continuarea

Tocanita aromata

Postat de: AlexandraOrdean in Pui

Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele se pun la calit in putin ulei de masline. Cand acestea isi...Citeste continuarea

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe...

Postat de: timea in Torturi

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: simona72 in Prajituri

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie. Cum spuneam, se face foarte repede si usor in acest fel. Se pun toate ingredientele pt aluat in robot si se lasa sa se amestece 2-3 minute pana devine...Citeste continuarea

Triunghiuri cu branza

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate...Citeste continuarea

Tort cu spuma de fructe de padure

Postat de: Bucatardinpasiune in Torturi

Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina...Citeste continuarea

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Blatul se prepara simplu amestecand untul rece( dat pe razatoare) cu restul ingredientelor. Se framanta un aluat care se pune la rece intr-o folie pentru 20 de minute. Intre timp se prepara...Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu cafea

Postat de: Oana in Torturi

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru blat , ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt si bicarbonat) se cern impreuna si se pun separat intr-un castron, apoi se...Citeste continuarea

Tort cu crema de unt si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separam ouale si mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi incorporam zaharul. Adaugam galbenusurile si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Intr-un bol punem praful de copt,...Citeste continuarea

Tortulete de orez cu inima de bacon...

Postat de: GretaRachita in Aperitive / Garnituri

Inainte de toate am pregatit mazarea. Am prajit putin in tigaie baconul (fara a folosi ulei); am adaugat mazarea congelata si am lasat-o cateva minute cu baconul amestecand din cand...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati. Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa...Citeste continuarea

Tort Somloi

Postat de: Ina in Torturi

Blat de vanilie :  Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se adauda zaharul si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Continuam prin a adauga galbenusurile, apa...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu pulpe de...

Postat de: deyutzky in Pui

Cum se prepara Tocanita de cartofi cu pulpe de pui, delicioasa ca la mama acasa: Curatam ceapa si morcovul si le spalam bine. Tocam ceapa si o punem intr-o oala cu 2-3 linguri de ulei si...Citeste continuarea

Tochitura de curcan

Postat de: ianculubita in Curcan

In primul rand curatam ficatul,il spalam,il taiem in jumatati sau sferturi daca-i mare si-l punem intr-un vas cu apa rece si 100ml otet pentru 1h(pentru a-i scoate amarala);in acest timp,punem in...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: Ina in Prajituri

Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina. ...Citeste continuarea

Turte

Postat de: geobucataras in Piine

Pentru inceput cernem faina, in mijloc facem o gropita in care turnam drojdia care este dizolvata in apa calduta si sarea. Se amesteca bine dupa care adaugam apa si framantam. Dupa ce am framantat...Citeste continuarea

Tarta cu ceva fin pufos si aluat cu...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-o tava rotunda diametru 28 cm tapetata cu hartie de copt asezam aluatul pe care l-am intins in foaie rotunda. Branza dulce, ceva fin pufos, zaharul, ouale si stafidele se amesteca pana...Citeste continuarea

Tarta cu afine si ciocolata

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa....Citeste continuarea

Tarta rustica cu mere

Postat de: medioto59 in Prajituri

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h  dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am...Citeste continuarea

Tocanita de legume cu aripioare de pui

Postat de: geobucataras in Pui

Pentru inceput curatam toate legumele si dam prin razatoarea mica ceapa, morcovul si rosiile ,iar ardeul il taiem cubulete, carnea o spalam si putem taia aripioarele in doua, eu asa am facut....Citeste continuarea

Tarta cu piept de pui si aluat cu...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Pieptul de pui il taiem fasioare, il saram si piperam si il lasam la frigider cca 3-4 ore, atat a stat la mine pana l-am pregatit. Scoatem pieptul de pui il taiem cubulete mici, ceapa o taiem...Citeste continuarea

Tarta de cartofi

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu...Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu zmeura

Postat de: miha in Torturi

Blat: Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare....Citeste continuarea

Tarta cu afine

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Intr-un castron punem faina, zaharul, zaharul aromat, migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare. Amestecam usor pentru omogenizare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si...Citeste continuarea

Turte cu branza fondue

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Turnam faina cernuta intr-un bol. Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare. Amestecam...Citeste continuarea

Tort cu migdale, crema de lapte si...

Postat de: simona72 in Torturi

Pt blat: mixam ouale intregi impreuna cu zaharul pana devin o spuma densa si-si tripleaza volumul. Adaugam vanilia la urma si uleiul in fir subtire ca la maioneza, iar in tot acest timp mixam...Citeste continuarea

Tort printesa Sofia

Postat de: pusikmea in Torturi

Cu o seara inainte de a face tortul, facem fondantul : Punem bomboanele intr-un vas peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la bain marie, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit...Citeste continuarea

Tort diplomat cu piscoturi de sampanie

Postat de: JulyCris in Torturi

CREMA Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc. Intr-o...Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce si felii de pere

Postat de: JulyCris in Prajituri

BLAT Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina. Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema...Citeste continuarea

Trigoane cu carne

Postat de: Lia1 in Vita

1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz. 2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa. 3.Adauga si caleste...Citeste continuarea

Tort Dobos (mic)

Postat de: timea in Torturi

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final...Citeste continuarea

Trandafiri sarati

Postat de: GretaRachita in Pizza

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput sa amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu galuste

Postat de: geobucataras in Pui

Pieptul de pui il punem separat un pic la fiert, intre timp dam ceapa prin razatoare si ardeiul il taiem cubulete .Punem un pic de ulei ptr a cali ceapa si ardeiul,dupa care adaugam pieptul de...Citeste continuarea

Tort aromat

Postat de: Valclaudia in Torturi

Prepararea blatului:  -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;  -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;...Citeste continuarea

Tort cu ciocolată,cremă de...

Postat de: diaconta in Torturi

Blatul de tort si crema de ciocolata cu lapte le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blat am procedat în felul urmator: Ouale le-am mixat cu zaharul ca pentru pandişpan 15-20...Citeste continuarea

Tort rustic cu mere

Postat de: Satisfyyourcravings in Torturi

Merele se curăță de coajă și cotor, păstrând pe cât posibil forma. Se presară cu puțin zahăr și se așează într-o tavă de tort cu diametrul de 23 de cm sau mai mic...Citeste continuarea

Taboule

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

Rosiile,ceapa,ardeiul,curatate,spalate,taiate cubulete mai mari,le punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca putin,adaugam pasta de rosii,apa,sare,piper,zeama si coaja de lamaie,menta,busuioc...Citeste continuarea

Tort cu mere

Postat de: ioana34 in Torturi

Merele se curata de coaja si se taie felii,apoi le punem intr-o cratita unsa cu putin ulei. Peste mere se presara cele 5 linguri de zahar. Introducem cratita la cuptor pt.aproximativ 30 minute la...Citeste continuarea

Tort Himalaya

Postat de: Lia1 in Torturi

PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu...Citeste continuarea

Tort "palarie", cu portocale si...

Postat de: rhapsody in Torturi

  Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu  60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si capata...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, bezea si crema...

Postat de: Ela68 in Torturi

Blat de ciocolata  1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit. 2. Turnam galbenusurile peste...Citeste continuarea

Tarta cu fructe

Postat de: geobucataras in Prajituri

Separam ouale, batem bine albusurile cu mixerul dupa care adaugam zaharul si esenta. Dupa ce am amestecat toate astea cu o lingura, incorporam ouale si faina. Dam la cuptor bine incins ptr...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si...

Postat de: timea in Torturi

Blat:  mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam...Citeste continuarea

Terina de legume cu pui

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare; Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama; Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele...Citeste continuarea

Tortellini cu prosciutto in sos...

Postat de: MotanLaOale in Tortellini

Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Sosul se pune pe foc intr-o craticioara, se pune pasta de tomate, se da un clocot si se lasa la...Citeste continuarea

Tort cu blaturi de casa,foarte...

Postat de: geobucataras in Torturi

Pregatirea blatului: Separam ouale dupa care batem cu mixerul albusurile bine pana se fac spuna,se adauga zaharul si esenta si se bate in continuare spuma pana devine un pic mai tare. Cu o...Citeste continuarea

Tortelloni cu branza in sos de...

Postat de: MotanLaOale in Tortellini

Pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj in apa cu sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se unge o forma termorezistenta cu unt si se pun pastele scurse. Se...Citeste continuarea

Tagliatelle cu chiftelute in sos de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Pentru chiftelute reteta este  aici . Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam...Citeste continuarea

Tocanita de dovlecel cu fasole verde

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Incepem prin a curata si spala bine  legumele. Ceapa morcovul si ardeiul gras le tocam marunt si le calim usor in 4 linguri de ulei incins . Presaram putina sare si amestecam 1 minut,...Citeste continuarea

Tort cu clatite

Postat de: caroline in Torturi

Facem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]