Tiramisu reţetă originală
Postat de: Cocktail_of_Senses in PrajituriTiramisu reţetă originală Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisca cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si banane
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiPregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste...Citeste continuarea
Tocăniţă mediteraneeană de năut
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postÎntr-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline. Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie călim...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu crema de cacao
Postat de: farfuriavesela in TorturiPunem untul intr-un castron mai mare si il frecam cu zaharul pudra, folosindu-ne de o lingura de lemn (puteti folosi si mixerul). Dupa ce untul s-a amestecat foarte bine cu zaharul, adaugam...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu coaste si...
Postat de: delia64 in PorcTaiem carnatul bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea. Mai punem...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu Caramel
Postat de: Creatsa in PrajituriTiramisu reţetă originală Prima data pregatim caramelul. Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si visine
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim o tava cu diametru de 25 cm Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si capsuni
Postat de: andaoana in TorturiBlat : Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le...Citeste continuarea
Tort Extasy cu patru feluri de bezea
Postat de: diana_k in TorturiPentru fiecate bla t se procedeaza la fel: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina si dupa caz ciocolata, cocosul, macul...Citeste continuarea
Tort de portocale si vanilie
Postat de: comanligia in TorturiBlatul: Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase...Citeste continuarea
Tarta cu ananas
Postat de: Cocktail_of_Senses in PrajituriAm inceput cu prepararea aluatului. Amestecati folosind ambele maini faina cu untul si cu praful de sare, pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi apa si framantati bine pana obtineti un...Citeste continuarea
Tort cu blat pufos si crema de cacao
Postat de: CristinaCriss in TorturiCrema de cacao Intr-un vas amestecam cacaua, zaharul si apa. Asezam pe foc si amestecam continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani mai groase. Tragem vasul de pe...Citeste continuarea
Tocăniță de legume
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postSe sotează ceapa împreună cu usturoiul într-o lingură de ulei și se presară sare și piper. Se amestecă cu sosul de roșii și se lasă deoparte....Citeste continuarea
Tarta cu macrou afumat
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluatul se intinde, se lasa cu tot cu foaia de copt cu care este impachetat si se pune in tava mare a aragazului. Se unge pe toata suprafata cu sos de ciuperci, iar desupra se presara bucatele de...Citeste continuarea
Tarta cu visine 2
Postat de: timea in DulciuriAluat: - frecam untul cu zaharul si un varf de sare - adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: CatalinaAlice in TorturiIn bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam...Citeste continuarea
Tagliatelle în sos cremos cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PastePastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. Se...Citeste continuarea
Tarta cu fructe de padure si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si le amestecam cu mana. Incorporam toata faina, apoi cele doua linguri de apa si...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si...
Postat de: gabrielasfechis in TorturiSe separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza. Galbenusurile de ou se puntoate...Citeste continuarea
Tort cu cremă de brânză și...
Postat de: panacris in TorturiPentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: ralu_ca in PrajituriZaharul l-am pus intr-o cratita la topit si cand capata culoare maronie deschisa se adauga apa si untul si tinem la foc pana se topeste zaharul. Peste sirop adaug merele curatate si taiate felii...Citeste continuarea
Tort Raffaello
Postat de: simsim82 in TorturiBlat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga...Citeste continuarea
Tortulete cu crema de branza si...
Postat de: Creatsa in DulciuriAm macinat biscuitii foarte fin. Am adaugat zaharul,cacaua,untul topit si laptele si am amestecat bine pana am obtinut o compozitie omogena si usor de intins. Am impartit compozitia in 4...Citeste continuarea
Trigoane cu cartofi si cascaval
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPentru aluat: Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale...Citeste continuarea
Tagliatelle cu friptura in sos
Postat de: caroline in PastePunem un vas cu apa la foc potrivit.Cand apa incepe sa fiarba,punem sare groasa si apoi punem pastele.Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.Cand au fiert le scurgem bine de apa. Intre...Citeste continuarea
Tagliatelle cu gust de pizza
Postat de: Satisfyyourcravings in PastePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Într-o oală potrivită pentru cuptor, se toarnă uleiul de măsline, apoi mirodeniile. Se adaugă pastele, măslinele și...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos de rosii si bacon
Postat de: timea in PasteFierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt. Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: simsim82 in DulciuriSe framanta bine toate ingredientele si se intinde o foaie de 1 cm grosime. Apoi dam forma pe care o dorim. Se asaza intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se lasa la dospit intre...Citeste continuarea
Tortulet aperitiv cu morcovi si branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce...Citeste continuarea
Tagliatelle cu cicoare
Postat de: caroline in PasteMai intai spalam bine frunzele de cicoare.Le punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert le punem sa se scurga bine apa din ele. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim...Citeste continuarea
Tagliatelle alla carbonara
Postat de: nadea68 in PastePunem apa la fiert intr-o oala.Cand da in fiert adaugam sare. Punem tagliatelle la fiert.Timpul de fiert dipende de ce fel de paste folositi.Alle mele s-au fiert 10 minute. Intre-timp...Citeste continuarea
Tarta aperitiv cu kaiser si legume
Postat de: farfuriavesela in Aperitive / GarnituriAluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata alba
Postat de: mihaelamiky1992 in TorturiCREMA: Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva...Citeste continuarea
Tocanita de naut cu macrou
Postat de: Toamna07 in PesteCineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste. Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien . Pestele l-am...Citeste continuarea
Tort Ferrero Rocher
Postat de: Satisfyyourcravings in TorturiOuăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care...Citeste continuarea
Tort ''doua culori''
Postat de: Adele in DulciuriBatem ouale cu zahar si ulei,adaugam iaurtul si amestecam bine.Punem faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua,intr-una din parti adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam...Citeste continuarea
Tort cu crema de banane
Postat de: andaoana in TorturiBlat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga...Citeste continuarea
Taco salad – gustarea regilor azteci
Postat de: simonacallas in SalateSe ia o lipie, se încălzeşte la cuptorul cu microunde timp de 5-10 secunde, şi imediat (cât încă e fierbinte) se pune în forma specială. Se procedează la fel cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Adele in DulciuriTiramisu reţetă originală Batem oul cu cele 4 linguri de zahar pana devine spuma,adaugam mascarponele si continuam sa amestecam bine pana devine cremos.Din frisca batuta oprim 2 linguri iar...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si crema de ciocolata
Postat de: caroline in TorturiIncepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa...Citeste continuarea
Tort cu Finetti si visine
Postat de: andreea_nagy in TorturiBlaturi : Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in...Citeste continuarea
Tort Roxana
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiMixam albusurile cu un praf de sare si zaharul.Adaugam galbenusurile,apa si amestecam,incorporam faina.Ungem o forma rotunda cu unt,tapetam cu faina, cu diametrul de 22 cm si dam la cuptor 180...Citeste continuarea
Tort de ciocolata Express
Postat de: gabrielacuisine in TorturiTimp de preparare si montare: 1h 30 min Ustensile necesare: 2 forme de teflon cu inel detasabil (diam. 24 cm) hartie pentru copt inel pentru torturi (pentru montare), fara...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si zmeura
Postat de: papabundetot in PrajituriAluatul: Am topit putin untul pe aragaz intr-o craticioara,avand grija sa nu il ard,apoi l-am pus intr-un castron,am adaugat apoi oul batut inainte separat,faina,apa,zaharul si esenta si am...Citeste continuarea
Tarta cu jeleu de mure, coacaze si...
Postat de: ralu_ca in PrajituriBlat: Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se formeaza o bila din el, il...Citeste continuarea
Tort cu ananas caramelizat
Postat de: Valclaudia in TorturiCuratam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm. Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas. Dam cratita la cuptor...Citeste continuarea
Tort de ciocolata (2)
Postat de: Adele in TorturiBlat : Punem 4 linguri de zahar pe foc si lasam sa devina caramel, adaugam 2 linguri de apa si lasam la racit. Batem ouale cu 4 linguri de zahar si ulei,adaugam dulceata, faina si praful de copt...Citeste continuarea
Tartine picante cu dovlecel
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSe prajesc feliile de dovlecel, cu tot cu coaja in tigaia gril. Separat se face reductia de otet balsamic: se pun toate ingredietele mentionate intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa...Citeste continuarea
Tort de post cu ciocolată şi vişine
Postat de: simonacallas in TorturiSe preîncălzeşte cuptorul. Se cern împreună făina, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul. Se mixează margarina cu zahărul, se adaugă laptele de soia şi romul, apoi se...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si nuca de cocos...
Postat de: farfuriavesela in TorturiFrecam galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul (cele 3 linguri), cu mixerul, ca la maioneza, va rezulta o compozitie cremoasa. Albusurile le bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se...Citeste continuarea