Reteta unei dimineti frumoase
Postat de: vero_closca in Cafeacand simti ca grijile zilnice te coplesesc, cand nu prea mai stii ce sa gatesti pt cei dragi(sot,copii,prieteni,etc...) suni o prietena sau mai multe si le inviti la tine dimineata devreme.culegi...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: housy in DulciuriReteta de preparare a papanasilor se amesta intr-un bol mai maricel faina, cu zaharul, cu amoniu, sarea, zaharul vanilinat separat se bat ouale si se adauga branza cele doua...Citeste continuarea
Rulade din bostanei pentru masa...
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriBostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa cateva minute , ca sa se scurga lichidul din...Citeste continuarea
Rulada cu biscuiti si banana
Postat de: jolygina in PrajituriSe pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa si margarina cubulete Amestecam pana se topeste. Sfaramam biscuiti cu sucitorul...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: Julie in DulciuriAmestecam laptele condensat cu untul moale, laptele praf si nuca de cocos. Lasam compozitia obtinuta la frigider pentru 10-15 minute sa se intareasca putin. O luam din frigider,ne udam mainile cu...Citeste continuarea
Rulada fitoasa cu crema de capsuni
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam pana se dizolva zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lamaie
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie , apoi se...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan cu...
Postat de: Sidy in PuiSe curata rodiile si se scot samburii.Se pun la fiert cu siropul, vinul si scortisoara.Se lasa sa fiarba cam 20 minute pina devine mai vascos. Fileurile de piept de curcan se pun pe o folie de...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: gaby_d in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac). Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa...Citeste continuarea
Rolls Cinnabon
Postat de: mirella in PrajituriMod de preparare: Am framantat aluatul la masina de facut paine.Am pus toate ingredientele(pentru aluat) si am dat la progamul de dospire framantare. Aluatul rezultat este un pic lipicios ....Citeste continuarea
Rulada cu sunca
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriJumatatea de aluat foietaj se lasa la dezghetat. cand s-a dezghetat ,pe masa de lucru se presara faina alba si se aseaza foaia de aluat. se mai intinde putin cu sucitorul(eu am avut de la...Citeste continuarea
Raffaello pentru copii
Postat de: jolygina in PrajituriSe pune laptele la fiert cu zaharul si cand a inceput sa fiarba bunem grisul in ploaie ,cand s-a ingrosat ca la budinca stingem focul adaugam untul de cocos si-l incorporam dupa care adaugam...Citeste continuarea
Rulada de pui cu ou si marar
Postat de: anisoara in PuiPentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine...Citeste continuarea
Rulouri cu crema
Postat de: Julie in DulciuriSe bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit de...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: Furnicuti in Mancaruri de postIn primul rand trebuie sa ne pregatim legumele, pentru ca ele se vor adauga simultan in tigaie si nu e timp sa le tocam cand mancarea e pe foc. Asa ca in primul rand le spalam si le curatam...Citeste continuarea
Rata cu sos dulce-acrisor
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in RataPreparare rata cu sos dulce acrisor: Puneti in wok 750 ml apa.Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in wok. Tocati morcovul si adaugati-l in wok. Tocati patrunjelul si adaugati-l in wok,...Citeste continuarea
Rulada de pui cu spaghete
Postat de: UNICA in SpaghetePieptul de pui se taie felii. Morcovul si ouale se taie in 4. Feliile formate se bat bine,se ung cu mustar,se presara cu sare si piper. Pe fiecare felie de piept se pun 2 buc ou,1 buc...Citeste continuarea
Risotto cu sparanghel
Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri1. Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in...Citeste continuarea
Rulada cu mascarpone si merisoare
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe face o clatita mai groasa din:un ou batut, o lingura de smantana,o lingura de faina,2 pliculete de zahar vanilinat,1 fiola esenta de vanilie, 1 lingurita amidon.Apoi se coace in tigaia unsa cu...Citeste continuarea
Rulada
Postat de: camic in PrajituriRulada: Se bat albusurile pana intepenesc in castron, se adauga pe rand zaharul, praful de sare si faina. (eu pun praf de copt la rulada asta doar cand nu sunt multumita de felul in care am...Citeste continuarea
Rulada cu ciuperci si sunca
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe intinde foaia putin cu sucitorul Ciupercile se curata si se toaca cu tot cu piciorusele de la ciuperci apoi se calesc intr-o tigaie cu putin ulei si cu ceapa tocata,sare si piper,se lasa sa...Citeste continuarea
Ratatouille a' la Tavi
Postat de: Ina in Mancaruri de postVinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc pe ambele parti, fara ulei , in tigaia teflonata. Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul , telina, ardeiul gras ,...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri de postPregatire ingrediente: Taiati vinetele felii, de jumatate de cm grosime. Puneti feliile de vanata la rumenit intr-o tigaie de teflon (fara ulei), sau pe gratar, si rumeniti-le pe ambele...Citeste continuarea
Rulada cu gem de capsuni si frisca
Postat de: miha in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga...Citeste continuarea
Rulouri cu crema de vanilie
Postat de: jolygina in Prajiturise taie foietajul in fasii subtiri si se ruleaza pe formele de rulouri se ung cu ou deasupra si se coc 20-25 min se scot si se umplu cu crema de vanilie preparare crema vanilie : se face...Citeste continuarea
Rulouri pane de file de pangasius
Postat de: medioto59 in PesteSe spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper fileurile. Se face un amestec din ouale batute bine , faina ,marar taiat marunt si cateva piucaturi apa minerala...Citeste continuarea
Rulada umpluta de porc cu garnitura...
Postat de: susu in PorcSe taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea, se condimenteaza putin si se aseaza peste ea...Citeste continuarea
Rulou de pui cu garnitura de ciuperci
Postat de: susu in PuiSe spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop uscat si se condimenteaza putin cu sare si piper. Se pune intr-o punguta curata si se bate putin. Se aseaza cate o felie de sunca subtire,...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: anisoara in PuiReteta de preparare a papanasilor Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii. Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in...Citeste continuarea
Rasol alb de manzat cu cartofi noi...
Postat de: silvi0ara in VitaCarnea se curata bine de pielite,se taie in bucati care se pun in vasul roman impreuna cu uleiul,supa,vinul si condimentele.Se acopera vasul si se da la cuptor la 200gC pentru o ora.Se scoate apoi...Citeste continuarea
Risotto cu fenicul si conopida
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriTopeste untul intr-o tigaie, apoi caleste ceapa si usturoiul.Adauga condopida si feniculul ras si caleste-le 2-3 minute. Adauga orezul si prajeste-l putin, amestecandu-l pentru a fi acoperit cu...Citeste continuarea
Risotto alla marinara
Postat de: alinut in Fructe de mareAm pregatit stockul: am pus la fiert fructele de mare, codite de patrunjel, o radacina pastarnac maruntita cam 20 min. Apoi am strecurat totul si am pus stockul la temperatura mica sa se mentina...Citeste continuarea
Rulouri cu peste
Postat de: laylalala in PestePentru sos Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste. Pentru rulouri Se incalzeste...Citeste continuarea
Rulada de curcan umpluta cu castane...
Postat de: laylalala in PuiSe incinge cuptorul la 180⁰C.Se bate putin pieptul de curcan apoi se presara cu sare, piper si thym.Se bate putin piureul de castane si se intinde uniform peste pieptul de curcan.Se ruleaza...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriFeliile subtiri de carne de pui( piept) se bat cu ciocanul de snitele ,se sareaza, pipereaza, condimenteaza dupa gust,se asaza pe o foaie de staniol si hartie de copt iar deasupra se pun felii...Citeste continuarea
Rasfat cu ciocolata si capsuni
Postat de: pusikmea in DulciuriSe spala capsunile si se lasa sa se scurga. Se aleg pentru a fi trase in ciocolata numai capsunile cu codita si care sunt mai tari. Se pune ciocolata intr-un ibric si se tine in apa...Citeste continuarea
Rechin cu legume la steamer
Postat de: lia in PesteCuratam si spalam zarzavaturile. Spalam in apa rece, feliile de rechin, le stergem cu servet absorbant si stoarcem toata zeama de la o lamaie, peste ele. Taiem zarzavaturile, felii,...Citeste continuarea
Rulouri de dovlecel cu cascaval
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCuratam dovlecelul si-l taiem in felii de aprox. 50mm. Presaram sare peste el si-l lasam asa timp de 15-20 minute. Pregatim doua farfurii adanci, una in care punem faina si una in care batem ouale...Citeste continuarea
Rulada Alex
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe pun la topit 50 g unt . Cand este topit adaugam faina si amestecam repede adaugand incet si laptele pina il punem pe tot.Se formeaza un sos pe care il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Rata pe varza
Postat de: Julie in RataVarza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se...Citeste continuarea
Rulada de capsuni
Postat de: susu in PrajituriMod de preparare: Se incinge cuptorul la 200gr.. Pentru aluat : se spala lamaia, se zvanta si i se rade coaja. Se bat bine - cu mixerul - ouale, zaharul si...Citeste continuarea
Rulada de pui cu spanac
Postat de: lia in PuiBatem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute,...Citeste continuarea
Rasturnata cu mere
Postat de: susu in PrajituriSe curata merele de coaja si seminte si se taie felii foarte subtiri. Se unge o forma de tort cu unt, se presara cele 80 g de zahar apoi se aseaza merele taiate felii cat mai stranse una langa...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu cartofi in vas yena
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui se spala bine si se taie in 4 bucati. se bate putin ca pentru snitzel si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. ciupercile se spala si se feliaza. pe fiecare...Citeste continuarea
Rulada din omleta a la Dana
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale cu smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei....Citeste continuarea
Rulada cu fructe confiate
Postat de: medioto59 in DulciuriUntul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta de vanilie.Se amesteca bine.Praful de copt se amesteca cu faina si...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriReteta de preparare a papanasilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul, faina si sarea.Se adauga laptele si se amesteca bine....Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: laylalala in Mancaruri de postSe incinge cuptorul la 190ᵒC. Se amesteca cepa si usturoiul. Se intinde pasta de rosii pe fundul unui vas larg termorezistent.Se presara amestecul de ceapa si usturoi, 2 linguri ulei de...Citeste continuarea
Rulada cu "reciclate"
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe intinde foaia de foietaj (se mai opresc cateva fasiute pentru a o "lega"),se rade cascavalul si se pune pe toata suprafata foietajului.Se taie sunca, se taie pieptul de pui si se...Citeste continuarea
Rulada Passion
Postat de: nadina73 in DulciuriAlbusurile se bat spuma apoi se pune zaharul si se mai bate putin dupa care se pune faina.Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao,apoi se pun in pungi separate si se taie coltul.Se...Citeste continuarea