Rulouri de pui cu carnati
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si se omogenizeaza. Pieptul de pui se taie felii, se acopera cu folie...Citeste continuarea
Rotita glazurata cu afine si nuca
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 180C, iar forma rotunda se tapeteaza BINE BINE cu ulei si faina. Untul se mixeaza bine singur pana devine mai albicios si cremos, apoi se adauga zaharul si se...Citeste continuarea
Racoritoare aromata pt zile fierbinti
Postat de: lia in CocktailPentru fiecare pahar am folosit cate un cub galben, unu rosu, cate una lingura de sirop de menta (daca vreti sa fie mai dulce, puneti 2 linguri), felii de lamaie si cate o frunzulita ca...Citeste continuarea
Rulada cu spanac si sunca
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe toaca spanacul daca e congetal si se amesteca cu ouale, se face ca o pasta. Se ia o folie de hartie pt copt si se unge bine cu unt,dupa care se intinde spanacul pasta apoi se pune...Citeste continuarea
Rasol picant de fasole verde
Postat de: ANCA in Mancaruri de postFasolea se curata si se fierbe cu putina sare, se scurge, se strpeste cu ulei de masline, se sareaza dupa gust. La salata asta eu folosesc mereu un otet aromat cu diverse ierburi, busuioc, cimbru,...Citeste continuarea
Rasfat cu inghetata
Postat de: RALUCAELENA in DulciuriPortocala se taie felii potrivit de subtiri .Se dizolva gelatina.Se tapeteaza un bol cu folie transparenta si se lipesc feliile de portocala intre ele cu gelatina.Se acopera...Citeste continuarea
Rulouri din muschi de porc cu sos...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea taiata fasii se bate putin cu ciocanul de snitele. fiecare bucata de carne se condimenteaza cu piper,vegeta si boia de ardei. apoi luam fiecare felie si o ungem cu putin mustar....Citeste continuarea
Rolls cu scortisoara si glazura
Postat de: diaconta in PrajituriPentru aluat: 100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si...Citeste continuarea
Rosii gratinate
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala rosiile si se taie felii cu grosimea de aprox. 1 cm, perpendicular pe directia coditei. Se unge cu unt un vas rotund, iar feliile de rosii se...Citeste continuarea
Rulada "Diaconta"
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa marunt si se pune la prajit cu ciupercile. Dupa ce s-au prajit putin se pune si sunca sau parizerul taiat cubulete, se pune sare,piper,vegeta,boia si dupa ce se ia de pe foc mararul...Citeste continuarea
Rulouri de peste cu legume la cuptor
Postat de: Julie in PesteSpalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime. Presaram feliile de dovlecel cu...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: pusikmea in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o mixam cu zaharul, smantana, ouale , esenta de vanilie si grisul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Luam cu lingura din...Citeste continuarea
Rulada de spanac cu branza si ardei
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSpanacul se mixeaza la robot pina se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina se amesteca cu praful de coptsi se adauga la spanac , amestecindu-se pina se omogenizeaza....Citeste continuarea
Rulouri de dovlecei gratinati
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul ,se taie pe lung fasii, care se condimenteaza cu sare si se prajesc pe gratar 2 minute pe ambele parti . Pieptul de curcan se prajeste pe gratar si el condimentet cu sare...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata
Postat de: pusikmea in Dulciuribatem albsusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...Citeste continuarea
Rulouri de pangasius cu dovlecei
Postat de: Julie in PangasiusSpalam fileul de peste , il uscam bine cu prosoape de hartie, apoi il saram si piperam. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem in felii subtiri, pe lungime. Il presaram cu sare si il tragem la...Citeste continuarea
Rulouri din piept de curcan cu sunca
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe taie pieptul de curcan in feliute subtiri sau poate il cumparati gata feliat. Se condimenteaza bine cu sare si piper. Se ia o felie de sunca se pune una de piept de curcan (sau invers), se...Citeste continuarea
Rulada Laura
Postat de: Sidy in VitaCarnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar, se pun feliile de jambon, morcov, castravete si cabanos , in interior, se ruleaza snitelele si se...Citeste continuarea
Ravioli cu sos de smantana
Postat de: medioto59 in PasteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet si apoi se strecoara.Se pun intr-un vas. Separat fierbem ouale ,tari.Dupa ce au fiert le curatam. Albusul se toaca marunt si se pune peste...Citeste continuarea
Rulada de pui Caleidoscop
Postat de: epurasha2bb in PuiSe toaca marunt ardeiul gras rosu si verdeata. Se unge cu ulei de masline o folie de aluminiu, se aseaza cate o bucata de file de piept de pui peste care asezam in ordine verdeata tocata,...Citeste continuarea
Rosii umplute cu branza
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriRosii se spala , se taie in doua si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Branza telemea, feta si smantana se pun in bolul unui mixer si se mixeaza bine pana cand obtineti o constitenta...Citeste continuarea
Rigatoni arrabiata
Postat de: Corina33 in PasteSe curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie. Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu...Citeste continuarea
Rulada din omleta (2)
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale cu 4 linguri de smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc cu arome...
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriInmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intr-un castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe razatoare cu gauri mici, se adauga peste paine, adaugam carnea, verdeata spalata si taiata...Citeste continuarea
Rulada cu gem
Postat de: bitza in Prajituriouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina de...Citeste continuarea
Red Velvet Cake
Postat de: laylalala in TorturiIncalzeste cuptorul la 180° Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua...Citeste continuarea
Rotocol cu branza
Postat de: miha in DulciuriAluat: Acest tip de aluat l-am folosit si la Placintelele cu branza . Atunci am folosit un alt tip de faina si doar 350 g, acum au intrat 400. De preferat ar fi sa puneti faina treptat si...Citeste continuarea
Rulada cu piersici/caise
Postat de: bitza in PrajituriBlatul :ouale se mixeaza cu apa calda,se adauga zaharul si se amesteca pana devine o compozitie cremoasa.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga treptat amestecului de...Citeste continuarea
Reteta de Vargabeles sau budinca de...
Postat de: lira in DulciuriPreparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta...Citeste continuarea
Raffaello
Postat de: lira in DulciuriMargarina se taie bucati. Untul eu l-am bagat 20 sec. la microunde, dupa care le punem in robot. Adaugam zaharul, laptele praf si cocosul si mixam compozitia. Din cocos punem doar 200 g, restul...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: lira in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu cele 2 linguri de gris si cu faina. Galbenusurile se adauga peste compozitia de branza, dupa care punem restul ingredientelor....Citeste continuarea
Rulada cu cafea
Postat de: bitza in PrajituriBLATUL :ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina...Citeste continuarea
Ravioli cu sunca
Postat de: lira in PasteSunca se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit se adauga sosul de rosii, apoi smantana. Se condimenteaza si se lasa pana fierbe putin, daca...Citeste continuarea
Rulada cu ciuperci si omleta
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu un praf de sare si patrunjel verde,(eu am facut intr-o tigaie dar arata mai bine daca se coace intr-o tava patrata la cuptor,se lucreza mai usor) Ciupercile (palarioarele) se...Citeste continuarea
Rosie umpluta cu salata de vinete
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie rosia feliute dar nu pana la baza apoi se umple cu salata de vinete Vinetele se coc se lasa la scurs apoi se toaca, se amesteca cu maioneza ,ceapa tocata ,sare ,piper . Se serveste...Citeste continuarea
Rulada cu piure de caise
Postat de: janet in PrajituriPregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul. Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul. Amestecam cu grija sa...Citeste continuarea
Raviolini
Postat de: pusikmea in PastePunam apa la fiert cu sare, dupa care punem ravioli, fierbem cateva minute ( de obicei se indica timpul de firbere pe punga). Dupa ce au fiert, se scurg de apa, dupa care le clatim cu apa rece....Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu ardei si...
Postat de: LALY in PuiSe spala pieptul si se lasa la scurs pe un prosop absorbant. Ardeiul se taie pe jumatate.Kaizerul se taie feliute. Se taie pieptul de pui pe jumatate.In interiorul pieptului se face un...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata
Postat de: madi_marin in PrajituriBlatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula, apoi esenta de...Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de...
Postat de: miha in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Cartofi cu carnati la cuptor: Cartofii curatati si spalati se taie rondele sau in jumatate daca sunt mai mici. Ardeii se taie fasii, iar...Citeste continuarea
Rata cu portocale
Postat de: epurasha2bb in RataFiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos...Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata si...
Postat de: Ina in PrajituriBLATUL: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa...Citeste continuarea
Rosii acordeoane
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam bine rosiile, dupa care cu un cutit care taie bine, nu ca al meu cu care m-am chinuit o gramada :D :)) crestam rosiile in asa fel incat sa ramana prinse jos ( exact ca la Cartofi acordeon...Citeste continuarea
Rulada cu crema de capsuni
Postat de: bitza in PrajituriBlatul: am vrut un blat care sa nu fie nici alb-galbui,nici negru asa ca am pus o lingura de nesquik!Ouale se bat cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa,apoi se dauga faina amestecata cu...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci si mazare
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSupa de pui se pune la incalzit intr-o cratita pe aragaz. Ceapa si usturoiul se curata,se spala impreuna cu telina si se taie marunt. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 4 linguri de...Citeste continuarea
Rollo de pollo a la pimienta
Postat de: vik in Puipulpele se dezoseaza, se spala si se sterg cu servetel de bucataie. pe partea din interior se aseaza in mijloc o feliuta subtire de bacon afumat si un triunghi de branza topita. se...Citeste continuarea
Rulada cu lamaie
Postat de: bitza in PrajituriBlatul : Ouale se bat spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat si se continuua mixarea.La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt si daca este nevoie 1-2 linguri de apa...Citeste continuarea
Rulada de bezea cu crema de ciocolata
Postat de: miha in PrajituriCrema: Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul. Blat: Albusurile se bat spuma tare...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc
Postat de: biancas76 in PorcSnitelele de porc se bat si se condimenteaza cu sare si piper. Se umplu cu ingredientele de mai sus adica: o bucata de sunca, sau una de salam cu crusta de piper negru, o bucatica cascaval, o...Citeste continuarea
Rasol de cod cu cartofi noi
Postat de: vero_closca in Pestespeli pestele si legumele.cartofii ii pui la fiert in apa cu foarte putina sare.in alta oala pui ardeiul ,ceapa,radacina de patrunjel,piper,chilli si sare si lasi sa fiarba.cand sunt pe jumatate...Citeste continuarea