Prajitura cu dovleac(ludaie)
Postat de: nico_nico in PrajituriIntr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim...Citeste continuarea
Placintele pufoase de toamna
Postat de: nico_nico in PrajituriSe amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute....Citeste continuarea
Painici norisor
Postat de: RuxyRux in PiineReteta prevede 1/4 lingurita cream tartar, eu am inlocuit cu 3 lingurite zeama de lamaie. Eu nu am avut crema de branza dar am preparat-o dintr-o bucatica de branza cremoasa si doua linguri de...Citeste continuarea
Painici umplute cu dulceata de...
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Placinta impletita cu branza si mere
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Cernem faina intr-un bol. Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura. Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa...Citeste continuarea
Pui crocant la cuptor
Postat de: Nadyne in Aperitive / GarnituriTaiem fasii de pui, potrivit de groase. Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora....Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata...
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam...Citeste continuarea
Porc Sichuan
Postat de: AndrutzaP in PorcIncepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din...Citeste continuarea
Palarioare cu carne, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini....Citeste continuarea
Painici la tigaie
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriIncepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". ...Citeste continuarea
Prajitura cu pere si glazura fondant
Postat de: stefy_a in Prajituri- se separa albusurile de galbenusuri - albusurile se mixeaza spuma ca de bezea, cu zaharul adauga treptat - galbenusurile se amesteca cu uleiul si peste ele se adauga albusul spuma...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: Nadyne in DulciuriDovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se...Citeste continuarea
Paste fainoase pregatite in casa
Postat de: diaconta in PasteAm pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan. Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea....Citeste continuarea
Piersici umplute
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAluat : Amestecam zaharul, uleiu, praful de sare si apa.Dupa adaugam praful de copt,esenta si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Treptat adaugam faina pana obtinem un aluat usor de modelat (sa...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: Nadyne in DulciuriAmestecam faina cu praful de copt. Cu exceptia acestora, toate celelalte ingrediente le mixam. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam si faina, mixand la o viteza mai mica. ...Citeste continuarea
Petale aperitiv
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMi-a luat mai mult sa le bibilesc decat sa se coaca si sa se manance.....:))))) Am lasat la dezghetat aluatul, la temperatura camerei, l-am intins putin cu sucitorul si apoi am decupat o forma...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si crema de vanilie
Postat de: roxana_simona in DulciuriPentru aluat: Amestecăm toate ingredientele, aluatul il împărţim in două bucăţi egale și întindem două foi. Pentru crema de cocos: Batem albusurile spuma cu...Citeste continuarea
Pizza rustica
Postat de: ancutsa in PizzaMai intai pregatim aluatul: Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si nuca
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un bol se mixeaza ouale...Citeste continuarea
Placinte cu prune
Postat de: Criss in DulciuriIn cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si stafide
Postat de: RuxyRux in DulciuriAm amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine...Citeste continuarea
Pastrav cu legume la cuptor
Postat de: auragiuverdea1990 in PesteAm curatat pestii, i-am taiat, am pus sare si i-am lasat aprox. 60 de minute. Intre timp am pregatit legumele, ceapa am taiat-o solzisori, morcovul rondele si ardeiul fasii.Am spalat si rosiile si...Citeste continuarea
Paine cu ou si cascaval
Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / GarnituriCascavalul si branza se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale sarea si smantana. Feliile de paine se inmoaie in acest amestec pe ambele parti si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pana...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac si cu nuca
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final...Citeste continuarea
Pachetele pufoase cu rahat
Postat de: gabitsa in DulciuriFoaia de placinta se intinde si se taie cubulete . Rahatul l-am taiat feliute mici . Pe un cubulet am pus o feliuta de rahat si am acoperit cu un alt cubulet strangand bine capetele pentru...Citeste continuarea
Pariziene
Postat de: Nadyne in DulciuriIngredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul,...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu gutui
Postat de: andaoana in PuiCarnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu ) Intr-un castron amestecam sosul de soia , mierea,...Citeste continuarea
Prajitura cu cacao si branza
Postat de: medioto59 in DulciuriBlatul Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma. Separat mixam...Citeste continuarea
Paine cu nuci, usturoi si busuioc
Postat de: RuxyRux in PiineLaptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat. Faina am cernut-o...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac
Postat de: andaoana in PrajituriMasuram cu aceiasi cana toate ingredientele. Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac . Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu castane
Postat de: andaoana in PuiCarnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am...Citeste continuarea
Placinta cu carne, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in PorcMai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se...Citeste continuarea
Placinta dobrogeana
Postat de: Bucataras in PrajituriPasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia...Citeste continuarea
Placinta cu muschi file, piept de...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea. Amestecam bine folosind o...Citeste continuarea
Paine cu cartofi si sofran indian
Postat de: RuxyRux in PiineAm cantarit cartofii curatati, i-am taiat si i-am pus la fiert cu destula apa. Cand au fost fierti, am strecurat zeama si am pastrat 200 ml. Cartofii i-am pasat si i-am lasat putin la racit....Citeste continuarea
Pizza coroana
Postat de: amalia01 in PizzaFoaia de aluat trebuie musai sa o asezi in forma de guguluf . Pentru asta ii decupezi mijlocul si folosesti aluatul la acoperirea compozitiei. Dar nu uita sa ungi tava cu putin ulei. Intinzi...Citeste continuarea
Prajitura de toamna
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoaia cu nuca: Am folosit o tava cu dimensiunile de 26/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu zaharul, apoi am adaugam untul topit,...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: eumimi in PrajituriApa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este tare si este uleios. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca....Citeste continuarea
Placinta de post cu dovleac
Postat de: Nadyne in DulciuriPrima data ne ocupam de crema de dovleac. Intr-un vas, punem 2-3 linguri cu ulei, adăugăm dovleacul ras si calim pana se evaporă lichidul. Punem zahăr, grisul in ploaie (3...Citeste continuarea
Pogacele
Postat de: ancutsa in DulciuriSe amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Intr-un alt vas, mai mare, se amesteca faina cu 125 g de unt cu degetele, pana se face faramicios. Acum se adauga sarea, drojdia cu laptele si...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: ancutsa in PiineSe curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure. Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda...Citeste continuarea
Placinta rustica cu mere
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriMerele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: claudiaO in PorcSpalam bine piciorul de porc si rasolul si le punem in oalacu APA rece. Eu am pus oala cam trei sferturi plina. Punem sare si asteptam sa inceapa sa daca spuma. Curatam cu grija si rabdare to at a...Citeste continuarea
Pepene galben cu burata
Postat de: ctlina in SalateTaiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte. Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon. Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: Bunica in DulciuriPentru început ne ocupăm de maia. Din 250 ml. apă+ drojdie+2 lingurițe zahăr+o lingură de făină preparăm maiaua. Punem toate ingredientele într-un bol,le amestecăm...Citeste continuarea
Prajitura Petre Roman
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCrema: Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am...Citeste continuarea
Prajitura Katy
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoi : Intr-un castron amestecam untura cu sarea,zaharul apoi adaugam galbenusurile si laptele. Omogenizam si adaugam faina cernuta si praful de copt, framnatam o coca pe care o impartim in 3 parti...Citeste continuarea
Paste carbonara
Postat de: ancutsa in PasteSe fierb pastele al dente in apa cu putina sare si o lingura de ulei (sa nu se lipeasca). Se preincalzeste cuptorul. Intre timp, se rad cascavalul, branza si se taie in felii subtiri sunca de...Citeste continuarea
PIZZA DE CASA
Postat de: danadanutza23 in PizzaIncepe cu prepararea blatului punem drojdia in 50 ml apa calduta si putina faina o lasam la dospit 10 min dupa care amestecam faina cu apa drojdia dospita si uleiul si framantam pana aluatul de...Citeste continuarea
Pui manastiresc
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai curatam pulpele, le spalam si portionam. Apoi le dam prin sare, piper si boia dulce, punem untul la topit , asezam bucatile de pui si le rumenim. Dupa ce s-au rumenit adaugam 1 si 1/2...Citeste continuarea