Piept de pui cu mozarella si rosii
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat. Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de...Citeste continuarea
Placinta cu branza de burduf, urda,...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele...Citeste continuarea
Pizza cu blat pufos
Postat de: Bunica in PizzaIntr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn. Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei. Am...Citeste continuarea
Paine cu crenvursti si mozzarella
Postat de: madi_marin in PiinePunem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...Citeste continuarea
Piept de curcan marinat in crusta...
Postat de: TAB1TA in CurcanAm tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru. Am tocat marunt usturoiul. Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul,...Citeste continuarea
Paine de casa cu seminte de in si...
Postat de: katty in PiineCernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana...Citeste continuarea
Paste umplute cu urda si marar
Postat de: andaoana in PasteFaina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiIntr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi...Citeste continuarea
Patrate ondulate cu mazare si ton
Postat de: TAB1TA in PastePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei. Se adauga mazarea. Cand pastele s-au fiert, se scurg de apa. Se scot cu o paleta si se pun in farfurii pastele...Citeste continuarea
Paste cu smantana
Postat de: sufletista in PasteIntr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele pe care le vom fierbe timpul scris instructiunilor de pe pachet. Le strecuram de apa si le trecem pe sub un jet de apa...Citeste continuarea
Placinte cu spanac si branza
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriPentru inceput incalzim putin 30 ml lapte in care punem zaharul si drojdia si se dizolva. Intr-un castron mai mare cernem faina si adaugam sarea. In mijlocul ei formam o adancitura in care...Citeste continuarea
Pasta de linte rosie cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postSpalam lintea in mai multe ape, pana cand apa este limpede. Adaugam 250 ml apa, sare, foile de dafin si crenguta de cimbru si fierbem la foc mic pana apa este absorbita in totalitate. Cand...Citeste continuarea
Painici umplute cu chiftele din...
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineDrojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...Citeste continuarea
Patrate ondulate cu ton si porumb
Postat de: TAB1TA in PasteSe fierb pastele in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Am adaugat condimentele. Am scurs apa. Am asezat pe farfurie pastele alaturi de...Citeste continuarea
Paine plata, impletita
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină,...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci si pui din supa
Postat de: TAB1TA in PuiIntr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovii. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile. Cand legumele se inmoaie putin se adauga supa si carnea de pui....Citeste continuarea
Pui la tava (capac)
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneEu am folosit o gaina de tara asa ca am fiert-o putin inainte pentru ca nu stiam cat de batrana era. Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust.usturoiul zdrobit sau dat prin...Citeste continuarea
Pancakes pentru micul dejun
Postat de: mirela0911 in Mancare copiiSe taie cubulete salamul, ardeiul gras si cacavalul. Ceapa verde se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale bine cu sarea, piperul si verdeturile. Se adauga laptele si uleiul apoi salamul,...Citeste continuarea
Paine frantuzeasaca
Postat de: cristinamogosoaia in PiinePentru inceput oparim 20 g faina in 100 ml lapte. Cernem faina de 2 ori si adaugam sarea. Punem drojdia intr-un castron cu cele 2 lingurite zahar. 160 ml lapte il incalzim . Punem 3-4...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: gurita_ta2005 in PiineDrojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida. In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune...Citeste continuarea
Paste tricolore cu file de cod
Postat de: TAB1TA in PastePestele se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scot pe servet absorbant. Separat se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga ulei si...Citeste continuarea
Paine cu leurda
Postat de: sufletista in PasteLeurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros. Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le...Citeste continuarea
Peste cu paste macaroni
Postat de: cristeena20 in PastePestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se...Citeste continuarea
Paine cu iaurt
Postat de: cristinutanicolita in PiineSe alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Faina se cerne. Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: Trifoicupatrufoi in PiinePentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un...Citeste continuarea
Placinta de Paste cu spanac, branza...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea
Paine cu ceapa si masline
Postat de: madi_marin in PiineSe pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...Citeste continuarea
Prima paine cu maia
Postat de: RuxyRux in PiineAm sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...Citeste continuarea
Pachetele umplute cu carne si legume
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...Citeste continuarea
Pizza cu aluat tinut la rece peste...
Postat de: ReteteAlina in PizzaDupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si...Citeste continuarea
Pate vegetal
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Postat de: oanapl in PuiCarnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea
Parjoale - reteta inspirata de la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea
Palanete cu branza pe dinafara
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea
Papricas cu ardei copti si galuste
Postat de: eumimi in PuiTaiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea
Paine floare
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...Citeste continuarea
Pate de ficat cu salvie si piper
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in...Citeste continuarea
Pizza la tigaie, cu ciuperci,...
Postat de: vasimur in PizzaPunem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...Citeste continuarea
Pulpe marinate in sos de iaurt cu...
Postat de: sufletista in PuiIntr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: cristinutanicolita in PiineCartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. După ce au fiert se pasează ca pentru piure. Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se...Citeste continuarea
Placinta creata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mare adaugam branzeturile date prin razatoare,branza proaspata,smantana,3 oua batute si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Pe masa de lucru asezam prima foaie de...Citeste continuarea
Pizza de marti
Postat de: Constelatialeu in PizzaAm cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine...Citeste continuarea
Pasta tartinabila cu sardine
Postat de: mihaelar63 in SalateSardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...Citeste continuarea
Paine cu lapte
Postat de: cristinutanicolita in PiineMaiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald...Citeste continuarea
Paine cu faina neagra si susan
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt si gris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTelemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate...Citeste continuarea
Pene de de linte rosie cu salata verde
Postat de: Bunica in PennePentru inceput punem apa intr-un vas si-l punem pe foc. Cand apa clocoteste, punem putina sare si pastele la fiert pentru 8-10 minute. Spalam frunzele de salata si le rupem grosier....Citeste continuarea
Pui in cinci culori
Postat de: Ksenya in PuiIntr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume
Postat de: TAB1TA in PuiIntr-o tigaie mai mare cu peretii mai grosi, am pus l-a incins uleiul. Am adaugat pulpele si le-am lasat sa se perpeleasca cateva minute pe ambele parti. Intre timp am pregatit legumele. Am...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Meea in PizzaAluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru...Citeste continuarea