Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute . Separat ceapa o spalam si o tocam marunt. Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: madi_marin in CiorbeCeapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu sare, piper ,...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriAm mixat ouale cu putina sare pana si-au dublat volumul si au devenit spumoase. Peste oua am adaugat uleiul ,smantana si praful de copt amestecat cu faina. Am taiat sunca,salamul si ardeiul...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul) Adauga untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Carnaciori de porc in sos de rosii
Postat de: Adele in PorcPunem o tigaie pe foc cu ulei si usturoiul intreg ,pe care il prajim usor pe ambele parti dupa care il scoatem,punem si carnatii si ii sigiliam pe ambele parti ,dupa care turnam vinul si lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie cu scarita...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte. Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ryta in DulciuriSe fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca. Se ard cele 5 ling de zahar intr-un vas si se ung peretii vasului cu zaharul ars si se lasa 10-15 min sa se racoreasca. Se bat cele 7 oua cu...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu inghetata...
Postat de: Ina in DulciuriClatite pufoase reteta Mixam ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugam alternativ faina si lapte, mixand pentru omogenizare. Subtiem compozitia cu apa minerala carbogazoasa, amestecand...Citeste continuarea
Cheesecake cu ricotta si coacaze negre
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca. Crema : Am batut...Citeste continuarea
Chiftelute in sos picant de rosii
Postat de: Dya in PorcPentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea...Citeste continuarea
Chifle umplute cu cascaval, seminte...
Postat de: simona72 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Pentru...Citeste continuarea
Chefal cu rosii in pergament
Postat de: simona72 in PestePestele, curatat, fara cap si zvantat cu prosoape de hartie, se aseaza pe hartie de copt. Se face un sos din uleiul de masline, un praf de sare si piper, mustar, sos curry, patrunjel proaspat sau...Citeste continuarea
Cuburi "Kinder Pingui"
Postat de: Creatsa in PrajituriFoi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea...Citeste continuarea
Chec mulatru
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat margarina topită, apoi laptele, amestecându-se ușor,...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare de pui si...
Postat de: Dya in CiorbeFierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...Citeste continuarea
Ciocănele de pui a la Padre
Postat de: panacris in PuiCiocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...Citeste continuarea
Cordon bleu cu vinete
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeVinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust. Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem...Citeste continuarea
Chec aperitiv "Mozaic"
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriReteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTocam carnea, vita si porc, adaugam ceapa taiata marunt si painea inmuiata in lapte si stoarsa ( nu foarte mult ) si omogenizam. Adaugam piper si sare dupa gust, apoi cele doua oua si verdeata...Citeste continuarea
Crema de zahar ars 2
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul (150-160 g depinde de cat de dulce doriti sa fie) si mixam bine pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam treptat laptele si mixam la viteza mica...Citeste continuarea
Chiftele delicioase
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea tocata o saram si piperam, adaugam cascavalul ras, salamul dat prin razatoare, ciupercile le taiem marunt si le adaugam in compozitie impreuna cu celelalte mirodenii. Adaugam un ou...Citeste continuarea
Clatite banatene sau "ca la Ana...
Postat de: Dya in DulciuriIncepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire. Se coc apoi la...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu zucchini
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar). Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit...Citeste continuarea
CARNACIORI RO-LA-LA
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriOul se bate bine cu telul, impreuna cu sarea si zaharul; se adauga treptat apa minerala, amestecand incontinuu; se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; se unge...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCiupercile si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi . Branza ( eu am folosit o branza asemanatoare la telemea ) o dam prin razatoarea cu gauri mari sau dupa preferinta o taiem cuburi...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam de codite, le saram si piperam si le asezam in tava cuptorului, alaturi de coditele sarate si piperate. In fiecare ciuperca punem cate o bucatica de...Citeste continuarea
Clatite cu mere caramelizate
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pentru compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins se unge cu putin ulei(daca ati pus in compozitie nu e nevoie sa mai puneti si in tigaie),se prajesc...Citeste continuarea
Cozonac marmorat de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postAmestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam. Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe...Citeste continuarea
Cornulete de post cu rahat
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postZdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala...Citeste continuarea
Cheesecacke cu fructe
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt se pune cateva minute la calit,dupa care se adauga morcovii taiati rondele sau cuburi. Dupa ce s-au calit putin se pun in oala de ciorba la fiert la foc potrivit. Se...Citeste continuarea
Chifteluţe Dukan
Postat de: botcrina in PuiDezosăm pulpele, după care le dăm prin maşina de tocat carne. Într-un bol amestecăm carnea cu brânza, tărâţa de ovăz şi oul bătut, condimentăm cu sare şi...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: jolygina in DulciuriPregatim crema pentru a umple clatitele din ricota, fructele confiate, iaurt , ou si cele 3 linguri de zahar. Umplem clatitele cu crema de branza apoi ungem o tava mai inalta cu unt...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de vanilie si...
Postat de: Dea_Dea in DulciuriCapsunile se piseaza . Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea! Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar) Intr-un alt bol mixam untul cu...Citeste continuarea
Cartofi noi intregi la cuptor
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja , clatim ; Punem cartofii intr-o oala, acoperim cu apa si dam la fiert cca 20 de minute ; Scurgem de apa si punem cartofii intr-o tava de cuptor , condimentam cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe taie sunca ( sau pieptul de pui si se fierbe 1 ora ), cascavalul, branza telemea,maslinele (in jumatate), gogosarul (copt si curatat de pielita). Intr-un castron punem faina, adaugam praful...Citeste continuarea
Crostata cu nectarine
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem...Citeste continuarea
Ceafa de porc in sos de rosii si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPeste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit. Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: pity19 in PrajituriIntr-o oala turnam laptele si dam la fiert la foc mediu , pana acesta incepe usor sa fiarba , dupa care dam focul incet . Cele 5 budinci le amestecam cu zaharul si cu 15 linguri de lapte rece ;...Citeste continuarea
Cheesecake cu afine
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe zdrobesc biscuitii, se amesteca cu cele 2 linguri de zahar si untul topit. Cu compozitia obtinuta se tapeteaza fundul unei tavi rotunde (tapetata la randul ei cu hartie de copt daca e cazul),...Citeste continuarea
Cheesecake - 2 ani de bucataras :)
Postat de: AnyCostescu in DulciuriTocati biscuitii marunt. Daca aveti robot foarte bine, daca nu va chinuiti ca mine cu o punga si un sucitor J Amestecati-i apoi cu untul si puneti totul intr-o tava .Dati tava la...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci ( de post)
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCiupercile se curata, se spala, se scurg si se taie fasii. Ceapa se curata, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, cand este gata adaugam ceapa, usturoiul. Lasam 2-3...Citeste continuarea
Chiftele de legume
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeIntr-o craticioara se pune apa cu sare,iar cand clocoteste se pun buchetelele de conopida la fiert.Se lasa cam 15-20 minute,se scot,se strecoara de apa si se paseaza. Ceapa se toaca marunt si...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Se curata porumbul de frunze si de matase, se asaza intr-o oala si se adauga apa rece, atat cat sa ii acopere. Se fierb la foc potrivit, atat cat este necesar (boabele...Citeste continuarea
Clatite (reteta video)
Postat de: Oana in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si uleiul, se adauga apoi vanilia si faina. Se subtiaza compozitia cu lapte si apa minerala. La final se adauga coaja rasa de lamaie. Trebuie sa obtineti o compozitie...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: gaby_d in DulciuriÎntr-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează....Citeste continuarea
Ciulama de dovlecel cu perisoare de...
Postat de: merisor67 in PuiPentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele....Citeste continuarea
Chilli con carne
Postat de: elucubratiiculinare in VitaCeapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeii se vor taia cubulete. Semintele le pastrati in functie de cat de iute doriti mancarea. Rosiile se vor taia cubulete mici. Se va pune...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: babi5 in DulciuriSe pune faina intr-un castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem compozitia la...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Se bat ouale cu sare (nu mult in cazul in care cascavalul e sarat ) si piper. 2. Adaugati cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mari, untul topit si racit, faina, praful de copt, laptele,...Citeste continuarea























