A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cocartau

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu branza

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana,  condimentele si...Citeste continuarea

Cochilii

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se framanta un aluat din unt, faina, 1 ou si branza.Se lasa la rece o jumatate de ora. Pregatim apoi umplutura, taiem marunt de tot ardeiul, ciuperca si muschiul tiganesc, Dam pe razatoare...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune baconul, cascavalul, branza topita si untul, punem putina sare, piperul si boiaua ( sau orice...Citeste continuarea

Casuta din friganele

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Se da painea prin oul batut cu putina sare si se prajeste intr-o tigaie intinsa unsa bine cu unt.Apoi se formeaza casuta din friganele obtinute, se decupeaza cu cutitul din una din felii baghetute...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si...Citeste continuarea

Cuibusor de oua

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb bine 15minute,se lasa sa se raceasca si se curata coaja.Se taie fundul fiecarui ou si se scoate cu grija galbenusul.Se face o maioneza dintr-un galbenus de ou crud cu 3galbenusuri...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

legumele se curata , se spala , se taie cubulete mici si se pun la fiert impreuna cu pulpele de pui, ceapa intreaga  , sarea , foaia de dafin , si crenguta de marar in 3 litrii de apa...Citeste continuarea

Chiftea Buzdugan

Postat de: epurasha2bb in Vita

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si...Citeste continuarea

Clătite umplute cu piept de pui

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Incepem cu prepararea umpluturii pentru ca trebuie sa tinem calde clatitele. Prepararea umpluturii: Piepul de pui il spalam bine, il fierbem cu putina sare si piper iar apoi il...Citeste continuarea

Ciorba cu loboda si afumatura

Postat de: cccris in Supe/Ciorbe

Carnea si legumele se taie bucatele mici. Se pun la fiert pt inceput ceapa, morcovii, gogosarul, carnea, pe la jumatate se adauga cartofii, sucul de rosii, sarea. In final punem si borsul, ouale,...Citeste continuarea

Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt...

Postat de: nadina73 in Piine

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza putin cu laptele (apa ) caldut apoi se amesteca cu faina cernuta si se framanta(eu o framant in masina de paine)se lasa la dospit 30 minute...Citeste continuarea

Clatite in forma de inimi

Postat de: nadina73 in Mancare copii

Se amesteca toate bine (eu le fac cu mixerul)inclusiv uleiul dupa care se coc ,in forme sau simpla in tigaie sant super buna daca mai rman si a doua zi ,eu pun o folie de plastic peste platoul...Citeste continuarea

Carbonnades a la Flamande

Postat de: Brindusa in Vita

Incalzeste cuptorul la 180 C si pregateste o tava de bagat la cuptor. Taie carnea in bucati mici (5-6 cm si subtiri). Sterge-le de orice umezeala cu prosoape de hartie.Pune 3 linguri de ulei la...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata,se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos(se lasa un cotor).Mezelurile si cascavalul se taie bucati si se pune in fiecare crestatura ce doriti.Deasupra se...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi si dovlecei...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cartoful si dovlecelul se rad pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si cu lingura se pun la prajit in ulei incins chiftelutele care se modeleaza direct in tigaie....Citeste continuarea

Curry de bame

Postat de: Brindusa in Mancaruri de post

reteta pentru conserve de bame am pus-o aici Incalzeste bine uleiul si pune coriandrul si chimenul. Caleste-le usor. Adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga curcuma si chili si mai lasa 2...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu lapte de soia-post

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata usturoiul si se piseaza ,apoi se caleste in putin ulei de masline 1-2 minute dupa care se pune salata sapalat si taiat marunt,se lasa sa se inmoaia putin salata in ulei la foc mic ...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul Se amesteca toate taiate cu compozitia...Citeste continuarea

Ciabatta mea

Postat de: Brindusa in Piine

In prima zi , seara fa maiaua. Dizolva 5 g de drojdie in putina apa (din cele 150g) si lasa sa stea 5 minute. Pune amestecul intr-un castron mare, adauga restul pana la 150 ml de apa, adauga...Citeste continuarea

ciuperci umplute cu orez - de post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

in 2 linguri de ulei se prajesc 1 min , ceapa si ardeiul , curatate , spalate si taiate cubulete . se pune orezulsi 1 cana de apa , sare .se mai complecteaza in timpul fierberii cu apa daca...Citeste continuarea

Ciorba cu moare (zeama de varza)

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

se curata radacinoasele si  se taie cubulete, la fel si ardeiul rosu, apoi se calesc in putin ulei de masline 3-4 minute Intr-o oala se pun 4 litri de apa si ceapa cu delicatul sa...Citeste continuarea

Ciuperci sotate

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

  Se spala ciupercile rapid sub jet de apa si se lasa la scurs. Ciupercile se taie felii mai subtiri cu tot cu codite, ardeiul bucati mai mari si morcovul rondele. Se incinge o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: crisad in Supe/Ciorbe

fasolea se spala bine si se lasa la inmuiat (de seara pana dimineata ) .am pus fasolea impreuna cu  1 ceapa 1 morcov  pastarnac (taiate in bucati mari) si cartoful (intreg Vladut spune...Citeste continuarea

Cremsnit Budapesta

Postat de: susu in Prajituri

Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Le puteti face din orice fel de carne. Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul, ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si...Citeste continuarea

Cartofi inabusiti cu usturoi

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Cartofii se spala bine, apoi se taie in bucati mai mari decat la pt cartofii pai, intre timp, se incinge putin ulei de masline, se pun cartofii, adaugind si citeva linguri de apa, sare si piper...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Fasolea boabe se pune la fiert Fasolea se poate pune de seara in apa, la inmuiat. Intr-o oala de 3l se fierbe fasolea . Dupa ce a clocotit 10 minute se schimba apa. Aceasta operatie se repeta de...Citeste continuarea

CIORBA DE PUI A LA GREC

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Morcovul si radacina de patrunjel se curata si se taie rondele subtiri,se pun in putin ulei de masline si le lasam la calit 5minute.Ceapa o dam pe razatoare sau o mixam si o punem peste morcov si...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de gaina

Postat de: Oana in Ciorbe

Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: fluturas in Supe/Ciorbe

Se pune la fiert pieptul de pui cu sare,se spumeaza apoi se adauga morcovul dat prin razatoare,albitura bucati intregi si ceapa crestata.Cand se fierb se scot zarzavaturile lasate intregi.Se...Citeste continuarea

Costita cu cartofi in sos alb

Postat de: adnas54 in Porc

Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada....Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu galuste imperiale

Postat de: bitza in Ciorbe

Se pune carne la fiert,iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete(sau cum doriti) si se lasa la fiert. Galustele:Ouale se bat impreuna cu cascavalul,se adauga untul...Citeste continuarea

Cartofi in doua culori la cuptor cu...

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb 10 min impreuna cu morcovii taiati cubulete,in apa cu sare,se scot se pun in tava,se adauga peste 3 lg de ulei,sare,piper si se lasa la cuptor pana se inmoaie.Se servesc langa un...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .    2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca si gem de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie. drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar...Citeste continuarea

Ciorbita de vita cu zarzavat si...

Postat de: rivka in Supe/Ciorbe

Legumele se toaca ,dovleceii se taie cubulete,se aseaza in oala de supa impreuna cu carnea cubulete si se dau in cateva linguri de ulei masline la dutuit pana cand incep sa-si lase miros, se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de...

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de vita

Postat de: silvi0ara in Cannelloni

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa se innmoaie,apoi se adauga carnea si condimentele si un pahar de apa si se lasa la calit pana...Citeste continuarea

Chiftelute cu surprize

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

usturoiul se piseaza , painea se imoaie in apa si se stoarce . carnea tocata se amesteca bine cu paine imuiata , usturoi, ou, cimbrisor , sare si piper dupa gust . gogosarul,...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu orez si legume...

Postat de: ela in Pui

Se amesteca toate condimentele intr-un castronas.Se spala pulpele,se sterg si se pun in punga de plastic speciala termorezistenta.Se rastoarna condimentele in punga si se intoarce punga pe toate...Citeste continuarea

Chiftelute cu peste afumat

Postat de: madi_marin in Peste

Pestele crud se fierbe in apa cu putina sare si putin otet. Cand e gata se curata de oase. La fel se curta si pestele afumat. Se pun la robot, se adauga si oul, condimentele, praful de usturoi,...Citeste continuarea

Creste cu sunca si sos de rosii

Postat de: Oana in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor, in apa fiarta cu sare. Sunca se taie cubulete. Uleiulse incinge intr-o craticioara, se adauga sunca si cateva linguri de apa, se lasa cateva minute la...Citeste continuarea

Coeur de poulet etourdi Inima de...

Postat de: gospodinadecriza in Pui

 Curatam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le. Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si...Citeste continuarea

Corabioare de dovlecei

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min. Se toaca ceapa...Citeste continuarea

Ciorba acra cu afumatura de porc

Postat de: dicarmencitta1957 in Ciorbe

Spalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot amestecul de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu portocale

Postat de: madi_marin in Dulciuri

 Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit. Ouale...Citeste continuarea

Cartofi rantaliti

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.Potrivim de sare .Sunt...Citeste continuarea