A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite cu crema de vanilie

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile...Citeste continuarea

Chec cu smantana - Desertul savuros...

Postat de: miha in Dulciuri

Cum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin...Citeste continuarea

Cherry

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin...Citeste continuarea

Ciupercute la cuptor

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

SPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O...Citeste continuarea

Cookies asortate

Postat de: Sylvia in Torturi

  Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de...Citeste continuarea

Colac cu branza

Postat de: ionix in Prajituri

aluatul se gaseste aici:  http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata,...Citeste continuarea

Cornulete umplute-bestial de gustoase

Postat de: pansy1 in Prajituri

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie...Citeste continuarea

Crap la cuptor in sos de rosii

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

 Se spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci, smantana...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Cartofi pane

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

punem cartofii la fiert in coaja. dupa ce au fiert ii taiem felii putin mai groase si ii dam prin compozitia formata din faina, lapte, ou, sare, piper, boia si cascavalul ras, dupa care ii dam...Citeste continuarea

Ciupercute cu verdeata si cascaval

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

 Se spala si apoi se curata ciupercile.Sesepara coditele de palaria ciupercilor si se lasa la scurs. Se spala apoi si se taie marunt verdeata si ardeilu iute.Se taie coditele marunt si se...Citeste continuarea

Colina cu gargarite

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul...Citeste continuarea

Clatite umplute cu ciuperci si...

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

SE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana...Citeste continuarea

Cozonac traditional pufos

Postat de: ionix in Prajituri

zaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare. Se face maiaua, drojdia se...Citeste continuarea

conopida cu ceapa

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: susu in Dulciuri

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele...Citeste continuarea

ciorba de omleta

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se prepara omleta din 10 albusuri si 8 galbenusuri (2 raman pnetru final la dres cu smantana) se ameteca bine cu putin sare apoi se pune ardeiul rosu taiat cubulete si patrunjel verde tocata si se...Citeste continuarea

Cozonac traditional

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

umplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele...Citeste continuarea

cornulete

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se amesteca ingredientele de mai sus , se formeaza cornuletele cu gem, rahar sau nuca si se coc,se trec prin zahar pudra Citeste continuarea

Cordon bleu din carne de porc...

Postat de: ionix in Porc

  Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul. Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare. Apoi, asezam carnea...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor

Postat de: vero_closca in Mancaruri de post

Cureti cartofii de coaja, ii speli, ii usuci cu un servet si ii tai in sferturi. Ii pui intr-un castron si ii amesteci cu usturoiul zdrobit, uleiul, sare, piper si cimbru sau boia. Ii pui intr-o...Citeste continuarea

Cum se face coliva cu ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea. Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune...Citeste continuarea

Chessecake cu mandarine

Postat de: adnas54 in Torturi

Biscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se...Citeste continuarea

Ciorba cu varza de Bruxelles

Postat de: adnas54 in Supe/Ciorbe

Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga...Citeste continuarea

Cosulet de ceapa cu salata boeuf

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Salata: Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu kaiser

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

 Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa calduta, schimband 2-3 ape. ,in ultima apa adaugand putina sare. Se curata, se spala, se...Citeste continuarea

Cuiburi cu oua de Pasti

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon...Citeste continuarea

Cozonac moldovenesc

Postat de: miha in Dulciuri

Faina si ouale se pun cu cel putin 6 ore inainte in camera de lucru, iar faina se cerne in prealabil. Umplutura: Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta si...Citeste continuarea

Chec cu mere, nuci si stafide

Postat de: ela in Dulciuri

Incingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se...Citeste continuarea

Cosulete dulci

Postat de: gaby_d in Prajituri

Cosuletele -amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la...Citeste continuarea

Cote de miel premier

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

Reteta preparata din miel de Pasti.  Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu  telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate  . Am...Citeste continuarea

Cozonac elvetian

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: ana in Dulciuri

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram...Citeste continuarea

Cozonaci deliciosi

Postat de: lia in Dulciuri

A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat...Citeste continuarea

Costite caramelizate cu sos de...

Postat de: epurasha2bb in Oaie

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute de miel Thai Curry

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Imi place de Pasti sa pregatesc aceasta reteta pentru masa sfintelor sarbatori Pascale. Se amesteca carnea de miel (tocata in prealabil) cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat si restul de...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

Legumele se pun la fiert cam o jumatate de ora dupa care se adauga maruntaiele, capatina, picioarele, coastele si se spumeaza mereu. cind maruntaiele sunt aproape fierte se scot si se toaca pe o...Citeste continuarea

Ciorba dreasa de gaina

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugandu-se sarea necesara. Se spumuieste, cand da un clocot. Se lasa pana fierbe pe jumatate si se adauga...Citeste continuarea

Cozonac pufos

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine) Din acesta...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: vero_closca in Ciorbe

legumele(fara rosii) se curata,se spala,se taie in cubulete si se pun la fiert in 2,5 l apa.orezul se pune la inmuiat in apa calduta apoi se amesteca cu carnea,oul,mararul tocat fin,sare si piper...Citeste continuarea

Cupcakes cu nutella

Postat de: Oana in Prajituri

Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi untul si nutella, se amesteca si se subtiaza cu laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand lejer, iar la final fulgii de...Citeste continuarea

Cous-cous cu legume si carne de gaina

Postat de: Oana in Pui

Copanele se taie pe jumatate, se spala si de dau intr-un clocot, sa iasa spuma. Se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert in 2,5 l apa. Fiind gaina de tzara fierbe putin mai greu...se...Citeste continuarea

Clatite cu pui

Postat de: cccris in Pui

Carnea se taie bucati mici mici si se caleste in putin ulei si putina apa pina e aproape gata. Se scoate pe o farfurie.Ceapa se taie si se fierbe in vasul in care  a fost carnea.Morcovii se...Citeste continuarea

Casuta Iepurasului

Postat de: ana in Dulciuri

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,ou l,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina  taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret...Citeste continuarea

Chiftelute din legume-post

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

se sapla si se curata legumele. dam cartofii si morcovii pe razatoarea mare, tocam marunt ceapa, brocoli, patrunjelelu si mararul si le amestecam cu putin faina, cat sa le lege putin. dupa...Citeste continuarea

Cookies cu ciocolata si cirese...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul si amesteca bine.Intr-un vas, bate frisca pana cand se intareste apoi inglobeaz-o in amestecul cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti: Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]