Clatite cu crema de vanilie
Postat de: miha in DulciuriClatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile...Citeste continuarea
Chec cu smantana - Desertul savuros...
Postat de: miha in DulciuriCum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin...Citeste continuarea
Cherry
Postat de: rocsi_1612 in BauturiIntr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriSe prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O...Citeste continuarea
Cookies asortate
Postat de: Sylvia in TorturiFacem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de...Citeste continuarea
Colac cu branza
Postat de: ionix in Prajiturialuatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata,...Citeste continuarea
Cornulete umplute-bestial de gustoase
Postat de: pansy1 in PrajituriSe framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie...Citeste continuarea
Crap la cuptor in sos de rosii
Postat de: medioto59 in Crap / CarasSe spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci, smantana...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Cartofi pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituripunem cartofii la fiert in coaja. dupa ce au fiert ii taiem felii putin mai groase si ii dam prin compozitia formata din faina, lapte, ou, sare, piper, boia si cascavalul ras, dupa care ii dam...Citeste continuarea
Ciupercute cu verdeata si cascaval
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala si apoi se curata ciupercile.Sesepara coditele de palaria ciupercilor si se lasa la scurs. Se spala apoi si se taie marunt verdeata si ardeilu iute.Se taie coditele marunt si se...Citeste continuarea
Colina cu gargarite
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul...Citeste continuarea
Clatite umplute cu ciuperci si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana...Citeste continuarea
Cozonac traditional pufos
Postat de: ionix in Prajiturizaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare. Se face maiaua, drojdia se...Citeste continuarea
conopida cu ceapa
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: susu in DulciuriPentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele...Citeste continuarea
ciorba de omleta
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe prepara omleta din 10 albusuri si 8 galbenusuri (2 raman pnetru final la dres cu smantana) se ameteca bine cu putin sare apoi se pune ardeiul rosu taiat cubulete si patrunjel verde tocata si se...Citeste continuarea
Cozonac traditional
Postat de: rocsi_1612 in Dulciuriumplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele...Citeste continuarea
cornulete
Postat de: ionela2682 in Dulciurise amesteca ingredientele de mai sus , se formeaza cornuletele cu gem, rahar sau nuca si se coc,se trec prin zahar pudra Citeste continuarea
Cordon bleu din carne de porc...
Postat de: ionix in PorcCu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul. Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare. Apoi, asezam carnea...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postCureti cartofii de coaja, ii speli, ii usuci cu un servet si ii tai in sferturi. Ii pui intr-un castron si ii amesteci cu usturoiul zdrobit, uleiul, sare, piper si cimbru sau boia. Ii pui intr-o...Citeste continuarea
Cum se face coliva cu ciocolata
Postat de: nadina73 in DulciuriCum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea. Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune...Citeste continuarea
Chessecake cu mandarine
Postat de: adnas54 in TorturiBiscuiti se zdrobesc si se da prin masina. Se dizolva cacaua in 2-3 linguri de lapte si se pune peste untul topit impreuna cu esenta de vanilie. Se rastoarna peste biscuiti, amestecand ca sa se...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles
Postat de: adnas54 in Supe/CiorbeSe curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga...Citeste continuarea
Cosulet de ceapa cu salata boeuf
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriSalata: Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu kaiser
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeFasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa calduta, schimband 2-3 ape. ,in ultima apa adaugand putina sare. Se curata, se spala, se...Citeste continuarea
Cuiburi cu oua de Pasti
Postat de: laylalala in DulciuriSe incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon...Citeste continuarea
Cozonac moldovenesc
Postat de: miha in DulciuriFaina si ouale se pun cu cel putin 6 ore inainte in camera de lucru, iar faina se cerne in prealabil. Umplutura: Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta si...Citeste continuarea
Chec cu mere, nuci si stafide
Postat de: ela in DulciuriIncingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se...Citeste continuarea
Cosulete dulci
Postat de: gaby_d in PrajituriCosuletele -amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la...Citeste continuarea
Cote de miel premier
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carneReteta preparata din miel de Pasti. Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate . Am...Citeste continuarea
Cozonac elvetian
Postat de: madi_marin in PrajituriSe pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: ana in DulciuriSe clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram...Citeste continuarea
Cozonaci deliciosi
Postat de: lia in DulciuriA doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat...Citeste continuarea
Costite caramelizate cu sos de...
Postat de: epurasha2bb in OaiePasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute de miel Thai Curry
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriImi place de Pasti sa pregatesc aceasta reteta pentru masa sfintelor sarbatori Pascale. Se amesteca carnea de miel (tocata in prealabil) cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat si restul de...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: vero_closca in Supe/CiorbeLegumele se pun la fiert cam o jumatate de ora dupa care se adauga maruntaiele, capatina, picioarele, coastele si se spumeaza mereu. cind maruntaiele sunt aproape fierte se scot si se toaca pe o...Citeste continuarea
Ciorba dreasa de gaina
Postat de: vero_closca in Supe/CiorbeSe pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugandu-se sarea necesara. Se spumuieste, cand da un clocot. Se lasa pana fierbe pe jumatate si se adauga...Citeste continuarea
Cozonac pufos
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine) Din acesta...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: vero_closca in Ciorbelegumele(fara rosii) se curata,se spala,se taie in cubulete si se pun la fiert in 2,5 l apa.orezul se pune la inmuiat in apa calduta apoi se amesteca cu carnea,oul,mararul tocat fin,sare si piper...Citeste continuarea
Cupcakes cu nutella
Postat de: Oana in PrajituriOuale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi untul si nutella, se amesteca si se subtiaza cu laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand lejer, iar la final fulgii de...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume si carne de gaina
Postat de: Oana in PuiCopanele se taie pe jumatate, se spala si de dau intr-un clocot, sa iasa spuma. Se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert in 2,5 l apa. Fiind gaina de tzara fierbe putin mai greu...se...Citeste continuarea
Clatite cu pui
Postat de: cccris in PuiCarnea se taie bucati mici mici si se caleste in putin ulei si putina apa pina e aproape gata. Se scoate pe o farfurie.Ceapa se taie si se fierbe in vasul in care a fost carnea.Morcovii se...Citeste continuarea
Casuta Iepurasului
Postat de: ana in DulciuriUntul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,ou l,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu costita afumata
Postat de: Sylvia in Supe/CiorbeIntr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina de telina taiate cubulete mici. Le saram putin si le lasam la inabusit la foc mic pret...Citeste continuarea
Chiftelute din legume-post
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postse sapla si se curata legumele. dam cartofii si morcovii pe razatoarea mare, tocam marunt ceapa, brocoli, patrunjelelu si mararul si le amestecam cu putin faina, cat sa le lege putin. dupa...Citeste continuarea
Cookies cu ciocolata si cirese...
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul si amesteca bine.Intr-un vas, bate frisca pana cand se intareste apoi inglobeaz-o in amestecul cu...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Sylvia in Supe/CiorbeReteta de ciorba de miel o prepar de Pasti: Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai...Citeste continuarea

















