Chec cu ciocolata, cirese si alune...
Postat de: AndreeaJ in PrajituriAlunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari. Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul...Citeste continuarea
Cozonacul mamei
Postat de: LUK in DulciuriSe face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca. Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile...Citeste continuarea
Colacei polonezi
Postat de: aziz in Prajiturifacem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: aziz in Ciorbese fierbe pieptul de pui impreuna cu legumele intregi,pina se desprinde de pe os. Nepoata mea pune si o bucata de os de vita sau porc cu maduva, eu nu am avut dar a ei iesea mai buna. Se...Citeste continuarea
Cornulete foarte fragede
Postat de: kamy in DulciuriAluatul l-am intins cu sucitorul l-am taiat in 2 si fiecare parte in triunghiuri pe care am pus dulceata sau rahat si am rulat. Am tapetat o tava cu hartie de copt,am asezat cornuletele,le-am...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu marar
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine....Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: susu in CiorbePunem carnea de vitel la fiert si adaugam putin sare. Spumam de cateva ori si cand a fiert carnea adugam burta si legumele.Punem piperul si foile de dafin. Cand a fiert carnea se taie bucati mici...Citeste continuarea
Cornete cu inghetata de cirese
Postat de: comanligia in DulciuriUntul se topeste si se amesteca cu faina,zaharul,ouale si scortisoara,se amesteca toate si se pune in forma de cornete incinsa sa se coaca,dupa ce s-au copt se ia usor cu o spatula de plastic si...Citeste continuarea
Crispy Strips
Postat de: lavinia24 in PuiPieptul de pui se spala bine,se taie fasii si se lasa la scurs.Fulgii de porumb se piseaza nu foarte marunt.Ouale se bat bine,se adauga sare,piper si chilli.Fasiile de pui se dau prin faina,ou si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: postavaru in CiorbePregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza. Cu mana umeda formam perisoarele pe care le...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: Furnicuti in TorturiMaruntim biscuitii. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam...Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger sau sandwich
Postat de: lili in PiineSe dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze....Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Criss in TorturiBiscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a...Citeste continuarea
Cotlet de porc la tigaie
Postat de: divainbucatarie in PorcSpalam carnea si o uscam cu un servet de bucatarie, apoi o condimentam cu sare, piper, cimbru. Tigaia cu ulei o lasam sa se incinga pe foc. Punem cotletele in uleiul fierbinte si il rumenim...Citeste continuarea
Chocolate lava
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm batut intr-un bol ouale cu zaharul si cu faina am adaugat si esenta de vanilie. Am topit untul impreuna cu ciocolata si cand s-a racit putin am turnat incet peste compozitia din bol. Am...Citeste continuarea
Crispy chocolate bars
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul...Citeste continuarea
Caras marinat cu legume
Postat de: Sidy in Crap / CarasSe prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate...Citeste continuarea
Clatite cu crema de vanilie
Postat de: postavaru in DulciuriMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam. Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriTaie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai. Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi. Pune sare...Citeste continuarea
Churros
Postat de: mitinita in DulciuriSe pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert. Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge. Se da focul mic si se mai tine inca 2...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: susu in CiorbeCuratam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este...Citeste continuarea
Ciorba de oase
Postat de: susu in CiorbeSe spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: gatitdemine in Mancaruri de legumeCiupecile curatate se sareaza si se umplu cu cas. Incercati sa taiati bucatile de cas astfel incat acestea sa se potriveasca perfect in "palaria cipercii". Se pot folosi si scobitori...Citeste continuarea
Ciorba din carne de porc cu os
Postat de: bitza in CiorbePuneti carnea la fiert aprox 1h;verificati daca e fierta cat de cat.Adaugati ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: susu in CiorbeTocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare
Postat de: susu in CiorbeTocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: kamy in CiorbePulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga. Cand incepe sa fiarba spumati des. Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate...Citeste continuarea
Copanele cu legume la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie. se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei. intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si...Citeste continuarea
Cornuri sarate cu branza si sunca
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituridrojdia se dizolva in apa calduta , se pune sarea si un praf de faina si se lasa la cald, sa dospeasca putin. Se pune apoi peste faina, se adauga margarina topita si laptele caldut si se framanta...Citeste continuarea
Chec cu nuci si stafide
Postat de: lally_is in PrajituriSe separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu esenta de vanilie. Se bat bine cu mixerul. Se amesteca apoi albusul...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata si gem
Postat de: adasev12 in DulciuriDrojdia se dizolva in lapte caldut, se presara cu putina faina si se lasa putin la loc cald. Cand a facut basicute se toarna in mijlocul fainii, se pune si margarina, se bate oul cu un praf de...Citeste continuarea
Ceai verde cu anason
Postat de: divainbucatarie in BauturiPunem pliculetele de ceai in apa preaincalzita. Punem scortisoara, cuisoarele si anasonul in ibric. Lasam sa fiarba impreuna 1 minut, luam de pe foc si acoperim ibricul pentru a realiza infuzia....Citeste continuarea
Chifle cu semințe și tarâțe
Postat de: Julie in PiineSe dizolvă drojdia in apa călduță și se adaugă uleiul. Intr-un bol se amestecă bine semințele de in și floarea soarelui cu tărâța, făina și sarea. Se face o...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: LUK in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu untul,3linguri de zahar,coaja de lamaie,3 linguri de faina. In zeama de lamaie dizolvam praful de copt...Citeste continuarea
Ciupercute picante
Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri cu carneAm taiat toate legumele si le-am pus la calit intr-o lingura ulei de masline si o canuta de apa(alaturi de condimente) Intre timp am spalat,am curatat si am pregatit ciupercutele Intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute de vitel cu pilaf si sos...
Postat de: lili in Mancaruri cu carneChiftelutele: Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat...Citeste continuarea
Curry de curcan si orez cu legume
Postat de: Sidy in CurcanCarnea de curcan se taie in bucatele mici, se pune intr-un bol si se acopera cu iaurt.Presaram curry deasupra si coaja de limette apoi amestecam bine si lasam o ora la rece sa se patrunda....Citeste continuarea
Clatita de cartofi
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeCartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert pe jumatate se lasa sa se raceasca si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca cu ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Covrigei sarbesti
Postat de: lili in PiineDizolvati, pentru inceput, drojdia si zaharul in putin lapte cald, adaugati o lingura de faina din cantitatea totala, lasati sa actioneze drojdia (pana da semne ca vrea sa se...Citeste continuarea
Clatite cu nuci si miere
Postat de: jolygina in DulciuriPunem intr-un castron galbenusurile si le amestecam cu sarea,romul ,laptele ,le batem bine pana se omogenizea dupa care adaugam faina treptat cand toata faina s-a incorporat adaugam albusurile...Citeste continuarea
Cornulete pentru mic-dejun
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriCompozitia pentru coca este aceeasi ca si pentru fursecurile trandafir,adica am pastrat o parte din coca pentru niste cornulete sarate. Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte...Citeste continuarea
Cheesecake cremos cu ciocolata
Postat de: ninaishon in PrajituriBlat: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: gaby_d in PrajituriPuneti la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand a dat in clocot adaugati faina dintr-o singura miscare amestecand energic pana se incorporeaza . Amestecati cu un tel para, destul de repede si nu va...Citeste continuarea
Ciocolata de casa duo
Postat de: cismaru_nicoleta in Dulciurieste foarte simplu de preparat(multumim laylalala): am impartit ingredientele in 2 parti egale am pus untul cu ciocolata la topit(la baie de aburi) separat laptele la foc cu zaharul sa se...Citeste continuarea
Crescente (PATRATELE PICANTE)
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriCalim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: roxanamiti in Dulciuribatem oul bine cu zaharul, adaugam laptele, apoi scortisoara si faina, ungem tigaia cu ulei si incepem sa facem clatitele, umplem clatitele cu dulceata de capusuni si...Citeste continuarea
Cornuri cu budinca
Postat de: sufletista in DulciuriDrojdia se amesteca cu 2 linguri de zahar,2 linguri faina,ceva lapte pentru a face maiaua. cand a crescut maiaua se aduga peste faina,se adauga margarina,oul,laptele,restul de zahar,sarea,se...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: postavaru in DulciuriFacem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala). Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :)) Preparam umplutura pentru...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca din carne de porc
Postat de: bitza in CiorbeCarnea se fierbe aprox 30 de minute.Intr-o tigaie se calesc legumele pana se inmoaie(morcovul si ardeiul cubulete,ceapa tocata marunt,pastarnacul dat pe razatoare).Legumele calite se pun in ciorba...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: postavaru in CiorbeCarnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii....Citeste continuarea
















