Chiftelute cu maioneza
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneIntai preparam chiftelutele : Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim...Citeste continuarea
Crema de branza picanta
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata si se toaca in robot. Peste ceapa se pun toaate celalalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta cremoasa. Dupa ce este gata se tine cel putin 1 ora in frigider. Eu nu...Citeste continuarea
Couscous
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Citeste continuarea
Cream cheese tart
Postat de: Julie in PrajituriO tarta dulce, cu umplutura de branza si smantana ,avand la baza aluatul crocant ,atat de versatil ,pe care eu il folosesc mereu. Rezultatul este uimitor de fiecare data. ;) Pentru...Citeste continuarea
Chifle impletite a la Elisa
Postat de: Sidy in PiineSe introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit. Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: adriana_bobu in Aperitive / GarnituriSe pune o cratita cu apa pe foc, iar in momentul in care fierbe apa se oparesc bucatile de creier timp de 5 min dupa care se scot cu spumiera pe un platou. Se condimenteaza cu vegeta si...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure...
Postat de: slowfoodcuisine in PrajituriPunem in vasul robotului de bucatarie biscuitii si ii macinam marunt. Adaugam untul topit si zaharul si omogenizam. Intr-o forma de tort cu marginile detasabile (eu n-am avut si am folosit o...Citeste continuarea
Chiftelute din carne tocata de curcan
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe pune carnea intr-un bol,se adauga ceapa data pe razatoarea mica,cartoful dat si el tot pe razatoarea mica,,oualel,usturoiul si condimentele dupa gust. Se framanta carnea bine cu toate...Citeste continuarea
Chiftelute de orez salbatic cu...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriAm fiert orezul inabusit cu capac si la mult abur pana ce s-a evaporat toata apa si el a devenit usor lipicios.L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am amestecat cu oul batut, cascavalul razuit sare...Citeste continuarea
Caracatita din crenvusti
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe taie un crenvusti in 2 sau 3 bucati. Se sectioneaza piciorusele avand grija sa nu taiati pana la capat,altfel ramaneti numai cu picioruse. Se fierb sau se prajesc. Citeste continuarea
Chec pufos cu ciocolata
Postat de: LUK in PrajituriSe separa albusele de galbenusuri.Untul se incalzeste pe foc si caldut se amesteca cu galbenusele.Se adauga si laptele.Batem albusurile spuma cu zaharul.Peste galbenusuri adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: ela in CiorbeSpalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol si presaram sare deasupra si lasam pana pregatim restul ingredientelor. Taiem prazul rondele.Curatam ardeiul si il taiem cubulete.Curatam...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCroque madame este un croque monsieur dar cu un ou prăjit deasupra. Sunt mai multe variații ale acestei rețete pentru care gasiți inspirație și aici. ...Citeste continuarea
Croque monsieur
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCroque monsieur si croque madame sunt doua rețete de gustări tradiționale in Franța. Sunt foarte simplu de facut si foarte gustoase. Croque monsieur este un sandwich facut din: ...Citeste continuarea
Chifteluțe din linte cu salată de...
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriChifteluțe: Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov...Citeste continuarea
Colacei
Postat de: lacrimioara in PiineSe amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia...Citeste continuarea
Ciulama cu piept afumat
Postat de: madi_marin in PuiCarnea se pune la fiert impreuna cu ceapa. Se face o supa care se sareaza dupa gust. Faina se pune intr-un vas uscat, se rumeneste putin, apoi se adauga ulei pana obtinem un aluat mai tare si...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu legume
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala si se pune la fiert spatele de rata la foc mic ,si se spumuieste.Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se pun in oala cand carnea e fiarta pe jumatate.Se adauga cartofii taiati...Citeste continuarea
Chocolate cookies
Postat de: AndreeaJ in DulciuriMai intai incazim cuptorul la 175 grade C , pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul. Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua...Citeste continuarea
Chec cu ghimbir
Postat de: susu in PrajituriUntul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: susu in PrajituriStafidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii dam la cuptor. Ii vom coace fara sa ii decojim. Cat timp se coc cartofii, taiem ouale, maslinele si sunca, iar branza si cascavalul le radem. Dupa ce s-au copt cartofii ii...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: carmenvlad in Dulciuri- se separa albusurile de galbenusuri - se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol - se adauga incet uleiul cu apa - se adauga zaharul vanilat si coaja de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: lilik in PrajituriBatem ouale cu zaharul,apoi adaugam untul(cubulete mici sau topit),amestecam,dupa care adaugam restul ingredientelor. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Choux a la creme cu ciocolata
Postat de: LUK in PrajituriSe pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi...Citeste continuarea
Cozonac Rosencrantz
Postat de: Criss in DulciuriCele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :) Intr-un castron punem faina, ouale,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: dentistutza in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri,...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si gem de fructe...
Postat de: madi_marin in DulciuriSe prepara un aluat din oul batut, faina si apa rece. Se lasa sa se odihneasca inainte sa fie facute clatitele. Se umplu cu gem si frisca. Citeste continuarea
Ciorba de afumatura cu razalai
Postat de: lili in CiorbeMorcovul ( o parte) se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune carnea.Se completeaza cu apa. Cand...Citeste continuarea
Curcan cu smantana
Postat de: postavaru in CurcanSpalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper. incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute....Citeste continuarea
Ciuperci cu sos si legume
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala legumele. Ardeii se taie marunt, ceapa si coditele de la ciuperci si se inabusa cu 50 gr de margarina, piper, sare si putina apa. Intr-o cratita se topesc 25 gr de...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCeapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe...Citeste continuarea
Ciocolată caldă cu frişcă
Postat de: Retetegg in BauturiAm pus laptele pe foc la incalzit si am topit ciocolata cu lapte in el. Cand ciocolata e complet topita, adaugam amestecul intr-o cana peste praful de ciocolata calda. Amestecam cu o lingurita...Citeste continuarea
Clatite cu mere, stafide, merisoare...
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe...Citeste continuarea
Ciorbita de manzat acrita cu zeama...
Postat de: jolygina in CiorbeSpalam bine carnita si o taiem cubulete. O punem la fiert si o lasam sa dea in clocot pana iese toata spuma. Curatam legumele le taiem cubulete si cand nu mai scoate spuma carnea adaugam legumele...Citeste continuarea
Cartofi frantuzo-secuiesti
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii,carnatul si ouala in felii rotunde. Eu fac de obicei intr-o forma de chec de silicon. Se unge putin forma si se adauga un strat de cartofi,unul de oua,unul de carnati si...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja. Se ia un vas de yena si se unge bine cu unt. Jumate din cartofi se dau pe razatoarea mare...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata cu portocale
Postat de: cristinne in TorturiSe face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de...Citeste continuarea
Ciorba de usturoi
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa. Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim...Citeste continuarea
Cus cus(kritaraki) cu legume...
Postat de: mihaelaradu in PasteCalim ceapa in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute. Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior,...Citeste continuarea
Cocktail de vitamine
Postat de: LUK in CocktailPortocalele se taie pe jumatate si se storc cu storcatorul manual de citrice.La fel procedam si cu Kiwi.Marul se rade pe razatoarea de mar pentru bebelusi.Se amesteca sucurile astfel...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: otiliabragye in PrajituriFOILE Un borcan de jumate de litru cu faina, 4 galbenusuri, putina sare si smantana cat ia.Se amesteca bine si se intinde o foaie. Separat se amesteca 1 pahar de 100 gr. untura cu 2 pahare...Citeste continuarea
Chai Cazac
Postat de: mitinita in BauturiSe pune apa la fiert intr-un ceainic cu cardamonul si semintele de fenicul. Se lasa sa dea vreo doua clocote,se stinge focul,se introduce plicul de ceai in ceainic si se lasa vreo trei minute. Se...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCalim ceapa tocata marunt si ciupercile. Adaugam marar, vin, smantana si 2 linguri mozzarella. Lasam pe foc pana se topeste mozzarella. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem...Citeste continuarea
Ciorba de pastai
Postat de: izulika in CiorbeLa pastai li se taie varfurile Legumele se curata,se spala si se toaca dupa preferinta Intr-o oala se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga pastaile tocate,si putin...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPunem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele. Lasam la racit. Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem....Citeste continuarea
Ciorba de vitel a bucatarului
Postat de: LUK in CiorbeCarnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriConopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o...Citeste continuarea
















