A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compot de prune

Postat de: anaiss in Sirop / Compot

Intr-o cratita punem la fiert prunele impreuna cu apa. Daca prunele sunt mai verzi si mai acrisoare, punem si zahar dupa gust, daca prunele sunt dulci nu mai punem zahar. Ale mele dupa atata...Citeste continuarea

Cornuri cu Nesquik

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se face maiaua din drojdie si putina apa minerala, un pic de sare si 1 lingurita rasa de zahar. Se acopera si se lasa 15 minute. Incepem sa amestecam toate ingredientele, la inceput amestecam cu...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ouale,sare,zaharul vanilat,zaharul,coaja de lamaie,praful de copt,se amesteca,se adauga laptele si apa,se amesteca bine si se adauga faina treptat sa nu formeze cocoloase. La final adaugam uleiul....Citeste continuarea

Chipsuri de casa, fara E-uri

Postat de: sandasorinela in Aperitive / Garnituri

C artofii, ii curatam si ii spalam. Cel mai important la felierea chipsurilor de casa, este felierea cartofilor. Pe razatoare, cu cutit special sau cu cutitul normal, cat mai subtiri!!!...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Punem o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare si adaugam legumele curatate si taiate cubulete. Perisoarele : inmuiem felia de paine si o sfaramam marunt si o...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: sufletista in Ciorbe

Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si amestecam bine. Formam perisoarele si le asezam pe o farfurie Ceapa tocata, morcovul(eu l-am taiat...Citeste continuarea

Carne de pui cu legume in vas roman

Postat de: alinutzika in Pui

Se curata legumele, se spala, se taie mai grosier si se asaza impreuna cu carnea condimentata in vasul roman. Se presara putina sare peste toate si se dau la cuptor, pt aproximativ 1, 5-2 ore. Citeste continuarea

Ciorba de aripioare, pipote si...

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam si curatam carnea, dupa care o punem la fiert in apa cu sare si lasam sa fiarba. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: deliciousflavours in Ciorbe

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Punem intr-un bol ouale, praful de copt, zaharul si plicurile de zahar vanilat si le batem bine cu mixerul pana se face ca o pasta. Treptat adaugam iaurtul si uleiul. Apoi punem faina cat sa...Citeste continuarea

Curry de curcan cu cardamon negru

Postat de: Sidy in Curcan

Ceapa mare se taie grosier. Ghimbirul se curata si se toaca marunt la fel ca si usturoiul. Ardeiul iute se taie rondele subtiri. Toate aceste ingrediente la dam prin blender impreuna cu...Citeste continuarea

Chec cu morcovi si nuca

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Intr-un vas amestecam faina, zaharul, praful de copt ,bicarbonatul, praful de sare si scortisoara. Adaugam morcovii, amestecam bine, apoi adaugam uleiul si ouale. Se amesteca cu o lingura de lemn...Citeste continuarea

Crema de mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Merele se curata de coaja si cotor, se taie cubulete si se pun la fiert pana se inmoaie. Se scurge lichidul si se paseaza, apoi se lasa la racit. Ouale cu zaharul se mixeaza pana devin...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de legume

Se curate ciupercile si se indeparteaza coditele Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei dupa care se adauga si coditele de la ciuperci taiate marunt si condimentele Se aseaza...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legume

Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine,...Citeste continuarea

Cornuri pentru mic dejun

Postat de: cocineraviajera in Piine

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua. Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea. Se lasa la crescut pana isi mareste...Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu uleiul turnat in fir ca la maioneza. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga in compozitia de galbenusuri, alternand cu...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu broccoli

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

  Intr-un bol mixam ouale cu sarea, adaugam faina amestecata cu laptele si smantana.   Taiem sunca de pui, salamul, cascavalul si ardeiul cubulete mici si le incorporam si pe ele....Citeste continuarea

Catina cu miere

Postat de: mimmi in Conserve

 Spalam si curatam catina. Se pune catina intr-un borcan sterilizat,peste se toarna mierea. Borcanul se tine la frigider. Timp de 2 saptamani se amesteca in fiecare zi,pentru a se zdrobii si...Citeste continuarea

Chifle cu usturoi si patrunjel

Postat de: bitza in Piine

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat...Citeste continuarea

Ceai minune de lamiie

Postat de: danakarin in Mancare copii

Spalam lamiile, le taiem in 2 si stoarcem zeama pe care o punem deopatre. Pulpa si cojile de lamiie ramasa se taie in 2 si se fierb incet in apa timp de 10 min, dupa cere il lasam sa se extraga...Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de: Silvioara in Piine

Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu tarhon (CA-N...

Postat de: dena in Mancaruri de post

Se fierbe fasolea ( avand grija sa surgem apa in care a fiert de cateva ori). Separat se curata si se caleste in ulei ceapa, la care se adauga ardeiul tocat, morcovul si telina date pe...Citeste continuarea

Ciorbita cu legume , carne de porc...

Postat de: cris2711 in Supe/Ciorbe

Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa taiata marunt in ulei.Cand s-a calit se adauga si carnea de porc taiata cubulete.Se caleste inca putin iar apoi se adauga apa, 2-3 litri.Se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Crumble cu prune

Postat de: lia in Dulciuri

Spalam prunele si le scoatem samburii. Tapetam o tavita cu hartie de copt apoi asezam prunele. Intr-un bol punem restul ingredientelor si le amestecam bine dupa care intindem coca peste prune....Citeste continuarea

Castraveti Panacris

Postat de: panacris in Muraturi

Castraveţii se spală şi se taie la capete. Se curăţă zarzavatul apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Incalzim cuptorul la 180C si punem hartie de copt intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, daca avem, e mai usor la scos :). Crusta: Faramitam biscuitii si ii amestecam bine cu untul...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: eduard_09 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se face o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se topeste, adaugam uleiul treptat...Citeste continuarea

Chifle

Postat de: eduard_09 in Piine

Cernem faina intr-un bol, adaugam 1 lingurita de zahar si sare si amestecam. Facem gaura in mijloc adaugam drojdia,1 lingurita de zahar, 2 linguri de lapte, amestecam si lasam la dospit 5-10...Citeste continuarea

Clatite fantastice cu marmelada de...

Postat de: naomy in Dulciuri

Punem toate ingredientele pentru clatite intr-un vas inalt si mixam bine pana se formeaza o pasta un pic mai groasa (este perfecta pt clatite, nu mai trebuie adaugat absolut nimic), apoi o lasam...Citeste continuarea

Chec zebra din albusuri

Postat de: sufletista in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se aduaga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Se adauga uleiul treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga treptat in...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu piept de pui si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui. Il batem putin cu ciocanul pentru snitele. Il condimentam cu sare si piper,apoi il punem pe grill . Il lasam cam 3-4 minute pe o parte si 3-4 minute pe cealalta...Citeste continuarea

Cupola cu fructe si frisca

Postat de: Criss in Torturi

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Capsunile le-am taiat in 4 si am pus peste ele o lingura de zahar sa se inmoaie putin si sa se indulceasca, pentru ca desi sunt frumoase si...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu dovleac si fasole

Postat de: deliciousflavours in Pui

Incingem putin ulei de masline intr-un vas, care mai apoi poate fi introdus in cuptor, adaugam ceapa tocata si o calim pana se inmoaie. Indepartam ceapa si prajim ciocanelele de pui, pe care le-am...Citeste continuarea

Cum se face coliva

Postat de: dena in Dulciuri

Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa. Se fierbe cu capacul pus pe oala. Cand a inflorit (adica e fiert bine)...Citeste continuarea

Choux a la crème ( Mini Eclere)

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Prajiturelele: Apa untul si faina se amesteca pe foc pana devin omogene. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale pe rand amestecand bine. Se pune aluat in tava cu ajutorul unei linguri...Citeste continuarea

Conopida cu sos de susan(tahin)

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si otet pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce este fiarta conopida , se strecoara si se lasa la scurs. Punem uleiul la incins...Citeste continuarea

Ciorba de spanac

Postat de: kamy in Ciorbe

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca...Citeste continuarea

Covrigi cu chimen

Postat de: eduard_09 in Piine

Desfacem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si zaharul. Acoperim si dam deoparte Cernem faina intr-un bol, adaugam sare si amestecam. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul....Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se toaca ceapa, se rad morcovii, se taie marunt ardeiul, se toaca usturoiul si patrunjelul si se amesteca toate cu carnea tocata. Se adauga ouale, condimentele, painea inmuiata in lapte si stoarsa...Citeste continuarea

Chiftele cu dovlecei

Postat de: kamy in Mancaruri de legume

Dovleceii ii radem pe razatoarea mare,presaram sare si ii lasam deoparte,10 min Ceapa o taiem pestisori si o calim in putin ulei,dupa care adaugam morcovul ras fin si mai lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Creme Piatou cu mere caramelizate...

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si  coaja de lamaie,dar nu se fierbe. Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita

Postat de: Kori in Ciorbe

Am spalat fasolea bine si am pus-o la inmuiat aprox 3 ore (sau cu o seara inainte). Am fiert-o 5 minute si am aruncat apa. Apoi am pus fasolea, cepele curatate intregi, radacinile taiate bucati...Citeste continuarea

Curcan Delicious Flavours

Postat de: Sidy in Curcan

Coacem ardeii , ii lasam 5 minute acoperiti si sarati apoi ii curatam de pielite si seminte. Granulele de usturoi le punem in lapte impreuna cu ierburile de Provence. Ouale le batem bine si...Citeste continuarea

Ciorba cu verdeturi si omleta

Postat de: vero_closca in Ciorbe

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Ceapa,morcovul si pastarnacul si ceapa verde se toaca marunt si se calesc in ulei intr-o oala. Cand se inmoaie putin se sting cu 2 litri de apa...Citeste continuarea

Ciorba cu legume si carne de curcan

Postat de: adasev12 in Ciorbe

Carnea se pune la foc si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza foarte bine, apoi se adauga ceapa intreaga, telina si tija de telina intregi , ardeiul tot intreg si se lasa la fiert. Se sareaza....Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: rodica_m in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala sub jet de apa, se desface in buchetele. Punem apa la fiert, adaugam putina sare. Dupa ce da in clocot se pun buchetelele de conopida in apa si se mai tin 5 min din momentul...Citeste continuarea

Cartofi Frantuzesti

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu prosciutto

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati  si spalati ciupercile champignon de pelite .  Curatati si spalati  ceapa  si morcovii si gogosarul. .  Caliti in ulei 1-2 min ,ceapa tocata , morcovii...Citeste continuarea

Ciulama de curcan cu ciuperci si paste

Postat de: adasev12 in Curcan

Carnea de curcan se taie bucatele mai mici si se prajeste bine in ulei, apoi cand e rumenita se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se calesc cateva minute, pana se inmoaie frumos. Se adauga...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]