A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copanele false

Postat de: lili in Pui

Luam pielea de pe copanele. Capatul de la os il lasam catre piele, deci il vom taia cu securicea. Carnea o macinam si o amestecam cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, gogosarul taiat marunt si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si bezea

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga...Citeste continuarea

Cartofi picanti

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii si se fierb in apa usor sarata. Se curata si se taie in sferturi. Se rumenesc usor in ulei incins. Se scot si se trec prin amestecul de condimente. Sunt foarte aromati si picanti...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi - Aperitiv...

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat Se spala legumele si se curata. Cartofii se dau pe razatoarea mare, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ardeiul se...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Onesta in Ciorbe

Intr-o oala mai mare se da la fiert tacamul puiului (spatele, gatul, pipota, inima ...) in 3-4 l de apa, c-un praf de sare, da' un praf, stand cu ochii pe vas, ptr a nu rata spumuirea ciorbei (io,...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: roxanabucataras in Ciorbe

Eu am avut loboda la congelator.  Pun apa la fiert, cand a clocotit adaug loboda si pana fierbe tai legumele. Dupa ce a fiert (tre' sa se inmoaie bine frunza de loboda), scot loboda...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: sufletista in Ciorbe

Se spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine, oala si se pune din nou la foc impreuna cu 1 morcov curatat, 1 ardei gras taiat in jumatate, piper...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se adauga faina intr-un bol mai mare, se face o gaura in mijloc, se adauga oul, putina sare, ulei si o cana de apa calduta. Se incorporeaza faina, daca este nevoie se mai adauga apa ,se framanata...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: deliciousflavours in Aperitive / Garnituri

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu gogosarul si pieptul de pui. Spargem ouale intr-un vas incapator si mixam pana devin putin...Citeste continuarea

Clatite cu pasta de dovleac

Postat de: lia in Dulciuri

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre...Citeste continuarea

Clatite cu cacao, crema si fructe

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Clatite: Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana...Citeste continuarea

Cartofi prajiti in tuci

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se lasa la scurs pe prosop. Se vor taia pe lungime in patru (nu se vor curata de coaja ca e foarte subtire) si ii vom pune in uleiul incins la prajit. Cand s-au rumenit...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza si gem...

Postat de: aziz in Dulciuri

Preparam compozitia pentru clatite amestecand ouale cu zaharul ,zaharul vanilat ,sarea si laptele;adaugam apoi faina iar la sfarsit untul topit.Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: Irina in Prajituri

Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao,...Citeste continuarea

Chec frantuzesc

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare; se imparte compozitia in doua boluri iar unul se amesteca cacao dizolvata in lapte...Citeste continuarea

Cus-cus cu kaizer si ciuperci

Postat de: Ina in Paste

Fierbem o cana cu apa in care am pus 1/2 lingurita de sare  sau delikat. Cand clocoteste, adaugam cus-cus-ul  si mestecam cu grija pana se umfla si absoarbe toata apa. Lasam pe foc si...Citeste continuarea

Cozi de raci cu paste

Postat de: ianculubita in Fructe de mare

Racii curatati(doar cei vii),se oparesc cateva minute in apa cu sare,se scot iar dupa ce s-au racit,se scoate carnea de la coada si de la clesti; pastele se pun la fiert conform instructiunilor...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste -adaudam rand pe rand ouale ,mixand bine dupa fiecare -adaugam esenta de vanilie -cernem faina sarea si praful de copt in compozitie,amestecam...Citeste continuarea

Chec de ciocolata

Postat de: bitza in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si crema de ciocolata; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua...Citeste continuarea

Ciupercute cu branza la cuptor

Postat de: SENO in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata,se spala si se lasa la uscat sau se sterg de apa si se rup cu grija piciorusele.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu piciorusele tocate. Cu acest amestec se umplu...Citeste continuarea

Ciocolată de casă

Postat de: diaconta in Dulciuri

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie. Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai...Citeste continuarea

Conopida cu varza rosie

Postat de: mihaelab in Conserve

 Punem otetul impreuna cu apa,zaharul,sarea si condimentele pe foc. Varza o taiem marunt.Conopida o rupem bucatele dupa care o vom aseza in borcane. Vom pune un rand de conopida,unul de...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se taie cascavalul,sunca si kapia cubulete. Ciupercile conservate se clatesc foarte bine cu apa rece si se lasa la scurs cateva minute. Se storc usor in mana si se taie cubulete....Citeste continuarea

Coronita cu carne

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul....Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: carmenvlad in Muraturi

  Se aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien....Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci. Se...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI"...

Postat de: x_plane in Aperitive / Garnituri

se spala cartofii bine bine(pentru ca se mananca cu tot cu coaja...dar cine vrea poate da coaja la o parte). se pune fiecare cartof in folie de aluminiu cu putina sare si putin unt. se pun...Citeste continuarea

Castane coapte si dovleac copt la...

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare. Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar. Am pus intr-o tava hartie...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua. Se scobeste miezul cartofilor si in interior se pune putin unt si putina sare. Cartofii scobiti se pun intr-un vas termorezistent uns cu...Citeste continuarea

Clatite cu somon si crema de brinza

Postat de: danakarin in Aperitive / Garnituri

Amestecam hreanul in smintina  cu brinza si adaugam sare , piper si un pic de boia dupa gust. mie personal nu prea imi place iute... Aranjam cite 2 clatite pe farfurie, si pe linga cite o...Citeste continuarea

Covridog pentru mic dejun

Postat de: rodica_m in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii: In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu rosii la cuptor

Postat de: LUK in Porc

  Taiati ceapa marunt.Pune ti ceapa  la calit in ulei.Adaugati apoi boiaua si pasta de tomate, sare,200ml apa si lasati inca 2-3 min la foc mic. Condimentam cotletele cu sare si...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: LauraA in Ciorbe

Spalam orezul si lintea in cateva ape dupa care le lasam intr-un vas cu apa pana curatam legumele. Taiem patratele cartofii, morcovii feliute, varza o tocam marunt si desfacem broccoli in...Citeste continuarea

Crumble cu mere

Postat de: lia in Prajituri

Spalam merele si le indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem in cubulete (nu prea mici) si le amestecam cu scortisoara. Eu am folosit mere acrisoare si de aceia am adaugat miere de albine....Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu fulgi din orez...

Postat de: lia in Dulciuri

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte. Punem apa impreuna cu esentele si...Citeste continuarea

Clatite delicioase

Postat de: dana1986 in Dulciuri

Batem ouale cu sarea. zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam laptele, iar apoi faina. Amestecam bine pana ce obtinem o compozitie cremoasa iar apoi turnam treptat si apa minerala si...Citeste continuarea

Cornuri cu gem si alune

Postat de: marieta in Dulciuri

Ouale se bat cu celelalte ingrediente, se adauga faina si se framanta bine pana se dezlipeste de pe peretii castronului si de pe maini. Se lasa la dospit. Cand a dospit (aproximativ 1 ora), se iau...Citeste continuarea

Castraveti in otet (reteta Motan)

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Din aceasta cantitate rezulta 24-26 borcane de 800ml. Castravetii se spala. Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri. Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata, se taie in lung, se scot samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pude sare pe ei si se lasa in strecuratoare cel putin 30 minute. Dupa ce au lasat zeama se storc bine...Citeste continuarea

Curcan Vindaloo

Postat de: Sidy in Curcan

Indepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi. Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca...Citeste continuarea

Ciorbă de pui a la grec

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Carnea se spală şi se taie cubuleţe mici. Morcovii, telina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa tocată se pun la călit în ulei. Se adaugă...Citeste continuarea

Cupcake cu mure

Postat de: bitza in Prajituri

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si   se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si...Citeste continuarea

Cordon bleu cu vinete

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale cu sare si piper. Se taie vanata in felii subtiri, se presara cu sare si se lasa deoparte 15 minute. Se sterg apoi de apa, cu prosoape de hartie. Se taie felii subtiri, cascavalul si...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Spalam creierul. Il punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa. Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una...Citeste continuarea

Cotlet de vitel umplut cu garnitura...

Postat de: nico15 in Vita

  Se ia bucata de cotlet si daca nu este curatata se va curata carnea de pe os sa il facem cat mai interesant de prezentat. Dupa aceea intr-o tigaie fara ulei punem fisticul si il lasam...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu carne de pui si...

Postat de: SENO in Ciorbe

Carnea de pui se spala si se pune la fiert in oala in care urmeaza sa pregatim ciorbita,se pune si un praf de sare.Daca puiul este e casa o sa-si lase in ciorbita o culoare frumoasa galbuie de la...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: lili in Prajituri

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase. Albusurile se bat spuma, se...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata si frisca

Postat de: Criss in Prajituri

Se pun toate ingredientele intr-un bol si  se mixeaza.Rezulta un amestec cremos, lucios. (vezi poza) Compozitia rezultata se repartizeaza uniform in formele de vriose in care am pus...Citeste continuarea

Carne şi legume de toamnă la cuptor

Postat de: anomisana in Porc

Am curăţat carnea de pieliţe, am spălat-o, uscat-o şi condimentat-o cu ce am găsit prin cămară, apoi am dat-o la rece preţ de vreo oră. Între timp am curăţat, spălat şi tăiat...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: ella87 in Mancaruri de legume

Pentru inceput am clocotit apa,am pus un praf de sare, conopida am spalat-o si am rupt-o in buchetele am aruncat-o in apa clocotita pentru cateva minute. Dupa, am uns o tava cu ulei am pus...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]