Copanele false
Postat de: lili in PuiLuam pielea de pe copanele. Capatul de la os il lasam catre piele, deci il vom taia cu securicea. Carnea o macinam si o amestecam cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, gogosarul taiat marunt si...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si bezea
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga...Citeste continuarea
Cartofi picanti
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii si se fierb in apa usor sarata. Se curata si se taie in sferturi. Se rumenesc usor in ulei incins. Se scot si se trec prin amestecul de condimente. Sunt foarte aromati si picanti...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi - Aperitiv...
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriCum se prepara Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat Se spala legumele si se curata. Cartofii se dau pe razatoarea mare, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ardeiul se...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Onesta in CiorbeIntr-o oala mai mare se da la fiert tacamul puiului (spatele, gatul, pipota, inima ...) in 3-4 l de apa, c-un praf de sare, da' un praf, stand cu ochii pe vas, ptr a nu rata spumuirea ciorbei (io,...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: roxanabucataras in CiorbeEu am avut loboda la congelator. Pun apa la fiert, cand a clocotit adaug loboda si pana fierbe tai legumele. Dupa ce a fiert (tre' sa se inmoaie bine frunza de loboda), scot loboda...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: sufletista in CiorbeSe spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine, oala si se pune din nou la foc impreuna cu 1 morcov curatat, 1 ardei gras taiat in jumatate, piper...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriSe adauga faina intr-un bol mai mare, se face o gaura in mijloc, se adauga oul, putina sare, ulei si o cana de apa calduta. Se incorporeaza faina, daca este nevoie se mai adauga apa ,se framanata...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: deliciousflavours in Aperitive / GarnituriTelemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu gogosarul si pieptul de pui. Spargem ouale intr-un vas incapator si mixam pana devin putin...Citeste continuarea
Clatite cu pasta de dovleac
Postat de: lia in DulciuriAmestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre...Citeste continuarea
Clatite cu cacao, crema si fructe
Postat de: cocineraviajera in DulciuriClatite: Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana...Citeste continuarea
Cartofi prajiti in tuci
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se lasa la scurs pe prosop. Se vor taia pe lungime in patru (nu se vor curata de coaja ca e foarte subtire) si ii vom pune in uleiul incins la prajit. Cand s-au rumenit...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza si gem...
Postat de: aziz in DulciuriPreparam compozitia pentru clatite amestecand ouale cu zaharul ,zaharul vanilat ,sarea si laptele;adaugam apoi faina iar la sfarsit untul topit.Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Irina in PrajituriZaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao,...Citeste continuarea
Chec frantuzesc
Postat de: ianculubita in DulciuriSe face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare; se imparte compozitia in doua boluri iar unul se amesteca cacao dizolvata in lapte...Citeste continuarea
Cus-cus cu kaizer si ciuperci
Postat de: Ina in PasteFierbem o cana cu apa in care am pus 1/2 lingurita de sare sau delikat. Cand clocoteste, adaugam cus-cus-ul si mestecam cu grija pana se umfla si absoarbe toata apa. Lasam pe foc si...Citeste continuarea
Cozi de raci cu paste
Postat de: ianculubita in Fructe de mareRacii curatati(doar cei vii),se oparesc cateva minute in apa cu sare,se scot iar dupa ce s-au racit,se scoate carnea de la coada si de la clesti; pastele se pun la fiert conform instructiunilor...Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste -adaudam rand pe rand ouale ,mixand bine dupa fiecare -adaugam esenta de vanilie -cernem faina sarea si praful de copt in compozitie,amestecam...Citeste continuarea
Chec de ciocolata
Postat de: bitza in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si crema de ciocolata; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua...Citeste continuarea
Ciupercute cu branza la cuptor
Postat de: SENO in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata,se spala si se lasa la uscat sau se sterg de apa si se rup cu grija piciorusele.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu piciorusele tocate. Cu acest amestec se umplu...Citeste continuarea
Ciocolată de casă
Postat de: diaconta in DulciuriSe pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie. Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai...Citeste continuarea
Conopida cu varza rosie
Postat de: mihaelab in ConservePunem otetul impreuna cu apa,zaharul,sarea si condimentele pe foc. Varza o taiem marunt.Conopida o rupem bucatele dupa care o vom aseza in borcane. Vom pune un rand de conopida,unul de...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe taie cascavalul,sunca si kapia cubulete. Ciupercile conservate se clatesc foarte bine cu apa rece si se lasa la scurs cateva minute. Se storc usor in mana si se taie cubulete....Citeste continuarea
Coronita cu carne
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul....Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: carmenvlad in MuraturiSe aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien....Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeSe curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci. Se...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI"...
Postat de: x_plane in Aperitive / Garniturise spala cartofii bine bine(pentru ca se mananca cu tot cu coaja...dar cine vrea poate da coaja la o parte). se pune fiecare cartof in folie de aluminiu cu putina sare si putin unt. se pun...Citeste continuarea
Castane coapte si dovleac copt la...
Postat de: MIUTA in DulciuriCastanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare. Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar. Am pus intr-o tava hartie...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie in doua. Se scobeste miezul cartofilor si in interior se pune putin unt si putina sare. Cartofii scobiti se pun intr-un vas termorezistent uns cu...Citeste continuarea
Clatite cu somon si crema de brinza
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriAmestecam hreanul in smintina cu brinza si adaugam sare , piper si un pic de boia dupa gust. mie personal nu prea imi place iute... Aranjam cite 2 clatite pe farfurie, si pe linga cite o...Citeste continuarea
Covridog pentru mic dejun
Postat de: rodica_m in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul in care vom rula cremvustii: In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu rosii la cuptor
Postat de: LUK in PorcTaiati ceapa marunt.Pune ti ceapa la calit in ulei.Adaugati apoi boiaua si pasta de tomate, sare,200ml apa si lasati inca 2-3 min la foc mic. Condimentam cotletele cu sare si...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: LauraA in CiorbeSpalam orezul si lintea in cateva ape dupa care le lasam intr-un vas cu apa pana curatam legumele. Taiem patratele cartofii, morcovii feliute, varza o tocam marunt si desfacem broccoli in...Citeste continuarea
Crumble cu mere
Postat de: lia in PrajituriSpalam merele si le indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem in cubulete (nu prea mici) si le amestecam cu scortisoara. Eu am folosit mere acrisoare si de aceia am adaugat miere de albine....Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu fulgi din orez...
Postat de: lia in DulciuriSeparat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte. Punem apa impreuna cu esentele si...Citeste continuarea
Clatite delicioase
Postat de: dana1986 in DulciuriBatem ouale cu sarea. zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam laptele, iar apoi faina. Amestecam bine pana ce obtinem o compozitie cremoasa iar apoi turnam treptat si apa minerala si...Citeste continuarea
Cornuri cu gem si alune
Postat de: marieta in DulciuriOuale se bat cu celelalte ingrediente, se adauga faina si se framanta bine pana se dezlipeste de pe peretii castronului si de pe maini. Se lasa la dospit. Cand a dospit (aproximativ 1 ora), se iau...Citeste continuarea
Castraveti in otet (reteta Motan)
Postat de: MotanLaOale in MuraturiDin aceasta cantitate rezulta 24-26 borcane de 800ml. Castravetii se spala. Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri. Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata, se taie in lung, se scot samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pude sare pe ei si se lasa in strecuratoare cel putin 30 minute. Dupa ce au lasat zeama se storc bine...Citeste continuarea
Curcan Vindaloo
Postat de: Sidy in CurcanIndepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi. Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca...Citeste continuarea
Ciorbă de pui a la grec
Postat de: madi_marin in CiorbeCarnea se spală şi se taie cubuleţe mici. Morcovii, telina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa tocată se pun la călit în ulei. Se adaugă...Citeste continuarea
Cupcake cu mure
Postat de: bitza in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul si vanilia, apoi se adauga iaurtul si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia lichida. Se amesteca bine si...Citeste continuarea
Cordon bleu cu vinete
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu sare si piper. Se taie vanata in felii subtiri, se presara cu sare si se lasa deoparte 15 minute. Se sterg apoi de apa, cu prosoape de hartie. Se taie felii subtiri, cascavalul si...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriSpalam creierul. Il punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa. Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una...Citeste continuarea
Cotlet de vitel umplut cu garnitura...
Postat de: nico15 in VitaSe ia bucata de cotlet si daca nu este curatata se va curata carnea de pe os sa il facem cat mai interesant de prezentat. Dupa aceea intr-o tigaie fara ulei punem fisticul si il lasam...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu carne de pui si...
Postat de: SENO in CiorbeCarnea de pui se spala si se pune la fiert in oala in care urmeaza sa pregatim ciorbita,se pune si un praf de sare.Daca puiul este e casa o sa-si lase in ciorbita o culoare frumoasa galbuie de la...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: lili in PrajituriSe amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase. Albusurile se bat spuma, se...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata si frisca
Postat de: Criss in PrajituriSe pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza.Rezulta un amestec cremos, lucios. (vezi poza) Compozitia rezultata se repartizeaza uniform in formele de vriose in care am pus...Citeste continuarea
Carne şi legume de toamnă la cuptor
Postat de: anomisana in PorcAm curăţat carnea de pieliţe, am spălat-o, uscat-o şi condimentat-o cu ce am găsit prin cămară, apoi am dat-o la rece preţ de vreo oră. Între timp am curăţat, spălat şi tăiat...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: ella87 in Mancaruri de legumePentru inceput am clocotit apa,am pus un praf de sare, conopida am spalat-o si am rupt-o in buchetele am aruncat-o in apa clocotita pentru cateva minute. Dupa, am uns o tava cu ulei am pus...Citeste continuarea