A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cici

Postat de: Elena_Daria in Paste

Se fierbe fasolea in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert strecuram boabele de fasole, iar apa in care s-a fiert se pune deoparte. Se pregatesc cici: intr-un vas se pune faina, sarea si apa cat...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: anne in Prajituri

Se bat cele 3 oua cu mixerul dupa care se adauga pe rand zaharul, laptele caldut, uleiul, drojdia si praful de copt amestecandu-se bine de fiecare data. Dupa ce se adauga aceste ingrediente...Citeste continuarea

Cas de gutui

Postat de: danakarin in Dulciuri

Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Conopida se rupe buchetele si se pune in apa , se lasa 30-60 min in apa pentru a lasa imporitatile. Apoi se pune apa la fiert se adauga sare si usturoi catei (optional) si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume reteta simpla si...

Postat de: Criss in Mancaruri de legume

Cum se prepara Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase. In uleiul de masline, calim mai intai ceapa...Citeste continuarea

Cornuri

Postat de: brunetica in Prajituri

Topim margarina cu uleiul si lasam la racit . Drojdia o dizolvam in un pic de bors si o amestecam cu zaharul . Adaugam margarina cu restul de bors , cu esenta si amestecam bine dupa care...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: SENO in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele bine de tot si cu mana uda se formeaza chiftelute rotunde sau ovale. Se pune in tava hartie de copt si se aseaza frumos chiftelutele cu putina distanta intre...Citeste continuarea

Clatite cu gem si ciocolata

Postat de: jolygina in Prajituri

Frecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma...Citeste continuarea

Cornulete cu nuci

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se framanta faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta totul la un loc, smantana adaugandu-se atat cat sa iasa un aluat potrivit. Se intinde aluatul in foaie subtire de...Citeste continuarea

Cornulete cu gem

Postat de: diana_k in Prajituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina Lasam 10 minute sa dospeasca. Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim...Citeste continuarea

Clătite cu brânză dulce

Postat de: carmenvlad in Aperitive / Garnituri

Ouăle se bat cu un tel împreună cu un praf de sare. Se cerne făina, se amestecă cu praful de copt și se dizolvă cu apa minerală. Se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă...Citeste continuarea

Clătite, mai altfel

Postat de: carmenvlad in Dulciuri

 Ouăle se bat cu un tel împreună cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se dizolvă într-un bol făina cu apă minerală...Citeste continuarea

Cous-cous cu lapte

Postat de: Onesta in Paste

Intr-un vas cu fund dublu se fierbe laptele cu zaharul si cu esenta de vanilie . Dupa cinci minute de fierbere , se adauga cous-cousul , se amesteca usor , se mai lasa pe foc 2-3 minute si se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: jolygina in Prajituri

Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema . Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a...Citeste continuarea

Chec condimentat cu ton, cascaval...

Postat de: laughylau in Ton

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Se cerne faina cu praful de copt, sarea, nucsoara, boiaua, piperul. Ouale se bat bine cu mixerul si se adauga faina cu condimentele, cascavalul,...Citeste continuarea

Chec usor de lamaie

Postat de: laughylau in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius Se bat foarte bine spuma albusurile. Se adauga tot zaharul ( si cel simplu, si cel vanilat) deodata si se bat impreuna pana cand se dizolva...Citeste continuarea

Carne de vanat (caprioara , cerb...

Postat de: maxion in Mancaruri cu carne

Taiem carnea bucatele potrivite ,o condimentam adaugam paharul de vin si o lasam la frigider 30 min. Intre timp curatam dovleceii de coaja ii taiem rondele ,condimentam si ii punem la prajit in...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu carnaciori...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie dupa dorinta se aseaza intr-o tava termorezostenta, se stropesc cu ulei, sare. Apoi tava se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca. 20...Citeste continuarea

Cartofi natur

Postat de: alinutzika in Mancaruri de post

Se spala bine cartofii si se pun cu tot cu coaja la fiert + 1 lingura sare. Cand intra usor furculita in ei, sunt gata de fiert. Nu trebuie lasati pana se imprastie cand ii intepi cu furculita. Se...Citeste continuarea

Chocolate Biscuit Cake

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se rup biscuitii in bucati. Se pun deoparte. Se unge cu unt o forma rotunda de tort cu perete detasabil cu diametrul de vreo 22 cm (eu am pus intr-o cratita cu folie alimentara). Intr-o...Citeste continuarea

Chec cu ricotta si dulceata de...

Postat de: sufletista in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam faina in ploaie, omogenizam cu o lingura, amestecand din jos in sus. Adaugam esenta, untul topit, coaja...Citeste continuarea

Copanele false

Postat de: lili in Pui

Luam pielea de pe copanele. Capatul de la os il lasam catre piele, deci il vom taia cu securicea. Carnea o macinam si o amestecam cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, gogosarul taiat marunt si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si bezea

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga...Citeste continuarea

Cartofi picanti

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii si se fierb in apa usor sarata. Se curata si se taie in sferturi. Se rumenesc usor in ulei incins. Se scot si se trec prin amestecul de condimente. Sunt foarte aromati si picanti...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi - Aperitiv...

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Chiftelute de cartofi - Aperitiv delicios si usor de preparat Se spala legumele si se curata. Cartofii se dau pe razatoarea mare, ceapa, usturoiul, patrunjelul si ardeiul se...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Onesta in Ciorbe

Intr-o oala mai mare se da la fiert tacamul puiului (spatele, gatul, pipota, inima ...) in 3-4 l de apa, c-un praf de sare, da' un praf, stand cu ochii pe vas, ptr a nu rata spumuirea ciorbei (io,...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: roxanabucataras in Ciorbe

Eu am avut loboda la congelator.  Pun apa la fiert, cand a clocotit adaug loboda si pana fierbe tai legumele. Dupa ce a fiert (tre' sa se inmoaie bine frunza de loboda), scot loboda...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: sufletista in Ciorbe

Se spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine, oala si se pune din nou la foc impreuna cu 1 morcov curatat, 1 ardei gras taiat in jumatate, piper...Citeste continuarea

Coltunasi cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se adauga faina intr-un bol mai mare, se face o gaura in mijloc, se adauga oul, putina sare, ulei si o cana de apa calduta. Se incorporeaza faina, daca este nevoie se mai adauga apa ,se framanata...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: deliciousflavours in Aperitive / Garnituri

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu gogosarul si pieptul de pui. Spargem ouale intr-un vas incapator si mixam pana devin putin...Citeste continuarea

Clatite cu pasta de dovleac

Postat de: lia in Dulciuri

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre...Citeste continuarea

Clatite cu cacao, crema si fructe

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Clatite: Se amesteca ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase. Compozitia trebuie sa fie fluida ca o smantana...Citeste continuarea

Cartofi prajiti in tuci

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se lasa la scurs pe prosop. Se vor taia pe lungime in patru (nu se vor curata de coaja ca e foarte subtire) si ii vom pune in uleiul incins la prajit. Cand s-au rumenit...Citeste continuarea

Clatite cu crema de branza si gem...

Postat de: aziz in Dulciuri

Preparam compozitia pentru clatite amestecand ouale cu zaharul ,zaharul vanilat ,sarea si laptele;adaugam apoi faina iar la sfarsit untul topit.Compozitia trebuie sa aiba consistenta smantanii...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: Irina in Prajituri

Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao,...Citeste continuarea

Chec frantuzesc

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare; se imparte compozitia in doua boluri iar unul se amesteca cacao dizolvata in lapte...Citeste continuarea

Cus-cus cu kaizer si ciuperci

Postat de: Ina in Paste

Fierbem o cana cu apa in care am pus 1/2 lingurita de sare  sau delikat. Cand clocoteste, adaugam cus-cus-ul  si mestecam cu grija pana se umfla si absoarbe toata apa. Lasam pe foc si...Citeste continuarea

Cozi de raci cu paste

Postat de: ianculubita in Fructe de mare

Racii curatati(doar cei vii),se oparesc cateva minute in apa cu sare,se scot iar dupa ce s-au racit,se scoate carnea de la coada si de la clesti; pastele se pun la fiert conform instructiunilor...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste -adaudam rand pe rand ouale ,mixand bine dupa fiecare -adaugam esenta de vanilie -cernem faina sarea si praful de copt in compozitie,amestecam...Citeste continuarea

Chec de ciocolata

Postat de: bitza in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul,apoi se adauga ciocolata topita si crema de ciocolata; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua...Citeste continuarea

Ciupercute cu branza la cuptor

Postat de: SENO in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata,se spala si se lasa la uscat sau se sterg de apa si se rup cu grija piciorusele.Branza se da pe razatoare si se amesteca cu piciorusele tocate. Cu acest amestec se umplu...Citeste continuarea

Ciocolată de casă

Postat de: diaconta in Dulciuri

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie. Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai...Citeste continuarea

Conopida cu varza rosie

Postat de: mihaelab in Conserve

 Punem otetul impreuna cu apa,zaharul,sarea si condimentele pe foc. Varza o taiem marunt.Conopida o rupem bucatele dupa care o vom aseza in borcane. Vom pune un rand de conopida,unul de...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se taie cascavalul,sunca si kapia cubulete. Ciupercile conservate se clatesc foarte bine cu apa rece si se lasa la scurs cateva minute. Se storc usor in mana si se taie cubulete....Citeste continuarea

Coronita cu carne

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul....Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: carmenvlad in Muraturi

  Se aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien....Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci. Se...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI"...

Postat de: x_plane in Aperitive / Garnituri

se spala cartofii bine bine(pentru ca se mananca cu tot cu coaja...dar cine vrea poate da coaja la o parte). se pune fiecare cartof in folie de aluminiu cu putina sare si putin unt. se pun...Citeste continuarea

Castane coapte si dovleac copt la...

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare. Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar. Am pus intr-o tava hartie...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua. Se scobeste miezul cartofilor si in interior se pune putin unt si putina sare. Cartofii scobiti se pun intr-un vas termorezistent uns cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]