A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite aperitiv bicolore

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei....Citeste continuarea

Ciorba de varza -de post

Postat de: cris2711 in Mancaruri de post

Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete. Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l. Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la...Citeste continuarea

Clatite cu Nutella

Postat de: Alina26 in Dulciuri

Intr-un bol punem oua si le batem cu zahar si putina sare. Adaugam treptat laptele,apoi faina....iar lapte, iar faina....pana ajungeti la consistenta dorita. Incingeti o tigaie si ungeti cu...Citeste continuarea

Costite de porc cu legume la tigaie

Postat de: Alina26 in Porc

Spalati carnea si o puneti la prajt in putin ulei.Sarati,piperati si puneti si usturoiul si rozmarin.Lasati sa se prajeasca bine pe toate partile. Dupa ce s-a prajit adaugati apa,puneti capac...Citeste continuarea

Ceapa cu maioneza si chiftele de porc

Postat de: eya in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie...Citeste continuarea

Ceva racoritor

Postat de: ella87 in Cocktail

Desfacem cutia de macedonia, punem fructele in storcatorul din dotare sau blender( ce avem la indemana) apa minerala sau plata, zeama de la o limeta care am stors-o in prealabil si cateva cuburi...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si nuca

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un vas se amesteca (folosind mixerul) 50 g. drojdie,370 g. zahar.0,500 l lapte si 3 oua. Le amestecam cat sa le incorporam. Acoperim vasul si il lasam 12 ore. Intr-un vas de framantat...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de post

Se prepară foarte simplu. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se lasă la scurs, Între timp se toacă legumele şi se amestecă dimpreună cu condimentele în aşa fel...Citeste continuarea

Crema de branza cu ceapa verde

Postat de: eya in Aperitive / Garnituri

Branza se sfarma  cu furculita pana devine pasta si apoi se pune sarea si smantana,sare dupa gust. Ceapa de taie marunt si apoi se adauga in crema. Se poate servi imediat pe paine...Citeste continuarea

Chiftele rotunde la cuptor

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carne

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia. Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Amestecam ouale cu faina si praful de copt. Adaugam uleiul. Taiem marunt sunca presata, maslinele, gogosarii, radem cascavalul si le adaugam peste compozitia anterioara. Potrivim de sare, piper...Citeste continuarea

Chiftelute din soia Inedit

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post

Se fierbe soia in apa cu sare aproximativ 10 minute, se lasa sa se scurga bine. Intre timp morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt (se pot da pe razatoarea fina). Cartoful se paseaza bine....Citeste continuarea

Carnita de vita cu garnitura de orez

Postat de: nilgun in Vita

Carnea se taie felii mai subtiri. Se pune intr-un vas de yena, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, cimbru, usturoi pisat si se lasa o noapte la frigider. A doua zi se puna...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: marianascarlat in Aperitive / Garnituri

Cartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt. Peste stratul de...Citeste continuarea

Chiftele marinate

Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carne

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata...Citeste continuarea

Ciolan cu legume

Postat de: simona72 in Mancaruri cu carne

Ciolanul bine curatat se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa la fiert 1 ora. Ceapa se taie pestisor si se pune intr-un vas termorezistent ,iar peste ceapa se pune ciolanul...Citeste continuarea

Clatite cu scortisoara si zahar

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un bol punem faina,in mijloc se face o gaura si se pune oul.Cu un tel amestecam incet,adaugand laptele,scortisoara,zaharul vanilat,1 lingura de ulei si apa cat cuprinde.Se formeaza o pasta...Citeste continuarea

Crostata de Piersici

Postat de: Alina26 in Prajituri

1 .Pregatim aluatul: intr-un robot de bucatarie punem faina,untul taiat felii,galbenusul,zaharul,un varf de cutit de sare si il mixam.Il scoatem din robot si il mai framantam.Lasam sa se...Citeste continuarea

Cozonac de post

Postat de: Creatsa in Mancaruri de post

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut. Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se...Citeste continuarea

Ciorba de macris

Postat de: aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe

Ceapa o taiem marunt si o punem intr-o tigaie in care am pus ulei si o lasam pana se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de faina si mai lasam 1 minut sa se caleasca in ulei, apoi punem laptele si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu pate vegetal

Postat de: CookieMonster in Aperitive / Garnituri

1. Ciupercile se spala bine, se rup piciorusele si se pun la scurs cu palaria in jos. 2. Bine scurse palariile de ciuperci se ung bine cu uleiul de arahide, se umplu cu pate vegetal (...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Alina26 in Ciorbe

1.Punem o oala cu apa pe foc.Curatam legumele,le spalam,le tocam si le punem la fiert cu putina sare si ulei. 2.Pregatim perisoarele:punem intr-un bol...Citeste continuarea

Clatite din tarate de ovaz cu crema...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri

1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca (de post)

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala. Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi uleiul si...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: vio_dreams in Mancaruri de post

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa...Citeste continuarea

Chifle cu ceapa verde,ardei rosu si...

Postat de: medioto59 in Piine

Aluatul l-am "confectionat" la masina. Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care le-am scris mai sus si am programat masina pentru aluat. La final am scos aluatul, l-am pus...Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Într-o oală punem apa cu zahărul, uleiul și margarina la foc mic. Amestecăm până se topește margarina și zahărul. Lăsăm să se răcească un pic după care adăugăm esența...Citeste continuarea

Ciupercute cu legume

Postat de: dariadeea in Mancaruri de post

Am curatat legumele, le-am spalat. Ciupercile le-am curatat si le-am tocat felii mai groase (se pot taia si in 4), ceapa am taiat-o pestisor, ardeii i-am taiat fideluta, dovleceii i-am taiat...Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu somon afumat si...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Portiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti. Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din...Citeste continuarea

Ciorba primavaratica

Postat de: bylaura in Ciorbe

Se toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei.  Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ),...Citeste continuarea

Ciorba greceasca de pui

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...Citeste continuarea

Chefal prajit

Postat de: ianculubita in Peste

Pestele curatat,bine spalat,taiat rondele,condimentat cu sare si condimente pentru peste din belsug,il punem intr-un vas si-l acoperim cu lapte la temperatura camerei; lasam vasul in bucatarie...Citeste continuarea

Cartofi taranesti (de post)

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post

-cartofii se curata de coaja ,se taie cubulete potrivite ca marime si se pun la fiert in apa cu sare, -Se lasa la fiert pana cand sunt potrivit de facuti ( sa nu fie prea moi pentru a nu se...Citeste continuarea

Cornuri cu cremvusti

Postat de: Dea_Dea in Aperitive / Garnituri

ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam ,...Citeste continuarea

Ciorba cu legume si stevie

Postat de: sasha in Ciorbe

Punem la fiert 4 litri de apa . Curatam legumele, si le taiem cuburi. Cand apa clocoteste adaugam legunele cu 70 ml ulei. Curatam stevia si o taiem sau o rupem. Cand legumele sunt intre fierte...Citeste continuarea

Ciuperci cu urzici

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de post

Spalam urzicile si le curatam.Dupa le oprim in cateva ape.Le scurgem de apa si le tocam marunt. Ciupercile le curatam si le punem la fiert .Dupa ce s-au fiert  le scurgem de apa....Citeste continuarea

Croissante cu unt

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Aluatul se lasa la decongelat aprox 3 ore sau...il puteti pune de seara in frigider pana a zi, cum am facut eu....asa se dezgheata in voie. Dupa ce aluatul este dezghetat complet, se pune foaia...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Fasolea se pune in apa la inmuiat si se lasa peste noapte sau minim 3 ore. Dupa ce a stat la inmuiat se pune la fiert iar cand da primul clocot se arunca apa, se spala bine si se pune alta apa...Citeste continuarea

Cartofi cu muschi de porc la cuptor

Postat de: ella49 in Porc

Curatam cartofi si ii taiem cuburi.Ii punem intr o tava de yena cu carnea taiata cuburi.Punem 2 linguri de ulei,apa si condimentele.Dam la cuptor aproximativ o ora.  Pofta buna! Citeste continuarea

Choux a la crem

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Pentru inceput am preparat crema de vanilie : intr-o cratita potrivita am amestecat  bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa...Citeste continuarea

Ciorbita din oase de porc

Postat de: Monica1997 in Ciorbe

Se spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul....Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: karla in Mancaruri de post

Se amesteca intr-un bol faina + praful de copt. Intr-un alt bol se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si cacaoa ,apoi se adauga uleiul si amestecati bine pana se incorporeaza ,iar peste...Citeste continuarea

Capelin prajit cu chiftele de cartofi

Postat de: Anett in Peste

Se curata si se spala bine pestisorii, apoi se condimenteaza si se lasa 10mn, dupa care se trece printr-un amestec de faina, sare si boia de ardei dulce. Se prajesc in ulei incins. Se curata...Citeste continuarea

Carnaciori in aluat de foietaj

Postat de: LadyCrs in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul de foietaj. Taiem fasii pe lung. Taiem cabanosii la dimensiunea dorita. Punem carnaciorul la marginea fasiei si impaturim cam de 3 ori . Asezam foaie de copt in tava...Citeste continuarea

Cheesecake Dukan

Postat de: mimmi in Dulciuri

Prima data ne ocupam de blat : Separam ouale. Mixam galbenusul cu zaharul. Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenus,albusurile si cele 4 linguri de tarate. Amestecam cu...Citeste continuarea

Cozonac cu nucă şi scorţişoară

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca va sta la dospit. Drojdia am amestecat-o cu zaharul,am pus laptele caldut(nu fierbinte!!!) si faina si am lasat la dospit. 300 g faina...Citeste continuarea

Cuscus cu soia Inedit

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Se fierbe cuscusul conform indicatiilor de pe ambalaj in apa fierbinte cu sare, dupa care se scurge apa. Se fierbe soia in apa fierbinte cu sare in care se adauga condimente dupa preferinta. Se...Citeste continuarea

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele....Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: COSTEO in Dulciuri

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,laptele si uleiul ,se adauga praful de copt si apoi bicarbonatul stins  cu lamaie,otet sau bors. Mestecam bine pana obtinem un aluat mai gros...Citeste continuarea

Corabioare cu branza

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Cernem faina si in mijloc facem o gaura.Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si zaharul.Dupa adaugam ouale batute cu sarea,plicurile de zahar vanilat si esenta.Incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]