Clatite cu dulceata de cirese negre
Postat de: TAB1TA in DulciuriDin toate ingredientele se face o compozitie omogena. Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei. Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se...Citeste continuarea
Cartofi evantai
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala ,se curata si se taie pe lung felii dar nu de tot :), feliile trebuie sa ramana ,,unite''. Intre felii se pune usturoi taiat marunt si cascaval. Deasupra se presara...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: simona72 in CiorbeCarnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci reinventata
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeArdeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Cartofi in straturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin. Punem la fiert...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu carne de porc...
Postat de: TAB1TA in CiorbeCarnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza. Se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute. Legumele...Citeste continuarea
Cocktail fructe de mare cu sos soia
Postat de: RoXx in PesteFructele de mare se spala bine ,se pun in apa fierbinte pe foc si se lasa sa fiarba 5-10 min. Se scot pe un servetel uscat pentru a se scurge bine .Intr-o tigaie incinsa se pune untul si fructele...Citeste continuarea
Conopidă la cuptor
Postat de: Ade200 in Mancaruri de legumeSpălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: flori24 in PuiSe pune uleiul in cratita la incins.Se taie ceapa marunt si se pune la calit,numai cat sa se simta gustul de ceapa .Se spala carnea si se pune langa ceapa la fel si ardeiul gras care se toaca...Citeste continuarea
Compot de mere
Postat de: krysty in Sirop / CompotSe fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Intre timp se curata merele de coaja ,apoi se scot samburii. Se spala merele ,apoi se taie pe jumatate sau in patru . Punem merele in apa clocotita,le...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: nadea68 in CiorbeCarnea de vita o spalam si o punem la fiert in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput. Intre timp preparam legumele.Le spalam si le taiem...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: Constelatialeu in MuraturiCastravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam...Citeste continuarea
Cornuri rapide (cu Nutella sau...
Postat de: Alina26 in Prajituri1. Am incins cuptorul la 180°. 2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata. 3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde reteta...
Postat de: MIUTA in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute. Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete....Citeste continuarea
Carnaciori picanti in foietaj
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriTaiem carnatii in bucati de cca 5 cm. Foaia de foietaj se intinde putin si se taie fasii subtiri. Am invartit pe fiecare carnacior foaie de foietaj. Se aseaza intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana
Postat de: Irina in Supe/CiorbeLa mama acasa mai toate ciorbitele erau drese cu bors si cu smantana. Asa le prefer si in ziua de azi... Am curatat si spalat legumele, dupa care le-am taiat cubulete. Intr-un vas Zepter am...Citeste continuarea
Clatite crocante cu gem de prune
Postat de: Sorinnaa in PrajituriAm amestecat cele 2 oua batute bine cu laptele, apoi am adaugat zaharul vanilat si praful de sare. Cand zaharul vanilat s-a topit am adaugat faina in compozitie si am omogenizat. Am copt...Citeste continuarea
Cornuri cu sunca si cascaval
Postat de: MIUTA in PiineCernem faina in vasul in care vom framanta aluatul.Facem o maia din cubul de drojdie,apa calduta,lingurita de zahar si doua linguri faina.Lasam la dospit maiaua 15 minute.Dupa ce maiaua a dospit...Citeste continuarea
Cuburi din biscuiti
Postat de: amalia01 in Dulciuri500 g de biscuiti se sfarama; Ouale se separa de albusuri; Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat; adaugi apoi untul moale si cacaoa; Bati...Citeste continuarea
Cartofi crocanti
Postat de: Sorinnaa in Aperitive / GarnituriCartofi se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari, se spala si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au inceput sa dea semne ca incep sa fiarba se scot din apa se pun intr-o...Citeste continuarea
Cartofi cu aripioare de pui la cuptor
Postat de: Dya in PuiRumenim aripioarele, adaugam ardeii feliati, usturoiul si ceapa si le calim pentru 5-10 minute. Asezam totul peste cartofii condimenati din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si rozmarin si...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu legume
Postat de: ianculubita in Crap / CarasToate legumele (mai putin rosiile) curatate, taiate rondele fine, le punem in tava pudrate cu sare, piper si usturoi taiat marunt. Deasupra punem pestele de asemenea condimentat, restul de...Citeste continuarea
Cheesecake de avocado cu caramel de...
Postat de: Cristi_Roman in PrajituriBlatul l-am facut clasic: am tocat marunt biscuitii de unt si i-am amestecat bine apoi cu cele 30 de grame de unt topit. Am intins apoi acest amestec la baza formei rotunde pe care am bagat-o 10...Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: doralinda72 in DulciuriSpalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr...Citeste continuarea
Ciupercute pentru copii
Postat de: krysty in Mancare copiiSpalam frunza de salata si o asezam pe o farfurie .Deasupra asezam un baton din felia de cascaval pentru codita unei ciupercute si inca un baton din felia de paine pentru codita celeilalte...Citeste continuarea
Ciorba de nunta
Postat de: Giana in CiorbeMorcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa...Citeste continuarea
Carne cu ceapa
Postat de: amyna_03 in PuiSe pun copanele la fiert. Ceapa se curata si se taie cat mai marunt. Dupa ce copanelele au dat cateva clocote adaugam ceapa. Cand ceapa si carnea sunt fierte adaugam bulionul si sare dupa gust Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: amyna_03 in CiorbePieptul de pui se pune la fiert intr-o oala, dupa ce da cateva clocote adaugam legumele curatate si taiate bucati. Dupa ce au fiert le scoatem la scurs, pieptul il maruntim cu un cutit iar...Citeste continuarea
Cozonac aperitiv
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa...Citeste continuarea
Ciorba de scarita cu paste fainoase
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam scarita de porc sub jet de apa rece. O taiem bucati. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa si ardeiul, le calim in 3 linguri de ulei. Asaugam morcovii taiati rondele. Calim cca 5...Citeste continuarea
Cupcakes cu mascarpone si flori din...
Postat de: ankyy in PrajituriFlorile din ananas: Se alege un ananas destul de marisor si sa fie copt bine. Se curata de coaja si apoi se scobeste din loc in loc, unde mai ramane coaja inauntru. Eu am vazut ca se...Citeste continuarea
Calamar prajit
Postat de: ianculubita in Fructe de mareMai intai pregatim sosul de usturoi;pisam foarte bine usturoiul,frecam cu sare adaugand cate putin ulei(2linguri) apoi amestecam cu un borcanel de iaurt,punem in sosiera si-l lasam la frigider...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii, ii fierbem in coaja. Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat. Curatam ceapa,o...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan de porc
Postat de: Dya in CiorbeSpalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa. La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat...Citeste continuarea
Cake pops cu ciocolata
Postat de: comanligia in DulciuriSe topeste la bain marie ciocolata,apoi se adauga untul. Se da de pe foc si se adauga zaharul,faina si ouale.Se amesteca bine si se umple fiecare incapere de cake pops cu ajutorul unui poche de...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de...Citeste continuarea
Ciupercute umplute cu cascaval
Postat de: krysty in Aperitive / GarnituriCiupercile se spală bine şi se rupe picioruşul - nu curăţaţi ciupercile de pieliţa de pe pălărie. Se lasă la uscat pe un şerveţel absorbant cu puţină sare aruncată peste...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: gab_s19 in DulciuriDin zahar si din apa se face un sirop care se pune la incalzit la foc mediu. Intre timp, se separa albusurile si se bat spuma. Peste acestea se adauga siropul fierbinte de zahar si cate un pic din...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: andaoana in PrajituriSe unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc...Citeste continuarea
Cozonac turnat
Postat de: ianculubita in DulciuriIn vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte; amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam...Citeste continuarea
Cozonac floare, cu nuca si finetti
Postat de: merisor67 in PrajituriRecomandat este ca toate ingredientele sa fie tinute la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare. Faina trebuie cernuta de doua ori pentru a deveni pufoasa. Incepem cu...Citeste continuarea
Covrigi dulci cu unt
Postat de: gab_s19 in DulciuriPeste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se...Citeste continuarea
Coaste caramelizate la cuptor
Postat de: papabundetot in PorcAm facut o marinata din ceapa,usturoi,coriandru,chimen,curry,ghimbr,zeama de lamaie,le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine,apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si...Citeste continuarea
Csalamadé sau amestec de murături...
Postat de: panacris in ConserveLegumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru...Citeste continuarea
Coaste de porc in sos whisky-barbeque
Postat de: baby_ktalyna in PorcCoastele se taie bucati ,apoi se prepara sosul( se amesteca toate ingredientele).Se dau coastele prin sos apoi se pun in tava iar restul de sos se pune si el in tava,se pot lasa o ora sa le...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: ralu_ca in PorcAm fiert cartofii in coaja. apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat de coaja. Ouale le-am fiert, branza se da prin razatoare, kaizerul l-am taiat cubulete, precum si ouale dupa ce le-am...Citeste continuarea
Crema de ciocolata-Reteta nr.600
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem laptele la fiert cu zahar si vanilia,topim ciocolata in 2linguri de apa si dupa ce s-a racit,amestecam cu ouale batute iar cand laptele a ajuns la punctul de fierbere adaugam ouale cu...Citeste continuarea
Cartofi evantai
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de...Citeste continuarea
Cake pops cu rom si ciocolata
Postat de: timea in DulciuriZdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom. Omogenizam bine si cu o...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se spala apoi se taie (fiecare cum doreste) eu i-am taiat in doua ,fiindca nu au fost asa de mari,. Se pune intr-o oala cu putina sare la fiert . Cind sunt gata de...Citeste continuarea



















