Margarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare.
Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca.
Peste toata compozitia, am adaugat...
Andivele se spala si se taie rondele. Castravetii se taie si ei rondele.
Intr-un castron, se amesteca andivele, castravetii, fasolea si se adauga ulei de masline si sare. Se amesteca toate si se adauga bucatele crocante de graham.
Este o nebunie de salata!
Se curata ceapa,cartofii si radacinoasele. Ceapa se taie julien, cartofii se taie cuburi mai mari, radacinoasele se dau pe razatoare.
Intr-o cratita/ tigaie (ulterior eu m-am razgandit si am folosit o cratita de tuci), se pune ulei de masline si se pun la calit ceapa cu morcovul si...
Tiramisu reţetă originala
Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se...
Legumele se spala si se taie cubulete, morcovul se rade, usturoiul se zdrobeste un pic.
Intr-o tigaie mare si adanca se pun la calit legumele cu un pic de ulei din conserva de rosii uscate.
Se calesc bine, apoi adaugam sos de rosii cat sa le acopere bine si sare. Mai lasam un pic la...
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat un praf de sare, ouale batute si o lingura ulei.
Am inceput sa framant un aluat, apoi am intins o foaie din acest aluat si am taiat triunghiuri.
Branza de vaci am amestecat-o cu zahar, ouale si apoi am adaugat coaja de clementine.
Am umplut...
Merele se spala, se scobesc cotoarele si se presara afine in interior. Peste afine se presara cate o lingurita de zahar si se dau la cuptor pentru vreo 20 min.
Dupa ce s-au copt (se umfla putin) se scot, se presara cate o lingura generoasa de smantana peste ele si apoi o lingurita de dulceata...
Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi.
Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute.
Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se...
Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar.
Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel:
Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste.
Drojdia se amesteca cu...
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se pun legumele si se presara putina sare si ulei de masline. Se dau la cuptor cam 20- 30 min.
Cascavalul se rade. Se scot legumele si se pune cascavalul ras, se sparg cateva oua (eu am pus 4 ), se presara cateva masline. Se dau iar la cuptor pentru vreo...
Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine.
Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit un pic, punem putina apa cat sa fiarba inabusit, apoi turnam legumele si lasam sa sfaraie un pic,...
Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se fierb cam 6-8 minute.
Se scurg de apa. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un vas termorezistent, se taie untul bucatele mici, se presara jumatate din cascavalul ras, se pun pastele. Restul de cascaval se amesteca cu un ou si se toarna peste...
Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline, drojdia si cubul de branza de capra.
Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa creasca, intr-un loc caldut.
Dupa ce a...
Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert cam 8-10 in in functie de instructiunile de pe cutia de paste. Dupa ce au fiert, se strecoara si se amesteca cu un cub de unt. Se adauga branza si spanacul spalat si rupt in bucati.
Se amesteca bine toate ingredientele si se serveste...
Telemeaua se desface si se faramiteaza, se amesteca cu branza, smantana, piperul si ouale batute. Se amesteca bine, bine compozitia de branza.
Se intind cate 3 foi placinta, se umplu cu crema de branza, se ruleaza si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Se pastreaza un pic din...
Se taie cascavalul cubulete, ardeiul se spala si se taie bucatele, painea se taie cuburi.
Se ia cate un bat de frigarui si se inteapa cate un cub din fiecare, incheind cu o maslinuta.
Merg la micul dejun,mai ales pt teroristi mici cum este David al meu.
SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline.
Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai...
Se pune laptele la fiert. Se adauga continutul cutiei de lapte cocos si se amesteca cu o lingura de lemn pana se desface bine. Se adauga orezul spalat si se fierbe cam 20-25 min. Cand orezul este fiert, se adauga zaharul si se mai lasa la fiert cateva minute.
Se toarna compozitia in...
Cum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie
Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca.
Turnam...
Mai intai de toate, incalzim cuptorul.
Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit direct de la frigider).
Ne echipam cu o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam untul cu...
Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.
Scoatem si...
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie . Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o...
Spalam carnea de vita si o taiem cubulete.
Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari.
Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si punem pe...
Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze .
O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai...
Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Va asigur ca iese un blat ca la pizzerie si asta se datoreaza framantatului.
Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa...
Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc.
Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5 lg apa si dam la microunde pt 30 secunde.
Scoatem si turnam acest lichid peste zaharul...
Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea.
Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit...
Acest tort contine doua blaturi, unul de vanilie si unul cu cacao.
Incepem sa pregatim primul blat. Separam 6 albusuri de galbenusuri, le batem spuma cu 6 lg apa. Adaugam pe rand cele 6 lg zahar si batem pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile, mixam bine si adauga faina si vanilia si...
Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs.
Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien.
Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la...
Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam.
Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam nuca de cocos.
Pregatim forme de briose, turnam compozitia in ele...
Cornulete cu nuca si vanilie
Margarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca. Peste toata compozitia, am adaugat...
Salata de andive cu fasole rosie si castraveti murati
Andivele se spala si se taie rondele. Castravetii se taie si ei rondele. Intr-un castron, se amesteca andivele, castravetii, fasolea si se adauga ulei de masline si sare. Se amesteca toate si se adauga bucatele crocante de graham. Este o nebunie de salata!
Tocanita de cartofi cu pui
Se curata ceapa,cartofii si radacinoasele. Ceapa se taie julien, cartofii se taie cuburi mai mari, radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o cratita/ tigaie (ulterior eu m-am razgandit si am folosit o cratita de tuci), se pune ulei de masline si se pun la calit ceapa cu morcovul si...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originala Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se...
Perisoare cu sos de legume si cus cus
Legumele se spala si se taie cubulete, morcovul se rade, usturoiul se zdrobeste un pic. Intr-o tigaie mare si adanca se pun la calit legumele cu un pic de ulei din conserva de rosii uscate. Se calesc bine, apoi adaugam sos de rosii cat sa le acopere bine si sare. Mai lasam un pic la...
Coltunasi cu branza
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat un praf de sare, ouale batute si o lingura ulei. Am inceput sa framant un aluat, apoi am intins o foaie din acest aluat si am taiat triunghiuri. Branza de vaci am amestecat-o cu zahar, ouale si apoi am adaugat coaja de clementine. Am umplut...
Mar copt cu afine, smantana si dulceata de fragute
Merele se spala, se scobesc cotoarele si se presara afine in interior. Peste afine se presara cate o lingurita de zahar si se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce s-au copt (se umfla putin) se scot, se presara cate o lingura generoasa de smantana peste ele si apoi o lingurita de dulceata...
Piept de porc pe pat de legume la cuptor
Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi. Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute. Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se...
Paine de casa
Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar. Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel: Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste. Drojdia se amesteca cu...
Gratin de legume cu oua
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se pun legumele si se presara putina sare si ulei de masline. Se dau la cuptor cam 20- 30 min. Cascavalul se rade. Se scot legumele si se pune cascavalul ras, se sparg cateva oua (eu am pus 4 ), se presara cateva masline. Se dau iar la cuptor pentru vreo...
Pipote cu orez la tigaie si sos alb
Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine. Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit un pic, punem putina apa cat sa fiarba inabusit, apoi turnam legumele si lasam sa sfaraie un pic,...
Tortellini cu spanac si cascaval la cuptor
Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se fierb cam 6-8 minute. Se scurg de apa. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un vas termorezistent, se taie untul bucatele mici, se presara jumatate din cascavalul ras, se pun pastele. Restul de cascaval se amesteca cu un ou si se toarna peste...
Pizza pofticioasa
Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline, drojdia si cubul de branza de capra. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa creasca, intr-un loc caldut. Dupa ce a...
Paste tricolor cu branza si spanac
Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert cam 8-10 in in functie de instructiunile de pe cutia de paste. Dupa ce au fiert, se strecoara si se amesteca cu un cub de unt. Se adauga branza si spanacul spalat si rupt in bucati. Se amesteca bine toate ingredientele si se serveste...
Placinta sarata
Telemeaua se desface si se faramiteaza, se amesteca cu branza, smantana, piperul si ouale batute. Se amesteca bine, bine compozitia de branza. Se intind cate 3 foi placinta, se umplu cu crema de branza, se ruleaza si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. Se pastreaza un pic din...
Frigarui pt micul dejun
Se taie cascavalul cubulete, ardeiul se spala si se taie bucatele, painea se taie cuburi. Se ia cate un bat de frigarui si se inteapa cate un cub din fiecare, incheind cu o maslinuta. Merg la micul dejun,mai ales pt teroristi mici cum este David al meu.
Pui cu legume si sos alb cu oregano
SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline. Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai...
Orez cu lapte de cocos
Se pune laptele la fiert. Se adauga continutul cutiei de lapte cocos si se amesteca cu o lingura de lemn pana se desface bine. Se adauga orezul spalat si se fierbe cam 20-25 min. Cand orezul este fiert, se adauga zaharul si se mai lasa la fiert cateva minute. Se toarna compozitia in...
Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie
Cum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca. Turnam...
Biscuiti cu lapte
Mai intai de toate, incalzim cuptorul. Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit direct de la frigider). Ne echipam cu o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam untul cu...
Tarta cu pui si ciuperci
Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min. Scoatem si...
Tort stelist
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie . Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o...
Ghiveci calugaresc
Spalam carnea de vita si o taiem cubulete. Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si punem pe...
Sirop de catina cu miere
Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze . O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai...
Pizza
Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Va asigur ca iese un blat ca la pizzerie si asta se datoreaza framantatului. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa...
Pasta de zahar
Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc. Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5 lg apa si dam la microunde pt 30 secunde. Scoatem si turnam acest lichid peste zaharul...
Amandine
Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit...
Tort Garfield
Acest tort contine doua blaturi, unul de vanilie si unul cu cacao. Incepem sa pregatim primul blat. Separam 6 albusuri de galbenusuri, le batem spuma cu 6 lg apa. Adaugam pe rand cele 6 lg zahar si batem pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile, mixam bine si adauga faina si vanilia si...
Pui cu smantana la tigaie
Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs. Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien. Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la...
Briose cu nutella
Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam. Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam nuca de cocos. Pregatim forme de briose, turnam compozitia in ele...