Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si amestecam.
Pregatim o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si punem merele. Le lasam sa se...
Spalam prunele bine si le scoatem samburii. Le punem intr-un castron si punem o lingura de zahar pudra si un varf de nucsoara si scortisoara.
Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intareste albusul si devine ca o bezea.
Adaugam faina cate putin si amestecam...
Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt.
Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul. Apoi am adaugat...
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate...
Intr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora.
Am scos aluatul, am oprit un sfert din el deoparte si din bucata mai mare am intins o foaie pe care am asezat-o...
Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.
Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si...
Intr-un castron, batem ouale cu putina sare, adaugam faina, praful de copt si amestecam sa se incorporeze.
Spalam si tocam legumele (pastram o bucatica de gogosar ), le adaugam peste ouale batute, adaugam cascavalul taiat cubulete, maslinele si amestecam bine. Adaugam oregano, patrunjel tocat...
Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma....
Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia).
Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de...
Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt. Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam...
Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul.
Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe...
Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus aluatul intr-o folie de plastic si am dat la frigider. Eu am lasat aluatul in frigider pana a doua zi...
Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs.
Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina....
Intr-un castron se rastoarna continutul conservei de peste.
Rosiile cherry se spala si se arunca in castron (ca la baschet).
Rosiile uscate se scurg de ulei si se taie in bucati sau se lasa intregi si se pun peste peste. (:))
Porumbul se scurge si se pune si el in castron.
Maslinele...
Framantam un aluat din unt, faina, ou si zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forma de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt). Perforam cu o furculita aluatul din forma si dam la cuptor pentru vreo 20 min. Scoatem si lasam la...
Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul si untul moale si framantam un aluat. Adaugam si oul si amestecam bine ca sa se incorporeze. Dam aluatul la frigider pentru 20 min.
Pregatim formele de tarta. Cuptorul se preincalzeste.
Aluatul se intinde intr-o foaie, aveti grija sa...
Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.
Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare. Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine.
Intr-o forma de copt, intindem pasta de...
Se spala si se curata de samburi prunele.
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia.
Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta...
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat faina si putin lapte. Apoi, am pus la fiert si am adaugat tot laptele. Am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Se ia de pe foc si se mai amesteca putin. Am impartit crema in doua boluri, si intr-unul am adaugat ciocolata bucati si am amestecat...
Legumele se spala si se curata. Morcovul se rade, ceapa se taie cubulete, dovlecelul se rade si el. Patrunjelul se toaca marunt.
Intr-un castron, se amesteca legumele cu sare si putin ulei de masline. Se adauga carnea si se amesteca. Se adauga oul, pesmetul si se amesteca iar.
Formam bilute...
Vinetele se coc si se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca cu putina sare si ulei de floarea soarelui. Se bat bine ca pentru salata.
Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Intr-un castronel, se pune usturoiul, ulei de masline si...
Trebuie facute doua blaturi rosu-negru.
Blatul negru:
200 gr - ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit...
Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, adaugam untul si oul si framantam un aluat. Punem si semintele de vanilie si mai amestecam un pic ca sa se distribuie uniform in aluat. Dam la rece pentru o ora.
Intre timp, punem frisca pe foc si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. Am...
Spalam pulpitele si le intindem pe un fund. Nu le uscam, le lasam asa. Le condimentam cu putin ulei de masline, sare, oregano si usturoi pisat. Deasupra punem cate o fasie de cascaval si le rulam.
Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem cubulete si ii aruncam intr-o tava cu putin ulei....
Aluatul se desface si se taie fasii subtiri cam de 2 cm. Cabanosul se taie fiecare in 4 bucati.
Se infasoara fiecare bucata de cabanos in cate o fasie de aluat, ca o spirala.
Se bate un ou, se ung saleurile, se presara putina sare si oregano si se dau la cuptor, la foc iute pentru...
Se spala si se curata pestele. Cartofii se curata si se spala.
In vasul de gatit (sau la cuptor) se asaza fileul, cartofii intregi si se presara putina sare . Eu ii programez la 30 min.
Dupa ce s-au facut, crestez cartofii pe mjloc si pun un cubulet de unt si putina sare in interior....
Pestele se taie si se curata de sira, astfel ca sa obtinem un file.(eu mereu apelez la sotul eu sa fac operatiunea asta, eu nu reusesc).
Spalam carnea si o asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei masline.
Legumele le spalam, le curatam si le taiem julien ardeii, morcovii rondele,...
Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora.
Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la...
Se intinde foaia de foitaj si se unge cu ou batut. Deasupra se presara macul, sare si boiaua.
Se taie in fasii subtiri si se ruleaza de la un capat la altul.
Se coc la foc iute cam 15 min.
Se servesc cu bere sau cu ...mana :))
Legumele se spala, se curata si se lasa deoparte.
Carnita de pui se spala si se curata de eventuale vinisoare, etc.
Intr-o oala, se punvreo 2l apa la fiert cu sare.Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga carnita de pui. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai formeaza spuma, se adauga...
Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca
Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si amestecam. Pregatim o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si punem merele. Le lasam sa se...
Prajitura cu prune si scortisoara
Spalam prunele bine si le scoatem samburii. Le punem intr-un castron si punem o lingura de zahar pudra si un varf de nucsoara si scortisoara. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intareste albusul si devine ca o bezea. Adaugam faina cate putin si amestecam...
Strudel cu spanac si branza de capra
Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt. Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul. Apoi am adaugat...
Tort rosu si alb
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate...
Crumble cu dulceata de prune
Intr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora. Am scos aluatul, am oprit un sfert din el deoparte si din bucata mai mare am intins o foaie pe care am asezat-o...
Supa bulgareasca Tarator
Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el. Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si...
Chec aperitiv cu pui si masline
Intr-un castron, batem ouale cu putina sare, adaugam faina, praful de copt si amestecam sa se incorporeze. Spalam si tocam legumele (pastram o bucatica de gogosar ), le adaugam peste ouale batute, adaugam cascavalul taiat cubulete, maslinele si amestecam bine. Adaugam oregano, patrunjel tocat...
Briose cu scortisoara
Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma....
Prajiturele din gris cu nuca de cocos
Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia). Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de...
Prajitura cu ricotta si banane
Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt. Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam...
Tort cu nuca, stafide si whisky
Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul. Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe...
Cosulete cu crema de lamaie (lemon curd) si fructe de padure
Intr-un bol, am pus faina, zaharul pudra si untul moale cat de cat si am framantat un aluat. Am adaugat oul si semintele de vanilie si am framantat iar, am mai presarat un pic de faina, am pus aluatul intr-o folie de plastic si am dat la frigider. Eu am lasat aluatul in frigider pana a doua zi...
Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure
Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs. Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina....
Salata de ton cu lime si legume
Intr-un castron se rastoarna continutul conservei de peste. Rosiile cherry se spala si se arunca in castron (ca la baschet). Rosiile uscate se scurg de ulei si se taie in bucati sau se lasa intregi si se pun peste peste. (:)) Porumbul se scurge si se pune si el in castron. Maslinele...
Tarta cu vanilie si fructe de padure
Framantam un aluat din unt, faina, ou si zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forma de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt). Perforam cu o furculita aluatul din forma si dam la cuptor pentru vreo 20 min. Scoatem si lasam la...
Minitarte cu crema de branza si fructe de padure
Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul si untul moale si framantam un aluat. Adaugam si oul si amestecam bine ca sa se incorporeze. Dam aluatul la frigider pentru 20 min. Pregatim formele de tarta. Cuptorul se preincalzeste. Aluatul se intinde intr-o foaie, aveti grija sa...
Yogurt cake
Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs. Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare. Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de copt, intindem pasta de...
Coronita pufoasa cu prune
Se spala si se curata de samburi prunele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia. Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta...
Prajitura cu piscoturi
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat faina si putin lapte. Apoi, am pus la fiert si am adaugat tot laptele. Am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Se ia de pe foc si se mai amesteca putin. Am impartit crema in doua boluri, si intr-unul am adaugat ciocolata bucati si am amestecat...
Chiftelute de pui cu legume
Legumele se spala si se curata. Morcovul se rade, ceapa se taie cubulete, dovlecelul se rade si el. Patrunjelul se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca legumele cu sare si putin ulei de masline. Se adauga carnea si se amesteca. Se adauga oul, pesmetul si se amesteca iar. Formam bilute...
Salata de vinete cu rosii si usturoi
Vinetele se coc si se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca cu putina sare si ulei de floarea soarelui. Se bat bine ca pentru salata. Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-un castronel, se pune usturoiul, ulei de masline si...
Tort rosu & negru
Trebuie facute doua blaturi rosu-negru. Blatul negru: 200 gr - ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit...
Tarta cu ciocolata si zmeura
Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, adaugam untul si oul si framantam un aluat. Punem si semintele de vanilie si mai amestecam un pic ca sa se distribuie uniform in aluat. Dam la rece pentru o ora. Intre timp, punem frisca pe foc si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. Am...
Rulouri de pui umplute cu cascaval si cartofi la cuptor
Spalam pulpitele si le intindem pe un fund. Nu le uscam, le lasam asa. Le condimentam cu putin ulei de masline, sare, oregano si usturoi pisat. Deasupra punem cate o fasie de cascaval si le rulam. Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem cubulete si ii aruncam intr-o tava cu putin ulei....
Saleuri cu cabanos
Aluatul se desface si se taie fasii subtiri cam de 2 cm. Cabanosul se taie fiecare in 4 bucati. Se infasoara fiecare bucata de cabanos in cate o fasie de aluat, ca o spirala. Se bate un ou, se ung saleurile, se presara putina sare si oregano si se dau la cuptor, la foc iute pentru...
Somon cu cartofi la aburi
Se spala si se curata pestele. Cartofii se curata si se spala. In vasul de gatit (sau la cuptor) se asaza fileul, cartofii intregi si se presara putina sare . Eu ii programez la 30 min. Dupa ce s-au facut, crestez cartofii pe mjloc si pun un cubulet de unt si putina sare in interior....
File de novac cu legume la cuptor
Pestele se taie si se curata de sira, astfel ca sa obtinem un file.(eu mereu apelez la sotul eu sa fac operatiunea asta, eu nu reusesc). Spalam carnea si o asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei masline. Legumele le spalam, le curatam si le taiem julien ardeii, morcovii rondele,...
Sirop de mure
Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora. Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la...
Spirale cu mac
Se intinde foaia de foitaj si se unge cu ou batut. Deasupra se presara macul, sare si boiaua. Se taie in fasii subtiri si se ruleaza de la un capat la altul. Se coc la foc iute cam 15 min. Se servesc cu bere sau cu ...mana :))
Supa de pui cu galuste si verdeata
Legumele se spala, se curata si se lasa deoparte. Carnita de pui se spala si se curata de eventuale vinisoare, etc. Intr-o oala, se punvreo 2l apa la fiert cu sare.Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga carnita de pui. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai formeaza spuma, se adauga...