Wasabi

Postat de Mitinita in Condimente pe 5 Dec 2011, 11:42

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Pasta de wasabi se fabrica din radacina de wasabi, asemanatoare cu hreanul, dar desi este iute confera o alta senzatie si anume, simti ca iti ia nasul foc. Trebuie pastrat etans ca sa nu-si piarda gustul, de aceea la sushi se foloseste intre peste si orez, ca sa nu-ti piarda aroma. Se amesteca si cu sos de soia in care se introduc bucatile de sushi si sashimi.

In comert, se gaseste o imitatie de wasabi, pretul celui real este foarte ridicat de aceea se fabrica si o varianta mai ieftina. Cel real este denumit hon wasabi. Chiar si in Japonia, nu creste peste tot, ci numai in anumite regiune, de aceea este un condiment scump. Wasabiul are si un efect lacrimogen, dar iuteala lui este mai de scurta durata decat ardeiul iute.

 

Comentarii (2)

Lau

Lau
05.12.2011, 13:16

05.12.2011, 16:47

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]