Patrunjelul

Postat de Bucataras in Condimente pe 25 Apr 2009, 12:00

Patrunjelul

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.

E folosit in mod traditional ca diuretic si antiinflamator si e un antioxidant puternic. Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratarea reumatismului si a gutei. Ceaiul de patrunjel reprezinta un diuretic usor si natural( e recomandat un pahar de ceai  la trei ore. Semintele sunt si ele diuretice.

De retinut: Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice. Cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite!!!

Sfaturi practice: mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ce ati consumat ceapa, usturoi sau alcool.

Patrunjelul se potriveste cel mai bine cu usturoiul, cartofii, cerealele, ciupercile si carnea.

Comentarii (3)

08.05.2009, 20:22

habar n-aveam de efectele miraculoase ale patrunjelului, buna treaba!

09.10.2010, 15:43

ce-l mai bun element. Nu lipseste niciodata din supa mea

13.02.2011, 16:09

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]