Spanakopita

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2009 | 6309 vizualizari

COMENTARII (12)

Roda 1

01.06.2009, 13:03

Tu ai facut spanakopita cu branza , dar reteta originala este numai cu spanac-1kg., 500g.foi de placinta de casa sau din comert, 500g.ceapa verde,1 1/2 ceasca ulei de masline,,marar,piper si sare.Grecii nu fierb spanacul , ci se spala ,se taie un bucati spanacul , se sareaza si se amesteca cu mana pana devine o pasta ,dupa care se pune la scurs.Ceapa verde bine tocata se amesteca cu spanacul scurs, cu mararul , se sareaza si se pipereaza,apoi se amesteca cu 1/2 din cantitatea de ulei.
Merg des in Grecia, am tagenta direct cu bucataria greceasca , de aceea mi-am permis sa adaug aceste lucruri.Oricum, placinta ta arata bine .

Roda 1

01.06.2009, 13:04

Ai 5 furculite de la mine.

ala_oancea 1

01.06.2009, 14:33

Arata foarte bine !

Sabina 1

01.06.2009, 15:07

Multumesc, Ala! Te astept pe la mine la o gustarica cand ai timp!

Oana 1

01.06.2009, 15:27

Daca e spanac si branza sunt fan!!

danygospodina 1

01.06.2009, 22:24

Ce bine arata ! Si eu am facut o tarta cu spanac si oua de Paste, o nebunie ! Da reteta o postez in iulie !

Bucataras 1

01.06.2009, 22:52

asa repede? ))

adry88 1

13.05.2011, 16:16

Doralinda 1

15.05.2011, 01:49

in opinia mea, nu se pune 2 tipuri de verdeata, se pune ori marar ori pantrunjel, pentru ca amandoua ierburi sunt destul de mirositoare si se va acoperi si mirosul si gustul, eu pun numai marar pentru ca la placinte merge mai bine decat patrunjelul, cel putin asa pun grecii, ca am observat numele e Spanakopita ceea ce e denumirea placintei in limba greaca.

Doralinda 1

15.05.2011, 01:53

Pentru Roda!

eu locuiesc in grecia de foarte multi ani, si daca calatoresti atat de des si ai tangente cu bucataria greaca, ai vedea ca TOTI grecii in orice placinta (cu dovlevei, spanac..) pun branza feta! data viitoare cand mergi in grecia, chiar sa intrebi la prima taverna la care vei manca!

Sabina 1

17.05.2011, 11:13

Multumesc, Doralinda72 pentru sfaturi! Voi incerca data viitoare sa tin seama!

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane