Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba cu perisoare de pui ,...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ]. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta...Citeste continuarea
Prajitura duo chocolat cu zmeura
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare...Citeste continuarea
Fursecuri pentru Craciun
Postat de: timea in DulciuriMixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta de vanilie, galbenusul, si treptat faina amestecata cu praful de copt. Punem aluatul in folie alimentara si il...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Orez cu piept de pui
Postat de: mihaelar63 in PuiCuratati legumele si le spalati. Spalati carnea . Pentru inceput preparati o supa de carne clasica . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul...Citeste continuarea
Fusilli cu ficatei
Postat de: stefy_a in Fusilli- se adauga sarea, piperul si condimentele si se amesteca pe foc timp de un minut - se spala ficateii, se curata si se pun la scurs - intr-o tigaie se pune ceapa la calit...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: CameliaComan in SupePunem intr-o oala 3 l de apa, 1 varf lingurita de sare si cubuletul de knorr si o punem la fiert. Curatam legumele si le spalam bine. Eu am decojit ardeiul gras de coaja. Taiem cartofii in...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si caramel
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul. Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari. Am pus cele 8 linguri de...Citeste continuarea
Mamaliga gratinata cu sos de rosii...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana...Citeste continuarea
Ceviche sau Creveti marinati
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici. Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti...Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: Bunica in DulciuriMixează ouăle cu zahărul până se topește zahărul. Adaugă uleiul,iaurtul,smântâna mixând după fiecare. Pune vanilia sau aromele preferate. Amestecă făina...Citeste continuarea
Dulceață de gutui cu dovleac
Postat de: Bunica in Dulceata / GemIa o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat. Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le...Citeste continuarea
Pateuri cu carne
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCerne făina într-un vas bun de frământat . Fă cu mâna un loc în care pui apa minerală,oul sarea,uleiul si oțetul. Frământă până nu se mai...Citeste continuarea
Saratele (saleuri) din aluat de...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida 1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Ostropel de cocos ( tanar) la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerN-am participat la ritualul de taiat, jumulit si transat, ca mi l-a adus mama gata ''ferchezuit'' doar sa-l pun in oala. Am spalat bine bucatile de cocos, le-am pus la fiert in apa cu putina sare,...Citeste continuarea
Negresa Vegana cu Fructe de Padure
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Decojiți bananele și folosind un blender, faceți un piure; - Adăugați untul de arahide și mierea și mixați bine; - Apoi adăugați cacao și mixați din nou; - Tapetați o tavă...Citeste continuarea
Peste in sos, sub capac de mamaliga
Postat de: AndrutzaP in PesteIncepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume,la cuptor
Postat de: AndrutzaP in PuiIncepem cu pulpele pe care le spalam si le condimanetam cu sare si boia dulce. Le prajim intr-o tigaie cu ulei. Intre timp tocam, nu foarte marunt, ceapa, usturoiul, ardeii si...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: AndrutzaP in LasagnaIncepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata...Citeste continuarea
Papricas de pui
Postat de: Nadyne in PuiCarnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei, pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si...Citeste continuarea
Bruschete floricele/fluturasi si...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem in rondele subtiri.Oparim rosiile cateva secunde, le scufundam in apa rece, le scurgem, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Calim...Citeste continuarea
Tort spirala
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiTopim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma,Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu untul.Amestecam bine,...Citeste continuarea
Supa-crema de dovleac
Postat de: amalia01 in SupeDovleacul il tai felii, il speli si il pui la fiert in 500 ml apa cu sare. Cand este fiert il lasi sa se racoreasca si il cureti de coaja. 250 ml apa pui la fiert cu lingurita de Maggi....Citeste continuarea
Prajitura cu rodie si caramel
Postat de: auragiuverdea1990 in DulciuriAm caramelizat 5 linguri de zahar si l.am intins pe toata tava, si pe margini. Peste zahar am pus rodiile curatate si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am pregatit blatul, am separat...Citeste continuarea
Salata cu mai multe feluri de boabe...
Postat de: ela2015 in SalateSe curăță ceapa, se taie în două, după care felii subțiri. Se amestecă cu un praf de sare și ulei, în salatieră. Se scot boabele din conservă (dacă vreți, le puteți...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de plachie de...
Postat de: deyutzky in Crap / CarasIngrediente Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste. Ungem apoi...Citeste continuarea
Chifle umplute cu carne tocata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem...Citeste continuarea
Creveti in stil spaniol
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe decongeleaza crevetii, daca este nevoie. Se amesteca toate condimentele intr-un vas. Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usturoiul taiat in...Citeste continuarea
Broccoli la cuptor cu somon afumat...
Postat de: Satisfyyourcravings in SomonSe incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se fierbe broccoliul, desfacut in buchetele, 5 minute, in apa sarata. Se scurge si se amesteca cu somonul rupt in bucati, apoi se aseaza...Citeste continuarea
Prajitura roz
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu...Citeste continuarea
Tagliatelle cu dovlecei si pesto
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui peeler, se taie dovlecelul in panglici. Se incalzeste uleiul de masline, intr-o tigaie si se...Citeste continuarea
Carne de porc si taitei in sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper. Se incalzesc 2 linguri de ulei...Citeste continuarea
Dobletino se da bun pe langa peste!
Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri1. Într-o tigaie neaderentă pune dovleacul curățat de coajă, de semințe și tăiat cuburi potrivit de mari. Pune puțin ulei (nu mai mult de 50 ml) și călește-l până...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii...
Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / GarnituriBlat : Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare. Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă....Citeste continuarea
Oua in paine cu unt aromatizat
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe amesteca untul cu paprika si se ung feliile de paine pe ambele parti cu acesta. Cu ajutorul unui pahar sau disc pentru taiat biscuti, se taie centrul fiecarei felii de paine si se...Citeste continuarea
Dosa (clatite indiene umplute cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverCartofii se spala bine si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40-60 de minute, pana sunt gatitit complet. Se indeparteaa coaja, iar pulpa...Citeste continuarea
Sandvis Po'Boy cu ficatei de pui...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca laptele batut cu maioneza, sare si piper. Se adauga apoi ficateii de pui bine spalati si se lasa la marinat cateva minute. Intre timp, se amesteca faina cu sare, piper si...Citeste continuarea
Sandvis cu dovlecel la grill si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriDovlecelul se taie felii, se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline. Se gatesc feliile de dovlecel pe un gratar fierbinte, cateva minute, pana s-au inmuitat si sunt gatite. Se...Citeste continuarea
Paine felii cu usturoi (Pull apart...
Postat de: postavaru in PiineFramantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Placinta rustica cu carne si susan
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute....Citeste continuarea
Taitei cu creveti in sos Bang Bang
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang. Se decongeleaza crevetii,...Citeste continuarea
Piadina cu carnat la gratar,...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe gateste carnatul pe un gratar fierbinte 8-10 minute, pana este gatit complet. Intre timp. se incalzeste piadina intr-o tigaie fara ulei, se trasnfera pe o farfurie si se unge cu...Citeste continuarea
Supa crema cu cartofi
Postat de: timea in SupePunem intr-un vas aprox 2,5-3 l de apa la fiert cu o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit...Citeste continuarea
Varza dulce cu carnati si carne de...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe curata varza de frunzele de deasupra care nu sunt frumoase, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu 2-3 lg sare sa se inmoaie putin. Se lasa deoparte intr-un bol . Ceapa se curata...Citeste continuarea
Prajitura cu foi cu nuca si crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFoile: Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam. Adaugam nuca macinata si vanilia. Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il...Citeste continuarea
Prajitura cu dovleac si nuca de cocos
Postat de: merisor67 in PrajituriAmestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și...Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor
Postat de: Ksenya in IepureSpalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu lapte de...
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganConopida o desfacem in buchetele pe care le punem in apa rece cu putin bicarbonat . Le lasam sa stea cam o jumate de ora . Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si adaugam conopida . O lasam...Citeste continuarea
Budinca de fidea cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in PastePastele se fierb in apa putin sarata conform indicatiilor de pe pachet 1 minut. Se scurge apa prin strecuratoare, se pun inapoi in vas si se adauga untul, se amesteca pana ce acesta se topeste, se...Citeste continuarea
Spaghete integrale cu rosii cherry...
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se indeparteaza frunzele de pe crengutele de cimbru si se amesteca cu 3 linguri ulei de masline. Se taie usturoiul felii si se...Citeste continuarea


















