A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de porc acrita cu zeama de...

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam oasele si le punem la fiert, spumunind de cate ori este cazul. Pregatim legumele: radem morcovii, pastarnacul si telina, tocam ceapa si prazul, taiem ardeiul cubulete (am avut congelat),...Citeste continuarea

Salata de varza cu gulie si telina

Postat de: autodiag in Salate

Varza se spala si se taie fideluta. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Gulia se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, la fel si morcovul....Citeste continuarea

Urside

Postat de: ancutsa in Prajituri

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se...Citeste continuarea

Caltabos a la Costi

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un...Citeste continuarea

Ciupercute cu glazura de cacao si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ciupercute: Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de...Citeste continuarea

Cozonac cu aluat oparit

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim ingredientele de seara sa le avem pe toate la aceiasi temperatura. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de lapte caldut, lasam la crescut 20...Citeste continuarea

Pomana porcului

Postat de: costi7hector in Porc

Se taie bucatele slanina si carnea. Usturoiul se curata si se piseaza.Se pune,in tuci, la topit,slanina in putin ulei. Cand s-au facut jumari se scot din tuci. Se scoate jumatatea din cantintatea...Citeste continuarea

Cornulete cu gem si nuca

Postat de: katty in Dulciuri

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas amestecam osanza cu zaharul, nuca macinata, smantana si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul si il lasam la rece 1/2 de...Citeste continuarea

Tort Pavlova cu ciocolata

Postat de: Bucataras in Torturi

1.       Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din...Citeste continuarea

Covrigi cu sare si mac

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si...Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat : aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina, zaharul, praful de sare. Se mixeaza...Citeste continuarea

Oua umplute cu crema de somon

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ouale se pun la fiert in apa cu sare cateva minute. Se curata ouale fierte de coaja,se taie in doua(pe lung),se scoate cu grija galbenusul care se pune separat. Strivim galbenusuriile,punem...Citeste continuarea

Biscuiti cu fructe uscate si suc de...

Postat de: andaoana in Prajituri

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul...Citeste continuarea

Salata cu carne si clementine

Postat de: andaoana in Salate

Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia. Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: katty in Bauturi

Frecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele caldut si omogenizam.Punem zaharul vanilat si frisca si amestecam bine. Asezam...Citeste continuarea

Rata cu rodii si portocale

Postat de: katty in Rata

  Frecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si  rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: Jymy in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit...Citeste continuarea

Pilaf cu cartofi la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Portionam carnea si o punem in tava. Cartofii curatati de coaja ii taiem rondele si ii punem langa carne in tava. Adaugam si ceapa taiata marunt si orezul. Condimentam cu sare si piper,...Citeste continuarea

Broscute cu nuca

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o...Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem bolul pe baie de...Citeste continuarea

Tort Craciun

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...Citeste continuarea

Turta dulce decorata cu royal icing

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Aluat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si...Citeste continuarea

Pasta de hering afumat

Postat de: ctlina in Peste

Se toaca marunt ceapa si arpagicul. Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana. ...Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu morcovi si...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.  Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.  Intr-o tigaie sau wok,...Citeste continuarea

Foietaj in forma de bradut

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul...Citeste continuarea

Briose cu portocale si alune

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr; - Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine,...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia,  apoi pana obtinem o bezea, se adauga...Citeste continuarea

Rulada de foietaj

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Dezghetam aluatul.  Dam drumul la cuptor.  Indindem putin aluatul de foietaj, îl tăiem in doua. Luam o foaie, indindem ketchup, punem salamul de luat,cârnații si...Citeste continuarea

Prajitura cu sfecla rosie

Postat de: ianculubita in Prajituri

Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: Jymy in Dulciuri

Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Biscuitii i-am maruntit,apoi am pus laptele pe foc, iar cand e fierbinte se adauga cacaoa amestecata cu zahar, se amesteca, apoi se adauga untul bucati. Se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: Alepaty in Prajituri

Cantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile .. Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia...Citeste continuarea

Pogacei cu jumari

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam...Citeste continuarea

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un...Citeste continuarea

Somon in crusta de alune si parmezan

Postat de: gurita_ta2005 in Somon

Somonul se pune cu pielita in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem frunze de busuioc proaspat desupra,si acoperim cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit pentru...Citeste continuarea

Fursecuri de sezon

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios,...Citeste continuarea

Sarmale ca la mama

Postat de: Bucataras in Porc

1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru...Citeste continuarea

Legume picante

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Pentru pasta picanta toate ingredientele se  dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de...Citeste continuarea

Fursecuri Fulgi de nea

Postat de: Corina33 in Prajituri

Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste. Lasam mixerul...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: Corina33 in Prajituri

Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios...Citeste continuarea

Cozonac Rozenkrantz

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu sos de prune coapte

Postat de: katty in Rata

Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu Finetti

Postat de: licurici_lra in Bauturi

Laptele se incalzeste. Se adauga Finetti, batonul de scortisoara si se amesteca bine, pana se topeste Finetti. Se da in fiert, apoi se pune in cesti si se orneaza cu frisca la tub si topping...Citeste continuarea

Midii / Scoici cu rosii si chorizo

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca...Citeste continuarea

Conopida intreaga la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Cerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se...Citeste continuarea

Rulada de porc fiarta si afumata

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un...Citeste continuarea

Brownies de craciun sau Caciula lui...

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Ciocolata o topim impreuna cu untul, pe baie de aburi sau la microunde si o dam la o parte.  Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt si cacao. Mixam ouale si zaharul, adaugam...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: costi7hector in Mezel de casa

Punem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]