Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata cu clemetine, rodii,...
Postat de: panacris in SalateSe începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de...Citeste continuarea
Salata cu clementine, rodii,...
Postat de: panacris in SalateSe începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de...Citeste continuarea
Omleta cu spanac si seminte de dovleac
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTaiem ardeiul si kaizerul cubulete, iar prazul rondele. Batem ouale cu sare, piper si o lingura de iaurt. Incingem o tigaie cu putin ulei, punem kaizerul si dupa cateva minute, adaugam...Citeste continuarea
Aperitive pentru masa de Revelion
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriAperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...Citeste continuarea
Friptura pentru trecerea dintre ani
Postat de: Valentin68 in PorcCondimentam ceafa de porc proaspata cu condimente Kotany si o lasam vreo 2 ore. Portionam afumaturile si apoi le asezam intr-o tava. Pe la orele 22, dam drumul la cuptor, cu focul domol, noi ne...Citeste continuarea
Profiterol a la Vali
Postat de: Valentin68 in DulciuriCum toate ingredientele le avem pregatite, treaba merge foarte repede. Luam pahare gen cupa, asezam 2 gogosele, cate o cupa din fiecare inghetata, 1/2 piscot, ornam cu frisca, turnam sos de...Citeste continuarea
Gogosele de ecler
Postat de: Valentin68 in DulciuriMai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina...Citeste continuarea
Salata de boeuf (fara boeuf...ca nu...
Postat de: Valentin68 in SalateMai intai, punem la fiert cartofii in coaja. Punem sa fiarba si morcovul si pastarnacul, dupa ce l-am curatat. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja. Pregatim...Citeste continuarea
Briose cu gem de capsuni
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriBatem ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam faina cu praful de copt. La final, adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam in...Citeste continuarea
Chec cu fulgi de ciocolata
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriSeparam ouale. Mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam zaharul treptat si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Incorporam cate 1...Citeste continuarea
Bile cu visine
Postat de: panacris in DulciuriPrăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare. Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor,...Citeste continuarea
Saleuri cu untura și smantana
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFăina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin...Citeste continuarea
Islere cu crema de nuca
Postat de: panacris in DulciuriFăina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul...Citeste continuarea
Rulada de cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriCascavalul il pui la fiert intr-o oala cu apa, cu ambalajul de plastic cu tot, pentru cca. 15 minute. Desfaci ambalajul si asezi cascavalul moale pe folie alimentara, apoi il intinzi...Citeste continuarea
Tort 23
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea
Prajitura Anul Nou
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm. Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se...Citeste continuarea
Saratele cu unt
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas încăpător, se rade brânza. Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei). Se presară făina şi se...Citeste continuarea
Crinkles cu portocala
Postat de: Dya in DulciuriÎntr-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea...Citeste continuarea
Biscuiti (crinkles) cu lamaie
Postat de: Dya in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se...Citeste continuarea
Pastrav la gratar cu sos de patrunjel
Postat de: katty in PastravPresaram fileurile de pastrav cu sare si piper si le crestam pe partea cu piele, usor din loc in loc. Le ungem cu putin ulei si le dam la rece 15 minute. Incingem gratarul si le punem pe gratar,...Citeste continuarea
Ciorba de burta reteta traditionala...
Postat de: katty in CiorbeCum se prepara Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: Nadyne in DulciuriIntr-un bol punem ouale, uleiul, esenta de vanilie si laptele si amestecam energic pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam zaharul, faina in care am incorporat praful de copt si...Citeste continuarea
Bomboane de pom cu carne tocata si mar
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriRadem marul si il stoarcem bine. Tocam prazul si patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu marul, prazul si patrunjelul, pana se omogenizeaza. Asezonam cu sare, piper si cimbru....Citeste continuarea
Bomboane de pom cu spanac cu seminte
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriScurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit, amestecam branza de capra maruntita, cu iaurtul, pana devine o crema. Punem crema de branza peste...Citeste continuarea
Briosa germana Buchty (Buchteln)
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă in...
Postat de: ctlina in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă in doua culori Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam...Citeste continuarea
Aperitiv pogaci cu jumeri
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a...Citeste continuarea
Mancare de porc cu pastai verzi
Postat de: eumimi in PorcMai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la...Citeste continuarea
Pui in sos de bere neagra
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și...Citeste continuarea
Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCum se prepara Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in...Citeste continuarea
Briose cu clementine
Postat de: licurici_lra in DulciuriOuale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se...Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: Ina in TorturiBlat : Prajim nucile si le macinam la robot. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata. Punem amestecul intr-o forma de...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu pate si crema de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBlatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin...Citeste continuarea
Tort cu nuca de cocos
Postat de: Oana in DulciuriIncalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul Mixeaza...Citeste continuarea
Rulada de porc cu legume
Postat de: amalia01 in PorcCarnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de ciocolata si...
Postat de: Nadyne in DulciuriPunem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul. Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora,...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul. Carnea se taie in bucatele si se da prin robot...Citeste continuarea
Rulada cu peltea de portocale si...
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada....Citeste continuarea
Rulada cu crema de lichior de oua
Postat de: katty in DulciuriPunem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se...Citeste continuarea
Chec cu portocale, cardamom si...
Postat de: katty in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase....Citeste continuarea
Cozonac floare cu nutella
Postat de: Criss in DulciuriIn cuva masinii de paine se pun ingredientele exact in ordinea enumerata de mine. Mai intai laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala,...Citeste continuarea
Biscuiti bicolori cu bombonele
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai...Citeste continuarea
Salata de fasole rosie cu maioneza
Postat de: gurita_ta2005 in SalateFasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri. Adaugam fasolea scursa...Citeste continuarea
Carne de vita cu legume la slow...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCarnea se taie cuburi,se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot cu ulei de masline,sare si piper. Se pune apa cat sa acopere ,se seteaza functia High,pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore se...Citeste continuarea
Hamburger Corral Mexicana
Postat de: VladTzep in CurcanSOSUL DE BRANZA: Untul se pune intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit adaugati faina si sarea si amestecati repede, apoi stingeti cu lapte. Lasati un pic laptele, apoi adaugati...Citeste continuarea
Sarmale de Craciun
Postat de: ancutsa in PorcSe spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion. Pe fiecare frunza de...Citeste continuarea
Snikers
Postat de: andaoana in DulciuriBlat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Cosulete cu vinete
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriAluatul: Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: merisor67 in PrajituriTopim untul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se...Citeste continuarea
Prajitura cu mere rase si ciocolata
Postat de: Nadyne in DulciuriMerele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi...Citeste continuarea



















