A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata cu clemetine, rodii,...

Postat de: panacris in Salate

Se începe cu rodia, se taie pe jumătate apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate se salvează semința, din mijloc, se adaugă zeama de...Citeste continuarea

Salata cu clementine, rodii,...

Postat de: panacris in Salate

Se începe cu rodia, se taie pe jumătate, apoi se scot sâmburii într-un castron. Avocado-ul se taie pe jumătate, se salvează samburele, din mijloc, se adaugă zeama de...Citeste continuarea

Omleta cu spanac si seminte de dovleac

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Taiem ardeiul si kaizerul cubulete, iar prazul rondele. Batem ouale cu sare, piper si o lingura de iaurt. Incingem o tigaie cu putin ulei, punem kaizerul si dupa cateva minute, adaugam...Citeste continuarea

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...Citeste continuarea

Friptura pentru trecerea dintre ani

Postat de: Valentin68 in Porc

Condimentam ceafa de porc proaspata cu condimente Kotany si o lasam vreo 2 ore. Portionam afumaturile si apoi le asezam intr-o tava. Pe la orele 22, dam drumul la cuptor, cu focul domol, noi ne...Citeste continuarea

Profiterol a la Vali

Postat de: Valentin68 in Dulciuri

Cum toate ingredientele le avem pregatite, treaba merge foarte repede. Luam pahare gen cupa, asezam 2 gogosele, cate o cupa din fiecare inghetata, 1/2 piscot, ornam cu frisca, turnam sos de...Citeste continuarea

Gogosele de ecler

Postat de: Valentin68 in Dulciuri

Mai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina...Citeste continuarea

Salata de boeuf (fara boeuf...ca nu...

Postat de: Valentin68 in Salate

Mai intai, punem la fiert cartofii in coaja. Punem sa fiarba si morcovul si pastarnacul, dupa ce l-am curatat. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja. Pregatim...Citeste continuarea

Briose cu gem de capsuni

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam faina cu praful de copt. La final, adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam in...Citeste continuarea

Chec cu fulgi de ciocolata

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

  Separam ouale. Mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam zaharul treptat si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Incorporam cate 1...Citeste continuarea

Bile cu visine

Postat de: panacris in Dulciuri

  Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare. Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor,...Citeste continuarea

Saleuri cu untura și smantana

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

    Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin...Citeste continuarea

Islere cu crema de nuca

Postat de: panacris in Dulciuri

Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul...Citeste continuarea

Rulada de cascaval

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

  Cascavalul il pui la fiert intr-o oala cu apa, cu ambalajul de plastic cu tot, pentru cca. 15 minute. Desfaci ambalajul si asezi cascavalul moale pe folie alimentara, apoi il intinzi...Citeste continuarea

Tort 23

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea

Prajitura Anul Nou

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm. Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se...Citeste continuarea

Saratele cu unt

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

  Într-un vas încăpător, se rade brânza. Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei). Se presară făina şi se...Citeste continuarea

Crinkles cu portocala

Postat de: Dya in Dulciuri

Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea...Citeste continuarea

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Postat de: Dya in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se...Citeste continuarea

Pastrav la gratar cu sos de patrunjel

Postat de: katty in Pastrav

Presaram fileurile de pastrav cu sare si piper si le crestam pe partea cu piele, usor din loc in loc. Le ungem cu putin ulei si le dam la rece 15 minute. Incingem gratarul si le punem pe gratar,...Citeste continuarea

Ciorba de burta reteta traditionala...

Postat de: katty in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Intr-un bol punem ouale, uleiul, esenta de vanilie si laptele si amestecam energic pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam zaharul, faina in care am incorporat praful de copt si...Citeste continuarea

Bomboane de pom cu carne tocata si mar

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

    Radem marul si il stoarcem bine. Tocam prazul si patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu marul, prazul si patrunjelul, pana se omogenizeaza. Asezonam cu sare, piper si cimbru....Citeste continuarea

Bomboane de pom cu spanac cu seminte

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

    Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit, amestecam branza de capra maruntita, cu iaurtul, pana devine o crema. Punem crema de branza peste...Citeste continuarea

Briosa germana Buchty (Buchteln)

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă in...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie.  Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a...Citeste continuarea

Mancare de porc cu pastai verzi

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la...Citeste continuarea

Pui in sos de bere neagra

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și...Citeste continuarea

Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cum se prepara  Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in...Citeste continuarea

Briose cu clementine

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi  se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se...Citeste continuarea

Tort egiptean

Postat de: Ina in Torturi

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu pate si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Separam ouale. Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin...Citeste continuarea

Tort cu nuca de cocos

Postat de: Oana in Dulciuri

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul Mixeaza...Citeste continuarea

Rulada de porc cu legume

Postat de: amalia01 in Porc

Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai...Citeste continuarea

Prajitura cu blat de ciocolata si...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul. Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora,...Citeste continuarea

Rulada din carne de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul.  Carnea se taie in bucatele si se da prin robot...Citeste continuarea

Rulada cu peltea de portocale si...

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada....Citeste continuarea

Rulada cu crema de lichior de oua

Postat de: katty in Dulciuri

Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se...Citeste continuarea

Chec cu portocale, cardamom si...

Postat de: katty in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare  pana capata consistenta unei smantani groase....Citeste continuarea

Cozonac floare cu nutella

Postat de: Criss in Dulciuri

In cuva masinii de paine se pun ingredientele exact in ordinea enumerata de mine. Mai intai laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala,...Citeste continuarea

Biscuiti bicolori cu bombonele

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu maioneza

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Fasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri. Adaugam fasolea scursa...Citeste continuarea

Carne de vita cu legume la slow...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Carnea se taie cuburi,se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot cu ulei de masline,sare si piper. Se pune apa cat sa acopere ,se seteaza functia High,pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore se...Citeste continuarea

Hamburger Corral Mexicana

Postat de: VladTzep in Curcan

SOSUL DE BRANZA:   Untul se pune intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit adaugati faina si sarea si amestecati repede, apoi stingeti cu lapte. Lasati un pic laptele, apoi adaugati...Citeste continuarea

Sarmale de Craciun

Postat de: ancutsa in Porc

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion. Pe fiecare frunza de...Citeste continuarea

Snikers

Postat de: andaoana in Dulciuri

Blat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea

Cosulete cu vinete

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Aluatul:  Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un...Citeste continuarea

Budinca de cozonac

Postat de: merisor67 in Prajituri

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se...Citeste continuarea

Prajitura cu mere rase si ciocolata

Postat de: Nadyne in Dulciuri

      Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara.      Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]