Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cheesecake combinat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai, macinam biscuitii. Topim ciocolata cu untul si le adaugam peste biscuiti. Amestecam bine, apoi asezam compozitia intr-o tava rotunda detasabila, presand-o usor. Mixam 100 ml smantana...Citeste continuarea
Mancarica de pipote cu piure de...
Postat de: eumimi in PuiMai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3...Citeste continuarea
Tort de Craciun
Postat de: privatelaura in TorturiIngredientele trebuie ținute minim o oră la temperatura camerei. Se pornește cuptorul, la 180 grade C.Se pregătesc două forme de copt, cu diametru egal, însă dacă acest lucru...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriFoi mac Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol....Citeste continuarea
Prajitura Tosca
Postat de: sufletista in DulciuriBlat Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un...Citeste continuarea
Cotlet de porc in cidru, cu...
Postat de: katty in PorcMasati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile de dafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale,...Citeste continuarea
Mini cozonacei cu nuca si mac
Postat de: dantes in DulciuriPentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim...Citeste continuarea
Tarte cu zacusca de ciuperci si bacon
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTaiem feliile de bacon pe jumatate. Tapetam fiecare tarta cu cate jumatate de felie de bacon si o umplem cu zacusca. Decoram cu frunze de patrunjel si servim. Pofta buna! Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: ladydi in ZacuscaCoacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o...Citeste continuarea
Salata de fructe II
Postat de: mihaelar63 in DulciuriSotul curata fructele. Tot el deschide borcanul si conservele de fructe. Se toarna compotul de ananas intr-un bol mare de sticla. Se adauga si zeama de la piersici si de la compotul de...Citeste continuarea
Piftie curcan
Postat de: ladydi in CurcanPunem carnea la fiert in apa rece cu sare. Spumuim bine pana nu se mai formeaza spuma, apoi adaugam frunzele de dafin, piperul boabe, morcovii si ceapa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana...Citeste continuarea
Omleta dulce cu seminte de mac si...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe bat ouale, impreuna cu sarea, siropul de artar, coaja de lime/lamaie si jumatate din cantitatea de seminte de mac. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale....Citeste continuarea
Peste in sos de unt si lamaie cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie. Se taie...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte condesat
Postat de: sufletista in TorturiBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu aluat razuit
Postat de: sufletista in DulciuriUntul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se obine o crema spumoasa, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Incepem sa amestecam, adaugand treptat apa, pana...Citeste continuarea
Tort cu crema de ness si aroma de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....Citeste continuarea
Batoane cu mac
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul,...Citeste continuarea
Traistute sarate umplute cu crema...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTocam ceapa, somonul si burta de somon marunt. Amestecam cu crema de branza si cu caperele.Taiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem 1/2 lingurita de umplutura,...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu menta si...
Postat de: Ina in PrajituriCernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia...Citeste continuarea
Traistute dulci umplute cu...
Postat de: ladydi in DulciuriTaiem aluatul in patratele pe care le intindem cu sucitorul. Punem cateva bucatele de ciocolata cu menta si cateva seminte de dovleac, apoi unim marginile opuse ale patratului si presam...Citeste continuarea
Tort cu aroma de cafea si crema de...
Postat de: aliliana in TorturiBlat: Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua...Citeste continuarea
Prajitura Toska
Postat de: Alepaty in PrajituriAm inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C. Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare, apoi am adaugat si zaharul treptat. Apoi cu...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4...Citeste continuarea
Diplomat
Postat de: Alepaty in TorturiCrema: Intr-un bol, am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina; se amesteca si apoi se adauga laptele si esenta. Se pune pe foc si se amesteca incet la foc mic, pana se ingroasa...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu gem de prune
Postat de: Ina in PrajituriGemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Untura din osanza de porc, pentru...
Postat de: Ina in PorcAm taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul...Citeste continuarea
Chec cu scortisoara
Postat de: ladydi in DulciuriFrecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul, il adaugam, apoi punem in compozitile zaharul...Citeste continuarea
Briose cu banane
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de...Citeste continuarea
Dovlecei cu smantana si usturoi
Postat de: aliliana in SalateDovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriTonul se lasa la scurs, iar cascavalul se da pe razatoare. Ouale se mixeaza pana se fac spuma si isi dubleaza volumul, apoi se pune iaurtul, sare, piper si se amesteca. Se adauga faina...Citeste continuarea
Bomboane de pom dulci a la Diana
Postat de: ladydi in DulciuriCuratam si taiem banana feliute. Punem ananasul la scurs (am avut rondele de ananas , asa ca l-am taiat cubulete). Taiem foaia de aluat in dreptunghiuri, pe care le intindem cu...Citeste continuarea
Negresa din albusuri cu ciocolata...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei. Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și...Citeste continuarea
Tort cu nuca si crema de ciocolata...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. Albusurile (de la cele 3 oua si...Citeste continuarea
Bomboane cu alune
Postat de: ladydi in DulciuriAmestecam untul cu galbenusul, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat pe care il dam la rece pentru circa 15 minute, apoi il impartim in bucatele mici de aceeasi...Citeste continuarea
Tort 2017
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat, topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Separat, mixam galbenusurile cu praful de sare. Peste galbenusuri, adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Nuci cu cacao si crema de vanilie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPregatirea cojilor de nuca: Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat...Citeste continuarea
Covrigei cu cascaval si telemea
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza, untul moale (la temperatura camerei), untura si oul. Cand compozitia e ca o pasta, adaugam cascavalul ras si faina putin cate putin, pana cand devine un aluat nelipicios....Citeste continuarea
Tarta aperitiv
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriBatem ouale si laptele, adaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam cu un tel. Urmeaza branza, carnea si maslinele taiate marunt, ciupercile, ceapa si ardeiul maruntit. Condimentam si...Citeste continuarea
Tort Feerie de An Nou
Postat de: Ina in TorturiPentru inceput pregatim piersicile aromate: Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici , iar fructele le tocam cubulete. Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si...Citeste continuarea
Aperitiv cu pasta de avocado si...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriBanutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30...Citeste continuarea
Banuti cu pasta de branza si somon...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriBanutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30...Citeste continuarea
Tarte aperitiv cu pasta de ciuperci
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat aici . Pasta de ciuperci: Punem ingredientele intr-un blender si pasam pentru a obtine o pasta omogena . Cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Tarte aperitiv cu pasta de ton
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCele 6 cosulete pentru tarte le pregatim cum am explicat aici. Pasta de ton : Punem ingredientele (mai putin castravetele) intr-un blender si pasam pana obtinem o pasta omogena cu care...Citeste continuarea
Aluat fraged pentru tarte aperitiv
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriUntul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. Obtinem o bila de aluat pe...Citeste continuarea
Prajitura KISS
Postat de: Alepaty in Prajituri1. Am inceput prin a face aluatul pentru foi: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu uleiul ca la maioneza, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se formeaza o bila de...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un...Citeste continuarea
Tort cu crema de unt, mascarpone si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea timp de 8-10 minute, pana isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Faina...Citeste continuarea
Tort 26
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata si banane
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor...Citeste continuarea



















