A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piftie (Racituri de porc)

Postat de: Adrian2016 in Porc

      Pentru inceput am curatat bine piciorusele de porc si le-am parlit. Intr-o oala sub presiune, am asezat piciorusele si bucata de rasol, am adaugat apa cat sa le...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si...Citeste continuarea

Coronita cu spanac si broccoli

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii...Citeste continuarea

Chec cu kiwi

Postat de: dantes in Dulciuri

Separam albusul de galbenusuri, mixam bine albusurile impreuna cu zaharul pana devine o bezea tare. Amestecam treptat cu galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor glazurate cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Pentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem...Citeste continuarea

Chec pufos glazurat cu ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le...Citeste continuarea

Tarta cu crema de mure, mascarpone...

Postat de: aliliana in Dulciuri

 Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja...Citeste continuarea

Budinca de paine cu branza sarata

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

O tava de yenna se unge cu unt.  Painea veche se rupe bucati si se asaza in tava cat mai compact. Peste paine, se pune sunca taiata bucati mici, branza rasa, feliile de salata, salota taiata...Citeste continuarea

Coquelet cu legume in vas tajine

Postat de: Nadyne in Pui

Am ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate,...Citeste continuarea

Salata de iarna cu avocado

Postat de: RuxyRux in Salate

Hreanul, morcovul, sfecla se dau pe razatoare, asa cum doriti, eu combin si pe cea mare, dar si pe cea mica. Avocado se taie in cubulete mici si totul se amesteca intr-un bol, se pune praful de...Citeste continuarea

Tocanita cu ficatei de pui

Postat de: Constelatialeu in Ficat

Am curatat si taiat ceapa marunt. Am pus tuciul pe foc sa se incinga, am adaugat uleiul, apoi ceapa si am lasat-o sa se caleasca la foc mic, am adaugat si lingurita de legume deshidratate, am...Citeste continuarea

Tocanita cu carne la garnita

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea. Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si...Citeste continuarea

Guguluf cu dovleac

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un...Citeste continuarea

Tocanita de iepure la cuptor

Postat de: oanapl in Iepure

Speli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena (sau de lut) uns cu putin ulei. Stropesti carnea cu ulei si adaugi ceapa tocata pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt,...Citeste continuarea

Gogosi pufoase - Reteta la cuptor

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta la cuptor Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar....Citeste continuarea

Lasagna rapida

Postat de: RuxyRux in Lasagna

Eu am tocat ceapa impreuna cu carnea, am pus compozitia intr-o cratita maricica, in uleiul incins si am tinut-o pana s-a albit complet...desigur am amestecat permanent, am intors carnea, apoi am...Citeste continuarea

Drob de pui pentru copii

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Spalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert. Tocam marunt...Citeste continuarea

Muschi de porc cu miere si portocala

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Porc

Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul...Citeste continuarea

Tort Tiramisu reţetă originală-...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Ciorbe

Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura Katty cu marshmallow

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preparam aluatul pentru foi astfel: Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator....Citeste continuarea

Chec cu portocala si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri cu carne

Mai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece. Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea...Citeste continuarea

Saratele cu telemea si seminte de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Tavile cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt. Punem intr-un castron incapator, branza de oaie, adaugam margarina trecuta un minut prin cuptorul...Citeste continuarea

Negresa de post cu seminte de rodie

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa  mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de...Citeste continuarea

Mutabal

Postat de: BakeUpArtist in Salate

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când...Citeste continuarea

Guguluf cu mure si iaurt

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si...Citeste continuarea

Paste cu carne sub capac de aluat

Postat de: oanapl in Porc

Pentru aluat, pui faina intr-un castron si faci in mijloc o adancitura in care pui galbenusul, sarea, uleiul de masline si laptele. Framanti pana cand aluatul are o consistenta elastica si...Citeste continuarea

Ciocanele invelite in bacon cu...

Postat de: gabrielasfechis in Pui

Spalam bine ciocanelele si le curatam de piele. Apoi, le condimentam si le invelim in fasii de bacon. Le asezam in tava in care punem ulei de masline. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, nuci si banane -...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza...Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci si samburi...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Tocam prunele marunt si curatam rodia. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: AndreeaDea in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Separam cele 4 oua și batem albușurile pana devin spuma, după aceea adăugăm jumătate din zahar și batem pana devine foarte tare asemănătoare unei bezea....Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, smantana si sorici...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Am pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun  la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si mango

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu sos de lecio...

Postat de: ladydi in Lasagna

Pregatim dovleceii: ii radem sau ii taiem rondele. Eu am avut dovlecei rasi la congelator si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea

Buturuga din mousse de ciocolata si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura.  Se mixeaza si se pune compozitia pe...Citeste continuarea

Tiramisu reteta cu afine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Se prepara mai intai cafeaua, dupa care se amesteca cu zaharul brun si se lasa la racit. Se adauga si lichiorul amaretto. Ciocolata alba se rupe bucatele si...Citeste continuarea

Chec cu nuci, stafide si rom

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate....Citeste continuarea

Mini-chec insiropat cu portocale si...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt,  grişul şi praful de şofran. Oul se bate bine ca...Citeste continuarea

Foietaj cu umplutura din piept de...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Il punem in uleiul incins intr-o tigaie si  amestecam usor pana incepe sa se rumeneasca. Punem spanacul usor dezghetat si amestecam usor pana scade...Citeste continuarea

Gogosi cu mere, scortisoara si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar. 2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul...Citeste continuarea

Melci din foietaj cu sos de rosii,...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intindem  foietajul scos de la frigider, pe un blat de lemn. Il ungem cu sos de rosii si presaram busuiocul. Presaram cascavalul ras, baconul taiat cubulete si tras cateva minute intr-o...Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor cu branza cu...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile de pielita, coditele le taiem cubulete marunt, baconul il maruntim. Baconul impreuna cu coditele de ciuperci, le calim in putin ulei, apoi le adaugam intr-un castron, unde am...Citeste continuarea

Prajitura sah la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit...Citeste continuarea

Bulgur cu patrunjel

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Turnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent. Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din...Citeste continuarea

Musaca

Postat de: ancutsa in Porc

  Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.  Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se...Citeste continuarea

Salata greceasca

Postat de: mihaelar63 in Salate

Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii. Se pune salata intr-un bol de sticla sau ceramica. Legumele se spala si se curata. Ceapa se taie rondele. Castravetii...Citeste continuarea

Gogosi cu branza de vaci la cuptor

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]