Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Papricas de pui, reteta gustoasa si...
Postat de: merisor67 in PuiCum se prepara Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat: Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins,...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor stropita cu...
Postat de: amradu in Porc1. Se ia pulpa de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la ...Citeste continuarea
Friptura de pui cu legume la cuptor
Postat de: eumimi in PuiMai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot. Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava....Citeste continuarea
Pizza de casa cu de toate
Postat de: AdrianUdrea in PizzaTrebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul....Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: dantes in DulciuriSe foloseste acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 g). Se sparg ouale intregi si se adauga zaharul, se mixeaza putin si se adauga laptele, apoi uleiul, faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Muffins din albusuri
Postat de: loredanaaa in PrajituriSe bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul,...Citeste continuarea
Gogosi cu miere de albine si nuca...
Postat de: abetina in DulciuriSe pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem sa amestecam cu telul, turnand apa minerala,...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: RuxyRux in DulciuriFaina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt. Se framanta aluatul...Citeste continuarea
Brownie cu crema de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul. Peste oua, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi pesmetul si faina. Omogenizam bine. Adaugam si esenta de...Citeste continuarea
Reteta de minciunele pufoase si...
Postat de: ela2015 in DulciuriPreparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina....Citeste continuarea
Naans cu carne tocata - Keema naans
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se...Citeste continuarea
Langosi unguresti
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa 10-15 minute la crescut. Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana,...Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu usturoi,...
Postat de: ctlina in Fructe de marePregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea...Citeste continuarea
Cozonac floare cu gem de mure
Postat de: oanapl in PrajituriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea
Pui basquaise
Postat de: oanapl in PuiFrigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper,...Citeste continuarea
Chec cu cacao si ciocolata alba
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriOuale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute. Se pune uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie...Citeste continuarea
Chec cu glazura de ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriTaiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe
Postat de: Zamfira in TorturiTiramisu reţetă originală Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească. Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm...Citeste continuarea
Tortilla cu peste afumat si samburi...
Postat de: ladydi in PesteMai intai, scoatem samburii rodiei si ii punem la scurs, apoi tocam macroul cubulete, somonul fasii si prazul rondele. Spalam frunzele de salata si le scuturam de apa. Incalzim cateva...Citeste continuarea
Supa crema de ardei copti cu kaizer...
Postat de: ladydi in SupeEu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si...Citeste continuarea
Rulouri de curcan pane
Postat de: RuxyRux in CurcanFeliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor. Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu...Citeste continuarea
Chec turta dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul,...Citeste continuarea
Sfincione sicilian
Postat de: RuxyRux in PizzaSe cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului. Se cresteaza adanc in forma de cruce si...Citeste continuarea
Coaste de miel cu cartofi si usturoi
Postat de: Constelatialeu in OaieAm scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel
Postat de: aliliana in SupeIntr-o cratita, se pun la fiert legumele, spalate, curatate, portionate. Se adauga sare, piper. Se pune apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert pana ce legumele se patrund cu furculita....Citeste continuarea
Sandvis Dieta
Postat de: aliliana in SandvisuriBranza se pune intr-un bol. Ouale se fierb tari. Dupa ce au fost decojite, se taie cubulete. De asemenea, si cu castravetele se procedeaza la fel. Se pun peste branza. Se adauga sare, piper, ulei...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte,...Citeste continuarea
Briose din albusuri, cu...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea
Chec cu ananas si banana
Postat de: oanapl in PrajituriUntul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia....Citeste continuarea
Smoothie verde
Postat de: oanapl in Love SmoothiesCu ajutorul unui blender, mixezi separat frunzele de spanac cu lichidul, apoi adaugi ghimbir, avocado si kiwi taiate felii si procesezi din nou. Incepi intotdeauna cu o cantitate mai mica de...Citeste continuarea
Chec Luna
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare...Citeste continuarea
Quiche cu ciuperci
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi...Citeste continuarea
Cheesecake la Borcan cu Caviar de...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriAm început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am...Citeste continuarea
Briose cu mere si fulgi de ciocolata
Postat de: stefy_a in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in...Citeste continuarea
Gogosi/briose cu crema de vanilie...
Postat de: Criss in DulciuriSingura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta...Citeste continuarea
Ineluse cu ciocolata
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt grecesc si portocale
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara destul de usor. Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei. Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se...Citeste continuarea
Langosi
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga...Citeste continuarea
Langosi la minut, cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in DulciuriIn mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba! Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se...Citeste continuarea
Muschiulet impletit cu bacon si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...Citeste continuarea
Paine prajita la cuptor
Postat de: aliliana in PiineTava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Fiecare felie de paine se unge cu ulei de masline pe o parte, boia de ardei dulce, piper si cimbru. Se pun feliile la copt, cate 5 minute pe...Citeste continuarea
Gogosele cu mere
Postat de: katty in DulciuriPunem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si...Citeste continuarea
Banana bread cu arahide - chec cu...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu ciuperci in sos de...
Postat de: katty in PorcPulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....Citeste continuarea
Salata de iarna cu gust de vara
Postat de: aliliana in SalateToate ingredientele se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se pun la fiert. Intr-un bol, se toaca salata ( am avut o salata rotunda, am taiat-o ca pe varza, putin mai mare),...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume
Postat de: katty in PuiCuratam pulpele, le crestam de 2-3 ori si le presaram cu sare, piper, boia iute si rozmarin. Le lasam 15 minute, apoi le punem intr-o cratita in uleiul incins, acoperite cu un capac. Le...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu alune,...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea
Gogosi inimioara
Postat de: Adrian2016 in DulciuriDrojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful...Citeste continuarea
Desert cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriCiocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca si se pune pe foc, pana ce se topeste ciocolata, se adauga esenta de rom dupa gust si se acopera cu folie alimentra si se da la rece cateva ore....Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele, laptele, frisca lichida, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste ciocolata, amestecand continuu, avand grija sa nu fiarba. Luam de pe foc si...Citeste continuarea



















