A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Papricas de pui, reteta gustoasa si...

Postat de: merisor67 in Pui

Cum se prepara Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat: Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins,...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor stropita cu...

Postat de: amradu in Porc

1. Se ia pulpa de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi,  chili  si boia iute, apoi se topeste untul in  tigaie  antiaderenta, se trage la ...Citeste continuarea

Friptura de pui cu legume la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot. Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava....Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de: AdrianUdrea in Pizza

Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul....Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: dantes in Dulciuri

Se foloseste acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 g). Se sparg ouale intregi si se adauga zaharul, se mixeaza putin si se adauga laptele, apoi uleiul, faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Muffins din albusuri

Postat de: loredanaaa in Prajituri

   Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga  zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul,...Citeste continuarea

Gogosi cu miere de albine si nuca...

Postat de: abetina in Dulciuri

Se pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem  sa amestecam cu telul, turnand apa minerala,...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt. Se framanta aluatul...Citeste continuarea

Brownie cu crema de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale spuma cu zaharul. Peste oua, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi pesmetul si faina. Omogenizam bine. Adaugam si esenta de...Citeste continuarea

Reteta de minciunele pufoase si...

Postat de: ela2015 in Dulciuri

Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina....Citeste continuarea

Naans cu carne tocata - Keema naans

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se...Citeste continuarea

Langosi unguresti

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa 10-15 minute la crescut. Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana,...Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu usturoi,...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea...Citeste continuarea

Cozonac floare cu gem de mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea

Pui basquaise

Postat de: oanapl in Pui

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper,...Citeste continuarea

Chec cu cacao si ciocolata alba

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Ouale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute. Se pune uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie...Citeste continuarea

Chec cu glazura de ciocolata

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si...Citeste continuarea

Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe

Postat de: Zamfira in Torturi

Tiramisu reţetă originală Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.  Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm...Citeste continuarea

Tortilla cu peste afumat si samburi...

Postat de: ladydi in Peste

Mai intai, scoatem samburii rodiei si ii punem la scurs, apoi tocam macroul cubulete, somonul fasii si prazul rondele. Spalam frunzele de salata si le scuturam de apa. Incalzim cateva...Citeste continuarea

Supa crema de ardei copti cu kaizer...

Postat de: ladydi in Supe

    Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si...Citeste continuarea

Rulouri de curcan pane

Postat de: RuxyRux in Curcan

Feliile de curcan se spala, se zvanta intr-un prosop de hartie absorbant, se bat cu ciocanul de snitele usor sa nu se rupa, se sareaza usor. Se pregatesc trei vase, unul cu pesmet, unul cu...Citeste continuarea

Chec turta dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi  se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul,...Citeste continuarea

Sfincione sicilian

Postat de: RuxyRux in Pizza

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului. Se cresteaza adanc in forma de cruce si...Citeste continuarea

Coaste de miel cu cartofi si usturoi

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecel

Postat de: aliliana in Supe

Intr-o cratita, se pun la fiert legumele, spalate, curatate, portionate. Se adauga sare, piper. Se pune apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert pana ce legumele se patrund cu furculita....Citeste continuarea

Sandvis Dieta

Postat de: aliliana in Sandvisuri

Branza se pune intr-un bol. Ouale se fierb tari. Dupa ce au fost decojite, se taie cubulete. De asemenea, si cu castravetele se procedeaza la fel. Se pun peste branza. Se adauga sare, piper, ulei...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte,...Citeste continuarea

Briose din albusuri, cu...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea

Chec cu ananas si banana

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia....Citeste continuarea

Smoothie verde

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Cu ajutorul unui blender, mixezi separat frunzele de spanac cu lichidul, apoi adaugi ghimbir, avocado si kiwi taiate felii si procesezi din nou. Incepi intotdeauna cu o cantitate mai mica de...Citeste continuarea

Chec Luna

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se preincalzeste cuptorul.  Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare...Citeste continuarea

Quiche cu ciuperci

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi...Citeste continuarea

Cheesecake la Borcan cu Caviar de...

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am...Citeste continuarea

Briose cu mere si fulgi de ciocolata

Postat de: stefy_a in Prajituri

 Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul adauga treptat, pana compozitia devine ca de bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul care se adauga in...Citeste continuarea

Gogosi/briose cu crema de vanilie...

Postat de: Criss in Dulciuri

Singura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta...Citeste continuarea

Ineluse cu ciocolata

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt grecesc si portocale

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara destul de usor. Foile congelate se dezgheata la temperatura camerei. Untul se topeste intr-un vas la foc mic, se trage vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca putin si se...Citeste continuarea

Langosi

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara, se pun 100 ml lapte caldut si se amesteca cu zaharul si 1 lg faina, apoi se adauga drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina, se adauga...Citeste continuarea

Langosi la minut, cu branza sarata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

In mai putin de 30 de minute, va veti bucura de zece langosi incredibili...asa ca la treaba! Se pune branza cremoasa intr-un vas, apoi ouale, iaurtul, si la final, faina si praful de copt si se...Citeste continuarea

Muschiulet impletit cu bacon si...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...Citeste continuarea

Paine prajita la cuptor

Postat de: aliliana in Piine

 Tava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Fiecare felie de paine se unge cu ulei de masline pe o parte, boia de ardei dulce, piper si cimbru. Se pun feliile la copt, cate 5 minute pe...Citeste continuarea

Gogosele cu mere

Postat de: katty in Dulciuri

Punem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si...Citeste continuarea

Banana bread cu arahide - chec cu...

Postat de: panacris in Dulciuri

   Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de...

Postat de: katty in Porc

Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....Citeste continuarea

Salata de iarna cu gust de vara

Postat de: aliliana in Salate

Toate ingredientele se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se pun la fiert.  Intr-un bol, se toaca salata ( am avut o salata rotunda, am taiat-o ca pe varza, putin mai mare),...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume

Postat de: katty in Pui

Curatam pulpele, le crestam de 2-3 ori si le presaram cu sare, piper, boia iute si rozmarin. Le lasam 15 minute, apoi le punem  intr-o cratita in uleiul incins, acoperite cu un capac. Le...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu alune,...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea

Gogosi inimioara

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

       Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful...Citeste continuarea

Desert cu ananas

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu frisca si se pune pe foc, pana ce se topeste ciocolata, se adauga esenta de rom dupa gust si se acopera cu folie alimentra si se da la rece cateva ore....Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele, laptele, frisca lichida, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste ciocolata, amestecand continuu, avand grija sa nu fiarba. Luam de pe foc si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]