Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv rulada de spanac umpluta...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSeparam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu...Citeste continuarea
Salata cu somon afumat
Postat de: mihaelar63 in SalateCuratati si spalati legumele si patrunjelul verde. Feliati rondele castravetele si ceapa rosie. Taiati felii ardeiul kapia. Ardeiul iute l-am taiat rondele, cu tot cu...Citeste continuarea
Sarmale cu pleurotus
Postat de: dantes in Mancaruri de postSe opareste varza in apa sarata, circa 3-5 minute si se desface in foi. Ciupercile pleurotus se spala bine si se taie marunt. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga pasta de...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriPui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ciuperci si porumb
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriTaie ardeiul si ciupercile cubulete mici, iar ceapa verde, feliute subtiri. Mixezi bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Torni usor uleiul mixand in continuare. Adaugi faina cernuta...Citeste continuarea
Aperitiv pancakes cu sunca si branza
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriPentru inceput, dam branza prin razatoarea cu ochiuri mari, sunca o taiem cubulete mici. Oul il punem intr-un castron si-l mixam...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: oanapl in VitaSe curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa naturala...
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganSe pune caju in apa, la hidratat, minim o ora, sau (peste noapte). Se scurge de apa, se pune la blender, se marunteste, apoi se adauga si avocado. Mai exista varianta sa faceti pudra caju la...Citeste continuarea
Desert cremsnit rapid
Postat de: eumimi in PrajituriMixam praful pentru crema cu laptele, pentru cateva minute, pana cand crema devine suficient de tare. Punem pe un platou o foaie de cremsnit, adaugam jumatate de crema, alta foaie de cremsnit,...Citeste continuarea
Varza cu ciuperci si sos de legume...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postVarza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim...Citeste continuarea
Sarmalele padurarului (de post)
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postSpalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu Oreo
Postat de: AndrutzaP in TorturiPentru inceput, maruntim biscuiti in blender. Biscuiti maruntiti ii amestecam cu untul topit si omogenizam foarte bine. Asezam biscuitii pe fundul tavii in care intentionam sa montam...Citeste continuarea
Cum se toaca verdeturile
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu fructe (1...
Postat de: AndrutzaP in TorturiPentru inceput, punem gelatina la hidratat. Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu...Citeste continuarea
Desert mucenici unsi cu miere
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia. Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti
Postat de: ladydi in DulciuriPunem la fiert 3 l de apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba apa, micsoram focul, adaugam mucenicii, amestecam si ii fierbem circa 8 minute sau pana se ridica deasupra. Oprim focul si...Citeste continuarea
Desert bomboane Raffaello
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput, prajim usor intr-o tigaie antiaderenta, miezul de caju, il lasam la racit. Punem zaharul si untul intr-o craticioara, lasam pana se topeste untul si se dizolva cristalele de...Citeste continuarea
Desert tort Negresa de post
Postat de: amalia01 in TorturiAmesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel. Stingi praful de...Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta cu dulceata...
Postat de: panacris in DulciuriTiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea...Citeste continuarea
Desert Prajitura cu mere si nuca...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore....Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu dovlecel,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: mirela0911 in PizzaSe pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriPregatim mai intai toate ingredientele. Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia. Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un...Citeste continuarea
Chiftele cu salata de ceapa
Postat de: eumimi in PorcSe taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,...Citeste continuarea
Mamaliga cu ciuperci si ou
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeSe pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se...Citeste continuarea
Desert biscuiti Urechile lui Aman
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat....Citeste continuarea
Desert cozonac fara framantare cu...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul...Citeste continuarea
Mancare de legume la slow cooker...
Postat de: momo121 in Slow CookerCuratam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede, cu gem de...
Postat de: diaconta in DulciuriFaina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiIncepem cu topirea untului, apoi macinarea biscuitilor. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit si distribuim compozitia intr-o forma de tort detasabila. Eu am pus si hartie de copt in forma,...Citeste continuarea
Ceafa de porc prajita, cu cartofi...
Postat de: amradu in PorcSe taie ceafa in felii de 1.5-2 cm grosime, se da cu sare si piper pe toate partile, se prajeste pana devine crocanta. Cartofii se taie in fasii medii spre mari (cum ii face bunica mea) se dau...Citeste continuarea
Biban de mare la cuptor
Postat de: nadea68 in PesteIncepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeSe curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute...Citeste continuarea
Desert tort cu ananas si crema...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branza
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeIntr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, mixezi branza...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete cu bacon si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriÎntr-o tava pentru 6 briose, asezi câte 2-3 felii de bacon în fiecare adâncitura, astfel ca formele sa fie îmbracate la interior. Legumele mexicane (decongelate si...Citeste continuarea
Desert pandispan cu visine
Postat de: autodiag in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul. Se scurg...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si cacao si amestecam usor cu...Citeste continuarea
Desert mucenici umpluti cu nuca
Postat de: ladydi in DulciuriAluat: Punem drojdia intr-un bol, peste ea adaugam zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de lapte, laptele fiind caldut. Amestecam si lasam drojdia sa se dizolve...Citeste continuarea
Frigarui de curcan cu legume, la grill
Postat de: privatelaura in CurcanCarnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece. Între...Citeste continuarea
Macrou la grill, cu mamaliguta...
Postat de: privatelaura in PestePeștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte. Se pregătește o...Citeste continuarea
Desert spirale cu branza dulce
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm pregatit maiaua din drojdie, 2-3 linguri lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri de faina. Lasam sa creasca putin. In lapte, punem zaharul si incalzim pana se topeste. Cernem faina...Citeste continuarea
Pasta de ton cu somon afumat si...
Postat de: RuxyRux in SomonIn blender, se pun pe rand ingredientele, somonul ales de oase, tonul, zeama de lamaie, mustarul, mascarpone si se mixeaza. Se potriveste gustul de sare si piper. Se decoreaza cu busuioc...Citeste continuarea
Pui cu lamaie, mustar si miere
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui se spala, se zvanta intr-un servet,apoi se stropeste cu lamaie, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, usturoi, se unge cu miere si mustar. Intr-o tigaie, punem putin...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartofii spalati, curatati, se taie in felii si se fierb 15 minute. Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline,...Citeste continuarea
Desert Cupcakes Red Velvet
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCupcakes-urile: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Punem uleiul treptat si mixam usor, apoi adaugam laptele batut. Intr-o canita, punem bicarbonatul...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu nuca si...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma. Se adauga uleiul si doar 9 linguri de faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Aperitiv omleta la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa si dovlecelul rondele. Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si...Citeste continuarea
Peste la gratar cu piure de fasole...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe incalzeste gratarul/ tigaia grill, la foc mare. Se ung bucatile de peste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se gatesc pe gratar 8-10 minute, in functie de grosime, intorcandu-le la...Citeste continuarea
Pizza trandafiri
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se lasa la dezghetat. Se intinde aluatul pe blatul de lucru si se taie in 6 fasii pe latime. Se ia o fasie, se unge cu pasta de tomate si se presara cu sare, piper si...Citeste continuarea
















