Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pate vegetal din linte
Postat de: mena29 in Mancaruri de postSe spala lintea si se pune la fiert. La o parte de linte, e nevoie de doua parti de apa. Puteti sa o lasati si la inmuiat cateva ore daca vreti, insa eu am mai citit pe ici pe colo cum trebuie...Citeste continuarea
Pizza cu legume mexicane, bacon si...
Postat de: merisor67 in PizzaPentru aluat , cernem făina într-un bol, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm laptele călduț peste drojdie și zahăr și le amestecăm cu...Citeste continuarea
Rulada de pui cu cascaval si...
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel. Desfacem usor ambele bucati ca sa fie mai subtirele, le batem usor cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, sa nu il rupem. Condimentam cu...Citeste continuarea
Chiftele de legume de post cu...
Postat de: Oana in Mancaruri de postDa pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....Citeste continuarea
Desert placinta pufoasa cu mere de...
Postat de: Nadyne in PrajituriAmestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul....Citeste continuarea
Desert trandafiri cu mere
Postat de: oanapl in Mancaruri de postTai merele in sferturi, le scoti cotoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa...Citeste continuarea
Bruschete cu avocado
Postat de: eumimi in Mancaruri de post1 avocado ajunge pentru 4 felii de paine normale, eu am pregatit 6, iar 2 le-am facut cu rosii. Mai intai, punem feliile de paine intr-o tava, le ungem cu ulei de masline si presaram...Citeste continuarea
Mancarica de conopida
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postConopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in...Citeste continuarea
Pate de linte cu masline
Postat de: oanapl in Mancaruri de postSpeli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10...Citeste continuarea
Desert cozonac de post cu rahat si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postDrojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele. Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul...Citeste continuarea
Aperitiv pancakes cu sunca si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, se bat bine ouale impreuna cu un praf de sare. Se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga...Citeste continuarea
Desert negresa cu zmeura
Postat de: panacris in PrajituriOuăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde cu dovlecei
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Fasolea se rupe in doua sau trei bucati, in functie de cat sunt de mari pastaile. Ceapa taiata marunt se caleste in 2-3 linguri cu ulei , apoi se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu praz si carne tocata
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca....Citeste continuarea
Desert tort Minnie
Postat de: Adele in TorturiSe pregateste blatul: de fapt blaturile, am ales sa fac doua separat, fara a pune praf de copt. Se impart ingredientele in doua: se mixeaza spuma albusurile cu praf de sare, se mixeaza...Citeste continuarea
Desert prajitura diplomat (3 ani de...
Postat de: Adele in PrajituriSe pregateste blatul: se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana devin spumoase, se adauga esenta si fainile cu praful de copt se amesteca...Citeste continuarea
Cum se fac ouale posate
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPrima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani,...Citeste continuarea
Ficatei de pui
Postat de: AdrianaSava in FicatSe curata ceapa, se taie solzisori. Mie imi place cu cat mai multa ceapa, ii da un gust foarte bun. Se spala ficatelul cu apa rece. Se pune intr-o tigaie ulei, cat sa acopere baza tigaii, eu am...Citeste continuarea
Muschiulet de casa
Postat de: Nadyne in Mezel de casaDin vin, apa si mirodenii, obtinem o marinada in care tinem muschiuletii minim o zi, la rece. Apoi, transferam carnea intr-o tava in care am pus hartie de copt, adaugam marinada...Citeste continuarea
Desert prajitura dulce-acrisoara
Postat de: iri_love in PrajituriSe cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul, după care se...Citeste continuarea
Desert chec cu faina integrala si...
Postat de: Nadyne in Retete diabeticiFaina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele. Mixam albusurile cu indulcitorul,...Citeste continuarea
Supa crema de rosii
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postSe pune apa la fiert, circa 2 litri. Se curata ceapa, morcovul, cartoful si ardeiul kapia si se spala. Se taie in bucati. Cand fierbe apa, se pun toate legumele la fiert. Cand sunt fierte...Citeste continuarea
Desert strudel cu mere si nuci
Postat de: oanapl in DulciuriLasi aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le storci de zeama si le pui la calit intr-un vas cu fundul gros. Adaugi zaharul,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: oanapl in Mancaruri de postCureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la...Citeste continuarea
Conopida cu naut si sos de rosii
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui conopida desfacuta buchetele la fiert. Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei. Pui peste ele rosiile (le pasam cu o...Citeste continuarea
Bulgur cu spanac si ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postTreceti rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergeti, apoi le taiati felii. Curatati spanacul bine, il spalati in cateva ape, apoi il lasati la scurs. Bulgurul impreuna cu 2 cesti de apa si...Citeste continuarea
Salata de naut
Postat de: katty in Mancaruri de postScurgem nautul din conserva si il trecem printr-un jet de apa rece. Curatam si tocam ceapa fin, iar castravetele, ardeiul gras si avocado cubulete. Rosiile le taiem in jumatati. Punem toate...Citeste continuarea
Supa crema de spanac cu broccoli si...
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si morcovul. Taiem morcovul in rondele de 1/2 cm, iar ceapa in bucati mai maricele. Rupem broccoli in buchetele si curatam spanacul de codite. In uleiul incins, punem morcovul si...Citeste continuarea
Desert melci cu nuca si cacao
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru. Amestecam nuca macinata, zaharul, pudra de cacao si zaharul vanilat intr-un castron, apoi...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt
Postat de: eumimi in PrajituriSe bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: mirela0911 in TorturiSe vor prepara doua blaturi de dimensiuni diferite, unul din cele 8 oua, iar al doilea din 4 oua. Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni...Citeste continuarea
Desert briose cu lamaie si mac...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si...Citeste continuarea
Desert briosa finlandeza -...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriPrecizez, pasta de jumari se face cam asa: cateva bucati de jumeri cu tot cu untura se pun in robot si se mixeaza. Aluatul: Intr- un bol, se pune faina cu branza framantata si chimenul, se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata alba
Postat de: Constelatialeu in PrajituriTopim ciocolata cu untul si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul valinilat. Galbenusurile le mixam bine impreuna cu...Citeste continuarea
Reteta de mancare taraneasca de...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postPreparare Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei,...Citeste continuarea
Pizza aluat cu smantana
Postat de: Constelatialeu in PizzaIntr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca. Separat, amestecam oul, cu...Citeste continuarea
Mancare de primavara cu masline si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute....Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de...Citeste continuarea
Cartofi de post la cuptor
Postat de: eumimi in Mancaruri de postEu am curatat cartofii de coaja, i-am taiat in 2-3 si i-am pus in punga magica, impreuna cu ceapa curatata de coaja si lasata intreaga si cu usturoiul. Am adaugat condimentul de la Maggi...Citeste continuarea
Desert biscuiti de dovleac (de post)
Postat de: oanapl in DulciuriPui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea. Amesteci pana...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci in crusta de...
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci si amestec...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiPieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la...Citeste continuarea
Desert budinca cu branza si gris
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput, se topește untul, se lasă sa se răcească un pic si apoi se adauga zaharul, esenta si zahărul vanilat. Se va bate bine cu un tel sau mixer, după care se vor adauga si ouăle....Citeste continuarea
Focaccia
Postat de: Ina in PiinePunem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful. Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Punem...Citeste continuarea
Covrigei crocanti de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postIntr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...Citeste continuarea
Ciorba de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postFasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele...Citeste continuarea
Aluat (baza) cu fistic
Postat de: Adele in DulciuriSe amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva...Citeste continuarea
Pere in sos de vin rosu
Postat de: cristina1985 in Sirop / CompotSe fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: oanapl in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu stafide Topesti intr-o cratita, la foc mic, margarina, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva. Rupi ciocolata in patratele si o adaugi peste margarina,...Citeste continuarea
















