A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Orez cu mazare si porumb

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Orezul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Mazarea se fierbe si se scurge. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita, se pune uleiul si se...Citeste continuarea

Desert chec coronita

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt,...Citeste continuarea

Varza dulce calita

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

Varza se curata de frunzele vestede, apoi se toaca fideluta. Într-o cratiță, incingem cateva linguri de ulei si adăugăm varza, in transe, deoarece este voluminoasă la inceput, dar in...Citeste continuarea

Chiftelute din naut

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Punem in vasul de la blender: nautul scurs de zeama, patrunjelul, usturoiul, faina, praful de copt si condimentele. Mixam pana cand obtinem o pasta; daca este prea moale compozitia, mai adaugam...Citeste continuarea

Paste Fileti di pollo cu ciuperci

Postat de: Andrada28 in Fusilli

Se curata 2 cepe, se taie marunt. Se taie pieptul de pui cubulete, respectiv ciupercile se spala si se taie felii. Se pune in tigaie ulei, astfel incat sa se acopere fundul tigaii, cand se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cafea si crema...

Postat de: andaoana in Prajituri

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea...Citeste continuarea

Cartofi dulci copti cu ulei de...

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Curatam cartofii dulci, eu am pregatit doar pentru 2 persoane si am avut 2 cartofi potriviti. II taiem in felii subtiri, ca si cartofii pai. Asezam cartofii intr-o tava pe care am pus hartie de...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de: andaoana in Prajituri

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta...Citeste continuarea

Ciorba de zucchini cu leurda

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Toate legumele se curata si se spala bine, sub jet de apa. Ceapa o taiem bucatele si o punem la sotat in ulei, impreuna cu fasiile de ardei rosu si de cubuletele de telina. Sotam 4-5 minute la...Citeste continuarea

Pizza trandafir

Postat de: amradu in Pizza

Se dezgheata aluatul de pizza si se taie in 6 fasii egale. Se pune kechup (sau pasta de tomate) pe fasia de aluat si se intinde uniform, cu o lingura, se presara sare si piper, peste se pun...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu bacon si cartofi

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii subtiri. Intr-un vas, asezam feliile de bacon, jumatate in vas, jumatate in afara vasului. Peste feliile de bacon, asezam alternativ, straturi...Citeste continuarea

Desert briose cu iaurt si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul si apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste oua. Adaugam si...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu leurda si...

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se feliaza pe lung in 6-8 felii. Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, impreuna cu uleiul. Se presara cu vegeta, piper, boia si se amesteca sa se unga...Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de: Marius_biker in Mancaruri de post

Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Se pune in apa clocotita, cu sare si se lasa 15 minute. Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se amesteca cu morcovul, rosiile si...Citeste continuarea

Oua rosii pentru Paste

Postat de: Oana in Scoala de gatit Bucataras

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de...Citeste continuarea

Paste cu ardei si masline

Postat de: oanapl in Penne

Pui la fiert apa, cu o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume si sare si, cand clocoteste, adaugi pastele. Le lasi sa fiarba 8-10 minute si le scurgi bine de apa. Intre timp, tai...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugi uleiul, apoi iaurtul si mixezi in continuare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, apoi fulgii de ciocolata si stafidele....Citeste continuarea

Snitel de curcan cu garnitura de...

Postat de: oanapl in Curcan

Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi...Citeste continuarea

Desert cozonac cu fructe confiate

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Incalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta. Adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o...Citeste continuarea

Supa de mazare verde

Postat de: MotanLaOale in Supe/Ciorbe

Ceapa se curata si se toaca la robot, foarte fin. Legumele se curata si se toaca la robot cat mai fin. Se pune uleiul intr-o oala si se calesc ceapa si legumele 5 minute. Se pune apa si...Citeste continuarea

Ciorba de gulii

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Telina, morcovul si gulia se curata si se dau pe razatoarea mare. Punem in oala, uleiul la incins, calim morcovul si telina putin, apoi adaugam si gulia la calit. Cand sunt toate calite,...Citeste continuarea

Spaghette cu somon si zucchini

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Fierbe separat spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Pune intr-o craticioara untul si uleiul, apoi usturoiul si zucchini taiat in jumatati de rondele...Citeste continuarea

Desert mini eclere cu crema de vailie

Postat de: eumimi in Prajituri

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: katty in Supe

Se clateste lintea in cateva ape, se scurge, apoi se pune la fiert, impreuna cu ceapa, morcovul, gogosarul si cartofii taiati in bucati potrivite. Se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat legumele,...Citeste continuarea

Supa de fasole

Postat de: katty in Supe

Fasolea se curata bine de impuritati, se spala, apoi se pune intr-o oala si se acopera cu apa. Se dau cateva clocote, apoi se strecoara. Se pune din nou cu apa (cam 3-4 parti ) si se pune la foc,...Citeste continuarea

Sarmale de post cu samburi de dovleac

Postat de: katty in Mancaruri de post

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la...Citeste continuarea

Bruschete rapide din paine toast

Postat de: Valclaudia in Sandvisuri

Pentru inceput, incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem fiecare felie de paine cu crema de unt. Asezam apoi cate o felie de cascaval feliat peste fiecare felie. Deasupra, punem...Citeste continuarea

Taietei cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se...Citeste continuarea

Coltunasi cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale. Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust....Citeste continuarea

Desert tort cu mere, caramel si frisca

Postat de: oanapl in Torturi

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara. Pui 15 linguri de zahar la...Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui, ciuperci si...

Postat de: oanapl in Pui

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider...Citeste continuarea

Ficatei in bacon la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Ficateii se curata, se spala si se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga bine. Cand sunt uscati, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon fiecare ficatel. Se prinde...Citeste continuarea

Pate de urzici

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita. Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim. Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute,...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de: licurici_lra in Supe

Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se...Citeste continuarea

Cartofi si piept de pui cu lamaie...

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentele pentru pui, sare, piper. Cartofii se taie cubulete, se amesteca cu zeama de lamaie si sarea cu...Citeste continuarea

Fasole prajita

Postat de: ella87 in Mancaruri de post

Punem de cu seara, fasolea in apa, la inmuiat, schimbam de 2 ori apa. Dimineata, punem fasolea la fiert, la foc potrivit, cu o lingurita de inox in apa ca sa fiarba mai repede, (de la lume...Citeste continuarea

Desert tort la rece cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se desface compotul, se taie cubulete mai mici ananasul si se pune la scurs. Se tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se insiropeaza in sucul...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Loboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se...Citeste continuarea

Salata de pui in crusta de cocos si...

Postat de: Valclaudia in Salate

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pieptul de pui se asaza pe o farfurie si se asezoneaza dupa gust, cu sare si fulgi de chili, picuram cativa stropi ulei de porumb peste carne. Tapetam o...Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna cu dovleac

Postat de: andra001 in Prajituri

Pentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere si branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli perele bine. Le cureti de coaja si le tai in felii subtiri si presari putina zeama de lamaie deasupra, pentru a nu se oxida. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere calite

Postat de: constantinescudorel85 in Dulciuri

Cernem faina. O punem intr-un castron si o amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm apa călduță treptat si framantam. Adăugăm si uleiul treptat si framantam un aluat elastic si nelipicios....Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta. Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea). In ultima apa, punem...Citeste continuarea

Salata de cartofi speciala

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, ii scurgem de supa si ii taiem cuburi potrivite, nu foarte mici. In vasul cu cartofi, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava...Citeste continuarea

Varza cu orez si felii de soia

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Spalam orezul, iar varza o taiem feliute.  Intr-o tava, asezam varza, peste care presaram orezul, adaugam bulionul sau sucul de rosii, condimentele, uleiul si apoi turnam apa. Feliile de...Citeste continuarea

Salata Visul Stefaniei

Postat de: violeta30 in Mancare copii

Taiem rosiile cubulete, salata fasii, maslinele rondele, ceapa bucati potrivite, branza cubulete si asezonam cu sare (daca e cazul si nu e branza sarata) si ulei. Se serveste ca aperitiv....Citeste continuarea

Desert negresa de post cu banane

Postat de: constantinescudorel85 in Prajituri

Dam drumul la cuptor.  Topim cele 200 g zahar si tapetam peretii tavii. Tăiem bananele rondele si le punem peste zaharul topit.  Intr-un castron punem apa si zaharul si mixam pana...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]