Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Orez cu mazare si porumb
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postOrezul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Mazarea se fierbe si se scurge. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita, se pune uleiul si se...Citeste continuarea
Desert chec coronita
Postat de: ancutsa in PrajituriSe separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt,...Citeste continuarea
Varza dulce calita
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postVarza se curata de frunzele vestede, apoi se toaca fideluta. Într-o cratiță, incingem cateva linguri de ulei si adăugăm varza, in transe, deoarece este voluminoasă la inceput, dar in...Citeste continuarea
Chiftelute din naut
Postat de: dantes in Mancaruri de postPunem in vasul de la blender: nautul scurs de zeama, patrunjelul, usturoiul, faina, praful de copt si condimentele. Mixam pana cand obtinem o pasta; daca este prea moale compozitia, mai adaugam...Citeste continuarea
Paste Fileti di pollo cu ciuperci
Postat de: Andrada28 in FusilliSe curata 2 cepe, se taie marunt. Se taie pieptul de pui cubulete, respectiv ciupercile se spala si se taie felii. Se pune in tigaie ulei, astfel incat sa se acopere fundul tigaii, cand se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cafea si crema...
Postat de: andaoana in PrajituriPunem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea...Citeste continuarea
Cartofi dulci copti cu ulei de...
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganCuratam cartofii dulci, eu am pregatit doar pentru 2 persoane si am avut 2 cartofi potriviti. II taiem in felii subtiri, ca si cartofii pai. Asezam cartofii intr-o tava pe care am pus hartie de...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu mere
Postat de: andaoana in PrajituriLa aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta...Citeste continuarea
Ciorba de zucchini cu leurda
Postat de: Valclaudia in CiorbeToate legumele se curata si se spala bine, sub jet de apa. Ceapa o taiem bucatele si o punem la sotat in ulei, impreuna cu fasiile de ardei rosu si de cubuletele de telina. Sotam 4-5 minute la...Citeste continuarea
Pizza trandafir
Postat de: amradu in PizzaSe dezgheata aluatul de pizza si se taie in 6 fasii egale. Se pune kechup (sau pasta de tomate) pe fasia de aluat si se intinde uniform, cu o lingura, se presara sare si piper, peste se pun...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu bacon si cartofi
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii subtiri. Intr-un vas, asezam feliile de bacon, jumatate in vas, jumatate in afara vasului. Peste feliile de bacon, asezam alternativ, straturi...Citeste continuarea
Desert briose cu iaurt si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam uleiul si apoi iaurtul, mixand in continuare. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt si le adaugam peste oua. Adaugam si...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu leurda si...
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se feliaza pe lung in 6-8 felii. Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, impreuna cu uleiul. Se presara cu vegeta, piper, boia si se amesteca sa se unga...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: Marius_biker in Mancaruri de postOrezul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Se pune in apa clocotita, cu sare si se lasa 15 minute. Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se amesteca cu morcovul, rosiile si...Citeste continuarea
Oua rosii pentru Paste
Postat de: Oana in Scoala de gatit BucatarasPentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: AlexTeacher in DulciuriIn prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de...Citeste continuarea
Paste cu ardei si masline
Postat de: oanapl in PennePui la fiert apa, cu o lingura condiment Maggi Secretul Gustului Legume si sare si, cand clocoteste, adaugi pastele. Le lasi sa fiarba 8-10 minute si le scurgi bine de apa. Intre timp, tai...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si stafide
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugi uleiul, apoi iaurtul si mixezi in continuare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, apoi fulgii de ciocolata si stafidele....Citeste continuarea
Snitel de curcan cu garnitura de...
Postat de: oanapl in CurcanSpeli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi...Citeste continuarea
Desert cozonac cu fructe confiate
Postat de: AlexTeacher in DulciuriIncalzeste putin cei 350 ml de lapte si dizolva drojdia in acesta. Adauga 2 linguri de faina peste si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Pune aceasta maia intr-un castron incapator si las-o...Citeste continuarea
Supa de mazare verde
Postat de: MotanLaOale in Supe/CiorbeCeapa se curata si se toaca la robot, foarte fin. Legumele se curata si se toaca la robot cat mai fin. Se pune uleiul intr-o oala si se calesc ceapa si legumele 5 minute. Se pune apa si...Citeste continuarea
Ciorba de gulii
Postat de: dantes in Mancaruri de postTelina, morcovul si gulia se curata si se dau pe razatoarea mare. Punem in oala, uleiul la incins, calim morcovul si telina putin, apoi adaugam si gulia la calit. Cand sunt toate calite,...Citeste continuarea
Spaghette cu somon si zucchini
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIFierbe separat spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Pune intr-o craticioara untul si uleiul, apoi usturoiul si zucchini taiat in jumatati de rondele...Citeste continuarea
Desert mini eclere cu crema de vailie
Postat de: eumimi in PrajituriPreparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si...Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: katty in SupeSe clateste lintea in cateva ape, se scurge, apoi se pune la fiert, impreuna cu ceapa, morcovul, gogosarul si cartofii taiati in bucati potrivite. Se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat legumele,...Citeste continuarea
Supa de fasole
Postat de: katty in SupeFasolea se curata bine de impuritati, se spala, apoi se pune intr-o oala si se acopera cu apa. Se dau cateva clocote, apoi se strecoara. Se pune din nou cu apa (cam 3-4 parti ) si se pune la foc,...Citeste continuarea
Sarmale de post cu samburi de dovleac
Postat de: katty in Mancaruri de postSe toaca ceapa marunt si se pune la calit, in ulei. Cand este sticloasa, se pune boiaua dulce si orezul ales si spalat. Se amesteca usor, se lasa cateva minute, apoi se pune 1 cana apa. Se lasa la...Citeste continuarea
Bruschete rapide din paine toast
Postat de: Valclaudia in SandvisuriPentru inceput, incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem fiecare felie de paine cu crema de unt. Asezam apoi cate o felie de cascaval feliat peste fiecare felie. Deasupra, punem...Citeste continuarea
Taietei cu cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se...Citeste continuarea
Coltunasi cu cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postDin faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale. Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust....Citeste continuarea
Desert tort cu mere, caramel si frisca
Postat de: oanapl in TorturiCureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara. Pui 15 linguri de zahar la...Citeste continuarea
Tarta cu carne de pui, ciuperci si...
Postat de: oanapl in PuiCerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider...Citeste continuarea
Ficatei in bacon la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerFicateii se curata, se spala si se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga bine. Cand sunt uscati, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon fiecare ficatel. Se prinde...Citeste continuarea
Pate de urzici
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postAlege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita. Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim. Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute,...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecei
Postat de: licurici_lra in SupeDovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se...Citeste continuarea
Cartofi si piept de pui cu lamaie...
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala, se taie cubulete, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentele pentru pui, sare, piper. Cartofii se taie cubulete, se amesteca cu zeama de lamaie si sarea cu...Citeste continuarea
Fasole prajita
Postat de: ella87 in Mancaruri de postPunem de cu seara, fasolea in apa, la inmuiat, schimbam de 2 ori apa. Dimineata, punem fasolea la fiert, la foc potrivit, cu o lingurita de inox in apa ca sa fiarba mai repede, (de la lume...Citeste continuarea
Desert tort la rece cu crema de...
Postat de: mirela0911 in TorturiSe desface compotul, se taie cubulete mai mici ananasul si se pune la scurs. Se tapeteaza o tava de tort cu pereti detasabili cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se insiropeaza in sucul...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: licurici_lra in CiorbeLoboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se...Citeste continuarea
Salata de pui in crusta de cocos si...
Postat de: Valclaudia in SalatePreincalzim cuptorul la 175 grade C. Pieptul de pui se asaza pe o farfurie si se asezoneaza dupa gust, cu sare si fulgi de chili, picuram cativa stropi ulei de porumb peste carne. Tapetam o...Citeste continuarea
Desert prajitura de toamna cu dovleac
Postat de: andra001 in PrajituriPentru început, vom începe prin călirea dovleacului, într-o tigaie înaltă sau crațiță. Peste dovleac, vom pune zahărul și vom amesteca pentru încorporare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pere si branza...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli perele bine. Le cureti de coaja si le tai in felii subtiri si presari putina zeama de lamaie deasupra, pentru a nu se oxida. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu...Citeste continuarea
Desert placinte cu mere calite
Postat de: constantinescudorel85 in DulciuriCernem faina. O punem intr-un castron si o amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm apa călduță treptat si framantam. Adăugăm si uleiul treptat si framantam un aluat elastic si nelipicios....Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postVom inmuia de seara fasolea, in apa calduta. Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea). In ultima apa, punem...Citeste continuarea
Salata de cartofi speciala
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, ii scurgem de supa si ii taiem cuburi potrivite, nu foarte mici. In vasul cu cartofi, adaugam ceapa...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postCuratam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriSpalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava...Citeste continuarea
Varza cu orez si felii de soia
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSpalam orezul, iar varza o taiem feliute. Intr-o tava, asezam varza, peste care presaram orezul, adaugam bulionul sau sucul de rosii, condimentele, uleiul si apoi turnam apa. Feliile de...Citeste continuarea
Salata Visul Stefaniei
Postat de: violeta30 in Mancare copiiTaiem rosiile cubulete, salata fasii, maslinele rondele, ceapa bucati potrivite, branza cubulete si asezonam cu sare (daca e cazul si nu e branza sarata) si ulei. Se serveste ca aperitiv....Citeste continuarea
Desert negresa de post cu banane
Postat de: constantinescudorel85 in PrajituriDam drumul la cuptor. Topim cele 200 g zahar si tapetam peretii tavii. Tăiem bananele rondele si le punem peste zaharul topit. Intr-un castron punem apa si zaharul si mixam pana...Citeste continuarea











))))








