Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tarta cu crema de lapte si...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul...Citeste continuarea
Desert negresa cu branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu untul si laptele. Mixam doua oua cu sarea si 100 g zahar, pana devin spumoase. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata, unt si lapte si omogenizam bine. La final, adaugam...Citeste continuarea
Desert pandispan cu mere si budinca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCuratam merele de coaja si le dam pe razatoare. Amestecam merele rase cu zaharul vanilat si le destribuim intr-o tava unsa cu unt. Daca doriti o prajitura mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri...Citeste continuarea
Bors de fasole alba
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a...Citeste continuarea
Burgeri de casa cu cartofi prajiti
Postat de: Oana in VitaAmesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii Unge cu ulei tigaia...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte
Postat de: ella87 in Mancare copiiTrecem orezul printr-un jet apa, apoi il punem la fiert in apa. Cand este aproape fiert, il scurgem de apa ramasa si adaugam laptele, coaja lamaie si portocala, putin zahar. Lasam la foc mic si...Citeste continuarea
Desert prajitura Acoperis
Postat de: dantes in PrajituriPentru foi Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si afine
Postat de: Ana-MariaDinu in DulciuriIaurtul, ouale, zaharul, grisul si coaja de lamaie, se amesteca intr-un vas inalt. Impartim foile de placinta in 3, tapetam o tava inalta cu hartie de copt si punem prima parte de foi,...Citeste continuarea
Desert crumble cu mere
Postat de: Ana-MariaDinu in DulciuriAmestecam o cana de faina, cu una de zahar si una de gris si un praf de copt. Merele, le curatam de coaja si le amestecam cu scortisoara si zahar dupa gust. Intr-o tava, punem...Citeste continuarea
Soia crocanta
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeBoabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte. Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi...Citeste continuarea
Stufat cu carne de porc
Postat de: ancutsa in PorcCarnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in...Citeste continuarea
Desert cuburi de biscuiti cu cocos...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca. Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu...Citeste continuarea
Paste cu branza dulce si stafide la...
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza. Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana,...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper....Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu topping de...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriDai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste...Citeste continuarea
Desert tort amandina
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare. Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare. Se curăță de coajă și se taie rondele. Baconul se taie...Citeste continuarea
Desert blat de tort cu sirop de...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiIntr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se separa...Citeste continuarea
Desert cornulete cu dulceata de gutui
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...Citeste continuarea
Sarmale de curcan in frunze de stevie
Postat de: Bucataras in CurcanPune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu ansoa
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate. Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa...Citeste continuarea
Placinta ciobanului cu afumatura si...
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carnePentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare....Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu kaiser si...
Postat de: Adrian2016 in CiorbePentru inceput, spalam foarte bine salata verde frunza cu frunza. De preferat este sa o rupeti, nu sa o taiati. Baconul si kaiserul le taiem cubulete, fasii, dupa preferinta...Citeste continuarea
Desert fursecuri din albusuri cu...
Postat de: stefy_a in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si spuma este tare. Se adauga apoi, nuca de cocos si se amesteca cu o lingura usor, pana la omogenizare. Se...Citeste continuarea
Mancare scazuta din fasole verde si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSe curata prazul, se spala si se taie rondele. Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute. Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei,...Citeste continuarea
Pizza cu salam sau sunca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PizzaAm topit drojdia impreuna cu zaharul, in laptele caldut. Am adaugat sare, cascavalul ras si faina, cat cuprinde pentru un aluat, nu foarte tare. Am lasat aluatul sa se odihneasca cateva minute,...Citeste continuarea
Desert gogosi la lingura
Postat de: MotanLaOale in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron, se mixeaza ouale cu sarea, untul si drojdia cam 5 minute. Se adauga laptele caldut, zaharul vanilat, coaja si...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu oreo
Postat de: Alepaty in PrajituriAm inceput prin a maruntii biscutii la blender. Am adaugat untul topit si se amesteca bine, se toarna intr-o tava de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza cu o lingura si se...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu cirese
Postat de: oanapl in PrajituriSfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar)....Citeste continuarea
Bors din carne de miel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...Citeste continuarea
Desert cornuri cu gem si nuca
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat. Când...Citeste continuarea
Desertul Giuliei
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput, se topeste ciocolata cu unt si putin lapte, se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile spuma. Apoi, se mixeaza galbenusurile cu zahar si siropul...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu tarhon
Postat de: Bunica in CiorbeBucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l. În timpul fierberii se spumuiește. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele....Citeste continuarea
Somon cu sparanghel in crusta de aluat
Postat de: oanapl in SomonCerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider,...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat, cu ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana,...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu salam si...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeFierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana...Citeste continuarea
Supa cu fructe de mare
Postat de: mihaelar63 in SupeSpalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei. Ceapa si usturoiul tocate...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu sparanghel
Postat de: nadea68 in PuiPieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit,...Citeste continuarea
Desert chec Fast and Black
Postat de: EuDeniss in DulciuriPrima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca in volum, apoi adaugam si praful de copt. Dupa ce s-a racit...Citeste continuarea
Desert tort Oreo 2
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiMai intai, topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi biscuitii oreo macinati si la final, faina...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si crumble
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă...Citeste continuarea
Desert tavalita cu nuca
Postat de: madi_marin in PrajituriPentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder
Postat de: mirela0911 in PrajituriNuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si...Citeste continuarea
Aperitiv mac and cheese sticks...
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriPreparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu oua,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piersici si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit. Intr-un bol, amestecam faina cernuta,...Citeste continuarea
Desert clatite cu gem
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe amestecă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie rasă și laptele, cu mare grijă, ca să nu facem cocoloașe, până ce rezultă o compoziție cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine,...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea











))))








