A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tarta cu crema de lapte si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul si laptele. Mixam doua oua cu sarea si 100 g zahar, pana devin spumoase. Peste oua, adaugam amestecul de ciocolata, unt si lapte si omogenizam bine. La final, adaugam...Citeste continuarea

Desert pandispan cu mere si budinca

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Amestecam merele rase cu zaharul vanilat si le destribuim intr-o tava unsa cu unt. Daca doriti o prajitura mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri...Citeste continuarea

Bors de fasole alba

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a...Citeste continuarea

Burgeri de casa cu cartofi prajiti

Postat de: Oana in Vita

Amesteca intr-un bol carnea tocata cu salotele taiate cuburi mici, mustarul si sare si piper dupa gust Omogenizeaza bine compozitia si imparte-o in doua, formand burgerii Unge cu ulei tigaia...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte

Postat de: ella87 in Mancare copii

Trecem orezul printr-un jet apa, apoi il punem la fiert in apa. Cand este aproape fiert, il scurgem de apa ramasa si adaugam laptele, coaja lamaie si portocala, putin zahar. Lasam la foc mic si...Citeste continuarea

Desert prajitura Acoperis

Postat de: dantes in Prajituri

Pentru foi Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se imparte aluatul in 2 bucati, o bucata se imparte in doua si se intind 2 foi; foile se vor taia in 3 parti, pe lungime, pe dosul...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si afine

Postat de: Ana-MariaDinu in Dulciuri

Iaurtul, ouale, zaharul, grisul si coaja de lamaie, se amesteca intr-un vas inalt. Impartim foile de placinta in 3, tapetam o tava inalta cu hartie de copt si punem prima parte de foi,...Citeste continuarea

Desert crumble cu mere

Postat de: Ana-MariaDinu in Dulciuri

Amestecam o cana de faina, cu una de zahar si una de gris si un  praf de copt. Merele, le curatam de coaja si le amestecam cu scortisoara si zahar dupa gust.  Intr-o tava, punem...Citeste continuarea

Soia crocanta

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Boabele de soia se pun in apa rece si se lasa la hidratat peste noapte. Scurgem apa, clatim boabele de soia umflate si le frecam intre palme, pentru a indeparta pe cat posibil cojile, apoi...Citeste continuarea

Stufat cu carne de porc

Postat de: ancutsa in Porc

Carnea se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se caleste usor (nu se topeste) in...Citeste continuarea

Desert cuburi de biscuiti cu cocos...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca. Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu...Citeste continuarea

Paste cu branza dulce si stafide la...

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza. Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana,...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Clatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper....Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu topping de...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste...Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Cartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare. Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare. Se curăță de coajă și se taie rondele. Baconul se taie...Citeste continuarea

Desert blat de tort cu sirop de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Se separa...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...Citeste continuarea

Sarmale de curcan in frunze de stevie

Postat de: Bucataras in Curcan

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu ansoa

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ouale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate. Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa...Citeste continuarea

Placinta ciobanului cu afumatura si...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

        Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare....Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu kaiser si...

Postat de: Adrian2016 in Ciorbe

     Pentru inceput, spalam foarte bine salata verde frunza cu frunza. De preferat este sa o rupeti, nu sa o taiati. Baconul si kaiserul le taiem cubulete, fasii, dupa preferinta...Citeste continuarea

Desert fursecuri din albusuri cu...

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si spuma este tare. Se adauga apoi, nuca de cocos si se amesteca cu o lingura usor, pana la omogenizare. Se...Citeste continuarea

Mancare scazuta din fasole verde si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute. Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei,...Citeste continuarea

Pizza cu salam sau sunca

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pizza

Am topit drojdia impreuna cu zaharul, in laptele caldut. Am adaugat sare, cascavalul ras si faina, cat cuprinde pentru un aluat, nu foarte tare. Am lasat aluatul sa se odihneasca cateva minute,...Citeste continuarea

Desert gogosi la lingura

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron, se mixeaza ouale cu sarea, untul si drojdia cam 5 minute. Se adauga laptele caldut, zaharul vanilat, coaja si...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu oreo

Postat de: Alepaty in Prajituri

Am inceput prin a maruntii biscutii la blender.  Am adaugat untul topit si se amesteca bine, se toarna intr-o tava de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza cu o lingura si se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese

Postat de: oanapl in Prajituri

Sfarami biscuitii si ii amesteci cu untul topit. Intr-o tava cu peretii detasabili, asezi hartie de copt, apoi asezi biscuitii amestecati cu untul si ii presezi bine (cu ajutorul unui pahar)....Citeste continuarea

Bors din carne de miel

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de...Citeste continuarea

Desert cornuri cu gem si nuca

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat. Când...Citeste continuarea

Desertul Giuliei

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput, se topeste ciocolata cu unt si putin lapte, se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile spuma. Apoi, se mixeaza galbenusurile cu zahar si siropul...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu tarhon

Postat de: Bunica in Ciorbe

Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l. În timpul fierberii se spumuiește. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele....Citeste continuarea

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Postat de: oanapl in Somon

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider,...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ciocolata

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana,...Citeste continuarea

Aperitiv cornulete cu salam si...

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legume

Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja. Curatam ouale, le taiem rondele. Cartofii se spala si se fierb in coaja pana...Citeste continuarea

Supa cu fructe de mare

Postat de: mihaelar63 in Supe

Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei. Ceapa si usturoiul tocate...Citeste continuarea

Rulada din piept de pui cu sparanghel

Postat de: nadea68 in Pui

Pieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit,...Citeste continuarea

Desert chec Fast and Black

Postat de: EuDeniss in Dulciuri

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca in volum, apoi adaugam si praful de copt. Dupa ce s-a racit...Citeste continuarea

Desert tort Oreo 2

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Mai intai, topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare, adaugam ciocolata topita cu untul, apoi biscuitii oreo macinati si la final, faina...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si crumble

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă...Citeste continuarea

Desert tavalita cu nuca

Postat de: madi_marin in Prajituri

Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de...Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si...Citeste continuarea

Aperitiv mac and cheese sticks...

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

        Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi gratinati cu oua,...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit. Intr-un bol, amestecam faina cernuta,...Citeste continuarea

Desert clatite cu gem

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie rasă și laptele, cu mare grijă, ca să nu facem cocoloașe, până ce rezultă o compoziție cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]