A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Deliciu la cuptor cu broccoli si...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureti de coaja cartofii si ii tai felii si ii fierbi in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Desfaci in buchetele broccoli si le pui la fiert in apa cu sare pentru 5 minute. Tai sunca...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti asortati de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Intr-un vas, se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o puteti da pe...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu capsuni

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare....Citeste continuarea

Desert croissante cu unt

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri picanti

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Desfacem aluatul, il taiem in doua, apoi taiem fasii late de cca.1,5 cm. Salamul, fiind felia mare, il taiem in doua. Ungem cu ou batut fasia de aluat, punem salamul, apoi rulam sul....Citeste continuarea

Desert biscuiti moi cu ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Întâi am topit ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și am lăsat să se răcească puțin. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, romul, până am obținut o...Citeste continuarea

Reteta de prajitura tavalita in...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Preparare Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând...Citeste continuarea

Pulpa de porc in sos de smantana cu...

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund. Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele...Citeste continuarea

Cighir din ficatei de pui

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu piept de pui...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : Se taie pieptul de pui in bucatele si se fierbe 30- 40 minute. Se lasa la racit si se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica) si cozi de ceapa taiate. Aluat : Se amesteca iaurtul...Citeste continuarea

Desert fluturasi si inimioare cu gem

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt. Amesteci cu o spatula sau...Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: madi_marin in Pui

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe. Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron. În uleiul rămas, călim ceapa...Citeste continuarea

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider...Citeste continuarea

Desert tort Cristina

Postat de: ancutsa in Torturi

  Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.  Blatul: Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Framantam un aluat din ingredientele enumerate si il lasam la dospit vreo 40 minute. Branza dulce o amestecam cu ouale batute si cu telemeaua rasa marunt. Intindem aluatul cat mai subtire,...Citeste continuarea

Tabouleth

Postat de: luminita20_2006 in Salate

  Se pune bulgurul la umflat, in apa fierbinte, se acopera vasul cu un capac.  Intre timp, taiem marunt patrunjelul, ceapa si menta, iar rosiile cubulete.  Intr-un bol,...Citeste continuarea

Creveti la gratar cu ananas

Postat de: luminita20_2006 in Fructe de mare

  Am decongelat crevetii, dupa care am facut un amestec din sos soia, vin alb, miere si ghimbir si am pus crevetii in marinada obtinuta si am lasat 30 min.  Am taiat ananasul bucati...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu branza...

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Se taie painea felii si se pune intr-o tava de cuptor. Se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 5-7 min, sa se prajeasca putin. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul ras...Citeste continuarea

Salata cu macrou in ulei si rucola

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Ar fi ceva de spus ?😀 nop... se amesteca legumele si se mananca atunci cand va este foame 😏 O zi buna sa aveti dragilor! Citeste continuarea

Desert guguluf cu afine si iaurt

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul, iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam. Faina o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: Oana in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit. Se...Citeste continuarea

Desert foietaj cu gem de mure si nuca

Postat de: aliliana in Dulciuri

Foaia se lasa la decongelat in frigider.  Nuca coapta si macinata se amesteca cu gemul de mure. Se omogenizeaza.  Foaia de placinta se taie patrate. Cu mainile infainate, se mai...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao si zmeura

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, si zaharul s-a topit. Se toarna treptat, uleiul si se mixeaza in continuare; apoi se toarna laptele si se mixeaza. Urmeaza faina amestecata cu...Citeste continuarea

Varza calita cu afumatura

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Ceapa si ardeii se curata, se toaca si se calesc cateva minute. Adaugam varza spalata si tocata la cutit, afumatura clatita sub jet de apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la tigaie -2

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea. Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor. Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt...Citeste continuarea

Briose cu ton

Postat de: oanapl in Ton

Scurgi bine tonul de ulei, la fel si branza dulce. Mixezi branza pentru a obtine o crema. Tai ceapa cat mai marunt. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci toate ingredientele intr-un bol si...Citeste continuarea

Salata de citrice cu telemea si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Citricele se decojesc. Grepfruitul se curata cu mai mare atentie  de pelita albicioasa , aceasta fiind mai amaruie. Se taie citricele in jumatati si apoi se feliaza. Menta si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli capsunile si le cureti, apoi le lasi la scurs intr-o sita si le tai cubulete. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul...Citeste continuarea

Desert tort de mere, cu frisca

Postat de: RODIMUR in Torturi

Într-o cratiță cu diametrul de 24 cm, se pune untul feliat și peste el se toarnă 200-250 grame zahăr tos, în așa fel încât să se formeze o suprafață netedă,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece. Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa. Gustul de afumat nu va fi atat de...Citeste continuarea

Salata cu paste si legume

Postat de: mirela0911 in Salate

Se pun pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se pregatesc legumele. Castravetii se curata de coaja si se taie rondele, apoi in doua jumatati. Rosiile se spala s...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea,...Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina)....Citeste continuarea

Smoothie cu spanac

Postat de: eumimi in Love Smoothies

Punem laptele impreuna cu spanacul, in vasul mixerului vertical si mixam sa se marunteasca bine spanacul. Adaugam bananele si kiwi si mixam 1-2 minute. La final, adaugam si zeama de...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu sos marinat

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Punem oul, uleiul si apa intr-un castron incapator si amestecam; adaugam sarea si bicarbonatul stins cu 3 lingurite de otet si incepem sa punem faina. Amestecam la inceput, cu lingura, pana prinde...Citeste continuarea

Aperitiv foi de placinta cu branza...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert chec cu piersici si cacao

Postat de: oanapl in Prajituri

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, apoi baţi albuşurile spumă tare. Amesteci cu grijă cele două compoziţii şi adaugi făina amestecata cu cacaua şi esenţa de rom,...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti ( de post)

Postat de: aliliana in Dulciuri

Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu gem de zmeura

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea

Paste de orez cu pui

Postat de: ctlina in Paste

Taiati carnea de pui in bucatele. Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun. Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir.. Puneti...Citeste continuarea

Gratin de cartofi si carne argentinian

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.  Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fulgi...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de...Citeste continuarea

Crema de lapte - Paraguay (Crema de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti...Citeste continuarea

Hummus cu sfecla coapta in cuptor

Postat de: Anett in Mancaruri de post

Spalam si curatam sfecla, apoi taiem in cubulete mai mici. Ungem cu ulei o tava in care asezam cubuletele de sfecla, presaram cu sare si rozmarin uscat si introducem in cuptor pentru 20 de minute....Citeste continuarea

Paste cu piept de pui in sos de...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]