Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Sirop de soc
Postat de: AdrianUdrea in Sirop / CompotFlorile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă. Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu legume
Postat de: dantes in PorcFeliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, reteta...
Postat de: mirela0911 in PuiCum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios: Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu mere
Postat de: Alepaty in PrajituriAluatul : Intr-un bol, punem untul tinut la temperatura camerei ca sa fie moale, zaharul pudra, praful de sare si se mixeaza pana devine o spuma. Apoi se adauga pe rand, cele 3 oua si coaja...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: Alepaty in TorturiBlatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...Citeste continuarea
Desert cheesecake Tiramisu reteta
Postat de: mirela0911 in TorturiTiramisu reţetă originală Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu urda si marar...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc...Citeste continuarea
Desert tort in doua culori cu crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiPregatirea foilor cu vanilie: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...Citeste continuarea
Penne integrale cu piept de pui si...
Postat de: Valclaudia in PennePunem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare si respectam timpul de fierbere trecut pe ambalaj. Intre timp, curatam ceapa verde, ardeiul si ciupercile. Ceapa si ardeiul se taie...Citeste continuarea
Desert prajitura Delicia
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat : Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca...Citeste continuarea
Placinta cu ton si macrou
Postat de: cristina1985 in TonUmplutura : Fierbeti doua oua (tari). Cand s-au racit, se taie cubulete. Scurgeti pestele de ulei. Taiati mararul. Aluat : se amesteca toate ingredientele. Folosit o tava de 24/24 cm....Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ciuperci si...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCiupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se...Citeste continuarea
Desert briose cu crema caramel si ness
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita....Citeste continuarea
Aperitiv lipii umplute
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriPentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura: Taiem carnea de pui...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda
Postat de: VanessaAli in PrajituriPentru blat: Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIncepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi....Citeste continuarea
Desert mini tarte cu crema de...
Postat de: Oana in PrajituriCel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand...Citeste continuarea
Ciorba de purcel cu smantana
Postat de: LauraLorra in CiorbeTaiem carnea in cubulete mici, apoi o punem la fiert intr-o oala, cu 3 l. de apa. Cand incepe sa apara spuma, o indepartam cu ajutorul unei spumiere. ...Citeste continuarea
Paste cu dovlecel
Postat de: ella87 in Mancare copiiPunem pastele la fiert, in apa cu putina sare. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete, zdrobim si usturoiul, le punem intr-o craticioara, unde am adaugat putin ulei masline. Le amestecam, punem...Citeste continuarea
Penne cu sos de rosii si bacon
Postat de: CameliaComan in PennePunem apa pentru paste la fiert. Adaugam pastele cand apa clocoteste. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie, punem putin ulei, apoi prajim feliile de bacon si...Citeste continuarea
Friptura pe grill
Postat de: ella87 in PorcAdaugam condimentele intr-un castron, alaturi de jumatate pahar cu bere, 3 linguri ulei masline sau de care aveti, zdrobim catei de usturoi si ii punem peste condimente. Se iau feliile de ceafa,...Citeste continuarea
Desert placinta simpla cu mere
Postat de: Nadyne in PrajituriPentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care...Citeste continuarea
Aperitiv pleurotus pane
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut...Citeste continuarea
Snitel parizian din piept de pui...
Postat de: RODIMUR in PuiCum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Valclaudia in Slow CookerCuratam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei,...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu merisoare
Postat de: aliliana in PrajituriMerisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in...Citeste continuarea
Desert prajitura Furnicuta
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi cu ton
Postat de: madi_marin in PesteCartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să...Citeste continuarea
Pizza pe pat de cartofi prajiti cu...
Postat de: Valclaudia in PizzaCartofii se curata, se spala si se taie betigase, apoi se prajesc in baie de ulei, pana se rumenesc. Scoatem cartofii pe servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam...Citeste continuarea
Desert - Clafoutis cu cirese
Postat de: Oana in PrajituriU nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana...Citeste continuarea
Desert cu piscoturi si panettone
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFructele se curata si se spala. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul....Citeste continuarea
Desert mini croissante cu ciocolata
Postat de: CameliaComan in DulciuriRupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie. Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu fructe de padure
Postat de: Meea in DulciuriȘtiți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare...Citeste continuarea
Desert tort pralinat cu trufe
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si...Citeste continuarea
Desert cu ciocolata cu cocos
Postat de: gabrielasfechis in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina....Citeste continuarea
Desert cu banane si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriCaramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut. Tapetam o forma de chec sau o forma...Citeste continuarea
Desert tort cu nuca si crema de...
Postat de: Oana in TorturiBlat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le pun treptat...Citeste continuarea
Smoothie de capsuni
Postat de: mirupiru in Love SmoothiesSe pun toate ingredientele în blender, până se amestecă bine. Se toarnă compoziția în pahare și se servește, adăugând câteva bucățele de căpșuni...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata, pentru...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: mirupiru in VitaSe unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu. Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu sunca si cascaval
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriAluatul dezghetat il asezam pe masa, il ungem cu ou, asezam feliile de sunca, apoi peste ele venim cu feliile de branza, iar deasupra cu cea de-a doua foaie de aluat. Taiem cu grija, fasii late de...Citeste continuarea
Sarmale coapte
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneVarza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri rapide cu sunca si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă,...Citeste continuarea
Wrap ca la tara
Postat de: portiadelumina in PorcTotul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din...Citeste continuarea
Aperitiv cuburi cu legume
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriCuram ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua. Le batem...Citeste continuarea
Aperitiv placinta floare cu spanac...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10...Citeste continuarea
Aperitiv pernute din foietaj cu...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai...Citeste continuarea
Salata de primavara
Postat de: mihaelar63 in SalateCuratati si spalati morcovii, cepele si ridichile. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Ceapa si ridichile se taie rondele. Taiati fideluta varza verde si cea rosie....Citeste continuarea




















