A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sirop de soc

Postat de: AdrianUdrea in Sirop / Compot

Florile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă. Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar cu legume

Postat de: dantes in Porc

Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tigaie, reteta...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios: Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu mere

Postat de: Alepaty in Prajituri

Aluatul : Intr-un bol, punem untul tinut la temperatura camerei ca sa fie moale, zaharul pudra, praful de sare si se mixeaza pana devine o spuma. Apoi se adauga pe rand, cele 3 oua si coaja...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: Alepaty in Torturi

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...Citeste continuarea

Desert cheesecake Tiramisu reteta

Postat de: mirela0911 in Torturi

Tiramisu reţetă originală Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu urda si marar...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc...Citeste continuarea

Desert tort in doua culori cu crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Pregatirea foilor cu vanilie: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...Citeste continuarea

Penne integrale cu piept de pui si...

Postat de: Valclaudia in Penne

Punem pastele la fiert, in multa apa clocotita cu sare si respectam timpul de fierbere trecut pe ambalaj. Intre timp, curatam ceapa verde, ardeiul si ciupercile. Ceapa si ardeiul se taie...Citeste continuarea

Desert prajitura Delicia

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat : Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca...Citeste continuarea

Placinta cu ton si macrou

Postat de: cristina1985 in Ton

Umplutura : Fierbeti doua oua (tari). Cand s-au racit, se taie cubulete. Scurgeti pestele de ulei. Taiati mararul. Aluat : se amesteca toate ingredientele. Folosit o tava de 24/24 cm....Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu ciuperci si...

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Ciupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se...Citeste continuarea

Desert briose cu crema caramel si ness

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita....Citeste continuarea

Aperitiv lipii umplute

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura: Taiem carnea de pui...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Pentru blat: Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi....Citeste continuarea

Desert mini tarte cu crema de...

Postat de: Oana in Prajituri

   Cel mai bine este sa prepari mai intai, crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand...Citeste continuarea

Ciorba de purcel cu smantana

Postat de: LauraLorra in Ciorbe

      Taiem carnea in cubulete mici, apoi o punem la fiert intr-o oala, cu 3 l. de apa. Cand incepe sa apara spuma, o indepartam cu ajutorul unei spumiere.  ...Citeste continuarea

Paste cu dovlecel

Postat de: ella87 in Mancare copii

Punem pastele la fiert, in apa cu putina sare. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete, zdrobim si usturoiul, le punem intr-o craticioara, unde am adaugat putin ulei masline. Le amestecam, punem...Citeste continuarea

Penne cu sos de rosii si bacon

Postat de: CameliaComan in Penne

Punem apa pentru paste la fiert. Adaugam pastele cand apa clocoteste. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie, punem putin ulei, apoi prajim feliile de bacon si...Citeste continuarea

Friptura pe grill

Postat de: ella87 in Porc

Adaugam condimentele intr-un castron, alaturi de jumatate pahar cu bere, 3 linguri ulei masline sau de care aveti, zdrobim catei de usturoi si ii punem peste condimente. Se iau feliile de ceafa,...Citeste continuarea

Desert placinta simpla cu mere

Postat de: Nadyne in Prajituri

 Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care...Citeste continuarea

Aperitiv pleurotus pane

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut...Citeste continuarea

Snitel parizian din piept de pui...

Postat de: RODIMUR in Pui

Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și...Citeste continuarea

Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Valclaudia in Slow Cooker

Curatam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei,...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu merisoare

Postat de: aliliana in Prajituri

Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in...Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi cu ton

Postat de: madi_marin in Peste

Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să...Citeste continuarea

Pizza pe pat de cartofi prajiti cu...

Postat de: Valclaudia in Pizza

Cartofii se curata, se spala si se taie betigase, apoi se prajesc in baie de ulei, pana se rumenesc. Scoatem cartofii pe servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam...Citeste continuarea

Desert - Clafoutis cu cirese

Postat de: Oana in Prajituri

  U nge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana...Citeste continuarea

Desert cu piscoturi si panettone

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Fructele se curata si se spala. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul....Citeste continuarea

Desert mini croissante cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Rupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie. Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin...Citeste continuarea

Desert mini tarte cu fructe de padure

Postat de: Meea in Dulciuri

            Știți cât de mult ”îmi place” să frământ și de aceea, aluatul acesta de tartă nu necesită frământare...Citeste continuarea

Desert tort pralinat cu trufe

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata cu cocos

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul, apoi am adaugat sana si am amestecat cu un tel, pana s-a omogenizat bine. Pe urma, am adaugat treptat faina....Citeste continuarea

Desert cu banane si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Caramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut. Tapetam o forma de chec sau o forma...Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de...

Postat de: Oana in Torturi

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le  pun treptat...Citeste continuarea

Smoothie de capsuni

Postat de: mirupiru in Love Smoothies

Se pun toate ingredientele în blender, până se amestecă bine. Se toarnă compoziția în pahare și se servește, adăugând câteva bucățele de căpșuni...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, pentru...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: mirupiru in Vita

Se unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu. Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu sunca si cascaval

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat il asezam pe masa, il ungem cu ou, asezam feliile de sunca, apoi peste ele venim cu feliile de branza, iar deasupra cu cea de-a doua foaie de aluat. Taiem cu grija, fasii late de...Citeste continuarea

Sarmale coapte

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri rapide cu sunca si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă,...Citeste continuarea

Wrap ca la tara

Postat de: portiadelumina in Porc

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din...Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu legume

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Curam ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua.  Le batem...Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10...Citeste continuarea

Aperitiv pernute din foietaj cu...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai...Citeste continuarea

Salata de primavara

Postat de: mihaelar63 in Salate

Curatati si spalati morcovii, cepele si ridichile. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Ceapa si ridichile se taie rondele. Taiati fideluta varza verde si cea rosie....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]