Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Tort Oreo, reteta delicioasa...
Postat de: Adele in TorturiCum se prepara Desert Tort Oreo, reteta delicioasa pentru aniversari in familie: E un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita. Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru...Citeste continuarea
Desert briose cu frisca si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam ouale spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi frisca lichida, omogenizam bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam peste...Citeste continuarea
Piure in trei culori
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat. Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam...Citeste continuarea
Desert cozonac fara framantare
Postat de: aliliana in DulciuriStafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit,...Citeste continuarea
Aperitiv chec
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam ouale spuma, cu sarea si piperul. Adaugam untul topit, apoi smantana si faina amestecata cu praful de copt,mixand in continuare. Adaugam si cascavalul ras, ceapa verde si ardeiul...Citeste continuarea
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata si capsuni
Postat de: Alepaty in TorturiAm facut blatul pentru inceput. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi am adaugat treptat zaharul, pana obtinem o bezea ferma. Se adauga si galbenusurile, le...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta cu praz si marar
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa,...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu capsuni
Postat de: oanapl in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa. Separat, freci galbenusurile...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: oanapl in PorcPui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAmestecam branza rasa cu cele doua oua, zaharul si zaharul vanilat. Asezam aluatul decongelat pe o planseta. Decupam discuri de aluat cu ajutorul unui pahar. Asezam cate o lingurita din...Citeste continuarea
Macrou la gratar
Postat de: sufletista in PestePestele il curatam (taiem capul,coada), il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, adaugam sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, verdeturile tocate si amestecam...Citeste continuarea
Rulou de pui umplut servit cu legume
Postat de: nico15 in PuiPentru inceput, curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Punem o tigaie non aderenta si adaugam unt. Adaugam ceapa,...Citeste continuarea
Cotlet si muschiulet de porc cu...
Postat de: nico15 in PorcPortionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare. ...Citeste continuarea
Desert tort de iaurt cu rodie
Postat de: nico15 in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile,...Citeste continuarea
Socata reteta bunicii, cu zahar...
Postat de: aliliana in BauturiSocata reteta bunicii Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea...Citeste continuarea
Legume la gratar
Postat de: nico15 in Vegan / Raw veganTaiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si...Citeste continuarea
Desert prajitura de primavara
Postat de: aliliana in PrajituriBlatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte...Citeste continuarea
Chiftele frantuzesti
Postat de: sufletista in PuiPieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, faina, adaugam peste carne,...Citeste continuarea
Schnitzel cu piure de cartofi si...
Postat de: nico15 in PuiPentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui,...Citeste continuarea
Ciulama de dovlecel
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeDovlecelul este spalat, curatat. Asemenea si ceapa. Se trec impreuna printr-un robot de bucatarie. Intr-o cratita, se pune uleiul de masline. Cand se incalzeste foarte bine, se adauga...Citeste continuarea
Aperitiv briose sarate
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu...Citeste continuarea
Limonada de ghimbir
Postat de: atelierul_de_retete in BauturiIntr-un recipient pentru lichide, se pune ghimbirul pasta, zaharul, lamaia taiata felii, plus sucul de la jumatatea de lamaie. Se adauga deasupra 1 litru de apa si se lasa o ora la frigider....Citeste continuarea
Desert prajitura bicolora cu cirese
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și...Citeste continuarea
Aluat de pizza rapid si pizza Romana
Postat de: Bucataras in PizzaAmestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa...Citeste continuarea
Rulou de pui servit cu galette de...
Postat de: nico15 in PuiPregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: nico15 in LasagnaIncalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: nico15 in TorturiMaruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din...Citeste continuarea
Salata de caracoles cu ton
Postat de: nico15 in PasteSe pune apa la foc si se adauga sare, se lasa sa fiarba apa si se adauga pastele. Acestea vor creste cel putin de doua ori in volum. Fierbem pastele in conformitate cu indicatiile de pe pachet....Citeste continuarea
Desert tort diplomat
Postat de: Oana in TorturiBlat : Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: merisor67 in PuiCondimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline. Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei,...Citeste continuarea
Crutoane aromate
Postat de: merisor67 in PiineTăiem feliile de pâine în cubulețe. Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei...Citeste continuarea
Supa Azteca
Postat de: nico15 in SupeSpalam si curatam legumele. Intr-o oala, punem la foc, in apa cu sare, puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit. Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei (ceapa, ardei, morcov, telina),...Citeste continuarea
Casado sau mancarea omului casatorit
Postat de: nico15 in PuiPunem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum...Citeste continuarea
Ceviche Tico de pescado (peste)
Postat de: nico15 in PesteTaiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu jeleu de...
Postat de: nico15 in PrajituriMaruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul...Citeste continuarea
Desert tort Alex
Postat de: nico15 in TorturiSirop, punem 150 g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente, dar doar dupa ce il luam dupa foc. Se separa ouale, batem...Citeste continuarea
Covrigi pufosi cu faina si seminte...
Postat de: Valclaudia in PiineZdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650. Vom obtine...Citeste continuarea
Pomana Porcului
Postat de: nico15 in PorcSpalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si...Citeste continuarea
Creveti serviti cu orez cu sumac,...
Postat de: nico15 in Fructe de mareIntr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa...Citeste continuarea
Coasta afumata de porc cu cartofi...
Postat de: nico15 in PorcSe pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper. Se scoate...Citeste continuarea
Creveti cu sos picant
Postat de: nico15 in Fructe de mareCuratam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam...Citeste continuarea
Creveti serviti cu piure de cartof...
Postat de: nico15 in Fructe de mareSe pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam...Citeste continuarea
Somon si creveti serviti cu paste...
Postat de: nico15 in SomonPunem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam...Citeste continuarea
Desert prajitura Elena
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se separa ouale si se folosesc doar galbenusurile (albusurile se pot pastra la frigider pentru alta prajitura). Se amesteca margarina cu zaharul, cu mixerul, se adauga...Citeste continuarea
Desert briose pufoase cu ciocolata,...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone si capsuni
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se...Citeste continuarea
Paine cu cimbru
Postat de: ancutsa in PiineIntr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data...Citeste continuarea
Desert cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul...Citeste continuarea
Desert prajitura multicolora cu...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir...Citeste continuarea




















