A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

Postat de: oanapl in Mancare copii

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu branza de vaci...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...Citeste continuarea

Desert cu ananas caramelizat

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Batem pe baie de aburi, gălbenuşurile cu zahărul alb până obţinem o cremă. Se amestecă cu crema mascarpone, frişca lichidă bătută spumă tare şi zahărul bourbon. Se dă...Citeste continuarea

Desert branzoaice trandafir

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o...Citeste continuarea

Reteta de perisoare cu sos de...

Postat de: deyutzky in Porc

Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat...Citeste continuarea

Desert batoane cu miere

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de: oanapl in Pui

Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite. Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se...Citeste continuarea

Desert tarta cu rubarba, mure si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit. Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in...Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni rapida

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o...Citeste continuarea

Piscialandrea / Tarta cu ansoa...

Postat de: ctlina in Pizza

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea....Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de: aliliana in Torturi

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert cake pops

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Taiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic.  Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si gutui

Postat de: Nadyne in Dulciuri

  Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide,...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu leustean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si carne...

Postat de: Meea in Spaghete

    Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.        Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată...Citeste continuarea

Cus-cus cu carnati de casa

Postat de: RODIMUR in Porc

Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în...Citeste continuarea

Taitei cu varza calita

Postat de: panacris in Paste

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: panacris in Torturi

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă...Citeste continuarea

Desert negresa cu caise, rubarba si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea

Tocanita de post cu naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Nautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert,...Citeste continuarea

Broccoli cu ficatei la cuptor

Postat de: oanapl in Ficat

Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale...Citeste continuarea

Desert chec umplut

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Aperitiv omleta portofel cu sunca...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic....Citeste continuarea

Cartofi noi cu carnati picanti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara...Citeste continuarea

Dulceata de fragi

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine...Citeste continuarea

Prajitura felie de lapte - Desertul...

Postat de: Oana in Prajituri

Iata cum se prepara  Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste....Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a...Citeste continuarea

Aperitiv pariziene umplute cu...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc,...Citeste continuarea

Pizza margherita

Postat de: iri_love in Pizza

     Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2...Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga cu branzeturi si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam. Ouale fierte si reci, le taiem felii. Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai. Le punem pe foc...Citeste continuarea

Pizza cu coronita de carnati

Postat de: oanapl in Pizza

Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute....Citeste continuarea

CARNE ASADA

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu stafide si iaurt

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati ouale cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugi iaurtul si amesteci bine. Pui apoi uleiul, faina si praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza. Adaugi stafidele si esenta...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete. Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au...Citeste continuarea

Sirop de soc si salcam

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Culegem florile de soc si de salcam, avem grija sa le culegem pe cele curate, fara gazulite si alte ''Zburatoare'', apoi luam un vas mare ( am folosit o galetusa de plastic de cca 4 l), asezam...Citeste continuarea

Sos Arrabbiata pentru paste

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

  Incep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta cu vanilie

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele.  Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar,...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: atelierul_de_retete in Mancaruri de legume

Avocado se piseaza cu furculita, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa, coriandrul tocat, cateva picaturi de tabasco, lamaia, se asezoneaza cu sare. Amestecati..Il puteti manca cu lipii sau pe...Citeste continuarea

Drob de miel cu carne tocata amestec

Postat de: andaoana in Oaie

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului. Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert,  pentru 40-50 minute. Le lasam sa se...Citeste continuarea

Desert chec

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: aliliana in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si smantana

Postat de: Valclaudia in Lasagna

Ciupercile se curata si se spala, apoi se feliaza. Ceapa curatata si spalata, se toaca marunt. Ardeiul spalat se curata de cotor si se taie bucatele. Punem la sotat ceapa in putin ulei de...Citeste continuarea

Evantai de vinete

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu visine

Postat de: oanapl in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm. Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C. Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt....Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii. Se amestecă bine, brânza de vaci cu...Citeste continuarea

Desert mere coapte

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]