A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert pandispan simplu

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol, punem zaharul si cele 4 oua.  Adaugam praful de sare si zaharul vanilat. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Compozitia este gata atunci...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu...

Postat de: Oana in Prajituri

Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, pana se umfla si se albesc. Amesteca faina cu praful de cacao si pune-le usor peste galbenusuri. Adauga untul topit si esentele....Citeste continuarea

Milkshake cu fructe inghetate si...

Postat de: Meea in Bauturi

          Punem în blender înghețata tăiată bucăți, cireșele fără sâmburi și laptele. V-am mai povestit ca la acest gen de rețetă nu e...Citeste continuarea

Cum se face omleta perfecta

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac....Citeste continuarea

Aperitiv tarta floarea soarelui cu...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Taie ceapa si usturoiul verde in rondele subtiri si soteaza-le in uleiul incins. Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute....Citeste continuarea

Desert pandispan cu iaurt, branza...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea

Desert gogosi cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara...Citeste continuarea

Desert clatite cu dulceata

Postat de: Oana in Dulciuri

Amesteca cu un tel, ouale cu untul topit, apoi laptele si faina. Omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase. Pune un praf de sare si subtiaza compozitia cu apa minerala, pana obtii un aluat fin si...Citeste continuarea

Desert tort Tamara

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Crema : Intr-un castron de inox punem ciocolata, frisca lichida si smantana si asezam pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa fiarba, se da vasul la rece cca. 2 ore, apoi se...Citeste continuarea

Paste integrale cu legume

Postat de: AlexTeacher in Penne

Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate...Citeste continuarea

Banane cu piure de castane

Postat de: dantes in Mancare copii

Piureul de castane se amesteca foarte bine cu untul moale, zaharul pudra si esenta de rom pana devine o crema. Curatam bananele, le taiem pe lung si cu o lingurita, scobim interiorul bananelor...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si smantana

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se amestecă zahărul cu ouăle, vanilia și uleiul până se dizolvă, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet. În această compoziție se încorporează puțin...Citeste continuarea

Cotlet de porc la tava, cu cartofi...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider. După acest interval de timp, se scot...Citeste continuarea

Supa algeriana - Chorba Beida

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei. Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi....Citeste continuarea

Salata de vinete si ardei marocana...

Postat de: ctlina in Salate

Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita. Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori...Citeste continuarea

Paine/clatita berbera Bouchiar

Postat de: ctlina in Piine

Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul. In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul  si grisul...Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se...Citeste continuarea

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se scurg foarte bine. Se amestecă cu mărarul tocat, brânza rasă fin, ouăle bătute, ciupercile tocate, făina şi piper după...Citeste continuarea

Desert tarta cu caise din blat de...

Postat de: taniakswn in Prajituri

Pentru coacerea tartei, eu am folosit un vas rotund yena cu diametrul de 26 cm, in prealabil unsa bine cu unt, dar puteti folosi si o tava dreptunghiulara sau patrata, dar sa aveti grija sa fie cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata,...

Postat de: taniakswn in Prajituri

Vom separa albusurile de galbenusuri si mixam albusurile bine; dupa ce au devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare pana cand totul devine ca o spuma consistenta si...Citeste continuarea

Desert napolitanele copilariei...

Postat de: taniakswn in Prajituri

Vom incepe prepararea napolitanei.Vom mixa untul, care a fost la temperatura camerei si in prealabil, taiat cubulete, cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa, apoi vom adauga esentele si...Citeste continuarea

Salata de mei cu ton

Postat de: Anett in Salate

Clatim bine meiul si il fierbem in apa clocotita, pentru 15-20 minute. Curatam morcovii si broccoli, le taiem in bucatele mici. Le introducem intr-o tava, adaugam putin ulei si condimentam,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: aliliana in Torturi

Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun  doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc...Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...Citeste continuarea

Desert flan portughez- Pasteis de Nata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie. Intr-un castron/bol, amestecati faina,...Citeste continuarea

Desert pandispan portughez Pao de Lo

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul. Incorporati apoi faina amestecata...Citeste continuarea

Supa crema aromata de morcovi

Postat de: Anett in Supe

Curatam si tocam ceapa si ghimbirul. Incingem ulei intr-o oala, punem ceapa si ghimbirul si prajim pentru cateva minute. Adaugam condimentele.  Curatam morcovii, le taiem rondele si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema fina de...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând, gălbenuşurile, iar la urmă, făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă...Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de lapte

Postat de: oanapl in Ficat

Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii...Citeste continuarea

Desert prajitura Negresa

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja...Citeste continuarea

Supa-crema de legume, cu crutoane

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac. Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește...Citeste continuarea

Salata de telina cu maioneza

Postat de: RODIMUR in Salate

Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o...Citeste continuarea

Gratin cu varza de Bruxelles

Postat de: mimmi in Paste

 Punem pastele la fiert, in apa cu sare si putin ulei. Le lasam la scurs si le stropim cu putin ulei pentru a nu se lipi. Curatam de impuritati varza, o spalam bine si o punem la fiert, in...Citeste continuarea

Coltunasi Mama Mia

Postat de: alinapaven in Mancare copii

Se framanta foarte bine totul (aproximativ 15 min), apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa in foaie subtire. Dupa ce este intins bine cu sucitorul, se pune putin ulei deasupra si se...Citeste continuarea

Salata de vinete cu oua fierte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala si se sterg cu un prosop. Coaceti vinetele pe plita [ daca aveti posibilitatea in aer liber, sa nu faceti miros neplacut in casa ]. Vinetele se pun 10 minute...Citeste continuarea

Cotlet de mistret cu ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile. Feliati usturoiul si ciupercile brune. Bucata de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac, nuci si mere

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora. Pentru...Citeste continuarea

Desert tort cu clatite si capsuni

Postat de: sufletista in Torturi

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam clatite unse cu nutella si rulate, dam la rece cat pregatim crema. Crema: mixam crema de branza cu zaharul pudra cca. 3 min, adaugam frisca...Citeste continuarea

Desert Alba ca zapada fara coacere

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile. Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit.  Dacă fructele sunt...Citeste continuarea

Aperitiv gustari caprese cu ou posat

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se marunteste telemeaua cu furculita. Se amesteca cu mozzarella rasa, crema de branza, smantana, iaurtul, 5 oua , bicarbonatul, sare si piper. Daca telemeua este prea sarata, atunci nu mai puneti...Citeste continuarea

Aripioare de pui la gratar

Postat de: sufletista in Pui

Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare...Citeste continuarea

Paine integrala cu seminte si tarate

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Punem intr-un vas incapator drojdia, sarea si toate tipurile de faina si tarate si toate semintele, mai putin cele de susan. Adaugam apa calduta,...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese

Postat de: Oana in Torturi

Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm,...Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu spanac,...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea

Mennen

Postat de: dantes in Vita

Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii...Citeste continuarea

Desert negresa cu visine, nuci si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza. Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de nuci si...

Postat de: oanapl in Torturi

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]