A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Visine pentru prajituri

Postat de: Bunica in Conserve

Vișinele curățate de codițe și frunzulițe, le speli și le scoți sâmburii. Le pui într-un vas încăpător (cratiță de 4 l.) și torni zahărul peste ele. Le lași...Citeste continuarea

Sandvis Croque-monsieur

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea...Citeste continuarea

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca...Citeste continuarea

Dulceata de visine cu menta

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Pune visinele fara samburi intr-o oala incapatoare si alterneaza cu straturi de zahar, adauga zeama de lamaie si pulpa de lamaie taiata cubulete. Amesteca bine totul si pune oala pe foc...Citeste continuarea

Desert pandispan cu capsune

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute, amestecand cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de: Oana in Prajituri

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.  Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de: Oana in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...Citeste continuarea

Desert cozonac coronita

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Aluat : Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de nuca si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea

Milkshake cu pepene galben si banane

Postat de: CameliaComan in Love Smoothies

Spalam pepenele si apoi il taiem in cubulete potrivite. Curatam marul de coaja si il taiem in bucati medii. Cele doua banane trebuie taiete in feliute. Punem bucatile de mar in blender si mixam...Citeste continuarea

Desert rulouri rapide cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul. Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când...Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata...

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine Pregateste o forma de tort cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de afine,...

Postat de: oanapl in Torturi

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un...Citeste continuarea

Supa de mere cu gulii si lapte de...

Postat de: klausenburger in Supe

Căleşti ceapa, gulia, ţelina tăiate cubuleţe, într-o lingură de ulei. Când s-au îmuiat morcovii, pui apa, sare şi piper şi laşi la fiert. Când s-au fiert...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Painici umplute

Postat de: mirela0911 in Piine

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze....Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: CameliaComan in Dulceata / Gem

Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

Postat de: madi_marin in Dulciuri

 Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Se pregăteşte pe foc, un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea. Se dă la răcit. Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si crema de...

Postat de: oanapl in Torturi

Bati ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugi faina si praful de copt, omogenizezi compozitia apoi torni in forma de tort si dai la cuptor pentru 30 de minute.Dupa ce se raceste blatul, il tai in...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de: oanapl in Vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...Citeste continuarea

Desert spuma de capsuni din 3...

Postat de: Meea in Dulciuri

       Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o...Citeste continuarea

Desert negresa cu caise

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca pe foc, zaharul, laptele, untul si cacaua, pana se topeste primul (zaharul). Lasam la racit. Adaugam faina, galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie si esenta rom. Albusurile...Citeste continuarea

Desert bougatsa – placinta cu...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Prepararea e mai mult decat simpla. Am inceput cu crema. Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia. Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Într-un vas, se pun smântâna și laptele, apoi vasul se transferă pe foc. Când începe să fiarbă ușor, se adaugă 200 gr de ciocolată tăiată bucățele. Se ia...Citeste continuarea

Lapte cu cereale si seminte (mic...

Postat de: oanapl in Cook and smile

Torni laptele intr-un bol si adaugi fulgii de cereale. Pui semintele in rasnita si le macini timp de 30 de secunde, apoi le adaugi in bolul cu lapte. Le lasi sa se umfle si, intre timp, tai...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Mod de preparare aluat: Intr-un bol, punem toate ingredientele pentru aluat, in afara de smantana. Framantam energic cu mana si adaugam treptat cate o lingura de smantana. La finalul...Citeste continuarea

Pui la tigaie cu cartofi noi

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful. Le spalam si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii. Curatam cartofii si ii...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în...Citeste continuarea

Ciorbita de rosii cu orez

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri). Se alege...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: Oana in Porc

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati...Citeste continuarea

Desert prajitura ieftina cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Incingi cuptorul la 180 grade C. Cureti coditele, speli fructele si le stergi cu un prosop absorbant. Le tai felii pentru ca sa nu cada la fundul tavii. Mixezi ouale cu zaharul si un praf de...Citeste continuarea

Desert clatite americane cu fulgi...

Postat de: Oana in Dulciuri

Intr-un castron mai mare, bate ouale cu zaharul, cu un tel. Adauga untul topit si racit, vanilia si coaja de lamaie. Adauga laptele batut si omogenizeaza usor....Citeste continuarea

Orez cu dovlecei si pui de curte

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni...Citeste continuarea

Somon cu legume la tigaie

Postat de: oanapl in Somon

Speli legumele si apoi tai morcovul curatat si dovlecelul in feliute subtiri (pe care le tai in 4). Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi morcovii, dovleceii, porumbul si rosiile si adaugi sare,...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai mixam frisca spuma si o dam la rece. Scoatem samburii cireselor, capsunile le taiem in 2 sau in 4, bananele le taiem rondele, iar kiwi in cubulete. Amestecam fructele cu frisca....Citeste continuarea

Aperitiv floricele cu cașcaval

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea...Citeste continuarea

Desert umbrelute de inghetata cu...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Spuma de capsuni: Se spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15...Citeste continuarea

Desert gogosi de post umplute cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia....Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu merisoare,...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri,...Citeste continuarea

Aperitiv terina de cascaval

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă. A mea nu a...Citeste continuarea

Tajina cu pui si cartofi

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua...Citeste continuarea

Mancare cu legume si pui de tara

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert. Dupa aprox. 20 de minute, adaugam...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: CameliaComan in Dulceata / Gem

Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii. Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate...Citeste continuarea

Salata mexicana pe pat de salata verde

Postat de: mirela0911 in Salate

Se spala salata si se pune sa se scurga, apoi se rupe in fasii. Fasolea si porumbul se pun in strecuratoare sa se scurga de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Rosiile se...Citeste continuarea

Desert verrine cu cirese si mascarpone

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat. Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]