A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert kouglof/ Guguluf briosa...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Ungeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut....Citeste continuarea

Varza acra cu carne de porc si...

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta...Citeste continuarea

Desert cosulete Pavlova cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare. Se...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de smantana...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se...Citeste continuarea

Salata de icre: Reteta simpla si...

Postat de: sufletista in Salate

Iata cum se prepara Salata de icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional Punem 250 ml apa la fiert si cand da in clocot,adaugam grisul in ploaie,  continuu pana ce se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ovaz si unt de...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema, adaugam oul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam untul de arahide si dupa ce l-am incorporat, adaugam faina...Citeste continuarea

Desert tort cu trei straturi de...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua. Batem oul dupa...Citeste continuarea

Salata de ardei

Postat de: xana in Salate

Taiem ardeii in cubulete mici, ceapa cat se poate de marunt, iar rosiile le curatam de seminte si le taiem la marimea ardeilor. Amestecam totul cu ulei de masline, zeama de lamaie, oregano,...Citeste continuarea

Pisica de mare la cuptor

Postat de: xana in Peste

Cartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor. Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline....Citeste continuarea

Sos caramel

Postat de: xana in Sosuri

Amestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Desert traditional, malai...

Postat de: amalia01 in Prajituri

Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi,...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari....Citeste continuarea

Spaghetti alla puttanesca

Postat de: elucubratiiculinare in Spaghete

Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul. Anșoa se toacă mai mare. Măslinele se înjumătățesc. Caperele se pun...Citeste continuarea

Aperitiv pancakes cu ciuperci

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile,...Citeste continuarea

Salata cu hering si pastrav afumat

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cartofii se curata si se taie feliute sau cuburi. Sarati usor cartofii. Pestele se curata de piele .[ eu nu o arunc, o pun sa dea gust bun intr-o ciorba de peste]. Tocati...Citeste continuarea

Chiftele cu ceapa marinata si maioneza

Postat de: UrsanMihaela in Porc

  Mod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.    Aceste chiftele se...Citeste continuarea

Desert tort de mere cu crema de...

Postat de: UrsanMihaela in Torturi

    Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de musaca de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se...Citeste continuarea

Desert cheesecake Raffaello

Postat de: amalia01 in Torturi

  Biscuitii ii sfarami. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi. Compozitia astfel obtinuta o asezi intr-o forma circulara cu pereti detasabili si o...Citeste continuarea

Pui copt cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de pui se spala si se sareaza. Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie rondele, usturoiul se feliaza. Cartofii si morcovii se...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase

Postat de: eumimi in Dulciuri

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul si faina si amestecam bine. Turnam laptele in fir subtire. La prima clatita ungem tigaia cu ulei, la urmatoarele nu mai este nevoie. Punem...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ness si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu varza

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de porc se pune la fiert  in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama. Curatati si spalati legumele. Tocati marunt...Citeste continuarea

Pasta de ardei kapia copti si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Geanina87 in Mancaruri de legume

Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja. Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari). Intre timp am maruntit sunca si ceapa. Dupa ce au...Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si sos cremos

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Curatati usturoiul si spalati verdeturile. Caliti usor usturoiul taiat felii in unt amestecat cu ulei. Adaugati sunca taiata cubulete. Adaugati rosiile si lasati 1-2...Citeste continuarea

Desert tarta cu gutui - 750-

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare. Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între...Citeste continuarea

Pui prajit

Postat de: xana in Jamie Oliver

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de...

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de: sufletista in Prajituri

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu zmeura

Postat de: dantes in Dulciuri

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider....Citeste continuarea

Quatre quarts

Postat de: caroline in Prajituri

Incepem prin a cantari ouale intregi ( cu tot cu coaja ). Eu am folosit 4 oua ce cantareau 250 grame. Daca vom avea 200 grame de oua, folosim acelasi gramaj ( 200 gr ) pentru zahar, unt si...Citeste continuarea

Reteta romaneasca traditionala de...

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Preparare Reteta romaneasca traditionala de ciorba de legume cu zeama de varza Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta. Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o...Citeste continuarea

Orez cu piept de pui, mazare si...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Pieptul se curata de pielite si se taie cuburi mai mari. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt.  In vasul slow cooker-ului Crock-Pot...Citeste continuarea

Paine impletita, cu seminte

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută în prealabil se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, ouăle, sarea și zahărul. Se amestecă bine...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit.  Adaugam branza si amestecam in continuare.  Untul trebuie sa fie la temperatura camerei....Citeste continuarea

Empanadas cu carne amestec si ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete. Adaugati ouale, sarea, apoi faina, treptat si framantati cu mana. Cand aluatul devine omogen si nelipicios, il inveliti in folie si il...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de...

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul,...Citeste continuarea

Prajitura cu blat din albusuri cu...

Postat de: katty in Dulciuri

Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie  de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar...Citeste continuarea

Prajitura cu foi pe dosul tavii si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se pune făina într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, sarea, zahărul și cele două ouă. Lămâia se răzuie pe răzătoarea mică, pe toată suprafața...Citeste continuarea

Desert chiftele din mere

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau prin razatoarea mare. Se amesteca cu toate ingredientele intr-un castron. Faina se poate pune mai multa daca merele sunt mai zemoase....Citeste continuarea

Paste integrale cu carne tocata

Postat de: MotanLaOale in Penne

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10...Citeste continuarea

Foietaje cu somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu unt de arahide...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu untul de arahide cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul, praful de copt...Citeste continuarea

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Postat de: xana in Pt. paste

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de banane si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam...Citeste continuarea

Bulion

Postat de: sufletista in Bulion

Rosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce...Citeste continuarea