Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Dovlecei la cuptor
Postat de: trifadalia in PorcSe rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca. Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in...Citeste continuarea
Desert banana bread
Postat de: trifadalia in PrajituriSe paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate). Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun...Citeste continuarea
Snitel crocant cu tarate de ovaz
Postat de: Ela68 in Curcan1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt,...Citeste continuarea
Cod a la grec
Postat de: elucubratiiculinare in PesteBucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea
Chefal cu usturoi si rozmarin
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Desert placinta mini-afino
Postat de: Cristina82 in DulciuriSe bat foarte bine ouale cu zahar. Adaugi praful de sare si drojdia crescuta la temperatura camerei (daca ai drojdie uscata o dizolvi cu 2 linguri de apa calduta) Adaugi laptele caldut, apoi...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu aroma de lamaie
Postat de: merisor67 in PrajituriAmestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența. Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră...Citeste continuarea
Aperitiv tartine valentine
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriToate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare. Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora...Citeste continuarea
Desert tort cu rulada Valentine's Day
Postat de: eumimi in TorturiMai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu...Citeste continuarea
Salata de ton
Postat de: eumimi in SalateMai intai fierbem ouale. Tocam salata verde si o punem pe fundul bolului. Adaugam rosiile tocate si castravetii, ceapa tocata rondele si boabele de porumb. Punem apoi maslinele, ouale...Citeste continuarea
Desert tort Raffaello
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIncepeti cu prepararea siropului pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l...Citeste continuarea
Pate din ficatei de pui
Postat de: RODIMUR in FicatSe pune uleiul și untul la topit în tigaie, la foc mic. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic, în ulei și o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea
Piept de gasca cu sos de portocale
Postat de: Veronica22 in RataPrima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca....Citeste continuarea
Tarta din ficatei de pui si branza...
Postat de: RODIMUR in FicatSe face un aluat fraged, tare și nelipicios din făină, ou, sare și unt rece. Când aluatul este gata preparat, se împachetează într-o folie alimentară din plastic și se...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce vanilata
Postat de: RuxyRux in DulciuriPreparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat...Citeste continuarea
Spaghete cu pui si brocoli
Postat de: licurici_lra in SpagheteSpaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe cutie. Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se prajeste in putin ulei. Se pune sare, piper, fulgi de chilli si...Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: eumimi in PuiTaiem pieptul de pui in fasii subtiri. Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare. Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi...Citeste continuarea
Desert gogosi glazurate cu ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriPregatim ingredientele si le lasam o ora la temperatura camerei. Într-un vas, se pune la încălzit smântâna dulce, se adaugă ciocolata tăiată bucăți și se amestecă...Citeste continuarea
Desert cel mai grozav chec
Postat de: andreea_andrei in PrajituriSe separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase. Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o...Citeste continuarea
Desert prajitura Ciresica
Postat de: ancutsa in PrajituriPandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea...
Postat de: katty in PrajituriCuratam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....Citeste continuarea
Pizza
Postat de: katty in PizzaCernem intr-un castron faina. Adaugam sarea si oregano. Dizolvam drojdia si zaharul in putina apa calduta. Punem drojdia peste faina si incepem sa framantam. Adaugam cate putina apa calda, apoi...Citeste continuarea
Sardine marinate
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSe curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Salata de somon
Postat de: elucubratiiculinare in SomonSe va pune o cratita cu 1 litru de apa la fiert. In momentul cand incepe sa fiarba, adaugam somonul taiat in bucati cat mai mici. Se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Cartofii fierti se...Citeste continuarea
Salata cu fructe de mare si avocado
Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mareFructele de mare se pun la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute. Rosiile se taie feliute mici. Castravetele si ceapa se taie rondele fine. Avocado se taie in doua, se indeparteaza...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: elucubratiiculinare in PorcSe spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se...Citeste continuarea
Pizza Calzone
Postat de: Bucataras in Pizza1. Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...Citeste continuarea
Salata Poiana cu ciuperci
Postat de: eumimi in SalateMai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita. Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min)....Citeste continuarea
Paratha sau paine plata foietajata...
Postat de: merisor67 in PiineTopim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează. Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită...Citeste continuarea
Desert briose cu lamaie si coacaze
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas adanc mixam oul, zaharul, iaurtul, uleiul, sarea, zeama si coaja de lamaie. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu praful de copt. Adaugam ingredientele lichide mixate si amestecam...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata si nuci
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam sarea, oul, romul, apoi cernem faina, praful de copt si cacaua. Adaugam bucatelele de nuci si ciocolata si amestecam...Citeste continuarea
Desert cornuri cu gem de caise
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale,...Citeste continuarea
Bors de fasole cu ciuperci si spanac
Postat de: katty in Mancaruri de postIn uleiul incins punem la calit morcovul curatat, spalat si taiat semirondele. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie, apoi adaugam pasta de ardei si stingem...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe unge tava cu ulei. Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt. Se taie in rondele mici carnatul si pe...Citeste continuarea
Noodle Soup
Postat de: katty in SupePunem deoparte 1 morcov si o tija de telina Apio. Spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa rece la fiert. Spumam bine, apoi adaugam cepele taiate in jumatati, morcovii in...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu cartofi si...
Postat de: katty in PorcIn uleiul incins punem la calit ceapa tocata fin. Cand devine translucida, adaugam carnea taiata cubulete potrivite. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe toate partile, apoi acoperim cu...Citeste continuarea
Chifle super pufoase
Postat de: diaconta in PiineIn apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am...Citeste continuarea
Desert prajitura Dragobete
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru foile de pandişpan: se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, iar după ce s-a format spuma se adaugă şi 2 linguri de zahăr,...Citeste continuarea
Mamaliga cu telemea de oaie si...
Postat de: katty in PorcIntr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de a da in clocot, adaugam sarea si malaiul in ploaie. Fierbem o mamaliga mai moale. In uleiul incins punem la prajit carnatul taiat...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu telemea si mac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron. La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos. Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam...Citeste continuarea
Desert macarons cu lavanda
Postat de: andreea_andrei in DulciuriAlbusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea...Citeste continuarea
Piept de pui cu mustar, la punga
Postat de: Marius_biker in PuiPieptul de pui se spala, se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru pui, apoi se unge cu mustar. Se pune intr-o punga pentru gatit si se da la cuptor. Dupa 45 de min, se scoate din...Citeste continuarea
Pulpa de miel gatit cu bere
Postat de: ctlina in OaieCuratati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se...Citeste continuarea
Desert turta dulce la tava
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop...Citeste continuarea
Desert ochelari din foietaj cu nuca...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt...Citeste continuarea
Desert biscuiti bicolori cu gust de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie si...
Postat de: UrsanMihaela in PorcSe portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem...Citeste continuarea
Supa rapida cu linte, naut si...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeIntr-o oala adanca rumeniti chiftelutele in uleiul incalzit. Presarati deasupra paprika si le colorati pe toate partile. Adaugati conserva, apa fiarta (am pus de 2 ori volumul conservei-...Citeste continuarea
Pilaf cu linte si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCeapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...Citeste continuarea


















