Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Covrigi cu mac
Postat de: mirela0911 in PiineSe pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: CameliaComan in DulciuriMod de preparare: Crusta: Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor....Citeste continuarea
Desert tiramisu la cupa
Postat de: katty in DulciuriPreparam cafeaua. Punem la fiert apa cu zaharul. La primul clocot dam jos, adaugam cafeaua instant si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam romul. Intr-un vas punem galbenusul impreuna cu zaharul...Citeste continuarea
Orez cu piept de pui si legume
Postat de: katty in PuiSpalam pieptul de pui si il taiem cuburi mai mari. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe toate partile. Adaugam legumele congelate si amestecam usor...Citeste continuarea
Desert cupcakes cu cafea, ciocolata...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza...Citeste continuarea
Pizza cu blat din faina integrala...
Postat de: katty in PizzaPunem faina intr-un castron. Intr-o cescuta punem drojdia, zaharul si putina apa. Amestecam pana drojdia se dizolva. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem drojdia, oregano, uleiul...Citeste continuarea
Desert poale in brau
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron. Facem in mijloc o adancitura in care punem zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si ouale. In margine punem sarea. Intr-o cescuta punem drojdia impreuna cu o...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor in vin alb
Postat de: katty in PuiCuratam pulpele, le spalam si le crestam din loc in loc, daca sunt mai mari. Presaram sarea si piperul si le masam usor. Le asezam intr-o tava, turnam vinul si stropim cu uleiul. Dam tava la...Citeste continuarea
Fusilli integrali cu bacon si mazare
Postat de: katty in FusilliIntr-o oala punem la fiert in apa sarata pastele pana sunt al dente. Separat in alt vas, punem la fiert mazarea in apa cu putina sare pentru 10 minute. In uleiul de masline incins punem...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume si iaurt
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana...Citeste continuarea
Salata de fructe (I)
Postat de: RODIMUR in SalateMărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata. Se curăță de coji mandarina și...Citeste continuarea
Gratar cu risotto
Postat de: ancutsa in PorcSe pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte....Citeste continuarea
Aperitiv budinca cu branza,...
Postat de: oanapl in Mancare copiiDesfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute. Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine...Citeste continuarea
Desert tort cu mango si jeleu de rodii
Postat de: sufletista in TorturiJeleu de rodii -curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut. Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul,...Citeste continuarea
Desert cozonac floare cu nutella
Postat de: sufletista in DulciuriCernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu...Citeste continuarea
Piept de pui cu ananas
Postat de: UrsanMihaela in PuiSe ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel. Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile. Se pun in tigaia de teflon...Citeste continuarea
Desert cozonac cu Fanta, reteta de...
Postat de: Ina in DulciuriPentru aluat : In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată. Am încălzit sucul acidulat si l-am...Citeste continuarea
Pulpe de pui la gratar, cu ciuperci...
Postat de: vasimur in PuiPregătire pulpe: Spălăm bine pu lpele și l e tăiem în două, dacă sunt prea mari . De data aceasta am folosit grătarul pe ochi de aragaz, deoarece pulpele se fac...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere caramelizate...
Postat de: Moni_alex in PrajituriAm inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Coliva de grau
Postat de: RODIMUR in DulciuriCum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...Citeste continuarea
Desert briose cu zmeura si ganache...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu pate din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe prepară pateul de ficăței de pui după cum urmează: /www.bucataras.ro/retete/pate-din-ficatei-de-pui-85704.html Se fierb 4 ouă tari, se lasă să se răcească, se curăță de coji...Citeste continuarea
Desert covrigi cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriCrema- Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva. Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu...Citeste continuarea
Desert orez cu prune
Postat de: sufletista in DulciuriOrezul il fierbem in apa cu sare, il scurgem si il trecem pe sub un jet de apa rece. Spalam prunele, dupa care le fierbem in apa cat sa le acopere, cateva clocote, le scurgem de apa, lasam sa...Citeste continuarea
Desert strudel cu prune
Postat de: sufletista in DulciuriPrunele se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si se lasa deoparte cateva ore. Scurgem prunele de zeama care o lasa, adaugam grisul, scortisoara, esenta si amestecam. Aluat-...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriPunem drojdia peste laptele caldut, amestecam si dam deoparte pentru 10 minute. Taiem marunt ciupercile, maslinele si busuiocul. Cu ajutorul unui tel batem ouale cu sare apoi adaugam...Citeste continuarea
Pulpe cu ciuperci si salata
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pasare se curata, se spala bine. Usturoiul se curata si se piseaza. Sarati carnea si amestecati cu usturoi, boia, piper si mirodenii. Lasati sa se odihneasca...Citeste continuarea
Merluciu cu sos de lamaie
Postat de: elucubratiiculinare in PesteFileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei. Se pun intr-o tava unsa cu ulei (de preferat de yena, sa nu se lipeasca). Se dau la cuptor pentru 40-50 minute. Intre...Citeste continuarea
Medalion de somon la gratar
Postat de: elucubratiiculinare in SomonSe pregateste o marinada din zeama de la cele 2 lamai, cateii de usturoi pisati, uleiul de masline, sare si condimentul pentru peste. Medalioanele de somon se spala in cateva ape si se pun in...Citeste continuarea
Desert pancakes cu ciocolata alba...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriUntul il amestecati cu ciocolata rupta bucatele, le topiti pe baie de aburi. Mixati ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugati amestecul de unt cu ciocolata, mixati, apoi puneti laptele....Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu porumb, rosii,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei...Citeste continuarea
Aperitiv lalele din rosii umplute...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriRosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si...Citeste continuarea
Painite de post, cu chimen
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina cernută (amestecată cu sare) într-un vas pentru frământat, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu conopida si broccoli
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala osul cu carne bine. Eu il tin si in apa rece o ora sau doua pentru ca sa se traga sangele din ele. Opariti timp de 5 minute in apa clocotita osul de porc si aruncati...Citeste continuarea
Tortellini cu ciuperci, sos alb si...
Postat de: simona72 in TortelliniCiupercile se spala si se taie in sferturi. Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri ulei de masline, se pune tigaia la incins si se adauga ciupercile. Se lasa tigaia la flacara mare si se...Citeste continuarea
Friptura de vitel si salata orientala
Postat de: Cristina82 in VitaFriptura Spalam foarte bine carnea in apa calduta, taiem cubulete si o punem la fiert. Dupa ce a dat friptura in clocot, curatam de spume si adaugam ceapa maruntita, piperul,...Citeste continuarea
Desert covrigi Polonezi
Postat de: eumimi in DulciuriPunem faina intr-un bol. Incalzim laptele impreuna cu untul, lasam pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam peste lapte si uleiul ( trebuie sa fie o compozitie usor calduta, nu fierbinte)...Citeste continuarea
Desert prajitura carmelitelor din...
Postat de: ctlina in PrajituriZiua 1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza " In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata. Punem deasupra 1...Citeste continuarea
Desert briose cu banane si Nutella
Postat de: Cristina82 in DulciuriPentru inceput mixam bananele foarte bine, adaugam Nutella, zaharul vanilat, untul, bicarbonat de sodiu stins cu laptele caldut, apoi din nou mixam timp de 2 minute. Ultimul pas este sa adaugam...Citeste continuarea
Desert muffins cu ciocolata si nuga
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute. (nici mai mult nici mai...Citeste continuarea
Desert prajitura cu compot de mere...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 200 °C. Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si amestecati-le cu o furculita (nu folositi mixerul sau robotul). Puneti 2/3 din aluat intr-o...Citeste continuarea
Desert prajitura Martisor Dora
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu mac,...
Postat de: Oana in PrajituriMixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Sirop de capsuni
Postat de: lili in Sirop / CompotCapsuni spalati si curatati i-am amestecat cu zaharul si sarea de lamaie, dupa care i-am maruntit cu blenderul vertical, pana am obtinut o pasta fina. Am adaugat apa si am pus la fiert. Spuma...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: lili in Dulceata / GemStrugurii ii spalam bine, ii curatam de codite si ii punem la fiert. In oala in care ii fierbem punem apa cat sa ii acopere. Dupa ce au fiert, ii strecuram. Siropul rezultat il punem iar la fiert...Citeste continuarea
Sarmale cu pasat
Postat de: lili in PorcPrajim ceapa si adaugam pasatul spalat. Luam de pe foc si punem condimentele ( mararul si cimbrul le pun in fundul oalei, daca sunt uscate, dar daca le am verzi, tai putin si in...Citeste continuarea
Desert prajitura Felie de lamaie
Postat de: lili in PrajituriBlaturile galbene le-am facut astfel: am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la...Citeste continuarea
Bors de legume, cu afumatura
Postat de: RODIMUR in CiorbeMorcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, la foc iute, în 2 litri de apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea
Paine cu mozzarella si cartofi
Postat de: rocsi_1612 in PiineCuratati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copt,...
Postat de: panacris in SalateCeapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic...Citeste continuarea
















