Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Piftie de porc/ Racituri de porc
Postat de: gaby_d in PorcPune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore. Arunca apa. Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm...Citeste continuarea
Mancarica de vara cu copanele
Postat de: MorosanuDaniela Cornelia in PuiPulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta...Citeste continuarea
Supa crema de conopida, cu crutoane
Postat de: RODIMUR in SupeConopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la...Citeste continuarea
Piure de telina cu afumatura
Postat de: eumimi in PorcCuratam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert. Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu...Citeste continuarea
Desert tort Noapte la Paris
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, zeama de lămâie şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Compoziţia obţinută se...Citeste continuarea
Parjoale moldovenesti
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneInabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...Citeste continuarea
Cartofi in 3 culori
Postat de: Bucataras inImparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei...Citeste continuarea
Sandvici cu icre daneze si ou
Postat de: mihaelar63 in SandvisuriLegumele se spala si se portioneaza. Ouale se fierb, se curata si se feliaza rondele. Painea se prajeste usor. Ungeti painea in strat subtire cu unt sau margarina....Citeste continuarea
Tocanita de cartofi, de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postTurnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie....Citeste continuarea
Reteta indragita si ceruta de toti...
Postat de: mirela0911 in PuiCum se prepara reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu ciocolata si bezele
Postat de: ctlina in DulciuriTaiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si...
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute....Citeste continuarea
Scoici Saint-Jacques bretone
Postat de: ctlina in Fructe de mareDeschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati...Citeste continuarea
Fruct Kumkuat confiat
Postat de: ctlina in Dulceata / GemSpalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati...Citeste continuarea
Tortulet Primavara Capricioasa
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu chorizo
Postat de: xana in PuiTaiem carnea in cuburi potrivit de mari si adaugam sosul de soia, chimionul, cimbrul, ceapa, usturoiul, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si il dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea
Salata cu mozzarella, sfecla rosie...
Postat de: xana in SalateSpalam sfecla si o invelim in folie de aluminiu fara a o curata de coaja. O dam la cuptor pentru cca. o ora, verificand cu o scobitoare daca este coapta. Curatam morcovul si il taiem in fasii...Citeste continuarea
Desert flan cu lapte condensat si...
Postat de: xana in Bucatarasi celebriPunem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa...Citeste continuarea
Aperitiv placinta taraneasca
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu...Citeste continuarea
Telina a la grec - reteta de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postTelina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins. In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca,...Citeste continuarea
Portofele cu varza calita
Postat de: vasimur in Mancaruri de postPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Ciorba cu mugur de vitel
Postat de: Ksenya in CiorbeCarnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriCascavalul, sunca, gogosarul si castravetii murati se taie cuburi. Separat se amesteca galbenusurile, smantana, faina, praful de copt pana se omogenizeaza. Se adauga ingredientele taiate cuburi...Citeste continuarea
Supa crema de legume coapte dupa...
Postat de: Studenta_la_cratita in SupeDovlecelul, cartofii, morcovii, pastarnacul, ceapa se curata de coaja si se taie cuburi/rondele. Rosiile si ardeii sa spala si se taie la randul lor. Se tranfera in tigaie si se adauga...Citeste continuarea
Desert fursecuri Anca Lungu
Postat de: Studenta_la_cratita in DulciuriSe amesteca untul, faina, nuca de cocos, zaharul si vanilia. Se framanta si se lasa la congelator. Se intinde foaie si se taie diverse forme. Eu nu am avut rabdare sa las prea mult la...Citeste continuarea
Desert negresa
Postat de: Studenta_la_cratita in PrajituriUntul, laptele, zaharul si cacaua se pun la foc pana cand se leaga compozitia. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile unul cate unul, faina, amoniacul stins cu putina lamaie, aronele, nucile,...Citeste continuarea
Aperitive pachetele cu ciuperci / mere
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la decongelat. Ciupercile se toaca marunt (la cutit sau la blender). Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile....Citeste continuarea
Crema de avocado
Postat de: Studenta_la_cratita in ClasiceSe taie avocado in doua, se scoate samburele si se desprinde de pe coaja cu o lingura. Se pune in blender. Se adauga cateii de usturoi curatati si sucul de lamaie. Se blenduieste pana se obtine o...Citeste continuarea
Desert mini boccelute cu branza si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia....Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu crema de vanilie
Postat de: Bucataras inBlat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si...Citeste continuarea
Tocana banateana cu carne de porc...
Postat de: katty in PorcIn uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul....Citeste continuarea
Supa de pui cu coltunasi
Postat de: katty in SupePunem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa curatata, intreaga, o bucata de...Citeste continuarea
Cartofi in straturi cu spanac si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul....Citeste continuarea
Ciorba din piept de gaina cu orez...
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe,...Citeste continuarea
Desert chec in doua culori
Postat de: gaby_d in DulciuriMod de preparare Chec in doua culori Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se...Citeste continuarea
Sarmale de post cu crupe (pasat) de...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie...Citeste continuarea
Cornulete fragede - Reteta...
Postat de: diaconta in DulciuriCum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am...Citeste continuarea
Budinca de paste cu broccoli
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun deoparte. Broccoli se rupe in...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu aluat de casa...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriDrojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne...Citeste continuarea
Desert strudel cu mar si nuca
Postat de: privatelaura in DulciuriPentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat. Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se...Citeste continuarea
Desert rulouri cu capsuni si crema...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam...Citeste continuarea
Telina cu sos de mustar
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSe curata telina de coaja, se spala si se taie feliute subtiri, dupa care se prajeste in ulei incins. Se scoate si se pastreaza la cald. Calim ceapa taiata fideluta, adaugam telina si turnam...Citeste continuarea
Bob verde cu sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postPunem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem. Călim...Citeste continuarea
Desert bilute nastrusnice din...
Postat de: costi7hector in DulciuriSe pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie. Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu maioneza,...
Postat de: Ina in Mancaruri de postScurgem apa din c onserva de fasole verde si tocam marunt pastaile. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem sucul prin presarea morcovului ras, in...Citeste continuarea
Coaste lipicioase la cuptor
Postat de: eumimi in PorcPregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...Citeste continuarea
Aperitiv chiroste cu branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...Citeste continuarea
Desert strudel de post, cu mere,...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe spală bine lămâia și portocala în apă călduță cu bicarbonat, se clătesc cu apă rece, se șterg cu hârtie absorbantă și se lasă în așteptare, până ce...Citeste continuarea
Aperitiv oua cu maioneza si marar
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură. Se fierb ouăle tari. Se...Citeste continuarea
Desert negresa cu branza
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare. Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua...Citeste continuarea















