Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paine cu fibre
Postat de: katty in PiineCernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa...Citeste continuarea
Maia pentru paine
Postat de: katty in PiineZiua 1: Amestecam intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore. Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa...Citeste continuarea
Crap la gratar
Postat de: sufletista in Crap / CarasBucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie. Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele. Intr-un castron amestecam condimente dupa gust...Citeste continuarea
Desert budinca de chia si rubarba
Postat de: ladydi in DulciuriCuratam rubarba si o blenduim pana devine o pasta. Din banane facem un piure. Amestecam laptele cu zaharul pana se topeste, adaugam esenta de vanilie, scortisoara si ghimbirul dupa gust,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piersici
Postat de: ladydi in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul si cu praful de copt stins in otet. Galbenusurile le mixam cu apa, uleiul, praful de sare, zaharul vanilat, esentele,...Citeste continuarea
Ton cu sfecla rosie si mascarpone
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCeapa rosie se toaca marunt. Maruntiti caperele. Taiati cubulete mai mici sfecla rosie. Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai...Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda si visine
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi...Citeste continuarea
Pasta de peste
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare. Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars cu...
Postat de: ladydi in PrajituriIntr-o oala incapatoare punem cele 6 linguri de zahar la foc mediu.Din cand in cand amestecam. Cand zaharul a devenit maroniu, tapetam peretii si fundul oalei, inclinand-o si invartind-o. Cat...Citeste continuarea
Desert prajitura Blanc cu lamaie
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriMacinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider...Citeste continuarea
Desert tort dobos a la Oana
Postat de: Corina33 in TorturiIntai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit...Citeste continuarea
Papricas de pui cu ciuperci si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se condimenteaza si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti se scot pe o farfurie. Intr-o oala pune ceapa verde taiata, morcovul rondele, ulei...Citeste continuarea
Salata de post, din cartofi si...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute. Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege...Citeste continuarea
Desert tort cu piersici si ciocolata
Postat de: diaconta in TorturiAm pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...Citeste continuarea
Desert briose-lalele
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru brioşe : se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o...Citeste continuarea
Spaghete cu bacon si ardei
Postat de: sufletista in SpagheteFierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa...Citeste continuarea
Desert cornulete cu cirese si nuca...
Postat de: sufletista in DulciuriCiresele le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, nuca de cocos si amestecam bine. Intr-un bol amestecam untura cu smantana, ouale, adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie...Citeste continuarea
Desert cosulete cu cirese si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriCiresele fara samburi le-am amestecat cu esenta de vanilie si putin lichior. Intr-un bol cernem faina, amestecam cu zaharul,sarea,facem o adancitura adaugam praful de copt stins in otet...Citeste continuarea
Desert placinte cu dulceata de zarzare
Postat de: sufletista in DulciuriZarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele. Amidonul il dizolvam in putina...Citeste continuarea
Desert prajitura de duminica pentru...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut...Citeste continuarea
Ciorba cu varza murata si ciolan...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCiolanul afumat se pune intr-o oala mare la fiert. Se clateste varza murata,se toaca cat mai marunt si se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat. Se firb cam circa 1.1/2 dupa care se pun...Citeste continuarea
Somon la gratar cu legume (tablou)
Postat de: amalia01 in SomonSomonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe...Citeste continuarea
Desert mini pascute cu urda si...
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, facem o adancitura adaugam oul batut cu galbenus, esenta de vanilie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume
Postat de: sufletista in PorcCarnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii. Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile...Citeste continuarea
Inima de vitel insotita de piure de...
Postat de: ladydi in VitaSpalam bine inima, o portionam, o saram si piperam dupa gust. Conopida o desfacem buchetele si o dam la cuptor intr-o tava cu putina apa pana se inmoaie. Punem inima pe gratar pentru...Citeste continuarea
Budinca Yorksire cu trifoi din...
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTocam legumele si le amestecam cu carnea tocata, saram si piperam dupa gust. Formam bile de carne tocata si cu o forma de prajituri decupam trifoi. Dupa ce formam toti trifoii ii lasam sa se...Citeste continuarea
Vinete calite - baza pentru diverse...
Postat de: ladydi in ConserveSpalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se...Citeste continuarea
Cega in sos (aproape) piccata
Postat de: Ina in PesteDupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor. Am...Citeste continuarea
Linte rosie cu sparanghel
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade...Citeste continuarea
Mini-pizza cu vinete
Postat de: ladydi in PizzaSpalam vinetele si le taiem in felii rotunde subtiri. Le rumenim un pic pe gratar pe ambele parti si le lasam sa se racoreasca. Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai...Citeste continuarea
Bruschete cu vinete si ton
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriCuratam vanata si o dam pe razatoarea mare, apoi o calim in ulei, cu sare si piper, cateva minute, amestecand. O punem la scurs. Tocam ceapa. Amestecam vanata, ceapa, maslinele si tonul....Citeste continuarea
Zacusca fructata
Postat de: ladydi in ZacuscaIncingem intr-o oala incapatoare ulei si adaugam ceapa tocata. Dupa ce se inmoaie adaugam vinetele si amestecam. Lasam cateva minute si aruncam in oala si ardeiul copt taiat cubulete....Citeste continuarea
Desert napolitana cu fructe
Postat de: ladydi in DulciuriSpalam merele si perele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita amestecam fructele cu zaharul si le calim, amestecand continuu. Cand se inmoaie adaugam scortisoara si esenta de rom si mai...Citeste continuarea
Impletitura de carne cu sos de toamna
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTaiem carnea fasii subtiri. Le asezonam cu sare si piper apoi impletim o fasie de carne de porc cu una de carne de vitel si le prindem la capete cu scobitori. Incingem tigaia grill, o ungem cu...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza si rubarba
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriRadem branza si tocam rubarba si muschiul cubulete. Amestecam branza, muschiul afumat, rubarba si semintele si asezonam cu flori de lavanda. Taiem patratele de aluat, punem o lingura de...Citeste continuarea
Desert budinca de banane si gris cu...
Postat de: ladydi in DulciuriPasam bananele intr-un castron, adaugam branza de vaci, 4 oua, grisul, florile de lavanda si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Ungem o tava cu unt, adaugam compozitia si dam la...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pe pat de cuscus
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTocam cubulete carnatii si ii amestecam cu branza de vaci si ierburi de Provence, dupa gust. Umplem ciupercile cu acest amestec si le dam la cuptor pentru circa 10-15 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Supa crema de andive
Postat de: ladydi in SupePunem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam...Citeste continuarea
Desert clatite cu fulgi de ovaz si...
Postat de: ctlina in DulciuriBateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp...Citeste continuarea
Pasta de avocado
Postat de: ladydi in SosuriCuratam cei 2 avocado, le scoatem samburii si ii pasam cu furculita. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Amestecam avocado cu crema de branza, ceapa,usturoiul, zeama de lamaie si semintele de...Citeste continuarea
Desert prajitura Creme a la Creme
Postat de: Moni_alex in PrajituriPentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga treptat zaharul, lingura cu lingura si se bate in continuare cu mixerul sau telul ca la bezea. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Fruct Kumkuat confiat (2)
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de...Citeste continuarea
Desert ou de ciocolata umplut
Postat de: amalia01 in PrajituriPentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din...Citeste continuarea
Desert inimioare cu ovaz, ciocolata...
Postat de: ladydi in DulciuriDam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale. Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii taiem pe jumatate si le scoatem miezul cu un cutit. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem circa 8-10 minute, sa fie facuti pe jumatate. Intre timp tocam marunt...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală...Citeste continuarea
Desert fursecuri fine cu ciocolata...
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila....Citeste continuarea
Desert chec in straturi
Postat de: katty in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cascaval cu oregano
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriRadem intr-un castron cascavalul, telemeaua, apoi le amestecam cu ouale, sare daca mai este nevoie, piper, oregano, praful de copt si faina. Omogenizam bine compozitia. Cu o lingurita...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: katty in Mancaruri de postSe pregateste fasolea cu o seara inainte. Se alege de impuritati,se spala bine, apoi se pune la fiert cu apa cat sa o depaseasca putin. Se dau cateva clocote, apoi se scurge printr-o sita. Se...Citeste continuarea















