Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Tarta Padurea Neagra- Black...
Postat de: Oana in PrajituriAluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe pregateste mai intai aluatul . In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai...Citeste continuarea
Focaccia integrala cu masline si...
Postat de: mirela0911 in PiineSe prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si...Citeste continuarea
Garnitura cu cus-cus
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta
Postat de: RODIMUR in CiorbeCeapa se curăță, se spală și se taie mărunt. Kaiserul/costița afumată se taie fâșii late de 3 cm și groase de aproximativ 2-3 mm. Se călește ceapa și kaiserul în...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci si surimi
Postat de: eumimi in SpaghetePunem pastele la fiert in apa cu sare. Punem ciupercile taiate felii la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa verde tocata marunt si le lasam 2-3 minute, dupa care adaugam surimile taiate...Citeste continuarea
Salata Magnifica
Postat de: mihaelar63 in SalatePieptul de pui se desface si se bate usor. Condimentati cu condimentul preferat si sarati carnea. Eu am folosit garam marsala. Carnea se taie fasii si se prajeste pana...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sparanghel si...
Postat de: dantes in PuiPulpele de pui la condimentam dupa gust cu sare si piper si la prajim pe gril. Cartofii dulci ii punem la fiert in coaja; cand sunt gata, ii curatam de coaja, ii taiem in felii de circa 1 cm....Citeste continuarea
Chiftele mexicane
Postat de: mihaelar63 in PorcCompozitia de carne se amesteca cu cea de legume. Din amestecul de legume mexicane am scos bucatile mari de porumb tanar. Oul se sparge separat pentru a-i testa prospetimea....Citeste continuarea
Aperitiv rulada Primavara
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei. Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu...Citeste continuarea
Friptura de porc cu mustar si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se...Citeste continuarea
Supa crema de mazare, spanac si menta
Postat de: Oana in SupePune la fiert o oala cu 2 l de apa si sare dupa gust. Adauga prazul taiat rondele si mazarea. Lasa sa fiarba 20 de minute. Adauga apoi frunzele de spanac si mai lasa 5 minute sa fiarba....Citeste continuarea
Iepuras aperitiv
Postat de: amalia01 in Mancare copiiDin foaia de aluat realizezi un iepuras pe care il decorezi. Dai la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Cand este rumenit frumos, presari cascavalul ras si stingi focul. Il servesti imediat sau...Citeste continuarea
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPregătim aluatul. Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....Citeste continuarea
Salata cu paste si fasole
Postat de: rocsi_1612 in SalateIntr-o cratita, puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita si le...Citeste continuarea
Desert semiluna cu nuca si crema
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru blat: Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri, cu...
Postat de: RODIMUR in PrajituriAlbușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet. Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce,...
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute). Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut,...Citeste continuarea
Coaste de vitel cu sos
Postat de: Constelatialeu in VitaAm scos de seara sa se dezghete coastele. A doua zi le-am taiat si le-am presarat cu sare si piper si uns cu ulei de masline si le-am pus in tigaie cate 3 min pe fiecare parte. Separat taiem...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii, baby spanac...
Postat de: Pungasa_Rogue in PasteCeapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Chiftele de legume cu urzici
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumeSotam ceapa in ulei cu o lingura apa, cand ceapa a devenit sticloasa si apa aproape s-a evaporat, adaugam urzicile, un praf de sare, acoperim oala cu capac, micsoram flacara pana la...Citeste continuarea
Desert prajitura intoarsa cu ananas
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt. Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce...Citeste continuarea
Limonada cu miere si lamaie
Postat de: eumimi in BauturiStoarcem bine lamaile intr-un pahar. Punem mierea intr-un alt pahar cu zeama de lamaie si amestecam cat sa se dizolve cel putin jumatate din ea. Punem amestecul de miere si...Citeste continuarea
Desert tarta cu ciocolata
Postat de: trifadalia in DulciuriAluatul de tarta : Se toarna faina intr-un bol peste care se adauga untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Se amesteca pana ce aluatul capata textura unui pesmet. Peste compozitie se adauga oul...Citeste continuarea
Colac impletit in 6
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută (amestecată cu sarea) se pune într-un vas pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia fărâmițată,...Citeste continuarea
Desert crema de lapte orientala /...
Postat de: ctlina in DulciuriPrajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte. Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in...Citeste continuarea
Desert madlene cu cacao si menta
Postat de: katty in PrajituriIntr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale. Cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt, adaugam esenta de menta si omogenizam. Turnam compozitia in...Citeste continuarea
Desert rulada cu branza dulce si...
Postat de: katty in PrajituriCernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un...Citeste continuarea
Miel in sos de rosii cu usturoi
Postat de: katty in OaieCuratam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem. In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu tarhon
Postat de: katty in CiorbeCarnea taiata in bucati potrivite o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Fierbem 15 minute, spumand de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Adaugam ceapa tocata fin si...Citeste continuarea
Babi Ketjap (Tocana indoneziana de...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza. Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera...Citeste continuarea
Aperitiv scones cu branza si chives
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriFăina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi. Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se...Citeste continuarea
Cod a la Parmegiana
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu lapte
Postat de: xana in DulciuriPunem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema lemon curd
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute pe pat de...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece. In timpul in care fierb ouale preparati...Citeste continuarea
Aperitiv cu branzeturi si fructe
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriStrugurii se spala si se desprind de pe ciorchine. Spalati capsunile. Spalati frunzele de menta. Feliati branza Brie si Gorgonzola. Scurgeti mozzarela de lichid....Citeste continuarea
Tortellini cu pui, ciuperci si...
Postat de: mihaelar63 in TortelliniPuiul se taie fasii sau cuburi dupa preferinta, se condimenteaza si se caleste in uleiul de la rosiile uscate pana devine auriu. Fierbeti tortellini in apa cu sare respectand...Citeste continuarea
Aperitiv oua cremoase cu legume de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriDovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie....Citeste continuarea
Sikotakia riganata (Ficatei de pui...
Postat de: Satisfyyourcravings in FicatFicateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina. Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu lapte cald si...
Postat de: caroline in PrajituriIngredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu...Citeste continuarea
Desert inghetata asortata cu banane...
Postat de: eumimi in DulciuriMixam spuma frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim frisca in mod egal in 2 boluri. Pasam bananele cu o furculita....Citeste continuarea
Friptura de miel cu oregano si menta
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele. Frecati bine...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine si ciocolata
Postat de: Moni_alex in PrajituriIncepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu spanac si salatica
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCapul si si oasele de miel se curata bine si se spala. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare. Dupa ce s-a oparit apa se...Citeste continuarea
Costita de miel
Postat de: mihaelar63 in OaieCostita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati. Portionati costita in bucati potrivit de mari. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de coacaze si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se...Citeste continuarea
Aperitiv oua scotiene
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFeliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sare...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de capsuni si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa,...Citeste continuarea


















