A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert Lava cake

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se ung formele cu unt, apoi se pun la rece in congelator. Intr-o oala se pun untul la temperatura camerei, zaharul si ciocolata taiata bucati (daca se face cu ciocolata, daca e simpla, nu se...Citeste continuarea

Inghetata pentru copii - cu banane,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copii

Se amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare.  Se congeleaza pentru cateva ore sau...Citeste continuarea

Stamppot (piure olandez) cu varza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute. Carnatul se fierbe conform...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de ricotta si fenicul

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii.  Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca....Citeste continuarea

Iaurt cu vanata la gratar in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale.  Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi.  Ceapa se taie cuburi. Intr-o...Citeste continuarea

Desert iepurasi de pasca cu prune...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de...Citeste continuarea

Desert prajitura Mozart

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se maruntesc biscuitii, apoi se amesteca foarte bine cu untul sau margarina topita, se adauga si crema de ciocolata si esentele de rom sau de vanilie. Se pune o folie alimentara intr-o forma de...Citeste continuarea

Pulpe de rata cu sos de portocale

Postat de: trifadalia in Rata

Se spala pulpele sub un jet de apa rece. Se sterg foarte bine cu hartie absorbanta si se inteapa pe ambele parti cu o furculita sau un bat de frigarui. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia...Citeste continuarea

Salata de vitel cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea de vitel se fierbe impreuna cu cartofii, morcovii, piperul boabe, foaia de dafin si sare. Zeama rezultata se foloseste la o supa cu galuste / taitei sau ca baza la prepararea...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati...Citeste continuarea

Friptura de porc in sos de vin si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca.  Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o...Citeste continuarea

Penne alla vodka

Postat de: Satisfyyourcravings in Penne

Cateii de usturoi se taie felii.  Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Spaetzle (taitei germani) cu ceapa...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj.  O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele.  Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face un aluat fraged din: făină albă, sare, unt, zahăr, vanilie și un ou. Când aluatul este bine legat și uniform, nelipicios și elastic, se pune într-o...Citeste continuarea

Carnati cu rosii si ardei

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Carnatii se taie felii. Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de...Citeste continuarea

Sandvis vegetarian

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Feliile de paine se prajesc pe un gratar fierbinte fara ulei, cateva minute, pana devin crocante.  Oul se fierbe tare. Ceapa se taie julienne. Rosia, castravetele si vanata se taie...Citeste continuarea

Garnitura pireu de cartofi si sfecla

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Curatati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert....Citeste continuarea

Carne de vita in stil thailandez cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform...Citeste continuarea

Pastrav crocant la tigaie cu salata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pastrav

Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet.  Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie,...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul.  Cartofii...Citeste continuarea

Desert trufe cu lapte condensat

Postat de: eumimi in Prajituri

Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine. Intr-o farfurie punem cacao. Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu branza si jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare. Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama...Citeste continuarea

Desert batoane din fulgi de orez

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom. Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in...Citeste continuarea

Chiftele in foi de ceapa invelite...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust. Amestecam bine pana...Citeste continuarea

Tocana de vita cu cimbru si mac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza....Citeste continuarea

Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea

Carnati cu garnitura de cartofi si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Carnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet.  Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si...Citeste continuarea

Yakatori (frigarui japoneze) din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se taie ceapa verde rondele.  Se indeparteza capetele pastailor de fasole.  Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte...Citeste continuarea

Aperitiv bradut din crema de branza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Rosiile, ardeiul si castravetii murati se toaca marut si se amesteca cu pudra de usturoi si cea de ceapa, crema de branza si sare (daca este nevoie). Se asaza o folie de plastic pe un tocator...Citeste continuarea

Spaghetti cu sos si chiftelute

Postat de: madi_marin in Spaghete

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic...Citeste continuarea

Gratin de cartofi si pastarnac

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper.  Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt,...Citeste continuarea

Inghetata pentru copii cu fructe si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copii

Pliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust. ...Citeste continuarea

Desert savarine cu nuci caramelizate

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si seminte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se lasa la decongelat si se toaca. Curatati si spalati ardeii si ceapa. Tocati legumele marunt. Vinetele se sareaza si se freaca cu zeama de lamaie si ulei...Citeste continuarea

Crap crocant-picant cu garam marsala

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Crapul bine spalat se sareaza si se pune 1 ora la marinat cu iaurt, la rece. Dupa doua ore se unge cu amestecul de garam marsala, ghimbir, chilli pudra, granule de usturoi....Citeste continuarea

Desert chec cu visine

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format. Se bat...Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza, nuca si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru...Citeste continuarea

Friptura de miel cu tarhon

Postat de: katty in Oaie

Asezam pulpa de miel intr-o tava. Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru, tarhon, usturoiul presat si o masam bine. Turnam vinul, acoperim tava cu folie de plastic si dam la rece pentru o zi...Citeste continuarea

Copanele de pui in stil corean

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea...Citeste continuarea

Copanele de pui lipicioase cu sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Copanele de pui se amesteca cu 2/3 din sosul BBQ, mierea, sare, piper si 1/2 din cimbru. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea

Desert gogosi umplute cu gem

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte.  Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei.  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu os afumat

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura. Legumele se curata si se spala. Morcovii se...Citeste continuarea

Briam (Legume de vara la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in...Citeste continuarea

Piept de pui cu rosii uscate la...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.  Rosiile uscate la soare se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de...Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Ciupercile si usturoiul se taie felii.  Se incalzeste o oala pentru supa, cu fund dublu, la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ciupercile si usturoiul. ...Citeste continuarea

Chifle cu usturoi si verdeturi

Postat de: panacris in Piine

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)...Citeste continuarea

Cartofi aromatizati, la cuptor

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]