Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert Lava cake
Postat de: trifadalia in DulciuriSe ung formele cu unt, apoi se pun la rece in congelator. Intr-o oala se pun untul la temperatura camerei, zaharul si ciocolata taiata bucati (daca se face cu ciocolata, daca e simpla, nu se...Citeste continuarea
Inghetata pentru copii - cu banane,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copiiSe amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare. Se congeleaza pentru cateva ore sau...Citeste continuarea
Stamppot (piure olandez) cu varza...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute. Carnatul se fierbe conform...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de ricotta si fenicul
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteFrunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca....Citeste continuarea
Iaurt cu vanata la gratar in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeVanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale. Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi. Ceapa se taie cuburi. Intr-o...Citeste continuarea
Desert iepurasi de pasca cu prune...
Postat de: ladydi in DulciuriPunem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de...Citeste continuarea
Desert prajitura Mozart
Postat de: trifadalia in PrajituriSe maruntesc biscuitii, apoi se amesteca foarte bine cu untul sau margarina topita, se adauga si crema de ciocolata si esentele de rom sau de vanilie. Se pune o folie alimentara intr-o forma de...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu sos de portocale
Postat de: trifadalia in RataSe spala pulpele sub un jet de apa rece. Se sterg foarte bine cu hartie absorbanta si se inteapa pe ambele parti cu o furculita sau un bat de frigarui. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia...Citeste continuarea
Salata de vitel cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnea de vitel se fierbe impreuna cu cartofii, morcovii, piperul boabe, foaia de dafin si sare. Zeama rezultata se foloseste la o supa cu galuste / taitei sau ca baza la prepararea...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu rozmarin
Postat de: mihaelar63 in VitaBucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati...Citeste continuarea
Friptura de porc in sos de vin si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcUsturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca. Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCeapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o...Citeste continuarea
Penne alla vodka
Postat de: Satisfyyourcravings in PenneCateii de usturoi se taie felii. Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert. Intre timp, se...Citeste continuarea
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteTaiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj. O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele. Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce si...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face un aluat fraged din: făină albă, sare, unt, zahăr, vanilie și un ou. Când aluatul este bine legat și uniform, nelipicios și elastic, se pune într-o...Citeste continuarea
Carnati cu rosii si ardei
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCarnatii se taie felii. Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de...Citeste continuarea
Sandvis vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriFeliile de paine se prajesc pe un gratar fierbinte fara ulei, cateva minute, pana devin crocante. Oul se fierbe tare. Ceapa se taie julienne. Rosia, castravetele si vanata se taie...Citeste continuarea
Garnitura pireu de cartofi si sfecla
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCuratati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert....Citeste continuarea
Carne de vita in stil thailandez cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform...Citeste continuarea
Pastrav crocant la tigaie cu salata...
Postat de: Satisfyyourcravings in PastravCartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet. Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie,...Citeste continuarea
Friptura de porc la tigaie cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul. Cartofii...Citeste continuarea
Desert trufe cu lapte condensat
Postat de: eumimi in PrajituriSfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine. Intr-o farfurie punem cacao. Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu branza si jambon
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare. Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama...Citeste continuarea
Desert batoane din fulgi de orez
Postat de: Reli_B in DulciuriPunem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom. Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in...Citeste continuarea
Chiftele in foi de ceapa invelite...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust. Amestecam bine pana...Citeste continuarea
Tocana de vita cu cimbru si mac si...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza....Citeste continuarea
Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea
Carnati cu garnitura de cartofi si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCarnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet. Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si...Citeste continuarea
Yakatori (frigarui japoneze) din...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe taie ceapa verde rondele. Se indeparteza capetele pastailor de fasole. Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte...Citeste continuarea
Aperitiv bradut din crema de branza...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriRosiile, ardeiul si castravetii murati se toaca marut si se amesteca cu pudra de usturoi si cea de ceapa, crema de branza si sare (daca este nevoie). Se asaza o folie de plastic pe un tocator...Citeste continuarea
Spaghetti cu sos si chiftelute
Postat de: madi_marin in SpagheteSe amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic...Citeste continuarea
Gratin de cartofi si pastarnac
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper. Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt,...Citeste continuarea
Inghetata pentru copii cu fructe si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copiiPliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust. ...Citeste continuarea
Desert savarine cu nuci caramelizate
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei si seminte
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se lasa la decongelat si se toaca. Curatati si spalati ardeii si ceapa. Tocati legumele marunt. Vinetele se sareaza si se freaca cu zeama de lamaie si ulei...Citeste continuarea
Crap crocant-picant cu garam marsala
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCrapul bine spalat se sareaza si se pune 1 ora la marinat cu iaurt, la rece. Dupa doua ore se unge cu amestecul de garam marsala, ghimbir, chilli pudra, granule de usturoi....Citeste continuarea
Desert chec cu visine
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriAm pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format. Se bat...Citeste continuarea
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Postat de: katty in PrajituriIntr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...Citeste continuarea
Desert cornulete cu branza, nuca si...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru...Citeste continuarea
Friptura de miel cu tarhon
Postat de: katty in OaieAsezam pulpa de miel intr-o tava. Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru, tarhon, usturoiul presat si o masam bine. Turnam vinul, acoperim tava cu folie de plastic si dam la rece pentru o zi...Citeste continuarea
Copanele de pui in stil corean
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea...Citeste continuarea
Copanele de pui lipicioase cu sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Copanele de pui se amesteca cu 2/3 din sosul BBQ, mierea, sare, piper si 1/2 din cimbru. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea
Desert gogosi umplute cu gem
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte. Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu os afumat
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeOsul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura. Legumele se curata si se spala. Morcovii se...Citeste continuarea
Briam (Legume de vara la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in...Citeste continuarea
Piept de pui cu rosii uscate la...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte. Rosiile uscate la soare se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de...Citeste continuarea
Supa de ciuperci
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeCiupercile si usturoiul se taie felii. Se incalzeste o oala pentru supa, cu fund dublu, la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ciupercile si usturoiul. ...Citeste continuarea
Chifle cu usturoi si verdeturi
Postat de: panacris in PiineÎn recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)...Citeste continuarea
Cartofi aromatizati, la cuptor
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de...Citeste continuarea
Desert bomboane Raffaello
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...Citeste continuarea


















