Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu crema de vanilie si...
Postat de: mirela0911 in TorturiAluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si...
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAm pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu prosciutto
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam salata verde in mai multe ape, apoi o trecem sub jet de apa rece sa clatim tot nisipul de pe frunze. Taiem salata fasii potrivite. Ceapa verde curatata se spala si se taie...Citeste continuarea
Desert batoane energizante cu musli
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol amestecati musli cu merisoare, semintele de in, fructele confiate si fulgi de porumb. Le omogenizati bine. Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi, pana devine lichid. Peste...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din aluat fraged cu...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina,...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu rahat...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator. Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina. Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel...Citeste continuarea
Trandafiri dospiti, cu branza...
Postat de: Valclaudia in PiineZdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare. Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul. Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam. Incorporam toata faina, apoi...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în...Citeste continuarea
Smoothie de capsuni cu lapte de...
Postat de: amalia01 in Love SmoothiesCapsunile le speli si le cureti de codite. Decojesti banana. Pui fructele, impreuna cu mierea, in blender si amesteci totul pana la omogenizare. Torni continutul in pahar, adaugi laptele de...Citeste continuarea
Desert tort Macarons
Postat de: amalia01 in TorturiBlat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când...Citeste continuarea
Salata completa
Postat de: ctlina in SalateSpalati salata si puneti-o la scurs. Puneti la fiert ouale... le puteti face tari, moi cum preferati. Preparati sosul vinaigreta, amestecati cu un tel toate ingredientele. Curatati partial...Citeste continuarea
Salata cu quinoa, avocado si...
Postat de: ctlina in SalateSpalati bine quinoa in apa rece. Fierbeti-o intr-o oala cu apa sarata fierbinte timp de 10-15 minute. Scurgeti, lasati sa se raceasca. Cand este inca calduta, puneti-o intr-un castron...Citeste continuarea
Salata de linte, pipote de rata...
Postat de: ctlina in SalateSpalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa...Citeste continuarea
Coaste de porc picante cu cartofi...
Postat de: cristeena20 in PorcBucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi, am mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare, am adaugat uleiul, laptele, bicarbonatul si la final faina pentru un aluat elastic usor de manevrat. Eu am incorporat 840 g faina....Citeste continuarea
Coltunasi cu branza sarata, reteta...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiCum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi crocanti la tigaie...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake cu oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim 120 g ciocolata amaruie cu 80 g unt. Lasam sa se racoreasca. Pregatim compozitia de cheesecake mixand cele 400 g crema de branza cu 2 oua si 80 g zahar pudra. Dupa ce omogenizam bine...Citeste continuarea
Pui intreg la gratar cu lamaie si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se...Citeste continuarea
Desert cu iaurt si fructe
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti. Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus...Citeste continuarea
Orez cu peste alb, rosii si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul. Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin...Citeste continuarea
Bulgur in stil marocan cu dovleac...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeDovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut....Citeste continuarea
Tajine de pui cu masline
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiVasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit. Adaugam apa si mixam in continuare. Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de...Citeste continuarea
Desert tortulet cu capsuni si crema...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...Citeste continuarea
Prajitura din foietaj cu branza...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit. Pentru jeleu: se pune...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce si gem...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de alune de...
Postat de: ancutsa in TorturiÎnainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider,...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuci si cirese
Postat de: Oana in PrajituriMixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia...Citeste continuarea
Aperitiv trei retete de turtite de...
Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri1. Turtite de cartofi fierti: Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii fierti (in coaja) si raciti si cheddar-ul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se condimenteaza...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder Bueno
Postat de: xana in PrajituriIntr-o oala amestecam 240 ml de lapte cu laptele condensat si galbenusurile. Punem oala pe foc mediu si amestecam mereu pana se ingroasa. Dam apoi deoparte pana se raceste. Topim ciocolata cu...Citeste continuarea
Desert melci cu rahat
Postat de: xana in DulciuriOmogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de...Citeste continuarea
Smoothie de kiwi, banane si capsuni
Postat de: vasimur in Love SmoothiesDecojim bananele și kiwi și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în...Citeste continuarea
Desert chec cu cirese si glazura roz
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu...Citeste continuarea
Supa norvegiana de peste
Postat de: ctlina in SomonCuratati si taiati bucati cartofii si morcovii. Puneti la fiert zeama de peste, adaugati cartofii, morcovii, ceapa intreaga si prazul si fierbeti totul timp de 10 minute. Taiati pestele...Citeste continuarea
Ciorba acra de pui cu legume si tarhon
Postat de: Adrian2016 in CiorbePentru inceput, taiem cubulete legumele spalate si curatate si le punem in oala. Adaugam pieptul de pui si orezul spalat. Punem oala la fiert la foc potrivit. ...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume la cuptor
Postat de: Adrian2016 in PuiPentru inceput ceapa curatata si ardeiul le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem untul la topit si calim legumele. Cand sunt gata, le punem intr-un vas de yena. Pieptul de pui taiat cubulete...Citeste continuarea
Garnitura de telina la aburi, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriȚelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor cu legume
Postat de: Meea in PuiPulpe de pui: Tăiem pentru fiecare pulpe câteva buzunărașe pe care le umplem cu felii de cașcaval. Pentru a prepara sosul, amestecăm toate ingredientele într-un...Citeste continuarea
Desert chec cu cirese
Postat de: caroline in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in...Citeste continuarea
Desert Tort Sacher
Postat de: Oana in TorturiBlat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....Citeste continuarea
Macrou cu lamaie
Postat de: caroline in PesteIncepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece. Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ciuperci
Postat de: eumimi in PorcPunem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam...Citeste continuarea
Paste cu bacon si ciuperci
Postat de: xana in PastePunem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Suc verde detox
Postat de: cristeena20 in BauturiSpalam marul si il taiem in bucati potrivite, inlaturand semintele. Castravetele se lasa cu coaja si il spalam bine. Eu am ales castraveciori mici, dar puteti folosi indiferent de marime. Lamaia o...Citeste continuarea
Tocanita in sos de vin si pilaf de...
Postat de: trifadalia in PorcSe da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se...Citeste continuarea
Dulceata din petale de bujori
Postat de: panacris in Dulceata / GemBujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca,...Citeste continuarea
Gustari cu pasta de avocado si ton
Postat de: rocsi_1612 in TonTaiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de...Citeste continuarea


















