A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Gratar de porc si pui cu Delikat

Postat de: Valclaudia in

Carnea de porc se taie bucati si se pune intr-un castron. Presaram deasupra 1/2 plic condiment pentru gratar de la Delikat. Masam carnea sa condimentam uniform toate bucatile. La fel procedam...Citeste continuarea

Desert pancakes cu fineti si afine

Postat de: Gheorghita_T in Prajituri

Pentru a pregati pancakes, avem nevoie in primul rand nevoie de trei boluri. In primul bol amestecam faina cu praful de copt si il lasam deoparte. In al doilea bol adaugam laptele caldut,...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: cristina1985 in Porc

Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor

Postat de: Valclaudia in

Ceafa de porc se taie bucati de grosimea unui deget, apoi se asaza in tava. Presaram dupa gust condimentul perfect de la Delikat, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute. (Cuptorul trebuie sa...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si nuca...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi...Citeste continuarea

Desert tarta frageda cu prune si rodie

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Scoatem semintele din rodie cu grija, sa nu le zdrobim. Prunele se spala, se rup in doua, scoatem samburii,apoi le taiem feliute. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu praful de sare,...Citeste continuarea

Limonada cu zmeura si fructoza

Postat de: Valclaudia in Bauturi

Lamaile se spala, se sterg cu un servet, apoi se taie rondele. Zdrobim 2 linguri de zmeura cu furculita, adaugam un pahar de apa rece si fructoza.  Amestecam pana se dizolva complet...Citeste continuarea

Chiftele din cartofi cu telemea de...

Postat de: Valclaudia in

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa clocotita cu putina sare. Cand furculita patrunde usor in cartofi, se iau de pe foc, se scurg de apa si se curata de coaja. Telemeaua se trece...Citeste continuarea

Fajita cu carne de porc

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita.  Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la...Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole verde si linte

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Fasolea se curata si se taie in jumatate daca este nevoie.  Se soteaza in ulei 6 minute la foc mediu, amestecand frecvent. Se lasa la racit. Intre timp, se taie rosiile in cuburi nu...Citeste continuarea

Vinete cu branza la cuptor

Postat de: abetina in

   Se spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente...Citeste continuarea

Impletitura de porc si cartofi la...

Postat de: Gheorghita_T in

Carnea se transeaza in 10 felii aproximativ egale si “batem” cirma 1 minut cele10 felii cu un batator de snitele. Curatam usturoiul si jumatate din cateii de usturoi ii taiem in...Citeste continuarea

Sparanghel la cuptor cu bacon si ou

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se taie partea mai tare de la fiecare sparanghel.  Se spală şi se opăresc pentru 5  minute.  Se scot într-un castron cu apă cu gheaţă.  Se tapetează o...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: Meea in Dulciuri

Dacă aveți un prieten de frământat aluatul, puneți-l la treabă, încărcându-l cu toate ingredientele pentru aluat. Setați comanda pentru frământare și dospire....Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnaciori

Postat de: oanapl in

Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci...Citeste continuarea

Desert cu dovlecel si mar verde

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem...Citeste continuarea

Chiftelute imprietenite ( guguloaie)

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe...Citeste continuarea

Sticksuri din dovlecei la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in

Spalati dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati de dimensiunea unui deget, doar ca putin mai groase, sa nu fie prea subtiri. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si ierburi italiene. Ii...Citeste continuarea

Salata in lipie

Postat de: mitinita in Salate

Legumele se spala, se sterg de apa si se taie in bucati. Telemeaua se taie cubulete. Am folosit fasole alba din conserva si am scurs-o de lichid. Se pun legumele intr-un bol cu fasolea...Citeste continuarea

Curry verde thailandez cu pui,...

Postat de: mitinita in Pui

Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala. Dovlecelul de curata si se taie rondele. Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari. Se pune uleiul...Citeste continuarea

Supa de porumb

Postat de: simona72 in

Asa cum va spuneam si in celelalte retete de supe creme, eu de fiecare data, ca si baza, folosesc supa de pui sau de legume. Cand am avut supa de pui pregatita, am inceput sa fac supa de porumb....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem

Postat de: mitinita in Dulciuri

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta...Citeste continuarea

Desert banana bread cu afine si...

Postat de: simona72 in Prajituri

Intr-un castron cu peretii inalti se pun ouale intregi, sarea si zaharul brut. Se mixeaza pana devin spumoase si se deschid la culoare. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga...Citeste continuarea

Varza calita cu pulpa de porc

Postat de: dantes in

Pentru varza calita, taiem varza julien si o punem la calit in untura de porc; cand este aproape gata, o condimentam cu sare, piper, boia dulce, cimbrisor si amestec de ierburi si marar toate de...Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu smantana

Postat de: sufletista in

Intr-un ceaun topim untul, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ciupercile fierte si taiate felii, 1 cana cu apa, sare, piper si...Citeste continuarea

Pui umplut cu legume

Postat de: oanapl in

Toci ceapa mărunt, iar morcovul, dovlecelul, șunca și ardeiul le tai cubulețe. Adaugi mazărea şi le pui la călit în puţin ulei, 10 minute. Adaugi și usturoiul pisat. Asezonezi cu...Citeste continuarea

Desert tort Cristina

Postat de: ancutsa in Torturi

    Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă...Citeste continuarea

Aperitiv crochete de cartofi si...

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert. Radem branza pe razatoarea cea mare. Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Radem de asemenea si cartofii...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu ingrediente...

Postat de: abetina in

      Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea...Citeste continuarea

Carnati condimentati

Postat de: ella87 in

Se toaca carnea sau o cumparam deja tocata, se pune intr-un castron se condimentează cu usturoi, boia, cimbru, sare si piper, cine doreste putin ardei iute, daca vreti picanti. Nu condimentam...Citeste continuarea

Cotlete de porc, cu pere si rozmarin

Postat de: RODIMUR in

Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de miel -...

Postat de: mihasara in Mancaruri cu carne

Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și...Citeste continuarea

Chiftele din peste in sos picant de...

Postat de: Satisfyyourcravings in

Pestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se...Citeste continuarea

Taitei lati cu galbiori, smantana,...

Postat de: simona72 in

Pentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza...Citeste continuarea

Orez picant cu pulpa de manzat

Postat de: dantes in

Punem orezul la fiert in apa cu sare, separat taiem pulpa de manzat in doua felii groase pe care le condimentam cu sare, piper, rozmarin si le prajim in tigaia grill cam 3-5 minute, pe fiecare...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei

Postat de: ella87 in

Taiem felii dovleceii si presaram sare, ii lasam deoparte sa se scurga surplusul de apa. Ne ocupam de carne, care este deja tocata, curatam cepele, ardeiul, le tragem la tigaie, punem si putina...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mango, banane...

Postat de: Oana in Dulciuri

Bananele proaspete se curata de coaja si se taie felii mai groase, apoi se pun intr-o punga la congelator pentru cateva ore. Trebuie sa fie semi-congelate. Se procedeaza la fel si cu mango si...Citeste continuarea

Tocana de legume cu ou

Postat de: sufletista in

Curatam vanata, dovlecelul, le taiem cubulete si asezam intr-o sita, presam sare deasupra si lasam 20 min. Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam condimentele si lasam cateva secunde...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu cartofi si porumb...

Postat de: Oana in

Condimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile. Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti....Citeste continuarea

Pilaf cu legume si carne de porc

Postat de: Adinabubu in

Pregatim legumele si carnea, le spalam si le tocam pe rand. Intr-o cratita pun uleiul la incins, dupa care adaug cubuletele de carne pe care le las pana se calesc usor pe toate partile, apoi le...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu cubulete de...

Postat de: Adinabubu in

Curatam toate legumele, le spalam, le tocam pe rand; ceapa se toaca julien; Carnea o spalam si o taiem cubulete. Punem uleiul intr-o cratita, calim carnea putin, apoi o...Citeste continuarea

Snitele aurii si crocante cu pireu...

Postat de: trifadalia in Pui

Pieptul de pui se spala, apoi se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si se stropeste cu ulei. Se lasa de pe o zi pe alta la condimentat. Cartofii se curata, se spala, apoi se taie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere razuite si...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu zaharul si cu scortisoara si se lasa sa se inmoaie. Intre timp se prepara aluatul. Se cerne faina si se adauga untul, se...Citeste continuarea

Ardei umpluti reintrepretati

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Calim ceapa tocata marunt in 4 linguri untura, pana ce devine transparenta. Adaugam morcovul si lasam sa se caleasca cca. 1 min dupa care adaugam carnea tocata, rosiile cu sosul, condimente dupa...Citeste continuarea

Ardei umpluti, reteta...

Postat de: xana in Slow Cooker

Carnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de...Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze, ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...Citeste continuarea

Caffe latte cu crema de cocos si...

Postat de: Oana in Cafea

Pune sirop de ciocolata pe marginile paharului si la baza. Adauga doua linguri crema de cocos. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lamaie

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, până ce cresc în volum, după care se adaugă treptat, mixând...Citeste continuarea

Ardei umpluti ca pe vremea lui...

Postat de: panacris in Oaie

“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si scortisoara

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de...Citeste continuarea