A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fasole cu carnati afumati la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

     Curatam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti la cuptor

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Spalam bine dovleceii, taiem capetele si taiem bastonase nu foarte subtiri. Intr-un bol punem oul usor batut. Adaugam bastonasele de dovlecei in acest bol. Separat amestecam pesmetul,...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: MotanLaOale in Crap / Caras

Se inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se...Citeste continuarea

Muraturi

Postat de: Ina in Muraturi

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul. Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa  si adaugam sarea (...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din legume, umpluta...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea

Desert tort cu mango si ciocolata

Postat de: diaconta in Torturi

Am  pregatit mai întâi cele 2 blaturi. Puteti sa pregatiti si un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti. Mie mi s-a parut mai simplu sa fac 2 blaturi. Am mixat...Citeste continuarea

Aperitiv medalion Caprese

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun...Citeste continuarea

Slanina de Mangalita - fiarta cu...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea. Puneti la...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat...Citeste continuarea

Aperitiv pachetele mic dejun, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o...Citeste continuarea

Deliciu cu hribi, parmezan si oua...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pandispan si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...Citeste continuarea

Supa picanta de linte la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Lintea se spala in apa rece de mai multe ori, apoi se lasa acoperita cu apa rece pana se pregatesc legumele. Morcovii se taie cubulete, la fel si ceapa, usturoiul si telina apio. In vasul...Citeste continuarea

Scrumbie cu legume

Postat de: Ina in Peste

Prepararea pestelui: Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori. Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem. Curatam pestele si il...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu umplutura de cocos

Postat de: Ina in Dulciuri

Pregatim  intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura. Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele....Citeste continuarea

Desert tarta de toamna rasturnata...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu aroma de toamna...

Postat de: abetina in Slow Cooker

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.   Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea

Dulceata de cirese rosii

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana...Citeste continuarea

Desert Tiramisu rapid, la pahar

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Acest desert l-am preparat de aceasta data, fără ouă. Dacă vreti, voi puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru. Se pregătește o cafea neagră (tare, fără zahăr). Se...Citeste continuarea

Taci si-nghite

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina...Citeste continuarea

Croque madame

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Se prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu mere

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de piersici si...

Postat de: oanapl in Torturi

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...Citeste continuarea

Aperitiv masline umplute

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Maslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri din sunca cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri. Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere la...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun...Citeste continuarea

Jumari banatene cu mere si lapte

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile...Citeste continuarea

Stafide de casa din struguri albi

Postat de: ancutsa in Vegan / Raw vegan

  Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, nuci si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

     Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat...Citeste continuarea

Tocanita de curcan in crusta de...

Postat de: miha in Curcan

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.  Ceapa...Citeste continuarea

Rulouri de curcan gratinate

Postat de: miha in Curcan

Feliile de piept de curcan se bat usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, fulgi de ardei iute si fulgi de usturoi. Asezam pe fiecare felie de carne cate o felie de branza,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu miere si crema...

Postat de: miha in Prajituri

Foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la bain-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se...Citeste continuarea

Taci si inghite, varianta rapida

Postat de: privatelaura in Mancare copii

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga. Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie...Citeste continuarea

Desert prajitura Ramasita

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea

Dulceata din struguri negri

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

   Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă...Citeste continuarea

Dulceata din struguri albi cu whisky

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se...Citeste continuarea

Pui cu orez, mazare si trandafiri...

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se...Citeste continuarea

Aperitiv toast cu avocado, peste...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Se prajesc feliile de paine in prajitorul special. Imediat dupa prajire se freaca cu un graunte de usturoi. Se stropesc cu ulei calitativ, restectiv, ulei de dovleac in cazul meu.  Avocado...Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...Citeste continuarea

Desert chec economic cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Doua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete. Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii. Peste fiecare categorie de mere se presara cate un...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si nuci

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte. Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia...Citeste continuarea

Paste cu pui, ciuperci si mascarpone

Postat de: oanapl in Paste

Tai pieptul de pui cuburi, îl condimentezi și îl călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai în 2 (dacă sunt...Citeste continuarea

Aripioare cu sos

Postat de: gaby_d in Pui

Spala si curata aripioarele. Usuca-le cu un servet curat. Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia) Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]