A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Zacusca cu ciuperci de padure la...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Salata cu legume si quinoa

Postat de: mitinita in Salate

Semintele de quinoa se clatesc bine cu apa rece. Quinoa se fierbe in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se mai lasa 10-15 minute. Se ia deoparte si se lasa sa se...Citeste continuarea

Blat umed de tort

Postat de: mitinita in Dulciuri

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui...Citeste continuarea

Salata de ciuperci

Postat de: mitinita in Salate

Ciupercile se scurg bine de lichid. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt. Ciupercile se toaca marunt. Se pun ciupercile intr-un bol cu maioneza si usturoiul. Se amesteca. Se...Citeste continuarea

Aperitiv briose din oua

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Un broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru...Citeste continuarea

Desert crema de lapte orientala

Postat de: ctlina in Dulciuri

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Lasati deoparte. Puneti la fiert 50 cl de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...Citeste continuarea

Orez cu linte si carne de pui

Postat de: ctlina in Pui

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma. Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti...Citeste continuarea

Vinete in stil grecesc

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o...Citeste continuarea

Pilaf cu chimen si carne de porc

Postat de: cristina1985 in Porc

Muschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie. Se...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil. Ciupercile se feliaza. Punem o tigaie pe foc si,...Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...Citeste continuarea

Pastrama din pulpa de porc afumata...

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mure,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...Citeste continuarea

Placinta ciobanului cu carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat. Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi...Citeste continuarea

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri si...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Albusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror) Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si...Citeste continuarea

Desert chec cu arome si culori de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

  Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu gogosari acri...

Postat de: MotanLaOale in Porc

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute. Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Dupa 20...Citeste continuarea

Rulouri de vinete pane, reteta...

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lung cat se poate de subtire si se lasa cu sare sa se inmoaie pentru 30 de minute. Apoi se pun la strecurat feliile. Intre timp kaiserul si...Citeste continuarea

Zacusca combinata cu ciuperci de...

Postat de: merisor67 in Zacusca

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face crema de lămâie, pentru a avea timp suficient să stea la frigider. Pentru aceasta se amestecă zahărul tos cu amidonul alimentar și vanilia, se adaugă...Citeste continuarea

Piept de rata cu gutui caramelizate...

Postat de: mirela0911 in Rata

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Eu am avut un piept de rata de...Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze rosii

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Coacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine...Citeste continuarea

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...Citeste continuarea

Felii de paine aromate

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat....Citeste continuarea

Platou cu afumatura, cartofi, oua,...

Postat de: ancutsa in Porc

    Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de...Citeste continuarea

Friptura de vitel la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa....Citeste continuarea

Desert tarte geometrice

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron,...Citeste continuarea

Pastai verzi cu carnat chorizo si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet...Citeste continuarea

Piept de rata cu pepene galben

Postat de: ctlina in Rata

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de...Citeste continuarea

Mancare de fasole boabe cu...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

    Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la gratar, cu...

Postat de: RODIMUR in Pui

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț,...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci, smantana...

Postat de: momo121 in Pui

Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.    ...Citeste continuarea

Ficatei infofoliti

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de orez cu miez...

Postat de: mady90 in Aperitive / Garnituri

Intotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez. Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1...Citeste continuarea

Aperitiv wrap/snack

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Coaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta  aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de zmeura...

Postat de: ctlina in Prajituri

Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati...Citeste continuarea

Rulada de porc cu branza cheddar

Postat de: ctlina in Porc

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: carnea tocata (sare si piper), 2 felii de cheddar si rosii cherry...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte. Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute). Se adauga in compozitie si...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...Citeste continuarea

Quiche dovlecei si pancetta

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii, inlaturam capetele si ii taiem rondele. Punem o tigaie la foc iute cu putin ulei si calim dovleceii pentru cateva minute. Adaugam apoi pancetta si lasam pana ce devine...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce, cu rasol...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Mai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune rasfatate

Postat de: amalia01 in Prajituri

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.     Pornesti...Citeste continuarea

Branza proaspata de vaci la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

      Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore.      ...Citeste continuarea

Desert budinca de orez cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se pun la fiert (toate) laptele, orezul, zaharul, pe ochiul mijlociu de la aragaz. ( flacara mica). Se fierbe cam 1 ora si 10 minute sau pana se ingroasa (la foc mic,neaparat! ). La inceput se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]