A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Crema de mazare cu hribi

Postat de: simona72 in Supe

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de...

Postat de: VanessaAli in Torturi

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce...Citeste continuarea

Desert napolitane

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.     Dupa...Citeste continuarea

Crenvusti de pui

Postat de: momo121 in Pui

  Tocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena.    ...Citeste continuarea

Gratar cu garnitura de cartofi

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carne

 Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu putina sare.   Carnea o condimentam si o prajim alaturi de carnati pe gratar. Cartofii fierti si zvantati ii punem intr-un vas de...Citeste continuarea

Varza cu afumatura si sorici

Postat de: mihaelar63 in Porc

Spalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul...Citeste continuarea

Frigarui de creveti si scoici Saint...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu...Citeste continuarea

Aperitiv pogacele unguresti cu...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si...Citeste continuarea

Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine). Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul...Citeste continuarea

Tocana spaniola din coada de taur...

Postat de: mosuletulene in Vita

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Mixam zaharul cu laptele si esenta. Apoi adaugam zaharul vanilat si uleiul. Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt. Dupa rasturnam treptat faina peste compozitia de lapte,...Citeste continuarea

Muschi de porc a la Costel

Postat de: Leontina_Costel1970 in Porc

Feliile de muschi se asaza in tava, se presara sare si piper, se pun cele 2 linguri de ulei si apa cat sa le acopere. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora si 20 min. Separat se...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci pleurotus

Postat de: Leontina_Costel1970 in Ciorbe

Legumele se curata si se feliaza, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in blender, amestecul obtinut il transferam in oala unde avem zeama de legume. Separat se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere de toamna...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume si cartofi...

Postat de: cristina1985 in Pui

Cartofii se spala foarte bine (pentru ca se vor gati cu coaja), se inteapa cu furculita si se coc in cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, la 190 grade Celsius. Cand sunt copti (ii verificati...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecel

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de  30 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura Coconut Dream

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua....Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval si bacon

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Baconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei. Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani....Citeste continuarea

Desert spuma de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Ciocolata pe care am folosit-o nu avea 50 sau 70 % cacao. A fost cea mai ieftina (am avut toate ingredientele in casa). Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana se deschid la culoare ( si...Citeste continuarea

Rosii, ardei si dovlecei umpluti

Postat de: dantes in Porc

Se da carnea prin masina de tocat carne, se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat, carnea tocata se adauga orezul, oul si amestecam totul bine si se...Citeste continuarea

Desert rulouri cu nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Laptele il incalziti pana devine caldut, untul il topiti. Drojdia o frecati cu o lingurita de zahar pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, sarea, vanilia, coaja...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu galuste de faina

Postat de: trifadalia in Supe

Oasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron. Conopida...Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de: diaconta in Conserve

Am spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri...Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: diaconta in Conserve

Se spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se...Citeste continuarea

Hamburgeri de casa

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute. Se lasa la frigider 1 ora. Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se...Citeste continuarea

Compot asortat de sezon

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Fructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește. Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul...Citeste continuarea

Desert prajitura imposibila cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor. Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat. Se...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete a la Ailin

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala si se taie cuburi. Peste rosii se rade usturoiul, se adauga sarea, oregano si uleiul. Compozitia rezultata se lasa sa stea la macerat pana ce se pregateste painea. Intre timp se...Citeste continuarea

Salata de paste, cu sunca si maioneza

Postat de: RODIMUR in Paste

Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată. Se adaugă în maioneză două linguri...Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...Citeste continuarea

Desert flan (budinca) pariziana

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180° C. Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit. Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de...Citeste continuarea

Cartofi aromatizati, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji,...Citeste continuarea

Desert dovleci din aluat, umpluti...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical....Citeste continuarea

Desert tort de gutui, cu frisca -...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Gutuile se spală bine, se curăță de coajă și se feliază. Într-o tavă pentru copt (sau într-o cratiță specială) se pune untul tăiat felii și se acoperă cu 200 grame de...Citeste continuarea

Desert rulouri cu mere

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu...Citeste continuarea

Supa-crema de dovleac placintar

Postat de: Pungasa_Rogue in Supe

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru. Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se...Citeste continuarea

Fasole mixata cu ceapa caramelizata

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si...Citeste continuarea

Tocanita cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Porc

Ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia...Citeste continuarea

Tajina tunisiana cu conopida si carne

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi...Citeste continuarea

Pui de curte pe pat de cartofi,...

Postat de: AdrianUdrea in Slow Cooker

Se portioneaza carnea de pui si se clateste bine cu apa, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se lasa. Se curata usturoiul si se piseaza cu sare ca pentru mujdei, apoi se freaca, adaugand...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si banane

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si praful Creme Ole si am mixat bine. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am...Citeste continuarea

Desert tort juma de centenar...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am pregatit blaturile cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Blat 28 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...Citeste continuarea

Gratar mixt

Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri cu carne

Pregatim mai intai carnea. Intr-un vas incapator amestecam condimentele de porc, cu putina sare mare, 3 linguri de ulei si dulceata de ardei iute, apoi trecem fiecare bucata de ceafa si piept...Citeste continuarea

Macrou proaspat cu scoici, chorizo...

Postat de: ctlina in Peste

Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu branzeturi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil. Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]